Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 148K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Όταν λες κλαιγόμαστε,ποιους εννοείς?
Και αν είναι τυπικό νουμεράκι,γιατί οι περικοπές αλλά και η φορολόγηση γίνεται με βάση αυτό το τυπικό νουμεράκι κι όχι με βάση τις πραγματικές αποδοχές??

Ακου,δημοσιε υπαλληλε Νατσο
Ετοιμασου να πεινασεις ρα
εσυ φταις για ολα

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Αυτο με τις εισφορες πια, σκετο ανέκδοτο.
Ο εργοδότης δινει τις εισφορες.
Το κρατος (εργοδότης) δίνει τις εισφορες στο κράτος

εσυ που ακριβώς επιβαρύνεσαι παλικάρι και σου κάθεται πολύ βαρύ που κάποιος άλλος πληρώνει τις εισφορές?
μεικτα-καθαρα ΑΝ σου λεει κατι.. :uglystupid:

Επισκέπτης
Δεν μιλάω σήμερα, γιατί θα με πουν δεκσό...
Καταλαβαινω(περιπου)τι θες να πεις.
Και για μενα πρεπει να τα πεις.Ελευθερα.

Αλλα ενας τυπος,παλιοτερα,ειχε πει ενα(αρκετα)ωραιο σχετικα με το χειροκροτημα απο τον αντιπαλο...με νογας?

Με εκτιμηση.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
μεικτα-καθαρα ΑΝ σου λεει κατι.. :uglystupid:

χαχαχαχαχαχαχαχα
και η πρακτική αξία αυτου?

μηδενική!
οταν αποφασίζεις να πας σε μια δουλειά ξέρεις πόσα θα παίρνεις. και κοιτας τα καθαρά πόσα θα είναι.

:offtopic: και 1-2 χρονια μετα αφού εχεις σιγουρεψει οτι κωλοκάθισες για τα καλά ξεχνάς οτι εγλυψες κώλους για να μπεις και αρχιζεις την  κλάψα για το πόσα παίρνεις (τα καθαρά πάντα)

Επισκέπτης
Καταλαβαινω(περιπου)τι θες να πεις.
Και για μενα πρεπει να τα πεις.Ελευθερα.

Αλλα ενας τυπος,παλιοτερα,ειχε πει ενα(αρκετα)ωραιο σχετικα με το χειροκροτημα απο τον αντιπαλο...με νογας?

Με εκτιμηση.

To πολύ πολύ,να τον κεράσω μεζέ στο Φενεό..

Πέρα από την πλάκα κι εγώ κατάλαβα τι θέλει να πει,αλλά αν δεν το θίξει δε μπορεί να γίνει κουβέντα..

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
χαχαχαχαχαχαχαχα
και η πρακτική αξία αυτου?
μηδενικη!!!!
μετα λυπης διαπιστωνω οτι η αντιληψη σου ειναι μηδενικη..
η φορολογια,οι περικοπες και η καταταξη των Δ.Υ στα μισθολογικα κλιμακια γινεται με βαση τις μεικτες αποδοχες!!!
αρα καποια αξια δεν εχει το καημενο?

giorgio33

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
27
Πόντοι
1
εχουμε βαρεθει να λεμε σε αυτη τη χωρα τα ιδια και τα ιδια ....να τα ριχνουμε στους αλλους ..φταινε οι δημοσιοι υπαλληλοι ..φταινε οι πολιτικοι ...φταινε ολοι εκτος απο εμας... για τους Δ.Υ. τα εχουμε πει πολλες φορες ...υπαρχει και η κυρια που κανει μανικιουρ στο ΥΠΕΧΩΔΕ ...παιρνει 3000 ευρω και δεν εχει κανει ποτε της μια μελετη η μια επιβλεψη σε εργο του Δημοσιου ...υπαρχει και ο μηχανικος καποιου ΟΤΑ  που αποδιδει τα 4 πλασια καθε χρονο του μισθου του .. ελεγχοντας λογαριασμους λαμογιων εργολαβων και κανοντας μελετες που θα χρυσοπλήρωνε το δημοσιο σε ιδιωτες (με το μνημονιο συντομα δεν θα υπαρχει δημοσιο και οι εργολαβοι κτλ θα κανουν οτι γουσταρουν , οι μελετες για μια απλη ασφαλτοστρωση που την κανει και ενα παιδι της Γ λυκειου αν του δειξεις θα πληρωνετε με 5ψηφια και παραπανω νουμερα αναλογα με τον προυπολογισμο της). Υπαρχει ο διεφθαρμενος μπατσος υπαρχει και ο μαλακας οπως συνιθισαμε να λεμε που πηγε να το παιξει ηρωας και τον κλαιει η μανα του. Τα ιδια για στρατιωτικους νοσοκομες γιατρους εφοριακους πυροσβεστες , ολοι Δ.Υ. ειναι . Οσο για εισφορες και τα λοιπα ...πληρωνει και ο εργαζομενος του οποιου γινοντε κρατησεις απο τις ακαθαριστες αποδοχες αλλα και ο εργοδοτης , μπορει να μην ειναι ο στενος δημοσιος τομεας αλλα ενας οργανισμος ...η ενα λαμογιο δημαρχος που εφαγε τις εισφορες των εργαζομενων ..(εχω παραδειγμα στο νησι μου) .
Τωρα για τους πολιτικους ειναι ασχετο με το τοπικ αλλα θελω να το γραψω . Αν εβγαινε πριν 10 χρονια καποιος και ελεγε παιδια δεν παμε καλα , το δημοσιο πρεπει να μικρυνει οι μισθοι να μεινουν λιγο στασιμοι να γινει απελευθερωση να μπουν τεκμηρια κτλ ...πιστευεται οτι θα εβγαινε ? Ακομα κι αν υπηρχε αυτος ο πολιτικος που ηθελε το καλο της χωρας . Ο καθε διοικητης της τραπεζας της Ελλαδος αυτα που λεει τωρα η τροικα τα λεει εδω και 20 χρονια ισως και παραπανω...τον ακουει κανεις ?  εγω θυμαμε μονο τον τραγκα και το συναφι του να τον κοροιδευουν καθε χρονο που βγαζει αυτη την εκθεση ...  αρα .....ποιος φταιει τελικα ...αφου το μονο που μας ενδιαφερει ειναι ποιος θα μας αφησει να φοροδιαφυγουμε και ποιος θα δωσει 1% παραπανω αυξηση ...

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Σύντροφε Πόντικα, σύντροφε Νάτσο, υποστηρίζω το παλούκωμα των Δ.Υ. ... Γιατί πρώτα απ' όλα θεωρώ αυτή τη φάρα υπεύθυνη για την πολιτική κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σύρθηκαν, ξεπούλησαν και αδιαφόρησαν για τους υπόλοιπους με μόνο κίνητρο την προσωπική βόλεψη. Και είναι κάτι που πέρασε από παππού σε εγγόνι...

giorgio33

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
27
Πόντοι
1
Σύντροφε Πόντικα, σύντροφε Νάτσο, υποστηρίζω το παλούκωμα των Δ.Υ. ... Γιατί πρώτα απ' όλα θεωρώ αυτή τη φάρα υπεύθυνη για την πολιτική κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σύρθηκαν, ξεπούλησαν και αδιαφόρησαν για τους υπόλοιπους με μόνο κίνητρο την προσωπική βόλεψη. Και είναι κάτι που πέρασε από παππού σε εγγόνι...

κι εγω που ειμαι απο οικογενεια που δεν εχει κανενα δημοσιο υπαλληλο αλλα μονο εμενα λεω οτι φταινε οι ελευθεροι επαγελματιες και ο πατερας μου ο ιδιος που δεν πληρωνε εφορια ...ποιος εχει δικιο τελικα ? και ουτε κανενα κολο εγλυψα γιατι ειχα τα μορια να μπω με ΑΣΕΠ .Ας μην εβγαζαν την προκυρηξη για τη θεση ...εγω φταιω που διοριστηκα ?

Επισκέπτης
Με την αδεια σου,κοκκινιζω μια λεξουλα,κρισιμης ΙΜΟ σημασιας.

Γιατι υπαρχουν και καλοθελητες,και με νογας(νομιζω).

giorgio33

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
27
Πόντοι
1
μαλακες & πουστακια,ειναι ετσι & αλλιως ολοι οι τσεοι..

ενα παραδειγμα πηγα να δωσω ....πιστευω οτι αν ημουν ελευθερος επαγγελματιας θα εβριζα μαζι σας τους ΔΥ . εσεις που βρίζετε αν ησασταν Δ.Υ. 7 οκτωβρη θα ησασταν στην απεργια και πορεια της ΑΔΕΔΥ .Αυτη ειναι η κολοφαρα μας , αυτη ειναι η Ελλαδα που ειπε και ο Σιμητης

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
κι εγω που ειμαι απο οικογενεια που δεν εχει κανενα δημοσιο υπαλληλο αλλα μονο εμενα λεω οτι φταινε οι ελευθεροι επαγελματιες και ο πατερας μου ο ιδιος που δεν πληρωνε εφορια ...ποιος εχει δικιο τελικα ? και ουτε κανενα κολο εγλυψα γιατι ειχα τα μορια να μπω με ΑΣΕΠ .Ας μην εβγαζαν την προκυρηξη για τη θεση ...εγω φταιω που διοριστηκα ?

Εσύ φυσικά αντί να επιδιώξεις ο,τιδήποτε άλλο, έκανες στόχο το διορισμό... (άσε τα περί ΑΣΕΠ, γιατί ακόμα κι αυτό μπάζει). Ε, λοιπόν, ο φόρος στην ελλάδα φτάνει το 40%, ποσό για τις περισσότερες χώρες του κόσμου απίστευτο... Γιατί? Πρέπειδλδ αυτοί που παράγουν, να γίνονται συνέταιροι (στα έξοδα) με το κράτος, που πληρώνει αυτούς που δεν παράγουν...

Επισκέπτης

Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις.
Σύρθηκαν,ξεπουλήθηκαν,,βολεύτηκαν.
Όλοι όμως? Μήπως τσουβαλιάζεις?
Μήπως όμως για όλη αυτήν την κατάντια,ακόμα και οι προσκηνυμένοι Δ.Υ. είχαν τη μικρότερη ευθύνη?
Μήπως υπάρχει στους Δ.Υ. μία αρκετά μεγάλη μερίδα που εργάζεται σκληρά σε μία θέση για την οποία δεν έχουν ξεπουληθεί,αλλά έχουν ξεκωλιαστεί να την πάρουν με 2-3 ή και 4 ΑΣΕΠ?
Μήπως κι αυτοί είναι οι αναλώσιμοι και ο εύκολος στόχος??

Επισκέπτης
Προσωπικα,δεν νομιζω οτι στοχος των ΔΥ ηταν το καθισιο...ηταν να βρουν μια δουλεια και να μην κινδυνευουν απο την μια στιγμη στην αλλη να βρεθουν στο δρομο.

Και δεν μπορω να εχω αντιρρηση σε κατι τετοιο,δεν το θεωρω εγκλημα...οσο και αν η ΠΟΛΙΤΙΚΗ σταση των ΔΥ,απεναντι στους υπολοιπους εργαζομενους ειναι γαμησε τα...γενικα λεμε,σαφως και υπαρχουν εξαιρεσεις.

giorgio33

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
27
Πόντοι
1
Εσύ φυσικά αντί να επιδιώξεις ο,τιδήποτε άλλο, έκανες στόχο το διορισμό... (άσε τα περί ΑΣΕΠ, γιατί ακόμα κι αυτό μπάζει). Ε, λοιπόν, ο φόρος στην ελλάδα φτάνει το 40%, ποσό για τις περισσότερες χώρες του κόσμου απίστευτο... Γιατί? Πρέπειδλδ αυτοί που παράγουν, να γίνονται συνέταιροι (στα έξοδα) με το κράτος, που πληρώνει αυτούς που δεν παράγουν...

Φιλε δεν διαφωνω . ειμαι κι εγω υπευθυνος . για το ΑΣΕΠ θα σου πω οτι μπηκα με μορια και οχι εξετασεις , λογω μεταπτυχιακων κτλ . Πρωτος εγω λεω οτι ειναι καταντια για τη χωρα οι καλυτεροι φοιτητες να σκοτωνοντε να μπουν στο δημοσιο. Στην Αθηνα για να διοριστεις σε θεση Παν. Εκπαιδευσης θελεις τουλαχιστον 2 μαστερ η διδακτορικο μαζι με 5 χρονια προυπηρεσια ενα καλο βαθμο πτυχιου γυρω στο 7.5 και ξενες γλωσσες. Γιατι δεν εισαι στην αμερικη η την αγγλια να παρεις 5 χιλιαρικα το μηνα ετσι για αρχη στον ιδιωτικο τομεα , αλλα θα πας να δουλεψεις για 1000 ευρω μαξιμουμ χωρις ωραριο κτλ . οποτε προτιμας καλυτερες αποδοχες καλυτερο ωραριο στο δημοσιο και πιο χαλαρη δουλια. Αυτη ειναι και η μεγαλυτερη ευθυνη των πολιτικων καναν τη χωρα να μην παραγει τιποτα και να μην δινει ευκαιριες σε αυτους που αξιζουν. Οι καλυτεροι φευγουν εξω εδω και χρονια ..δεν το ψαχνουν τωρα ..απλα τωρα οσοι αξιζουν θα φυγουν ακομα και απο το δημοσιο .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom