Νέα

Ολυμπιακοι Αγωνες 2012

• Μέλος που άνοιξε το νήμα O Gentleman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 78K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
το μπάσκετ ας μην το μπλέκουμε. ΑΛΛΟ άθλημα. τώρα για τις 3 μπαλιές μετά το μπλοκ, πέραν του ότι ισχύει αυτό που σου λέει O Gentleman, σε κόντρα επίθεση, σπάνια γινόταν κομπίνα οποτεδήποτε. μάλλον δεν το ξέρεις καλά το άθλημα
ανάλυσέ το μας εσύ που είσαι αυθεντία σε μπαλλα μπασκετ ποδοσφαιρο τενις πολο μπαντμινγκτον ξιφασκια κλπ.
εγώ τόσα ξέρω τόσα λέω.
αυτό έβλεπα άλλο βλέπω και έτσι το κρίνω.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
380
Πόντοι
366
ανάλυσέ το μας εσύ που είσαι αυθεντία σε μπαλλα μπασκετ ποδοσφαιρο τενις πολο μπαντμινγκτον ξιφασκια κλπ.
εγώ τόσα ξέρω τόσα λέω.
αυτό έβλεπα άλλο βλέπω και έτσι το κρίνω.

μαλακία σου που ειρωνεύεσαι. αν θες να στο αναλύσω, μπορώ, παρότι δεν είμαι αυθεντία σε τίποτα από αυτά που γράφεις. το ποδόσφαιρο το ξέρω λίγο καλύτερα. αυτά που γράφω για το βόλεϋ είναι απλώς τα βασικά

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
ουτε τωρα μετραει το μπλοκ για μπαλια...
πώς σου ηρθε αυτο??  :think:
κάτσε τώρα θα με τρελλάνετε....
παλιά μπορούσες να κάνεις 4 μπαλλιές. έτσι θυμάμαι.
με αποτέλεσμα ο πασαδόρος να μπορεί να κανονίσει με στρωμένη μπαλλιά τι κομπίνα θα κάνει. δλδ μπρος πίσω ή πίσω απ τα τρία μέτρα ή πλασε....
κοινώς απο όσα έχω καταλάβει απο αυτα που βλέπω τότε και τώρα ο πασαδόρος που ήταν και ο εγκέφαλος της ομάδας έχει υποβαθμιστεί πλέον.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
380
Πόντοι
366
με αποτέλεσμα ο πασαδόρος να μπορεί να κανονίσει με στρωμένη μπαλλιά τι κομπίνα θα κάνει. δλδ μπρος πίσω ή πίσω απ τα τρία μέτρα ή πλασε....
κοινώς απο όσα έχω καταλάβει απο αυτα που βλέπω τότε και τώρα ο πασαδόρος που ήταν και ο εγκέφαλος της ομάδας έχει υποβαθμιστεί πλέον.

εμ, όταν σου λέμε ότι το έχεις καταλάβει λάθος, εσύ μας "κατηγορείς" ως αυθεντίες

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
μαλακία σου που ειρωνεύεσαι. αν θες να στο αναλύσω, μπορώ, παρότι δεν είμαι αυθεντία σε τίποτα από αυτά που γράφεις. το ποδόσφαιρο το ξέρω λίγο καλύτερα. αυτά που γράφω για το βόλεϋ είναι απλώς τα βασικά
ανακαλώ.
εσύ το βλέπεις έτσι εγώ αλλιώς.
και μπορώ να σου πω ότι μικρός έλιωνα στο να βλέπω βόλλευ...
αμαριανάκης μουστακίδης τετζερης γοντικας τριανταφυλλίδης καζάζης κλπ......
αλλο πράμα τότε και εγώ το θυμάμαι άκρως πιο ενδιαφέρον και θεαματικό.

μπορεί και να κάνω λάθος ή να ωραιοποιώ αυτό που βλέπαμε παλιά.
νομίζω όμως ότι τότε δε χρειαζόταν η ίδια δύναμη και σωματική διάπλαση όπως τώρα και έπαιζε μεγάλο ρόλο η αντοχή το δέσιμο των παικτών και η στρατηγική.

αλήθεια τι στρατηγική να ακολουθηθεί σήμερα στο 22 - 16 πχ;

Γαμαικανος.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2010
Like
1.462
Πόντοι
266
γιατι υποβαθμιστηκε ρε μαλακα...
επειδη επιτρεπονται 3 μπαλιες

Επισκέπτης
Τι κολλάτε ρε μαλάκες στην κομπίνα?
Κομπίνα γινόταν παλιά, γίνεται και τώρα.
Είναι καθαρά θέμα πασαδόρου. Το ζήτημα είναι πως κάθε χρόνο βρίσκουν κι έναν νέο κανονισμό για να ξεφτιλίσουν κι άλλο το άθλημα.
Όπως η απαγόρευση της άμυνας με δάκτυλα..
Να μπορείς να βγάλεις άμυνα με πόδια αλλά όχι με δάκτυλα :jerking: :jerking:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
εμ, όταν σου λέμε ότι το έχεις καταλάβει λάθος, εσύ μας "κατηγορείς" ως αυθεντίες
ρε φιλαράκι δεν ξέρω πείτε μου.
παλιά απαγορευόταν να αποκρούσεις με 2 χέρια πρώτη μπαλλιά, το πιαστό ήταν με το παραμικρό, η υποδοχή ήταν μόνο με μανσέτα.
τώρα βλέπεις φάσεις που πιάνουν τη μπαλλα σαν βυζιά και οι παλιοί λογικά θα βάζουν τα γέλια.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
380
Πόντοι
366
ανακαλώ.
εσύ το βλέπεις έτσι εγώ αλλιώς.
και μπορώ να σου πω ότι μικρός έλιωνα στο να βλέπω βόλλευ...
αμαριανάκης μουστακίδης τετζερης γοντικας τριανταφυλλίδης καζάζης κλπ......
αλλο πράμα τότε και εγώ το θυμάμαι άκρως πιο ενδιαφέρον και θεαματικό.

μπορεί και να κάνω λάθος ή να ωραιοποιώ αυτό που βλέπαμε παλιά.
νομίζω όμως ότι τότε δε χρειαζόταν η ίδια δύναμη και σωματική διάπλαση όπως τώρα και έπαιζε μεγάλο ρόλο η αντοχή το δέσιμο των παικτών και η στρατηγική.

αλήθεια τι στρατηγική να ακολουθηθεί σήμερα στο 22 - 16 πχ;

χαχαχα, ρε συ, έχεις μείνει πίσω όμως. δες καναν αγώνα και τώρα. ο κανονισμός της επαφής στο μπλοκ που δεν μετρά ως μπαλιά ισχύει ακόμη

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Τι κολλάτε ρε μαλάκες στην κομπίνα?
Κομπίνα γινόταν παλιά, γίνεται και τώρα.
Είναι καθαρά θέμα πασαδόρου. Το ζήτημα είναι πως κάθε χρόνο βρίσκουν κι έναν νέο κανονισμό για να ξεφτιλίσουν κι άλλο το άθλημα.
Να μπορείς να βγάλεις άμυνα με πόδια αλλά όχι με δάκτυλα :jerking: :jerking:
εδώ δες....
γυρίζουν πίσω σε κανονισμούς πάλι...

Όσο παιρνούν τα χρόνια οι αλλαγές που έχουν γίνει στο βόλεϊ σχετικά με τους κανονισμούς, είναι πολλές. Από Σεπτέμβρη λοιπόν, όπως αποφασίστηκε από την FIVB, θα γίνουν τρείς νέες βασικές τροποποιήσεις: κατάργηση της υποδοχής με τα δάκτυλα, η υπέρβαση με το πόδι και η αλλαγή σήμανσης των καρτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του "sport-fm.gr".

Αναλυτικά:

Βασικός στόχος είναι να γίνει πιο εντυπωσιακό το άθλημα, ώστε να προσελκύει και περισσότερο κόσμο. Έτσι έγιναν διάφορες αλλαγές όπως, αλλαγή των πόντων, η θέση του λίμπερο, στοιχεία που αφορούν το φιλέ και πολλά άλλα. Για το 2012-13, μπορεί η Επιτροπή Κανονισμών της FIVB (μετά από συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας και την Επιτροπή Προπονητών) να έχει σκεφτεί τους νέους κανονισμούς, αλλά η έγκριση θα γίνει τον Σεπτέμβρη.

Οι σημαντικότερες αλλαγές:

1. Να μην επιτρέπεται και να σφυρίζεται σφάλμα η υποδοχή με δάχτυλα στο σερβίς. Αντίθετα, θα επιτρέπεται, όπως ισχύει και τώρα, η πρώτη μπαλιά με δάχτυλα στην επίθεση των αντιπάλων.

2. Να θεωρείται παράβαση, μόνο στην περίπτωση που κάποιος παίχτης πατήσει και με τα δύο πέλματά του ολόκληρα (ή αν η προβολή τους είναι ολόκληρη) στο αντίπαλο γήπεδο (τώρα η παράβαση σφυρίζεται και αν το ένα μόνο πέλμα περάσει ολόκληρο ή η προβολή του στο αντίπαλο γήπεδο).

3. Να αλλάξει το σύστημα με τις κάρτες ως εξής (παρόμοιο με ό,τι ίσχυε πριν λίγα χρόνια): Ο διαιτητής να δείχνει κίτρινη κάρτα μόνο μία φορά σε κάθε ομάδα στη διάρκεια ενός αγώνα, να έχει θέση προειδοποίησης και να μην παίρνουν πόντο οι αντίπαλοι. Η ποινή να υποδεικνύεται με κόκκινη κάρτα και σε αυτή την περίπτωση παίρνουν πόντο οι αντίπαλοι (ενώ σήμερα υποδεικνύεται με κίτρινη κάρτα), η αποβολή παίχτη για ένα σετ με κίτρινη-κόκκινη κάρτα στο ένα χέρι (ενώ σήμερα με κόκκινη) και ο οριστικός αποκλεισμός παίχτη για όλο τον αγώνα με κίτρινη-κόκκινη κάρτα στα δύο χέρια (μία σε κάθε χέρι, ενώ σήμερα υποδεικνύεται με κίτρινη-κόκκινη κάρταστο ένα χέρι).
Η ίδια αλλαγή προβλέπεται και για τις παρατηρήσεις καθυστέρησης. Αν μία ομάδα δεχτεί προειδοποίηση καθυστέρησης (μόνο μία φορά για τον αγώνα), η υπόδειξη να γίνεται με κίτρινη κάρτα στον καρπό του χεριού, ενώ, αν η ομάδα δεχτεί ποινή καθυστέρησης (οι αντίπαλοι παίρνουν πόντο), η υπόδειξη να γίνεται με κόκκινη κάρτα στον καρπό του χεριού.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
χαχαχα, ρε συ, έχεις μείνει πίσω όμως. δες καναν αγώνα και τώρα. ο κανονισμός της επαφής στο μπλοκ που δεν μετρά ως μπαλιά ισχύει ακόμη
ναι γράψε λάθος. εννοώ την υποδοχή και 3 μπαλλιές μετά.
έχεις δίκιο.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
380
Πόντοι
366
Το ζήτημα είναι πως κάθε χρόνο βρίσκουν κι έναν νέο κανονισμό για να ξεφτιλίσουν κι άλλο το άθλημα.

παλιά απαγορευόταν να αποκρούσεις με 2 χέρια πρώτη μπαλλιά,

νομίζω ότι εδώ διαφωνείτε ριζικά

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Πάλι θ'απαγορευτεί.
Μαλακία ΙΜΟ..
προσωπικά θεωρώ μεγάλη μαλακία τις 3 μπαλλιές ...
δλδ εάν έχεις 3 παίκτες που κάνουν προπόνηση απ το πρωί μέχρι το βράδυ σε επιθετικά σερβίς γαμάς κώλους...
κοινώς παλιά και με γαμημένη υποδοχή μπορούσες να στρώσεις μετά μπάλλα.....
τώρα με κακή υποδοχή πάπαλα ο ποντος.  :jerking:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
380
Πόντοι
366

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
τι εννοείς; ότι κάποτε μετά την υποδοχή επιτρέπονταν 3 μπαλιές; δηλαδή σύνολο είχαν 4;
ετσι θυμαμαι.
μπορεί και να κάνω λάθος λόγω μικρής ηλικίας.
ασε να το ψάξω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom