Νέα

Open Coffee - Πάμε για καφέ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Το Open Coffee φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά start-ups!
Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσίαση υφιστάμενων και, κυρίως, νέων ελληνικών προσπαθειών στο διαδίκτυο, όπως επίσης και η αναφορά σε θέματα που αφορούν το επιχειρείν και τις νέες τεχνολογίες υπό την οπτική του startupping, συνιστούν τον πυρήνα των άρθρων του OpenCoffee όντας η διαδικτυακή εκδοχή των -πρωτίστως ανοικτών- συναντήσεων του Open Coffee Club... :rockon:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Νέος μήνας, νέο Open Coffee!

ΣΗΜΕΡΑ το απόγευμα (Τρίτη 5 Μαϊου), στο φιλόξενο Divani Caravel, η αθηναϊκή start-up κοινότητα συγκεντρώνεται για 22η φορά και σας περιμένει για γνωριμίες, επαφές και απεριόριστο networking.

Μεταξύ αυτών, εξαιρετικές ομιλίες περί νέου τεχνολογικού επιχειρείν, οι οποίες για έχουν ως εξής:

- ο Λάμπρος Καλιακάτσος, Πολιτικός Μηχανικός, θα παρουσιάσει το δημιούργημά του Plexscape, μία σουίτα πρόσθετων χαρακτηριστικών στα κλασσικά εργαλεία σχεδίασης (για παράδειγμα προσθήκη επιπέδου Google Earth στο Autocad και άλλα), και την επιχειρηματική πορεία που αυτό τυγχάνει στην παγκόσμια αγορά.

- οι βετεράνοι του Open Coffee Γιώργος Χατζηγεωργίου και Βασίλης Δήμος, συνιδρυτές του Skroutz, θα παρουσιάσουν το άρτι ανακοινωθέν Skroutz Store, μία υπηρεσία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η οποία και επιτρέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος εντός ολίγων λεπτών.

- O Νικόλας Αμπαζής, νυν -μεταξύ άλλων- επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα παρουσιάσει την ιστορία και τα προσωπικά συμπεράσματα πίσω από το Feeds2, μία πολλά υποσχόμενη προσπάθεια, η οποία, παρά την εκτενή δημοσιότητα, δεν κατόρθωσε να φθάσει ως την επιτυχία.

- ο Στρατής Καραμανλάκης, συνιδρυτής και & Vice President of Development της oDesk. Η oDesk, ιδρυθείσα από τον Στρατή και τον Οδυσσέα Τσάταλο με το όραμα της “αλλαγής στον τρόπο που δουλεύει ο κόσμος”, συνιστά σήμερα το μεγαλύτερο marketplace από εκατοντάδες χιλιάδων freelancers ανά την υφήλιο, μία ομιλία που δεν πρέπει να χάσετε!

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
είχαν γίνει και παλιότερα τέτοιες προσπάθειες αλλά σήμερα που το νετ είναι τόσο δυνατό αυτές μπορούν να καρποφορήσουν πιο εύκολα

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Και τώρα αρχίστε να ρωτάτε: που θα βρω το ένα που θα βρω το άλλο.

Άντε να αρχίσει το κλέψιμο.

Τι περιμένεις όμως εφόσον υπάρχουν τέτοιοι μαλάκες:
www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,840.msg1078598#msg1078598]http://www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,840.msg1078598#msg1078598[/url]
συγνωμη αλλα για να καταλαβω...οποιος δεν θελει δηλ να πληρωσει για ενα προγραμα ειναι μαλακας ή κλεφτης?

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Αν χρησιμοποιεί το πρόγραμμα επαγγελματικά για να βγάλει μεροκάματο,
τότε μπορείς να τον πεις και κλέφτη...  :rolleyes:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Σορυ αλλα αν ειναι να εχω αυθεντικα Windows,antivirus,Microsoft office,excel,power point,adobe reader κλπ κλπ + αλλα ποσα προγραματα που χρησιμοποιω + να κανω premium ac. στο rapidshare π.χ γιατι το χουνε ξεφτυλησει και πλεον τα περισσοτερα ειναι σε λινκς απο ραπιντ .........παει φαληρησαμε!!! ακου κει 300 ευρω να τα δωσω για προγραμα....αφου μπορω να κανω την δουλεια μου και αλλιως θα δωσω 300??? για πεταμα να τα χα θα προτιμουσα να τα πεταξω αλλου!!

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
συγνωμη αλλα για να καταλαβω...οποιος δεν θελει δηλ να πληρωσει για ενα προγραμα ειναι μαλακας ή κλεφτης?
Οποιος δε θέλει να πληρώσει για προϊόντα λογισμικού που αυτός που τα διανέμει νόμιμα ζητά χρήματα ως αντάλλαγμα για τη διάθεση τους, τότε η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιηθούν τα αντίστοιχα ανοιχτού κώδικα αν υπάρχουν. Αλλιώς είναι κλέφτης. Αν κρίνει κάποιος ότι ένα μαγαζί έχει υπερβολικά ακριβά ρούχα τότε αγοράζει από κάπου αλλού φθηνότερα. Δε νομιμοποιείται να κλέβει αυτά που θεωρεί υπερβολικά ακριβά όποτε του δοθεί η ευκαιρία.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Οποιος δε θέλει να πληρώσει για προϊόντα λογισμικού που αυτός που τα διανέμει νόμιμα ζητά χρήματα ως αντάλλαγμα για τη διάθεση τους, τότε η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιηθούν τα αντίστοιχα ανοιχτού κώδικα αν υπάρχουν. Αλλιώς είναι κλέφτης. Αν κρίνει κάποιος ότι ένα μαγαζί έχει υπερβολικά ακριβά ρούχα τότε αγοράζει από κάπου αλλού φθηνότερα. Δε νομιμοποιείται να κλέβει αυτά που θεωρεί υπερβολικά ακριβά όποτε του δοθεί η ευκαιρία.
κατσε γιατι θα με τρελανεις τωρα..........
ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ οτι ταινιες και mp3 εχεις στον υπολογιστη σου ειναι πληρωμενα? τα windows-programs ειναι ολλα ORIGINAL?????
γιατι να παω να δωσω 40-50 ευρω για να αγορασω ενα antivirus απο την στιγμη που αυτη την στιγμη αν μπω σε ενα φορουμ θα σου βρω ολλες τις εκδοσεις με ολλα τα κλειδια....
ΕΛΕΟΣ  :headbang:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Εδώ δεν μιλάμε για μεγάλες πολυθνικές εταιρείες.

Μιλάμε για κάποιες μικρές ελληνικές εταιρείες όπως αυτές του open coffee.
Οι οποίες με μεγάλη δυσκολία φτιάχνουν προϊόντα για άκρως ανταγωνιστικές αγορές.
Και εμείς τώρα αντί να στηρίξουμε αυτές τις εταιρείες που δίνουν ψωμί σε 5-10 ανθρώπους πάμε και κλέβουμε τα προϊόντα τους, αντιγράφουμε τους χάρτες τους κλπ, κλπ.
Επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε το 300άρι.

Πως θα επιβιώσουν αυτοί;
Αυτοί μαλάκες είναι ή θα πρέπει να γίνουν λαμόγια και κλέφτες;
Πως το βλέπεις εσύ;

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66

Οι οποίες με μεγάλη δυσκολία φτιάχνουν προϊόντα για άκρως ανταγωνιστικές αγορές.
Και εμείς τώρα αντί να στηρίξουμε αυτές τις εταιρείες που δίνουν ψωμί σε 5-10 ανθρώπους πάμε και κλέβουμε τα προϊόντα τους, αντιγράφουμε τους χάρτες τους κλπ, κλπ.

Πως θα επιβιώσουν αυτοί;
Πως το βλέπεις εσύ;
ως ενα σημειο συμφωνω....οποιος πραγματικα ενδιαφερεται και θελει ας το αγορασει!
εγω προσωπικα δεν ενδιαφερομαι! και δεν θα το αγορασω! αν καποια στιγμη απο περιεργεια θελησω να το δω θα το δω πειρατικα!σιγα μην δωσω 300 ευρα! σορυ αλλα δεν μου περισσευονται!!
αν κατσεις και σκεφτεις οτι πληρωνεις internet (το οποιο ειναι αθλιο και πανακριβο,ενω σε αλλες χωρες ειναι πιο φθηνο) να πληρωσω ολλα στο pc μου για να ναι αυθεντικα + μια συνδρομη που δινω στο skype 3 ευρω τον μηνα για απεριοριστες κλησεις σε ολλα τα σταθερα στην ελλαδα (που το θεωρω γελοιο ποσο) +  ενα rapid ++++ για βαλτα κατω να δεις ποσα ειναι........αυθεντικα windows κλπ κλπ

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
κατσε γιατι θα με τρελανεις τωρα..........
ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ οτι ταινιες και mp3 εχεις στον υπολογιστη σου ειναι πληρωμενα? τα windows-programs ειναι ολλα ORIGINAL?????
γιατι να παω να δωσω 40-50 ευρω για να αγορασω ενα antivirus απο την στιγμη που αυτη την στιγμη αν μπω σε ενα φορουμ θα σου βρω ολλες τις εκδοσεις με ολλα τα κλειδια....
ΕΛΕΟΣ  :headbang:
Ναί είναι όλα original. Και η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι ότι κάποιος δούλεψε γι' αυτό που χρειάζεσαι. Με την ίδια λογική αν βρεθεί κάποιος να κάνει τη δουλειά σου παράνομα χωρίς ασφάλιση και φόρους μόνο για ένα πιάτο φαί νομιμοποιείται και ο εργοδότης σου να σε απολύσει και να μειώσει το κόστος του.
Το ότι κάτι γίνεται από πολλούς δε σημαίνει ότι είναι ηθικό. Αν θέλει λοιπόν κάποιος να χρησιμοποιεί προιόντα ή υπηρεσίες χωρίς ν' αμείβεται αυτός που τα παράγει με το ποσό που έχει το δικαίωμα να ορίσει, τότε ας το κάνει αλλά προσωπικά επιλέγω να μην το κάνω. Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον να κάνει ότι εγώ, ούτε είμαι σε θέση, ούτε έχω πρόθεση να κάνω κήρυγμα ή έλεγχο αλλά δε θα καταλήξουμε και στο συμπέρασμα πως ότι είναι οικονομικά συμφέρον για ένα άτομο αυτόματα γίνεται και ηθικός κανόνας για όλους.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Ναί είναι όλα original. Και η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι ότι κάποιος δούλεψε γι' αυτό που χρειάζεσαι. Με την ίδια λογική αν βρεθεί κάποιος να κάνει τη δουλειά σου παράνομα χωρίς ασφάλιση και φόρους μόνο για ένα πιάτο φαί νομιμοποιείται και ο εργοδότης σου να σε απολύσει και να μειώσει το κόστος του.
Το ότι κάτι γίνεται από πολλούς δε σημαίνει ότι είναι ηθικό. Αν θέλει λοιπόν κάποιος να χρησιμοποιεί προιόντα ή υπηρεσίες χωρίς ν' αμείβεται αυτός που τα παράγει με το ποσό που έχει το δικαίωμα να ορίσει, τότε ας το κάνει αλλά προσωπικά επιλέγω να μην το κάνω. Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον να κάνει ότι εγώ, ούτε είμαι σε θέση, ούτε έχω πρόθεση να κάνω κήρυγμα ή έλεγχο αλλά δε θα καταλήξουμε και στο συμπέρασμα πως ότι είναι οικονομικά συμφέρον για ένα άτομο αυτόματα γίνεται και ηθικός κανόνας για όλους.
τεσπα το σταματαω εδω!
αποψη σου και αποψη μου!
δεν θελω να κατσω να επεκταθω οτι τα τραγουδια που εχω στον υπολογιστη μου για να τα αγορασω θελω μια περιουσια....και γιατι? γιατι μας <κλεβουν>! ενα cd 30ευρω! ε οχι! να ταν 10! να αγοραζα 3-4! αν εσυ ολλα τα χεις αυθεντικα....μπραβο σου! εγω δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να τα χω ολλα αυθεντικα!πιστευω οτι και πολλοι απ αυτους που την εχουν δεν το κανουν!ασχετα αν ειναι ανηθηκο! εγω να τους κοιταξω αυτους που λες οτι δουλεψαν και γω τα παιρνω πειρατικα! αλλα εμενα που με κλεβουν απο 100 μεριες ποιος θα με κοιταξει???? αντε πεσμου τωρα!!! αν ενα site-forum ειχε μια μηνιαια συνδρομη και κατεβαζες οσο ηθελες και ποιο πολυ κοσμο θα κερδιζαν και θα τα χαμε νομιμα! αν ειναι την καθε ταινια που χω δει να την πληρωνω καθε φορα και το καθε κοματι μουσικης να το πληρωνω + τα προγραματα + τα windows τοτε το pc θα τανε ειδος πολυτελειας! (μην πω για παιχνιδια)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
όταν μιλάμε για opensource προγράμματα δεν μιλάμε για τις ίδιες υλοποιήσεις των επι-πληρωμή προγραμμάτων αλλά τις περισσότερες για διαφορετικές.
για παράδειγμα θα πάρουμε το matlab το οποίο είναι κλειστού κώδικα και πρέπει να αγορα΄σεις licence για να το χρησιμοποιήσεις.
οι εταιρίες που ασχολούνται με περιοδικά σήματα, σου ζητούν να ξέρεις να χρησιμοποιείς matlab. Αν εσύ είσαι γνώστης του αντίστοιχου λογισμικού opensource τότε λυπάμαι έχασες. το opensource έχει διαφορετικές εντολές , διαφορετική λειτουργία και μερικές φορές λιγότερα χαρακτηριστικά από το άλλο. μιλάμε για λογισμικό που κάνει 1000 ευρώ +.

το άστοχο παράδειγμα που έδωσες μπορεί να εύκολα να αμφισβητηθεί δίνοντας σαν αντιπαράδειγμα το εξής:
αν δεν υπάρχει άλλο μαγαζί με ρούχα (όπως γίνεται με τις εταιρίες λογισμικού) θα αναγκαστείς να αγοράσεις από το ακριβό μαγαζί.
βέβαια ο σοφός καταναλωτής ξέρει ότι είναι κλεψιά να αποκτήσει το μπλουζάκι που θέλει χωρίς να το πληρώσει επειδή είναι ακριβό και δεν μπορεί να το αγοράσει αλλα δεν ξέρει κάτι ποιο σημαντικό.
δεν ξέρει τα δικαιώματά του. δεν ξέρει ότι το μονοπώλειο διώκεται από το νόμο, η προώθηση συγκεκριμένων ποριόντων διώκεται επίσηςαπό το νόμο , αλλά ο ένομος πολίτης θέλει να προφυλάξει τα δικαιώματα και τα προιόντα της εταιρίας γιατί έχει συνείδηση.

συνεχίζοντας με λογισμικό τώρα, έχουμε τα εξής συμβάντα.
στην αμερική η MS πριν κάποια χρόνια είχε κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό στους υπολογιστές της έτσι ώστε όταν οι ανθρωπάκος πήγαινε να αγοράσει ένα pc ήταν αναγκασμένος να πάρει και το λογισμικό της MS γιατί απλούστατα το λογισμικό mac ήταν αδύνατο να εγκατασταθεί.
συνεχίζοντας σε πιο σύγχρονες εποχές, ας πούμε σήμερα, πηγαίνοντας να αγοράσεις ένα laptop πλερώνεις και το λογισμικό WINDOWS γιατί η εταιρία έχει υπογράψει συμφωνία με την MS και πουλάει 1 laptop και 1 πακέτο Windows μαζί. αν πας εσύ σαν έξυπνος και ζητήσεις ένα laptop χωρίς λογισμικό θα σου δώσουν τα @@ στο χέρι και θα την κάνεις με ελαφρά για το σπίτι σου.
τι κρίμα που είναι οι εταιρίες λογισμικού, φτωχές έτοιμες να κλείσουν οι περισσότερες. Blizzard(τζίρος λίγο περισσότερος από τον πορυπολογισμό της ελλάδας), Microsoft, Apple, Ubisoft, EA, ESET, SUN.

στηρίξτε τις εταιρίες για να μην κλείσουν. δώστε τους περισσότερα λεφτά για να μπορούν να μας πίνουν το αίμα νόμιμα.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

Πως θα επιβιώσουν αυτοί;
Πως το βλέπεις εσύ;

μικρές ελληνικές εταιρίες;;;;
The OpenCoffee Club was started in London in March 2007 to encourage entrepreneurs, developers and investors to organise real-world info..

εταιρίες;

το λογισμικό δεν πωλείται όπως οι καραμέλες.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Tsolias.Psolias!
χαρα στο κουραγιο σου φιλε που καθησες και τα γραψες ολλα αυτα!!
κατι παρομοιο θα τα νε το επομενο ποστ μου και πραγματικα με εβγαλες απο μεγαλο κοπο!!!!
πεινανε οι κακομοιριδες!! :huh:

φανταζομαι και συ ολλα νομιμα και original θα τα χεις στο pc σου!  :P :2funny: :2funny:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
εγώ τα πάντα όλα μα όλα original τα έχω.
μόνη χορηγία που έχω είναι στους metallica motorhead mastodon για αυθεντικα.
λόγω σχολής και προγραμματιστικών εργαλείων μας δίνουν οι ίδιοι οι καθηγητές σπασμένα cd-dvd από τα προγράμματα που θέλουμε.
να σας πω ότι 20.000 ευρώ δώθηκαν για ένα πρόγραμμα και 20 κλειδιά..... και θα πρέπει να το χρησιμοποιούν 200-300 φοιτητές.....
άντε μετά να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου!!!

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545

Συγγνωμη φιλε εχεις αδικο.
Οταν ο κατασκευαστης ενος προιοντος δε φροντιζει ο ιδιος να
προφυλασει το προιον του και ελπιζει στην καλοσυνη και ηθικη των αλλων
τοτε η πληρωμη κατανταει προαιρετικη.
Ειναι σα να εχεις ενα μαγαζι ξεκλειδωτο 24/7 χωρις κανεναν να το φυλαει και να περιμενεις
οποιος μπει μεσα και βουτηξει κατι να σου αφησει και χρηματα.
Αν δεν μπορουν να διασφαλισουν την ασφαλεια των προιοντων τους ας
κατσουν σπιτι τους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom