Νέα

Παραγγελιά...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα orgasmo nero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Η όλη παρανόηση επάνω στο θέμα του τραγουδιού της παραγγελιάς, προήλθε από την πολύ επιτυχημένη στην εποχή της, ομώνυμη ταινία "Παραγγελιά" του Παύλου Τάσιου (1980), η οποία όντως εξιστορούσε το όλο συμβάν, χωρίς φυσικά να χρησιμοποιεί τα ίδια ονόματα.
Στην ταινία λοιπόν, η παραγγελιά ήταν οι "Βεργούλες" επίσης ύμνος του Μάρκου Βαμβακάρη. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη σκηνή, τραγουδιστής είναι ο μεγάλος Γιώργος Καμπουρίδης. Ακολουθεί το link για το απόσπασμα αυτό της ταινίας:

Ωστόσο όμως, έχω ο ίδιος δει τηλεοπτική συνέντευξη του Κώστα Καρουσάκη (ο οποίος όπως είπαμε, ήταν το πρώτο όνομα στο μαγαζί που έγινε το συμβάν το 1973) και ο οποίος είχε πει ότι η παραγγελιά ήταν το "Αντιλαλούν οι φυλακές".
Προσωπικά, δέχομαι την εκδοχή του Καρουσάκη που του έλαχε να είναι αυτόπτης μάρτυρας.
ευχαριστω για την απαντηση

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
τελικα το φονικο για πιο τραγουδι εγινε ?  :think:
για αυτο   : ΓΡ.ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ - ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
ή για αυτο : ΓΡ.ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ - ΟΙ ΒΕΡΓΟΥΛΕΣ

Συγνώμη, εκ παραδρομής και λόγω περασμένης ώρας, τα έγραψα ανάποδα.
Όντως, οι "Βεργούλες" ήταν η παραγγελιά, ενώ στην ταινία του Παύλου Τάσσιου, η σκηνή διαδραματίζεται πάνω στο "Αντιλαλούν" το οποίο μάλιστα, τραγουδάει ο Γιώργος Καμπουρίδης.
Για να είμαστε σαφείς, παραθέτω το link από το εξαιρετικό ρεπορτάζ του ogdoo.gr, που μνημονεύει μαρτυρίες του ίδιου του Κώστα Καρουσάκη.

Επισκέπτης
Συγνώμη, εκ παραδρομής και λόγω περασμένης ώρας, τα έγραψα ανάποδα.
Όντως, οι "Βεργούλες" ήταν η παραγγελιά, ενώ στην ταινία του Παύλου Τάσιου, η σκηνή διαδραματίζεται πάνω στο "Αντιλαλούν" το οποίο μάλιστα, τραγουδάει ο Γιώργος Καμπουρίδης.
Για να είμαστε σαφείς, παραθέτω το link από το εξαιρετικό ρεπορτάζ του ogdoo.gr, που μνημονεύει μαρτυρίες του ίδιου του Κώστα Καρουσάκη.

εννοειται πως λογω περασμενης ωρα ειναι ευκολο να γινουν λαθη  :S
και παλι ευχαριστω  :rockon:

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Φίλε ποδολάγνε, μείνε στις γάμπες και τις γόβες
και άσε την ιστορία , γιατί έχεις κενά.

Ο Βελουχιώτης ήταν εγκληματίας. Στο Μελιγαλά , μαζί με τον Μπελογιάννη, σκότωσαν ΑΜΑΧΟΥΣ=ΓΕΡΟΥΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΠΑΙΔΙΑ ...

και μόνο ....

ΛΑΚΗ εσένα δεν στα έχουν πει καλά και για να μιλάω για τον Αρη γνωρίζω πολλά. Ο Αρης ήταν μεγάλο παληκάρι κι όλα αυτα που του προσάπτουν είναι προβοκάτσια του Ζαχαριάδη.
  Ο Αρης ήταν πραγματικά ήρωας και δίκαιος άνθρωπος. Και το λέω και βάζω το χέρι μου στη φωτιά γι αυτό.
Τσακώθηκε με την ηγεσία του ΚΚΕ γιατί δεν ήθελε η χωρα να υποδουλωθεί στους Αγγλους, μετά τον πόλεμο. Ο Ζαχαριάδης συμβιβάστηκε και πούλησε τον Αρη με την συμφωνία της Βάρκιζας.

Όσο το ΚΚΕ του έκανε τα χατήρια ήταν μαζί τους. Όταν του εναντιώθηκαν σηκωσε μπαιράκι.

Μάθε γιατί αυτοκτόνησε... Γιατί δεν ήθελε να τον σκοτώσει αδελφικό χέρι. ήξερε πως θα γινόταν αργά η γρηγορα εφόσον ο πολεμος είχε τελειώσει.

Πριν πεθάνει πήγε στο μνημα του Διάκου στην Αλαμάνα και προσκύνησε.

Του κόψανε το κεφάλι και το τρέχανε στα πανηγύρια να το δείξουν γελώντας... κι ο κόσμος έκλαιγε για τον Αρη.

Η προπαγάνδα του ΚΚΕ έκανε άριστα τη δουλειά της. Κανείς δεν ρώτησε αυτούς που ήταν μαζί του στο βουνό να πει ποιος ήταν ο Αρης Βελουχιώτης.

Λάκη μου εσύ να κάτσεις καλύτερα στα δοντάκια που φτιάχνεις. Κι όταν θες να μάθεις σωστά τα πράγματα ρώτα κανέναν από αυτούς που ήταν με τον Αρη συμπολεμιστές. Όχι την ιστορία που γράψανε οι εχθροί του για να τον σπιλώσουν.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.280
Πόντοι
8.645
  Λάκη μου εσύ να κάτσεις καλύτερα στα δοντάκια που φτιάχνεις. Κι όταν θες να μάθεις σωστά τα πράγματα ρώτα κανέναν από αυτούς που ήταν με τον Αρη συμπολεμιστές.

Μόνο αυτό μένει να μας πεις, ότι πολέμησες με τον Βελουχιώτη πλάι πλάι  :2funny:

Επισκέπτης
Λάκη μου εσύ να κάτσεις καλύτερα στα δοντάκια που φτιάχνεις. Κι όταν θες να μάθεις σωστά τα πράγματα ρώτα κανέναν από αυτούς που ήταν με τον Αρη συμπολεμιστές. Όχι την ιστορία που γράψανε οι εχθροί του για να τον σπιλώσουν.

Έχω φωτογραφία συγγενούς μου, παππού , με τον οποίο έχω ίδιο ονοματεπώνυμο , που είναι μαζί με τον Άρη Βελουχιώτη. Μαζί και τα χαρτιά του ίδιου παππού μου και το απολυτήριό του από το ΕΛΑΣ. Γνωρίζω λοιπόν πράγματα.
Όλα όσα κυκλοφορούν περί εθνικής αντίστασης, σήμερα, είναι στο χώρο της λογοτεχνίας ....

Η ιστορία/δολοφονία του Ψαρρού ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ. Σφάχτηκε από ανθρώπους του Άρη.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Έχω φωτογραφία συγγενούς μου, παππού , με τον οποίο έχω ίδιο ονοματεπώνυμο , που είναι μαζί με τον Άρη Βελουχιώτη. Μαζί και τα χαρτιά του ίδιου παππού μου και το απολυτήριό του από το ΕΛΑΣ. Γνωρίζω λοιπόν πράγματα.
Όλα όσα κυκλοφορούν περί εθνικής αντίστασης, σήμερα, είναι στο χώρο της λογοτεχνίας ....

Η ιστορία/δολοφονία του Ψαρρού ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ. Σφάχτηκε από ανθρώπους του Άρη.

Κατάγομαι από μεριάς της μάνας μου από χωριό της Λαμίας. Ο παππούς μου ήταν πρωτοπαλίκαρο του Αρη, πολεμήσανε μαζί κι ήταν υποδιοικητής της μοίρας "μαυροσκούφηδων" του Αρη στη Γκιώνα.

Κι εμένα ο δικός μου παπούς μου τα έχει πει.

Ο Άρης ποτέ δεν δολοφόνησε κανέναν γιατί ήταν παλικάρι.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
  Λακη μου σε διαψεύδουν οι πάντες. Πουθενα δεν γινεται λόγος για τον Αρη στον θανατο του Ψαρρού. Και μια επιστολή που παρουσιάστηκε - θεωρητικά εκ μερους του Αρη- εχει χαρακτηριστεί πλαστογραφημένη.

"Κατά τον Ιστορικό Μ. Λυμπεράτο, ,[15] ο Ψαρρός σκοτώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και υπάρχουν δύο εκδοχές για το θάνατό του. Σύμφωνα με τον ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε κατά τη μάχη, ενώ κάποιοι μάρτυρες, με τους οποίους συμφωνεί ο ιστορικός ηγέτης και πολεμιστής του ΕΛΑΣ Γρηγόρης Φαράκος,[16] υποστήριξαν ότι ο Δημήτρης Ψαρρός, αφού αιχμαλωτίστηκε, εκτελέστηκε από τον ταγματάρχη του ΕΛΑΣ Θύμιο Ζούλα για προσωπικούς λόγους. Το ότι εκτέλεσε τον Ψαρρό παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ζούλας το 1951 με έγγραφη έκθεσή του,[16] (πιθανόν εξυπηρετώντας, κατά τον Λυμπεράτο, ενδοκομματικές σκοπιμότητες[15]). Το γεγονός της δολοφονίας του Δημ Ψαρρού από τον ταγματάρχη Θυμ. Ζούλα επιβεβαιώνει, από ανεξάρτητες πηγές, ο συγγραφέας Διον. Χαριτόπουλος στο βιβλίου του "Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων".[17]'

Επισκέπτης
υποστήριξαν ότι ο Δημήτρης Ψαρρός, αφού αιχμαλωτίστηκε, εκτελέστηκε από τον ταγματάρχη του ΕΛΑΣ Θύμιο Ζούλα για προσωπικούς λόγους. Το ότι εκτέλεσε τον Ψαρρό παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ζούλας το 1951 με έγγραφη έκθεσή του,[16] (πιθανόν εξυπηρετώντας, κατά τον Λυμπεράτο, ενδοκομματικές σκοπιμότητες[15]). Το γεγονός της δολοφονίας του Δημ Ψαρρού από τον ταγματάρχη Θυμ. Ζούλα επιβεβαιώνει, από ανεξάρτητες πηγές, ο συγγραφέας Διον. Χαριτόπουλος στο βιβλίου του "Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων".[17]'

εντολή του Άρη ήταν , άστο ....
ο Ζούλας δεν είχε τίποτε προσωπικό .....
ο Άρης δεν ήθελε κανέναν άλλον καπετάνιο στα βουνά ....

για το Μελιγαλά μην αρχίσω τώρα έτσι ;;;;;;;;

μην βάλω φωτογραφία τους τάφους έναν έναν ....

γέροι άνω των 70
γυναίκες και παιδιά κάτω των 12
οι περισσότεροι σφαγμένοι .....

άστα να πάνε στο διάολο ....

τα πιο σκατά χρόνια του τόπου ....

και θα ξαναέλθουν τα ίδια .........

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
εντολή του Άρη ήταν , άστο ....
ο Ζούλας δεν είχε τίποτε προσωπικό .....
ο Άρης δεν ήθελε κανέναν άλλον καπετάνιο στα βουνά ....

για το Μελιγαλά μην αρχίσω τώρα έτσι ;;;;;;;;

μην βάλω φωτογραφία τους τάφους έναν έναν ....

γέροι άνω των 70
γυναίκες και παιδιά κάτω των 12
οι περισσότεροι σφαγμένοι .....

άστα να πάνε στο διάολο ....

τα πιο σκατά χρόνια του τόπου ....

και θα ξαναέλθουν τα ίδια .........

Ασύστολα ψεύδη.
  Καταρχάς ο Άρης δεν είχε καμμία σχέση με τον Μελιγαλά. Στην περιοχή της Λαμίας δρούσε.

Και δεύτερον δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τον συχωρεμένο τον παππού μου. Μιλούσε για τον Αρη (καπετάνιο τον έλεγε) με άμετρο θαυμασμό.

Διαφωνώ κάθετα.

Πολλοί θα ήθελαν να είναι  ο Βελουχιώτης. Κι επειδή ήταν τόσο μικρόψυχοι και δεν μπορούσαν να τον φτάσουν, προσπαθησαν να τον μειώσουν κι αυτόν και τον αγώνα του.

Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. Από τα λίγα. ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ.

Δες στο ιντερνετ τους ΦΑΚΕΛΟΥΣ του Παπαχελά. Εχει κάνει ειδική εκπομπή για τον Βελουχιώτη.
Ακου μερικούς που πολέμησαν μαζί του.

Θα αναθεωρήσεις πολλές από τις απόψεις σου.

hounik

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Δεκ 2005
Κριτικές
25
Like
91
Πόντοι
5.765
  Ασύστολα ψεύδη.
  Καταρχάς ο Άρης δεν είχε καμμία σχέση με τον Μελιγαλά. Στην περιοχή της Λαμίας δρούσε.

Και δεύτερον δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τον συχωρεμένο τον παππού μου. Μιλούσε για τον Αρη (καπετάνιο τον έλεγε) με άμετρο θαυμασμό.

Διαφωνώ κάθετα.

Πολλοί θα ήθελαν να είναι  ο Βελουχιώτης. Κι επειδή ήταν τόσο μικρόψυχοι και δεν μπορούσαν να τον φτάσουν, προσπαθησαν να τον μειώσουν κι αυτόν και τον αγώνα του.

Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. Από τα λίγα. ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ.

Δες στο ιντερνετ τους ΦΑΚΕΛΟΥΣ του Παπαχελά. Εχει κάνει ειδική εκπομπή για τον Βελουχιώτη.
Ακου μερικούς που πολέμησαν μαζί του.

Θα αναθεωρήσεις πολλές από τις απόψεις σου.

εκεινη την περιοδο ο αρης δρουσε στην πελλοπονησο.χτυπησε ταγματασφαλιτες που ειχαν συγκεντρωθει στο μελιγαλα και σιγουρα υπηρξαν και οι λεγομενες παραπλευρες απωλειες.

Επισκέπτης
Καταρχάς ο Άρης δεν είχε καμμία σχέση με τον Μελιγαλά.

Ρε φίλε, sorry,
αλλά είσαι άσχετος.

[size=15pt]ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ,
ΟΤΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΗΣ.
Και ότι η Σφαγή έγινε από την ομάδα του.
[/size]
ΕΛΕΟΣ ....

Είχα ακούσει με τα αυτιά μου μικρός , στη Νίκαια, παλιούς κομμουνιστές, που ήταν μαζί του και προς τιμήν τους, έφυγαν αηδιασμένοι από το Μελιγαλά .
Θυμάμαι χαρακτηριστικά λόγια

"είπαμε να σφάζαμε κάποιους ταγματασφαλίτες , αλλά όχι τα 5χρονα των δευτεροξάδερφων τους , ούτε τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους"

εκεινη την περιοδο ο αρης δρουσε στην πελλοπονησο.χτυπησε ταγματασφαλιτες που ειχαν συγκεντρωθει στο μελιγαλα και σιγουρα υπηρξαν και οι λεγομενες παραπλευρες απωλειες.

Οι παράπλευρες απώλειες, ήταν 2400νεκροί γέροι και γυναικόπαιδια
για 100 και αν ταγματασφαλίτες ....

Και δεν έχω καταλάβει γιατι οι ταγματασφαλίτες έπρεπε να σφάζονταν αδιακρίτως , άνευ απαγγελίας κατηγορίας και άνευ δίκης ....

Ο Στρατός το ίδιο έκανε με τους κομμουνιστές ;;;;;
Τους εκτελούσε άμεσα με τη σύλληψή τους ;;;;;;
ΌΧΙ
Τους δίκαζε και οι περισσότεροι έβγαιναν αθώοι.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Ο Στρατός το ίδιο έκανε με τους κομμουνιστές ;;;;;
Τους εκτελούσε άμεσα με τη σύλληψή τους ;;;;;;
ΌΧΙ
Τους δίκαζε και οι περισσότεροι έβγαιναν αθώοι.
τα λαθη του παρελθοντος δεν πρεπει να επαναληφθουν τυπε :sunglasses:

σουχαρτοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Επισκέπτης
τα λαθη του παρελθοντος δεν πρεπει να επαναληφθουν τυπε :sunglasses:

σουχαρτοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
απολυτε ο τυπος δεν εκανε τετοια λαθη

220px-President_Suharto,_1993.jpg

raikage

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2008
Like
18
Πόντοι
1
   Αποκριες του 1973 οταν ο Νικος Κοεμτζης μαχαιρωσε θανασιμα 3 θαμωνες νυχτερινου κεντρου και τραυματισε αλλους 7. Αφορμη ηταν  μια παρεγγελιά που δεν τηρηθηκε, και η παθολογικη αγαπη του Νικου Κοεμτζη για τον μικροτερο αδερφο του Δημοσθενη. Το μακελειο αυτο συγκλονισε την κοινη γνωμη. Το γεγονος οτι δυο απο τα θυματα ηταν αστυνομικοι προκαλεσε φρενιτιδα στον τυπο. Ο Κοεμτζης ισχυριστηκε οτι ηταν θυμα της αστυνομικης αυθαιρεσιας, ειδικα οταν αρνηθηκε να γινει πληροφοριοδοτης της!

Ο Κοεμτζής σκότωσε 3 ανθρώπους, για τους x,y λόγους. Τυχερός ήταν που γεννήθηκε σ' αυτή τη μπανανία και μπόρεσε και αποφυλακίστηκε, και πέθανε ελεύθερος αντί να σαπίσει
μέσα, ή να τον κρεμάσουν ανάποδα. Αλλά τι λέω; Κάποιοι του πλέξαν και εγκώμιο επειδή αυτοί που σκότωσε ήταν αστυνομικοί. Τέτοια σκατά έχουν κάποιοι μέσα στο κεφάλι.

[size=10pt]Αν ο Κοεμτζής είχε σκοτώσει 3 τυχαία άτομα, σήμερα δε θα τον θυμόνταν κα-νέ-νας απολύτως.[/size]

Επισκέπτης
Ο Κοεμτζής σκότωσε 3 ανθρώπους, για τους x,y λόγους. Τυχερός ήταν που γεννήθηκε σ' αυτή τη μπανανία και μπόρεσε και αποφυλακίστηκε, και πέθανε ελεύθερος αντί να σαπίσει
μέσα, ή να τον κρεμάσουν ανάποδα. Αλλά τι λέω; Κάποιοι του πλέξαν και εγκώμιο επειδή αυτοί που σκότωσε ήταν αστυνομικοί. Τέτοια σκατά έχουν κάποιοι μέσα στο κεφάλι.

[size=10pt]Αν ο Κοεμτζής είχε σκοτώσει 3 τυχαία άτομα, σήμερα δε θα τον θυμόνταν κα-νέ-νας απολύτως.
+1

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom