Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 146K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Tα οποια εσοδα που πανε? Ξανα στο μισθο του!
ωραια λογικη φιλε...αραγε και οι εισφορες περι υγειας που πληρωνω εγω και αναθεμα αν εχω γραψει εστω και ενα φαρμακο στο βιβλιαριο μου χρονια τωρα γιατι ειμαι γενικα υγιης που πηγαινουν;μηπως σε καποιον αλλον αρρωστιαρη;αμα ειναι ετσι να μην τα πληρωνω καθολου εγω που ειμαι υγιης και στα αρχιδια μου για το αν εχει ο αλλος σακχαρο πχ και θελει ινσουλινες

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
πουθενα....εσυ ειπες οτι ειναι μικρο το κομματι του μισθου που παει σε φορο και σου λεω οτι ειναι σχεδον 40 και βαλε τα εκατο....αν δε προσθεσεις χαρατσια κλπ γαμησε τα

Δε συγκινουμαι

Εξακολουθεί

1. Να εισπράττει περισσότερα απο όσα πληρώνει
2. Αυτά που πληρώνει θα τα πάρει πισω με τη μορφή του μισθου του

Επισκέπτης
Για να μη μπερδεύεστε:

Οι 1.000.000 Δ.Υ. του 2008, με βάση αυτά που πραγματικά παρήγαγαν, έπρεπε να πληρωθούν συνολικά 1.000.000.000 € το μήνα. Αντ αυτού και για τους γνωστούς λόγους, πληρώνονταν (σημαίνει αφαιρούνταν απ τον αντίστοιχο λογαριασμό του υπουργείου οικονομικών) το ποσό των 5.000.000.000 εκ των οποίων θεωρούσαν ως "κρατήσεις" τα 2.000.000.000 και τα υπόλοιπα 3.000.000.000 μπαίναν στους αποταμιευτικούς λογαριασμούς τους. Ουσιαστικά δηλαδή ΕΚΛΕΒΑΝ το κράτος 4.000.000.000 € το μήνα. Χρόνια μετά επικαλούνται σε διάφορες συζητήσεις τα γνωστά "τα χουμε πληρώσει", "τα δικαιούμαστε" κλπ
δίχως να αντιλαμβάνονται ότι επρόκειτο για
ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

μέρος των 4.000.000.000, επειδή οι φόροι δεν έφθαναν, καλυπτόνταν από δάνεια του Υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα πλέον να "μας πήρε η πούτσα σβάρνα" όλους.

Οι γελοίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν 3 απλές μαθηματικές πράξεις δημοτικού για να δουν ότι έκλεψαν και ότι τους κάνουμε χάρη που τους αφήνουμε να αναπνέουν, αντ αυτού μιλάν κι όλας...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Κοιτα το δημοσιο αλλος εχει δικαιωμα να το απαξιωσει αλλος να το κρινει θετικα αλλος αρνητικα. Και εγω προσωπικα απαξιωνω πολυ το δημοσιο. Αυτη ειναι η αποψη μου , εγω το πληρωνω και εχω το δικαιωμα να το κρινω.
Ο λακης ( ο καθε λακης ) δεν εινα ανοιξα ενα ιατρειο και τα κονομαω. Κρινεται απο τους πελατες του. Αν οι πελατες του τον κρινουν καλα, θα συνεχισει να τα κονομαει. Αν οχι θα παει στον αγυριστο.

Ο αλλος στο ΕΣΥ εχει την ασφαλεια ωστοσο. Ποιος ακριβως θα τον κρινει?
καλα ασε τους γιατρους.θες να παμε στους καθηγητες;πως γινεται οι ιδιοι καθηγητες που στο σχολειο τα παιδια παιζουν στην ταξη τους σαιτοπολεμο στα ιδιαιτερα να ειναι περιζητητοι;αστο φιλε...ο ελληνας απο εποχες καποδιστρια και πατατας οτι ειναι τζαμπα το απαξιωνει και οτι το πληρωνει το θεοποιει.....

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Dimosioi+Ypalliloi+P1.PNG

Επισκέπτης
τον συναδελφο σου που βγαζει δοντια σε ενα δημοσιο νοσοκομειο ευθεως τον θεωρεις δημοσιο υπαλληλο; και αν ναι ή οχι υπο ποιες προυποθεσεις και υπο ποιο πρισμα;απαντα και θα σου πω και γω μια γνωμη

εσύ προσωπικά έχεις πάει πολλές φορές σε νοσοκομείο για τα δόντια σου ;;;;
μέλη της οικογένειάς σου, έχουν πάει για δόντια πολλές φορές σε νοσοκομεία ή οδοντιατρεία του ΙΚΑ ;;;;;;
στο οδοντιατρείο της πανεπιστημιακης λέσχης έχει πάει κανείς από τους φοιτητές εδώ μέσα ;;;;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
καλα ασε τους γιατρους.θες να παμε στους καθηγητες;πως γινεται οι ιδιοι καθηγητες που στο σχολειο τα παιδια παιζουν στην ταξη τους σαιτοπολεμο στα ιδιαιτερα να ειναι περιζητητοι;αστο φιλε...ο ελληνας απο εποχες καποδιστρια και πατατας οτι ειναι τζαμπα το απαξιωνει και οτι το πληρωνει το θεοποιει.....

Επειδη στο σχολειο δεν κρινεται. Τα παιδια παιζουν σαιτοπολεμο γιατι ο δασκαλος τους το επιτρεπει. Η απαξιωση ερχεται ΠΡΩΤΑ απο το δασκαλο, ωστε μετα ο γονιος να αποταθει σε αυτον, προκειμενου να τα κονομησει :grin:

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
καλα ασε τους γιατρους.θες να παμε στους καθηγητες;πως γινεται οι ιδιοι καθηγητες που στο σχολειο τα παιδια παιζουν στην ταξη τους σαιτοπολεμο στα ιδιαιτερα να ειναι περιζητητοι;

Προφανώς τσακώνουν πελατεία στην τάξη, την οποία υποτίθεται οτι πληρώνονται για να υπηρετούν.

Τις περισσότερες φορές δημιουργούν εντός σχολείου το πρόβλημα, το οποιο "λύνουν" εκτος (με το αζημίωτο)

αστο φιλε...ο ελληνας απο εποχες καποδιστρια και πατατας οτι ειναι τζαμπα το απαξιωνει και οτι το πληρωνει το θεοποιει.....

Σωστό

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ωραια λογικη φιλε...αραγε και οι εισφορες περι υγειας που πληρωνω εγω και αναθεμα αν εχω γραψει εστω και ενα φαρμακο στο βιβλιαριο μου χρονια τωρα γιατι ειμαι γενικα υγιης που πηγαινουν;μηπως σε καποιον αλλον αρρωστιαρη;αμα ειναι ετσι να μην τα πληρωνω καθολου εγω που ειμαι υγιης και στα αρχιδια μου για το αν εχει ο αλλος σακχαρο πχ και θελει ινσουλινες

Oι εισφορες ειναι προς την καλυψη ενος συστηματος κοινωνικης αλληλεγγυης,θεσπισμενο εξ επι τουτου. Δε λεω αν ειναι καλο η κακο καθεαυτο. Ωστοσο αν δεν σου αρεσει, ζητας να αλλαξει σε κεφαλαιοποιητικο, οπως στο αμερικα.

Για το φορο με το Δ.Υ. δεν ειπα κατι που δεν ισχυει, ουτε τη " λογικη " μου. Ειπα οτι δεν εχει νοημα να πληρωνει φορο, εφοσον αυτος ειναι χρημα που ξαναγυρναει στον ιδιο. Δε παραγει καινουριο χρημα για την οικονομια. Αρα γινονται περιττες διαδικασιες. Και ποτε οι κρατικοι υπαλληλοι σε παλιοτερες εποχες δε πληρωναν φορους.

Επισκέπτης
Για το φορο με το Δ.Υ. δεν ειπα κατι που δεν ισχυει, ουτε τη " λογικη " μου. Ειπα οτι δεν εχει νοημα να πληρωνει φορο, εφοσον αυτος ειναι χρημα που ξαναγυρναει στον ιδιο. Δε παραγει καινουριο χρημα για την οικονομια. Αρα γινονται περιττες διαδικασιες. Και ποτε οι κρατικοι υπαλληλοι σε παλιοτερες εποχες δε πληρωναν φορους.

Κόλπο είναι για να εμφανίζονται μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος καθώς και ΑΕΠ, έτσι ώστε να δικαιολογούν τους ληστρικούς μισθούς τους.
Διότι άλλο ένα κράτος με 55 δις έσοδα 220 δις ΑΕΠ και 60 δις έξοδα και άλλο με 25 δις έσοδα 100 ΑΕΠ και 30 δις έξοδα. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει έλλειμμα 2,5 %, ενώ στη δεύτερη 5%.

Επισκέπτης
συμφωναμε....τις σαλτσες τοτε   ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η (ΠΕΡΙΤΤΗ) ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ. _   τι τις εβαλε;για να μας τονισει ποσο γαματα κανεις αυτος τις εξαγωγες στο ιδιωτικο του ιατρειο;

Δεν απευθύνομαι σε σένα, γιατί είσαι αποδειγμένα ηλίθιος
και τα πας όλα σε προσωπικό επίπεδο.

Απευθύνομαι σε σκεπτόμενους, μη κρατικοδίαιτους
(δεν ανήκεις σε καμία από τις 2 κατηγορίες).

Για να δικαιολογοηθουν οι "θέσεις" εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων,
απαιτήται για να ανοίξει κάποιος οδοντιατρείο ή ιατρείο
ή κάποια μικρή επιχείρηση κάπου 50-60 κωλόχαρτα ,
διπλάσιες υπογραφές και κάπου 2-3 μήνες καθημερινό ολοήμερο τρέξιμο σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου θα του ζητήσουν πιστοποιητικό από τον παπά της ενορίας,
που θα βεβαιώνει ότι δεν τον έχει θάψει και βρίσκεται ακόμη εν τη ζωή.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
εσύ προσωπικά έχεις πάει πολλές φορές σε νοσοκομείο για τα δόντια σου ;;;;
μέλη της οικογένειάς σου, έχουν πάει για δόντια πολλές φορές σε νοσοκομεία ή οδοντιατρεία του ΙΚΑ ;;;;;;
στο οδοντιατρείο της πανεπιστημιακης λέσχης έχει πάει κανείς από τους φοιτητές εδώ μέσα ;;;;
εγω μπορει να ειμαι κονομημενος ρε παπαρα....αυτος που δεν ειναι που θα παει;

παρεπιπτοντως τα οδοντιατρεια των πανεπιστημιακων σχολων κανουν κλασεις ανωτερη δουλεια απο την μεση δουλεια ενος ιδιωτη αλλα αλλο θεμα αυτο,εκει γινεται εκπαιδευση φοιτητων

Επισκέπτης
παρεπιπτοντως τα οδοντιατρεια των πανεπιστημιακων σχολων κανουν κλασεις ανωτερη δουλεια απο την μεση δουλεια ενος ιδιωτη αλλα αλλο θεμα αυτο,εκει γινεται εκπαιδευση φοιτητων

Δεν ανέφερα τις κλινικές της οδοντιατρικής σχολής,όπου κάνουν πρακτική οι φοιτητές.
Αυτές στην αθήνα, είναι εντός της οδοντιατρικής σχολής, στο γουδί.

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ,
ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
Εκεί απασχολούνται μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι οδοντίατροι, γίνονται δαπάνες υλικών ,εξοπλισμού κτλ ....

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ , ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗ
ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
Και είμαι αρκετά χωμένος στο χώρο ....

έχει πάει κανείς από όσους σπούδασαν στην αθήνα σε αυτό το οδοντιατρείο ;;;;;;;;

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Δεν απευθύνομαι σε σένα, γιατί είσαι αποδειγμένα ηλίθιος
και τα πας όλα σε προσωπικό επίπεδο.

Απευθύνομαι σε σκεπτόμενους, μη κρατικοδίαιτους
(δεν ανήκεις σε καμία από τις 2 κατηγορίες).

Για να δικαιολογοηθουν οι "θέσεις" εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων,
απαιτήται για να ανοίξει κάποιος οδοντιατρείο ή ιατρείο
ή κάποια μικρή επιχείρηση κάπου 50-60 κωλόχαρτα ,
διπλάσιες υπογραφές και κάπου 2-3 μήνες καθημερινό ολοήμερο τρέξιμο σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου θα του ζητήσουν πιστοποιητικό από τον παπά της ενορίας,
που θα βεβαιώνει ότι δεν τον έχει θάψει και βρίσκεται ακόμη εν τη ζωή.
οι συνδικαλιστες σου ρε λακη τις εχουν καταθεσει τις προτασεις σας περι μειωσης της γραφειοκρατιας;οριστε....εκλογες ερχονται....δεν διαφωνω για τα 50 κωλοχαρτα ουτε για το οτι το δημοσιο πασχει σε μηχανοργανωση και ειναι μπουρδελο....αλλα και δω πολιτικες ειναι οι ευθυνες.....οχι μεμονωμενα των υπαλληλων

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κόλπο είναι για να εμφανίζονται μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος καθώς και ΑΕΠ, έτσι ώστε να δικαιολογούν τους ληστρικούς μισθούς τους.
Διότι άλλο ένα κράτος με 55 δις έσοδα 220 δις ΑΕΠ και 60 δις έξοδα και άλλο με 25 δις έσοδα 100 ΑΕΠ και 30 δις έξοδα. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει έλλειμμα 2,5 %, ενώ στη δεύτερη 5%.

Οντως. Φαινεται ως ΑΕΠ.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Σωστή η παρατήρηση. Ας δούμε λοιπόν διαχρονικά συγκριτικά στοιχεία, που περιλαμβάνουν και την εποχή της χούντας:

Εδώ διαβάζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής απογραφής το 1961 οι δημόσιοι υπάλληλοι αριθμούσαν 104.840 επί πληθυσμού 8.388.553, δηλαδή 1,2% του πληθυσμού. Το 1988 οι ΔΥ είχαν φτάσει τους 589.386 επί συνολικού πληθυσμού 10.259.900, δηλαδή 5,7% του συνολικού πληθυσμού, για να φτάσoυν το 2011 στον αριθμό των 768.009 επί συνολικού πληθυσμού 10.787.690, δηλαδή 7,1% του πληθυσμού.
Και επειδή το παραπάνω δημοσίευμα αφήνει μια ασάφεια για το ακριβές σημείο της περιόδου 1961-1988 που σημειώθηκε η μεγάλη αύξηση (από 104.840 σε 589.386), έρχεται αυτό το δημοσίευμα να μας το διευκρινίσει: Μεταξύ 1981 και 1988 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε 6 φορές περισσότερο απ' ό,τι ο ενεργός πληθυσμός της χώρας, ενώ μεταξύ 1978 και 1987 οι απασχολούμενοι στην κεντρική διοίκηση και τις ΔΕΚΟ από 300.000 αυξάνονται σε 460.000 (και 590.000 το 1988 όπως είδαμε από το άλλο δημοσίευμα).

Δηλαδή συνδυάζοντας τις δυο πηγές: από 1961 ως 1977 (16 χρόνια) ο αριθμός αυξήθηκε κατά περίπου 200.000 δηλαδή περίπου 13.000 ετησίως, από 1977 ως 1988 (11 χρόνια) αυξήθηκε κατά περίπου 300.000 δηλαδή περίπου 28.000 ετησίως, ενώ στα επόμενα 13 χρόνια (1988 ως 2011) αυξήθηκε κατά 180.000 δηλαδή περίπου 14.000 ετησίως.
Νομίζω ότι σε συνδυασμό με τα στοιχεία του Στυλιανίδη η εικόνα της επέλασης στο δημόσιο τομέα μετά το 1981 προκύπτει ανάγλυφα

Επισκέπτης
οι συνδικαλιστες σου ρε λακη τις εχουν καταθεσει τις προτασεις σας περι μειωσης της γραφειοκρατιας;οριστε....εκλογες ερχονται....δεν διαφωνω για τα 50 κωλοχαρτα ουτε για το οτι το δημοσιο πασχει σε μηχανοργανωση και ειναι μπουρδελο....αλλα και δω πολιτικες ειναι οι ευθυνες.....οχι μεμονωμενα των υπαλληλων

οι πολιτικές που θέλουν πολλούς δημοσίους υπαλλήλους ...
και δεν έχουν τα κότσια τουλάχιστον να τους ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!!!

Πραγματικά, αν δεν δημιουργούνταν "θέσεις εργασίας" δηλαδή ΤΡΑΓΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
για να δικαιολογηθει η ύπαρξη τωνδημοσίων υπαλλήλων
ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΜΙΣΘΟ , ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ,
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΣΘΩΝΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ , ΚΤΙΡΙΑ ΚΤΛ
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ , τότε το κράτος θα λειτουργούσε καλύτερα.

Ο ιδιωτικός τομέας θα ήταν πιο παραγωγικός
και τα τραγικα ελλείματα του δημοσίου μικρότερα,
αφού δεν θα μισθώνονταν κτίρια, δεν θα χρειάζονταν κομπιούτερ , ρεύμα, νερό , κωλόχαρτα , καφέδες κτλ κτλ κτλ

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Οι ευθυνες εγγεινται στο οτι ακριβως εκαναν τα καπριτσια ψηφοφορων και δημοσιων υπαλληλων και συνδικαλιστων.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom