μια ωραια αναλυση από τον κουγια :
Με το ιδιοκτησιακό καθεστώς: "Υπάρχουν δύο απόψεις. Από τη μία είναι ο νόμος Κοντονή, εάν παραπεμφθείς αμετάκλητα για κακούργημα, πρέπει να φύγεις από τη διοίκηση μέχρι να ξεδιαλύνει η υπόθεση. Υπάρχει μια διφορούμενη σκέψη, για το εάν πρέπει να φύγει κάποιος από ιδιοκτήτης. Εκεί η ΕΕΑ διάλεξε ένα καθεστώς, το οποίο κατά την άποψή μου είναι δίκαιο. Φανταστείτε ο Μαρινάκης να μην μπορεί να βρει αγοραστή... για ένα μετοχικό κεφάλαιο που ξεπερνά τα 100.0000.000 ευρώ η ΕΕΑ διάλεξε να μπορείς να εξουσιοδοτήσεις κάποιον με συμβόλαιο εξωνήσεως, να μην φύγεις από την ιδιοκτησία, αλλά να φύγεις από την κατοχή των μετοχών. Να τις παραδώσεις σε κάποιον και να δώσεις την εντολή μέχρι να ξεδιαλύνει η υπόθεση, να βρει αγοραστή.
Να βρεις κάποιον, να κρατά αυτός τις μετοχές. Φανταστείτε να αναγκαστεί ο κύριος Μαρινάκης να πουλήσει τις μετοχές του, να μην βρει αγοραστή, η ομάδα να υποβιβαστεί και να έρθει μετά το δικαστήριο - όταν γίνει - και να τον αθωώσει. Φανταστείτε τι θα γίνει.
Το δεύτερο η υπόθεση να πάρει άλλη νομική μορφή. Να γίνει πλημμέλημα και να γίνει δωροδοκία. Το παίξατε όχι για το στοίχημα, αλλά γιατί θέλατε να κερδίσει ο Ολυμπιακός, για να πάρει το πρωτάθλημα, για το κέφι σας επειδή είναι εγωιστές κλπ. Το στήσατε το παιχνίδι, αλλά όχι για το στοίχημα. Αυτό είναι πλημμέλημα. Τα αδικήματα παραγράφονται στην οκταετία.
Νομίζω ότι θα γίνει αυτό που προβλέπει η ΕΕΑ. Εάν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Μαρινάκης, Κομπότης, Σπανός μπορεί άμεσα ή έμμεσα να καταργηθεί ο νόμος Κοντονή. Εάν καταργηθεί ένας νόμος, καταργείται το σύνολό του. Μπορεί να διαλύσει μέσα σε μια ημέρα το ποδόσφαιρο. Θα επικρατήσει η ενδιάμεση λύση. Είναι παράνομο ο κύριος Κοντονής να αποφασίζει εάν χωρίς να καταδικαστείς να αναγκάζεσαι να πουλάς την περιουσία σου, δεν το προβλέπει το Σύνταγμα. Δεν μπορείς να καταργήσεις το Σύνταγμα με ένα νόμο".