Νέα

ΠαΣοΚ: Ώρα μηδέν;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα podolagnos_28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 145K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιο θα είναι το μελλον του ΠΑΣΟΚ?

  • Σύντομα θα ξαναγίνει ένα μεγάλο κόμμα

    Ψήφοι: 63 13,9%
  • Θα διαλυθεί, σύντομα δεν θα υπάρχει.

    Ψήφοι: 142 31,4%
  • Θα παραμείνει με ποσοστά 10% ως 15%.

    Ψήφοι: 30 6,6%
  • Θα μπαίνει στην Βουλή με σχετική δυσκολία, 4% - 5%.

    Ψήφοι: 79 17,5%
  • Θα ανέβει σημαντικά αν βάλει έναν νέο αρχηγό, 30 - 40 ετών.

    Ψήφοι: 20 4,4%
  • Θα διασπαστεί σε 2 τουλάχιστον κόμματα.

    Ψήφοι: 17 3,8%
  • Μου είναι Αδιάφορο.

    Ψήφοι: 93 20,6%
  • ΔΞ

    Ψήφοι: 8 1,8%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    452

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.126
Like
7.968
Πόντοι
1.206
12932794_1721229701496384_1173906927129196418_n.jpg
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.126
Like
7.968
Πόντοι
1.206


Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια μιλά η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, για τρεις πρώην βουλευτές και υπουργούς επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, για τους οποίους λέει ότι τις έκαναν bullying με σεξιστικά σχόλια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά και στην δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, η Εύα Καϊλή ξέσπασε όταν ρωτήθηκα αν έχει δεχθεί bullying και σεξιστικά σχόλια.

«Υπάρχουν και στο εξωτερικό τέτοιες περιπτώσεις, ενώ υπήρξαν και εδώ πολύ περισσότερες. Είμαστε μια πολύ κλειστή κοινωνία. Έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ.

Είχα καταγγείλει τρεις υπουργούς της δικής μου κυβέρνησης στο Πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πλέον δεν είναι στην πολιτική σκηνή και εύχομαι να μην επιστρέψουν, γιατί μια συγγνώμη δεν είπαν ποτέ. Ο Καστανίδης, ο Ξυνίδης και ο Κουτμερίδης είχαν κάνει υποτιμητικά σχόλια, όχι για τις απόψεις μου, αλλά για το ποια είμαι εγώ που μιλάω.

Οι… ογκόλιθοι αυτοί, που δεν άφησαν και τίποτα πίσω τους. Αυτές τις συμπεριφορές έπρεπε να τις καταγγείλει ο ίδιος ο Παπανδρέου και δεν το έκανε. Πιστεύω ότι μια γυναίκα όπως η Φώφη Γεννηματά τέτοιες συμπεριφορές δεν θα τις ανεχόταν».

Μάλιστα, η Εύα Καϊλή απάντησε και στο πως ένιωσε όταν ο Σωκράτης Ξυνίδης την αποκάλεσε «καλτσοδέτα». «Αισθάνθηκα ότι αυτό θα τον χαρακτηρίζει σε όλη του τη ζωή, γιατί εγώ είμαι γυναίκα. Όταν ένας άνδρας εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο, κάτι δείχνει για εκείνον. Λυπήθηκα πολύ για τις γυναίκες της οικογένειάς του».

Πάντως, η ευρωβουλευτής μίλησε και και για το αν είναι στα σχέδια της η γέννηση ενός παιδιού ενώ όπως είπε στην προσωπική της ζωή είναι πολύ καλά. «Έχω προσωπική ζωή, απλά το να μπορέσω να μπω στη διαδικασία να κάνω και παιδιά θέλει περισσότερο χρόνο.

Ξέρω ότι είναι κάτι που θα το ήθελα, αλλά για να το θέλεις πρέπει να βρεις τον σωστό άνθρωπο να σου το προκαλέσει. Εγώ είμαι σε μια κατάσταση που, ναι, το βλέπω ότι μπορεί να γίνει, και σύντομα, αλλά δεν είναι κάτι που έχω βάλει στα «πρέπει» μου», είπε η Εύα Καϊλή.

Πηγή: fimes.gr


τζονυ τεκε κανανε το κομμα?
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
προιστορικα ξυνα σταφυλια
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Φώφη Γεννηματά: Μόνη επιλογή η εθνική συνεννόηση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

http://[URL unfurl="true"]www.pasok.gr/wp-content/uploads/2016/01/1802369-2.jpg[/img[/URL]]

Πως ήταν η επίσκεψή σας στην Κύπρο; Ήταν για μένα η πρώτη επίσκεψη μου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Συνάντησα την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία του νησιού και επιβεβαίωσα τη βαθιά σχέση που διατηρεί η παράταξη μας με τον Κυπριακό Ελληνισμό. Για μας το Κυπριακό ήταν και παραμένει το μείζον εθνικό ζήτημα.

Ποια η αίσθηση σας για την πορεία του Κυπριακού; Όπως είπα και στον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη, η Ευρώπη πρέπει να κλείσει τις τελευταίες πληγές της. Είναι τελείως αδιανόητο για μια χώρα κράτος μέλος της ΕΕ να υπάρχει στρατιωτική κατοχή. Θα πρέπει να επηρεάσει η Ευρώπη για να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που βάση της αποτελούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μια λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον Κυπριακό λαό, με πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και βεβαίως κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνσή βιώσιμης λύσης. Γνωρίζουμε βέβαια τις δυσκολίες.

Συζητήσατε την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και το θέμα ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, τις πιέσεις που είχε δεχτεί ο κ. Αναστασιάδης; Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Κύπρου στηρίξαμε στην τελευταία Σύνοδο ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπαγώσουν τα πέντε κεφάλαια που η Κύπρος έχει παγώσει τα προηγούμενα χρόνια. Το πετύχαμε και αυτό  αποτέλεσε μια σαφή διπλωματική  νίκη για τον Ελληνισμό.

Ήρθε η ώρα για μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία που θα δώσει ελπίδα στους πολίτες

Γιατί ζητάτε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, τι θα προσφέρει; Το ζήτησα από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και το ζητώ και σήμερα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες ζήτησα την παραίτηση της Κυβέρνησης. Δεν είναι ικανή  να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Με την κυβερνητική πολιτική και διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά. Πιστεύω πως η συνεννόηση είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στις σημερινές συνθήκες. Λύση που μπορεί να δώσει η σημερινή Βουλή.

Ποια η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Παπανδρέου για την συγκρότηση πολιτικής συμμαχίας; Η πρωτοβουλία που πήρα στις αρχές του χρόνου έχει μεγάλη ανταπόκριση στους προοδευτικούς πολίτες που την υποστηρίζουν με θέρμη. Στην συνάντηση μου με τον κ. Θεοδωράκη έγινε το πρώτο βήμα. Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί.

Ώρα για το επόμενο βήμα στην Κεντροαριστερά, τι θα προσφέρει; Μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική απέναντι στην συντηρητική Ν.Δ και τον λαϊκιστικό  ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να ενώσουμε την κατακερματισμένο και διάσπαρτο δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό ρεύμα στη χώρα. Τη μεγάλη προοδευτική παράταξη.

Γιατί δημιουργήσατε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη; Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν το ξεκίνημα. Το πρώτο επιτυχημένο βήμα, στο οποίο προχώρησαν από κοινού το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών για την σοσιαλδημοκρατία. Το εγχείρημα πήγε καλά στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Έχουμε μια πολύ αξιόλογη και δυναμική κοινοβουλευτική ομάδα και ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην διεύρυνση αυτής της προσπάθειας με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων του κεντρώου και σοσιαλδημοκρατικού χώρου, ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή Προοδευτική Συμμαχία.

Σας προβληματίζει το ότι οι δημοσκοπήσεις δεν σας βρίσκουν να πηγαίνετε καλά, παρά τη σταθερή ανοδική τάση; Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι άσχημες για εμάς. Φυσικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι και δεν αρκούμαστε σε αυτά τα ποσοστά. Όλες οι πρωτοβουλίες μας συντείνουν στην ισχυροποίηση του πολιτικού χώρου της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης  που μπορεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης για όλους τους πολίτες που απογοητεύτηκαν και  αποστασιοποιήθηκαν κατά καιρούς. Μπορούν να ξαναγυρίσουν κοντά μας

Τι είναι για σας ανανέωση; Η ανανέωση είναι στο DNA μας και αφορά όχι μόνο πρόσωπα και ηλικίες, αλλά ιδέες και κυρίως πράξεις.  Ανανέωση σημαίνει να αλλάζεις πραγματικά ο ίδιος και η συλλογικότητα στην οποία ανήκεις. Να αλλάζεις τη χώρα σου, το κράτος, το πολιτικό σύστημα, την οικονομία, την κοινωνία. Να διδάσκεσαι από τα λάθη σου, να κρατάς από το παλιό ότι είναι χρήσιμο και να απορρίπτεις ότι είναι ξεπερασμένο. Ανανέωση είναι να κάνεις θετικές αλλαγές, μικρές και μεγάλες, κάθε μέρα ένα μικρό βήμα μπροστά. Ανανέωση είναι να αγωνίζεσαι να προοδεύει η χώρα σου, να συμβάλλεις στην διαμόρφωση μιας συλλογικά προοδευτικής κοινωνικής αντίληψης, που θα δημιουργεί προϋποθέσεις δίκαιων ανατροπών και μεταρρυθμίσεων. Ανανέωση δεν είναι πάντα μια νέα αρχή του παλιού όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί με την οριακή πλειοψηφία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει; Το θέμα δεν είναι μόνο η οριακή πλειοψηφία που διαθέτει και η απειλούμενη συνοχή της κυβέρνησης λόγω της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον ακροδεξιό συνεταίρο, τους ΑΝΕΛ. Το θέμα είναι η επιβεβαιωμένη ανικανότητα  να κυβερνήσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την σημερινή εθνικών διαστάσεων κρίση που βιώνουμε στην Ελλάδα. Αυτό από ότι φαίνεται συμμερίζεται πλέον και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ποια η σχέση σας με τον Αλέξη Τσίπρα; Σε προσωπικό επίπεδο καλή. Οι πολιτικές και η κυβερνητική πράξη είναι που μας χωρίζουν.

Στον ευρωπαϊκό σας χώρο των σοσιαλιστών μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ πως το εισπράττετε; Ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε κάποιες συσκέψεις των ηγεσιών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ως παρατηρητής. Έχει ξαναγίνει και με άλλους πρωθυπουργούς. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκράτες, ούτε εκείνοι άλλωστε αυτοπροσδιορίζονται έτσι. Είναι ένα λαϊκιστικό κόμμα με θολό πολιτικό στίγμα, που ενώ εμφανίζεται ως αριστερά, συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς. Προωθεί σε πολλούς τομείς πολιτικές άκρως συντηρητικές και παίρνει αντίστοιχα αντιλαϊκά μέτρα.

Αυξάνονται οι φήμες που σας θέλουν να συμμετέχετε στην κυβέρνηση Τσίπρα; Έχω κουραστεί να διαψεύδω ανάλογες φήμες. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση να συμμετέχουμε εμείς, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε καμία κυβέρνηση Τσίπρα, όπως λέτε. Μπορούμε να στηρίξουμε όπως σας είπα και είναι αυτό που ζητάω, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, όπου απαραίτητα θα πρέπει να συμμετέχουν τα δύο πρώτα σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματα, που σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

Βλέπετε πολιτικές εξελίξεις, η κυβέρνηση Τσίπρα θα ψηφίσει τα μέτρα ή θα πάτε σε εκλογές; Εγώ κάνω προτάσεις δεν κάνω προγνώσεις. Εκείνο που διαπιστώνεται καθημερινά είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας. Γι’ αυτό όπως σας είπα ζητώ να παραιτηθεί η κυβέρνηση και προτείνω τη λύση να τη δώσει η Βουλή. Η χώρα δεν αντέχει νέες πρόωρες εκλογές που μπορεί με το αποτέλεσμα τους να μας οδηγήσουν στην ίδια αφετηρία των πολιτικών προβλημάτων. Φτου και από την αρχή.

Γιατί λέτε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα οδηγεί τη χώρα σε ταξικό εμφύλιο; Επειδή σταθερά και ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση καλλιεργεί την πόλωση και τον διχασμό. Με ένα μισαλλόδοξο εμφυλιοπολεμικού τύπου πολιτικό λόγο που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη. Επειδή διαλύοντας την οικονομία της χώρας με τις καταστροφικές επιλογές του, διαλύει ταυτόχρονα  και τους ιστούς της κοινωνικής συνοχής. Παρουσιάζει την φτωχοποίηση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων που κάνει  με τα νέα μέτρα,  ως αναδιανεμητική πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας; Αυτό που εγώ καυτηριάζω είναι τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα. Που από διαπρύσιος αντιμνημονιακός πολέμιος των εταίρων μας, είναι τώρα ο πιο πιστός υποστηρικτής των πιο σκληρών επιλογών του επαχθέστατου μνημονίου που έχει υπογράψει. Σε σημείο μάλιστα που να δέχεται τα συγχαρητήρια του κ. Σόιμπλε. Τώρα τελευταία στο μεταναστευτικό αποδέχτηκε ότι του προσέφεραν και αποδείχτηκε το μακρύ χέρι των Ευρωπαίων.

Σκληρή η θέση σας ότι στο όνομα του μνημονίου έχουν χτιστεί καριέρες, ποιες καριέρες; Πολιτικές καριέρες, ιδιαίτερα στην πρώτη φάση όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μόνο με όλα τα κόμματα απέναντι του το κόστος της εθνικής σωτηρίας. Με την Νέα Δημοκρατία να σηκώνει τότε την σημαία του «αντιμνημονίου» και στη συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση με τον απίστευτο λαϊκισμό ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

Ποια είναι η άποψη σας για τα δημοσιεύματα που αφορούν διαλόγους στελεχών του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου; Ζήτησα από την πρώτη μέρα να τοποθετηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε σχέση με τα δημοσιεύματα και το περιεχόμενο τους. Έχουμε επισημάνει όμως πολλές φορές ότι οι ακραίες απόψεις του δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην χώρα και την ελληνική κοινωνία. Ούτε μετά το στραπάτσο του προηγούμενου καλοκαιριού αντιλήφθηκε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του τι  περιμένει την χώρα, όταν σπαταλούν χρόνο χωρίς στρατηγική και σχέδιο, μέχρι να τελειώσουν τα διαθέσιμα χρήματα. Γιατί εκπλήσσονται τώρα; Το λέμε εδώ και καιρό. Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με σχέδιο και αποτελεσματικότητα.

Πως βλέπετε τη μέχρι τώρα πορεία της αξιολόγησης της Ελλάδας, είστε αισιόδοξη ή ανησυχείτε για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το 2015 με μακρά διαπραγμάτευση που θα δημιουργήσει προβλήματα; Η καθυστέρηση της  ολοκλήρωση της  αξιολόγησης είναι άκρως ανησυχητική. Η  αμφισημία και η  ανικανότητα  της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά και γρήγορα, επιβαρύνει το κακό οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα. Ήδη η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση θυμίζει αυτή του προηγούμενου χρόνου με τις  γνωστές συνέπειες. Όμως και το αποτέλεσμα της όποιας συμφωνίας, φαίνεται ότι θα είναι πολύ σκληρό για πολύ μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, με επιπλέον μεγάλες αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους και με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που ακόμα και αν περάσουν από την Βουλή πολύ δύσκολα θα γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία.

Βγάζει πουθενά αυτός ο δρόμος με τις φορολογίες, το κράτος παίρνει πάνω από 50% σε φόρους Όχι αυτός ο δρόμος δεν βγάζει πλέον πουθενά. Οδηγεί στην περαιτέρω ύφεση και στην καταστροφή των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης που αποτελούσε την ραχοκοκαλιά και τον τροφοδότη της ελληνικής οικονομίας. Η φοροδοτική ικανότητα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί.

Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το ΠΑΣΟΚ την ίδια πολιτική ακολούθησαν με συνεχείς φορολογίες που επιβάρυναν τη μεσαία τάξη, είστε οι πρώτοι διδάξαντες. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν να αντιμετωπίσουν μια οικονομική κρίση που ξέσπασε ως κρίση δανεισμού, με τα τεράστια ελλείμματα που είχε δημιουργήσει η καταστροφικά ασυλλόγιστη διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009 του  Κ. Καραμανλή. Έγιναν λάθη, δεν ήμασταν επαρκώς προετοιμασμένοι για το μέγεθος μιας τέτοιας κρίσης, όμως αναλάβαμε τις ευθύνες μας και είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Εμείς ξεκινήσαμε αντιμετωπίζοντας ετήσια ελλείμματα 26 δις ευρώ και μεγάλα παραγωγικά ελλείμματα, ενώ κ. Τσίπρας ξεκίνησε την διακυβέρνηση του από πολύ καλύτερη θέση.  Η χώρα με μεγάλο κόστος για την κοινωνία είχε σταθεροποιηθεί οικονομικά, είχαμε πια πλεόνασμα αντί για έλλειμμα, άρχιζε η ανάκαμψη και  βρισκόμασταν ένα μόνο βήμα προ της εξόδου από τα μνημόνια και τις αυστηρές επιτηρήσεις. Το τι έπραξε στη συνέχεια και που μας έφερε είναι γνωστό.

Γιατί στηρίξατε το καλοκαίρι το μνημόνιο και όχι σήμερα; Το καλοκαίρι  στηρίξαμε την χώρα. Δεν στηρίξαμε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα, που ήταν αχρείαστο πριν τα καταστροφικά γεγονότα στα οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση του με τις επιλογές του. Στηρίξαμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, γιατί το grexit ήταν στην αυλή μας. Και το κάναμε με αίσθημα ευθύνης, μαζί και με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σπαρασσόταν από εσωτερικές συγκρούσεις και βίωνε μια μεγάλη διάσπαση. Πράξαμε δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έπραττε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας ως αντιπολίτευση.

Γιατί δεν στηρίζετε τους εφαρμοστικούς νόμους με δεδομένο ότι  ψηφίσατε το πλαίσιο το καλοκαίρι; Το είχαμε ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι, πως δεν πρόκειται να ψηφίσουμε εφαρμοστικούς νόμους με τους οποίους διαφωνούμε. Είχαμε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί ότι δεν θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές και τον προτρέψαμε να αξιοποιήσει τη στήριξη που είχε τότε από την αντιπολίτευση, με περισσότερους βουλευτές. Να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής διαπραγμάτευσης  και να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε για να αλλάξουν οι πλέον επαχθείς όροι του μνημονίου. Δεν το έπραξε και οδήγησε την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Αμέσως μετά την επικράτηση του στην εκλογική μάχη και μέσα σε λίγες ώρες, σχημάτισε κυβέρνηση και πάλι με τον κ. Καμμένο. Εμείς δεκανίκι στις καταστροφικές επιλογές του δεν πρόκειται φυσικά να γίνουμε.

Από πού θα έλθει η ανάκαμψη; Η ανάκαμψη μπορεί να έρθει μόνο με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, με την επανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των επενδύσεων. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται σταθερότητα, κίνητρα μείωσης της φορολογίας και σταθερή κυβέρνηση φιλική στην επιχειρηματικότητα. Παράλληλα με την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου και προγράμματος μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο κράτος την δημόσια διοίκηση, το πολιτικό σύστημα και την δικαιοσύνη, δηλαδή παντού. Προπάντων χρειάζεται ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.

Η πολιτική των κλειστών συνόρων προσβάλλει τις ευρωπαϊκές αξίες

Πώς βλέπετε τον τρόπο διαπραγμάτευσης Τσίπρα στις Συνόδους για το προσφυγικό; Δεν διαπραγματεύτηκε, πήγε δυστυχώς με την πλάτη στον τοίχο, με ανοικτό το μέτωπο της αξιολόγησης και αναγκάστηκε να τα υπογράψει όλα. Δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κλείσιμο των συνόρων μας, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την μέσω μιας πολύπλοκης και πολύ δύσκολα εφαρμόσιμης συμφωνίας την αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και την ενίσχυση της θέσης της και των απαιτήσεων της στο Αιγαίο.  Υπέγραψε μια συμφωνία που πολλοί αμφιβάλλουν αν μπορεί να εφαρμοστεί και πολύ περισσότερο να εφαρμοστεί χωρίς δυσμενή αποτελέσματα και για τα εθνικά ζητήματα.

Η συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ-Τουρκία μπορεί να εφαρμοστεί, βλέπετε οι Τούρκοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως συνεργάτες; Είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί και δεν βλέπω έως τώρα την Τουρκική πλευρά να συνεργάζεται.

Γιατί λέτε ότι είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία; Υπάρχουν πάρα πολλά γραφειοκρατικά θέματα και θέματα οργάνωσης που πρέπει να επιλυθούν, με τη δημιουργία ενός μεγάλου και αποτελεσματικού μηχανισμού κυρίως όμως το πρόβλημα ξεκινάει από την Τουρκία, η οποία δεν βάζει φρένο στις προσφυγικές ροές, γεγονός που καθιστά τη συμφωνία ανεφάρμοστη.

Συναντηθήκατε με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να γίνει εθνική πολιτική στο προσφυγικό, πόσο ικανοποιημένη είστε με το αποτέλεσμα στη σύνοδο των αρχηγών; Δεν είμαι ικανοποιημένη. Συμφωνήσαμε στην εθνική γραμμή που περιλαμβάνεται στο κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς και με επιτυχία στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό. Έκτοτε δε, ούτε μας ενημέρωσε, ούτε δείχνει πνεύμα συνεργασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η λογική των ανοικτών συνόρων ήταν στρατηγικό λάθος; Ήταν το λάθος μήνυμα που δόθηκε, προς τους πρόσφυγες και κυρίως προς τους διακινητές, πως η Ελλάδα μπορεί να είναι ένα σίγουρο πέρασμα για να φθάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Γι αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης.  Ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του 2015 όταν με δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών της προσκαλούσε ουσιαστικά τους πρόσφυγες να περάσουν από την  Ελλάδα.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που βρίσκεται; Στο πουθενά.

Πως μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση στην Ειδομένη και με ποιο τρόπο; Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε με την παντελή απουσία του κράτους να δημιουργηθεί ο καταυλισμός της Ειδομένης. Το πρόβλημα είναι τώρα τεράστιο αλλά πρέπει να επιλυθεί. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπως βέβαια και αυτοί που είναι σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Η εικόνα στην Ειδομένη είναι μια εικόνα που δεν μπορεί να τιμά ούτε την Ελλάδα, αλλά και ούτε και την Ευρώπη Σίγουρα ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη τιμά αυτή η κατάσταση. Όμως από την στιγμή που τα σύνορα έχουν κλείσει και δεν πρόκειται στο ορατό μέλλον να ανοίξουν, το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί από το ελληνικό κράτος.

Η ΕΕ απέτυχε; Στο προσφυγικό ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε μείζον ευρωπαϊκό πρόβλημα, με πολλαπλές συνέπειες και με κινδύνους για την ενότητα της ΕΕ, ναι απέτυχε. Απέτυχε να προβλέψει τους κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή της προς ανατολάς και νότο, από τους πολέμους και τις ανατροπές καθεστώτων με τις εμφύλιες συγκρούσεις που ακολούθησαν και απέτυχε να σχεδιάσει έγκαιρα και στη συνέχεια να εφαρμόσει αποτελεσματικά μια πολιτική αντιμετώπισης του. Η πολιτική των κλειστών συνόρων προσβάλλει τις ευρωπαϊκές αξίες και τις μεταπολεμικές κατακτήσεις των λαών της και γυρίζει την Ευρώπη πολύ πίσω.

[URL unfurl="true"]http://www.pasok.gr/%CF%86%CF%8E%CF%86%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83/[/URL]





 

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
3.521
Like
4
Πόντοι
16
Στ αληθεια πιστευεις οτι θα υπαρξει εστω κ ενας που θα διαβασει ολο αυτο το σεντονι  :2funny: :2funny: :2funny:
 

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.929
Like
7
Πόντοι
16
Στ αληθεια πιστευεις οτι θα υπαρξει εστω κ ενας που θα διαβασει ολο αυτο το σεντονι  :2funny: :2funny: :2funny:

Στη δεύτερη-τρίτη γραμμή του τίτλου λέει: "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ".

Εκεί σταματάς.
Το τυπώνεις μαζί με τη φώτο της και το χρησιμοποιείς για κωλόχαρτο στην επόμενη επίσκεψη στα "ιδιαίτερα διαμερίσματα".
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Το τυπώνεις μαζί με τη φώτο της και το χρησιμοποιείς για κωλόχαρτο στην επόμενη επίσκεψη στα "ιδιαίτερα διαμερίσματα".


εσυ χανε καλυτερα να παρεις το προγραμμα της θεσσαλονικης
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.929
Like
7
Πόντοι
16
Σου φταινε οι πασόκοι τύπε? Γιατι? ολοι στο κομμα σου εχουν ερθει. Σας ξινιζουνε?

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Αντίθετα με σενα, εγώ δεν εχω "κόμμα μου".
Ανήκω απλά στο ρεύμα των αντι-πασόκων & αντι-νεοδημοκρατών που αυτή την εποχή εκφράζεται καλύτερα από το ΣΥΡΙΖΑ.
Ούτε μπάρμπα από την Κορώνη έχω, ούτε έχω πατήσει σε καμία κομματική μάζωξη για να βαρέσω παλαμάκια σα τη μαϊμού (όπως εσύ).

Επί της ουσίας τώρα, εαν πήγε σε κάποιον το ΠΑΣΟΚ, αυτό ήταν το κόμμα της ΝΔ.
Μια χαρά συγκυβέρνηση κάνατε και μια χαρά τα βρήκατε μετά από 40 χρόνια λαμογιάς.
Ψωμί κι αλάτι λοιπόν... καραγκιόζηδες

 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Αντίθετα με σενα, εγώ δεν εχω "κόμμα μου".
Ανήκω απλά στο ρεύμα των αντι-πασόκων & αντι-νεοδημοκρατών που αυτή την εποχή εκφράζεται καλύτερα από το ΣΥΡΙΖΑ.
Ούτε μπάρμπα από την Κορώνη έχω, ούτε έχω πατήσει σε καμία κομματική μάζωξη για να βαρέσω παλαμάκια σα τη μαϊμού (όπως εσύ).

Επί της ουσίας τώρα, εαν πήγε σε κάποιον το ΠΑΣΟΚ, αυτό ήταν το κόμμα της ΝΔ.
Μια χαρά συγκυβέρνηση κάνατε και μια χαρά τα βρήκατε μετά από 40 χρόνια λαμογιάς.
Ψωμί κι αλάτι λοιπόν... καραγκιόζηδες
Α χτύπησα νεύρο προφανως.
Ναι ναι ξερω. Τα εχω ξαναδει. Ψηφιζετε Συριζα αλλά δεν ειστε Συριζα. Τα γνωστα.
Προφανως επισης, με γνωριζεις προσωπικα ωστε να ξερεις αν βαραω παλαμακια σε συγκεντρωσεις.
Αλλά ας ειναι. Δεν κολλαμε σε αυτο.
Το κομμα του ΠΑΣΟΚ, ό,τι απεμεινε, συγκυβερνησε με τη ΝΔ.
Το 90% των ψηφοφορων του του 2009 πού βρισκονται?
Η Τζακρη, ο Μπολαρης, ο Κουρουμπλης, υπο τη σκεπη ποιου κυβερνανε? Με ποιον τα βρηκε λοιπον το παλαιο ΠΑΣΟΚ αν οχι με τον Συριζα?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom