εγω δεν λεω τα μεγαλα κανανε σωστα,αλλα δεν ητανε και οτι καλυτερο τα μικρα.
και τι προτεινεις τωρα εσυ δηλαδη?
εγω προτινω τα εξης.
1.να παρακαλεσουμε τον πουτιν να ερθει να κυβερνησει την ελλαδα καμια 10 χρονια μηπως και γινουμε ανθρωποι.
2.να παρακαλεσουμε τον προεδρο του ιραν να ερθει να αναλαβει τις εξορυξεις πετρελαιου-φυσικου αεριου.
3.να παρακαλεσουμε τους κινεζους να μας στειλουν κανεναν υπουργο δικαιοσυνης.
4.να παρακαλεσουμε τον τσαβες να αναλαβει την εξωτερικη πολιτικη μας με τα σκοπια και την τουρκια.
να παρακαλεσουμε να βγουνε να μας κυβερνησουνε ανθρωποι με αρχιδια στα παντελονια και πανω απο ολα πατριωτες,και οχι αγγλοαμερικανακια μαριονετες και πουστρακια.
Εγω θα προτεινα επανασχεδιασμο του συστηματος για πραγματικη λαικη κυριαρχια και δικαιοσυνη. Καταρχην να γινουμε ρεαλιστες και να αλλαξουμε το προτυπου που ειχαμε ως τωρα. Και επειτα οποιαδηποτε αρχη που διαχειριζεται δημοσιο χρημα να λογοδοτει πραγματικα στο λαο.
Η συλλογικη οργανωση να γινεται απο ανθρωπους με rotation και οι υπαλληλια να ειναι ανακλητοι.
Να υπαρχει πραγματικος διαχωρισμος των εξουσιων και να μη μπλεκεται η μια στην αλλη.
Σε καθε θεσμο να υπηρετει καποιος ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ. Ο επομενως ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑΤΟΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ!
Το κοινοβουλιο να ασκει πραγματικο ελεγχο και οχι ναναι μαριονετα.
Kατα τη γνωμη μου πληρης διαχωρισμος εξουσιων επερχεται αν η εκτελεστικη εξουσια εκλεγεται αποευθειας απο το λαο ( προεδρικο) .
Η εικονα μου και το πρωτυπο μου ειναι κοντα στην θεωρια το Τοκβιλ περισσοτερο για την πολιτικη οργανωση.