Ναι, μικρές Ελληνικές εταιρείες είναι.
Είδες εσύ καμία μεγάλη;
Ποιά είναι αυτή;
το opencoffe δεν είναι καν ελληνικό, δεν είναι εταιρία και δεν πουλάει τίποτα.
οι ελληνικές εταιρίες λογισμικού δεν πουλάνε καραμέλες όπως: pdf reader, text editors, antiviruses, etc.
οι ελληνικές εταιρίες παρέχουν λογισμικό άλλου επιπέδου.
παρέχουν λογισμικό που αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να φωνάξεις τεχνικό της ίδιας εταρίας για να σου το εγκαταστήσει και set-άρει.
όταν εγώ θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα μηχανογράφησης φτιάχνω κάτι γενικό που θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει η οποιαδήποτε εταιρία.
όταν έχω για πελάτη μία εταιρία που κάνει ασφάλειες και μία που πουλάει μορταδέλες φυσικά και το πρόγραμμα δεν θα δουλεύει με τον ίδιο τρόπο.
στέλνω λοιπόν έναν προγραμματιστή δικό μου που παίζει στα δάχτυλα το πρόγραμμα μοντάρει(να ενεργοποιήσει κάποια πεδία να απενεργοποιήσει κάποια άλλα, να σημιουργήσει άλλα) το λογισμικό με βάση τις ανάγκες της κάθε εταιρίας. έτσι μπορώ να ξέρω σε ποιους το έχω πουλήσει και ποιοι έχουν παράνομο αντίγραφο, εφόσον τα νόμιμα ξέρω ποια είναι. αυτοί που το έχουν παράνομα θα πρέπει πώτα να το ρυθμίσουν με βάση τις ανάγκες τους(πιθανόν αδύνατο), και να το ενημερώνουν κάθε τόσο σε κάθε νέα λειτουργία που θέλουν να προσθέσουν(updates, bug fixes).
είναι λοιπόν ασύμφορο να σπάσεις κάτι το οποίο είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις και συντηρήσεις.