voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 18.213
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.910
- Πόντοι
- 366
Ανοίγεις και εσύ θέμα για το κρασί όταν ζούμε σε μία χώρα που έχει την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση ουίσκι. Παγκοσμίως.
Και παλιότερα είχε ανοιχθεί ένα θέμα για τα ποτά που προτιμούμε, πόσοι είχανε πει κρασί;
Το ελληνικό κρασί έχει κάνει μεγάλα βήματα ποιοτικά.
Καλοί οινολόγοι, επενδύσεις, οινοποιεία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εστίαση σε ελληνικές ποικιλίες που πολλές είχανε ξεχαστεί.
Παράλληλα όμως τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα. Είναι παράλογο τα καλά κρασιά να κάνουν 18 - 20 Ευρώ η φιάλη και τα μέτρια 8 - 10.
Εγώ βέβαια πιστεύω ότι το μέλλον του ελληνικού κρασιού βρίσκεται στην ενίσχυση των τοπικών ποικιλιών. Δεν έχει νόημα να βγεί ένα καλό Cabernet όταν το ίδιο κρασί μπορούν να το παράγουν Χιλιανοί, Αργεντίνοι, Αυστραλοί, Νεο Ζηλανδοί σε πολύ καλή ποιότητα και σε χαμηλές τιμές.
Επίσης καλό είναι να υπάρχει πάντα η σωστή αναλογία ποιότητας - τιμής. Και εγώ έχω πιεί πολύ καλά σπιτικά αλλά πρέπει να υπάρχει και καλό και το πολύ καλό εμφιαλωμένο.
Αλλά όμως από εκείνα τα υποπαράγωγα του αργού που πίνουμε στα strip και τα κωλόμπαρα ποιός θα μας απαλλάξει;
Και παλιότερα είχε ανοιχθεί ένα θέμα για τα ποτά που προτιμούμε, πόσοι είχανε πει κρασί;
Το ελληνικό κρασί έχει κάνει μεγάλα βήματα ποιοτικά.
Καλοί οινολόγοι, επενδύσεις, οινοποιεία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εστίαση σε ελληνικές ποικιλίες που πολλές είχανε ξεχαστεί.
Παράλληλα όμως τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα. Είναι παράλογο τα καλά κρασιά να κάνουν 18 - 20 Ευρώ η φιάλη και τα μέτρια 8 - 10.
Εγώ βέβαια πιστεύω ότι το μέλλον του ελληνικού κρασιού βρίσκεται στην ενίσχυση των τοπικών ποικιλιών. Δεν έχει νόημα να βγεί ένα καλό Cabernet όταν το ίδιο κρασί μπορούν να το παράγουν Χιλιανοί, Αργεντίνοι, Αυστραλοί, Νεο Ζηλανδοί σε πολύ καλή ποιότητα και σε χαμηλές τιμές.
Επίσης καλό είναι να υπάρχει πάντα η σωστή αναλογία ποιότητας - τιμής. Και εγώ έχω πιεί πολύ καλά σπιτικά αλλά πρέπει να υπάρχει και καλό και το πολύ καλό εμφιαλωμένο.
Αλλά όμως από εκείνα τα υποπαράγωγα του αργού που πίνουμε στα strip και τα κωλόμπαρα ποιός θα μας απαλλάξει;