Τώρα σχετικά με τον θεσμό της μοναρχίας κατά την γνώμη μου αποτελεί έναν απαρχαιωμένο θεσμό , ένα απομεινάρι μιας άλλης εποχής , κάτι σαν τους φρονιμίτες που έχουμε στο στόμα μας , άχρηστα δόντια που δεν παίζουν πια ουσιαστικό ρόλο. Κάνεις δεν πρόκειται όμως να πάει να τους βγάλει αν δεν του δημιουργήσουν πρόβλημα. Αυτή είναι και η βασική διαφορά της μοναρχίας στην Ελλάδα και στο ΗΜ. Στην περίπτωση μας η μοναρχία ήταν μία μόνιμή εστία φλεγμονής και έπρεπε να γίνει εξαγωγή όπως ακριβώς βγάζεις έναν χαλασμένο φρονιμίτη χώρις δεύτερη σκέψη για να μην σε ταλαιπωρεί πια. Στην περίπτωση του ΗΒ δεν συνέτρεξε ποτέ κάποιος λόγος για αυτό και ο θεσμός παραμένει για λόγους παράδοσης και εμάς στην τελική δεν μας πέφτει λόγος.
Από την δική μου σκοπιά η όποια κριτική στο πρόσωπο της έχει να κάνει με τις εκτελέσεις στην Κύπρο και μόνο. Τώρα αν κάποιοι ονειρεύονται ότι πολεμούν ακόμα τον μοναρχοφασισμό στον Γράμμο πρόβλημα τους.
Ορθόν, η παρομοίωση με τους φρονιμίτες ότι πρέπει.
Οφείλουμε όμως να συμπληρώσουμε πως το Πουστόνησον ήταν από τα αρχαία χρόνια φτωχό και όλος ο πλούτος που σωρεύτηκε εκεί στο όνομα του μονάρχη σωρεύτηκε.
Τους βλέπεις λοιπόν σήμερα να περιμένουν με τις ώρες στην ουρά, να λιποθυμούν και εντέλει να παιρνούν μπροστά από το φέρετρο για μια ταπεινή υπόκλιση. Δουλειά δευτερολέπτων που χρειάζεται υπομονή ωρών.
Μάλλον που δεν πρέπει με τόση ευκολία το ψωμάκι που τους ταϊσαν οι μονάρχες.
Μην πεταχτεί κανείς, στην Ελλάδα μια ζωή παραπάνω κόστιζαν από ότι προσέφεραν, ΟΥΣΤ