@trikardos: κανενα πεισμα δεν υπαρχει (τουλαχιστον μεταξυ των ρεαλιστων του κλαδου) - ουτε η πρωτη κριση ειναι ουτε, προφανως, η τελευταια. Η οικοδομη, οπως οτιδηποτε παραγει υπεραξια - ακομη και τα commodities, αντιμετωπιζει μια κριση (σχεδον ιδιας δυναμικης) καθε 7-9 χρονια (τα στοιχεια υπαρχουν σε μελετες στο διαδικτυο). Ξεχνα κανεις την κριση του 89-91 και τις συνεπειες αυτης στην Βορειο Αμερικη (κυριως) και (δευτερευοντως) στην Ευρωπη. So what? ο κλαδος ξεπερασε τις οποιες αντιξοοτητες μεχρι την επομενη. Αυτο που περιγραφεις (ο,τι ανεβαινει, κατεβαινει) ειναι η φυσιολογικη, υγιης θα προσεθετα εγω πορεια καθε industry. Εταιρειες εκτεθειμενες σε υψηλο λογο μοχλευσης αντιμετωπιζουν σημαντικα προβληματα (αλλες επιβιωνουν αλλες οχι) και η ζωη συνεχιζεται.
Το 89-91 η Βορειος Αμερικη ειχε αποθεμα περι τα τα 2,5Μ κατοικιες. Απορροφηθηκαν, οπως θα απορροφηθουν και τωρα. Η οικοδομη αποτελει ανελαστικη δαπανη.
Και για να ειμαι απολυτα κυνικος, η βαλβιδα αποσυμπιεσης φρεσκαρει σε καθε περιπτωση και τον ανταγωνισμο. Παικτες παυουν να υφιστανται, συνχωνσευσεις δημιουργουν νεα επιχειρηματικα δεδομενα και (εφοσον καθε industry στην ουσια εχει διασπορα bell curve) ενα cut off point αλλαζει συσχετισμους και δυναμικες
Κατα συνεπεια, παρολη την, θελω να πιστευω, καλοπροαιρετη κριτικη σου, ο κλαδος, 8ες σε 6-12 η και περισσοτερους μηνες, 8α ειναι παρων, δυνατος, με λιγοτερα inefficiencies και με την ιδια ορεξη να παραξει υπεραξιες για μετοχους και, εν δυναμει, αγοραστες
Τελος, επειδη ανεφερες περι ερωτησεων οι οποιες δεν παιρνουν απαντηση (κατα τα λεγομενα σου), κανε τον κοπο να την φερεις ξανα στο thread. Ειμαι σιγουρος οτι θα αποκτησει το thread αρκετο ενδιαφερον
Μετα τιμης