Νέα

Οίνος ευφραίνει καρδίαν

• Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Ανοίγεις και εσύ θέμα για το κρασί όταν ζούμε σε μία χώρα που έχει την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση ουίσκι. Παγκοσμίως.

Και παλιότερα είχε ανοιχθεί ένα θέμα για τα ποτά που προτιμούμε, πόσοι είχανε πει κρασί;

Το ελληνικό κρασί έχει κάνει μεγάλα βήματα ποιοτικά.
Καλοί οινολόγοι, επενδύσεις, οινοποιεία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εστίαση σε ελληνικές ποικιλίες που πολλές είχανε ξεχαστεί.

Παράλληλα όμως τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα. Είναι παράλογο τα καλά κρασιά να κάνουν 18 - 20 Ευρώ η φιάλη και τα μέτρια 8 - 10.

Εγώ βέβαια πιστεύω ότι το μέλλον του ελληνικού κρασιού βρίσκεται στην ενίσχυση των τοπικών ποικιλιών. Δεν έχει νόημα να βγεί ένα καλό Cabernet όταν το ίδιο κρασί μπορούν να το παράγουν Χιλιανοί, Αργεντίνοι, Αυστραλοί, Νεο Ζηλανδοί σε πολύ καλή ποιότητα και σε χαμηλές τιμές.

Επίσης καλό είναι να υπάρχει πάντα η σωστή αναλογία ποιότητας - τιμής. Και εγώ έχω πιεί πολύ καλά σπιτικά αλλά πρέπει να υπάρχει και καλό και το πολύ καλό εμφιαλωμένο.

Αλλά όμως από εκείνα τα υποπαράγωγα του αργού που πίνουμε στα strip και τα κωλόμπαρα ποιός θα μας απαλλάξει;

giannis333

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
εγω ειμαι ασχετος απο κρασια αλλα για πιτε μου αν ξερει καποιος ζιτσας τι παιζει? λογο που δουλευω σε ψησταρια απο κρασι μονο ζιτσας εχουμε κ αναγκαστικα αυτο πινω
βασικα μου αρεσει το κρασι αλλα δεν εχει τυχει να δοκιμασω αλλα κρασια.
περιμενω την γνωμη σας

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Δυο ελληνικες φιαλες που προτιμω στη σωστη σχεση ποιοτητας τιμης, ειναι οι παρακατω. Λευκη Στροφιλια, την οποια συστηνω ανεπιφυλακτα για καλοκαιρι. Αν τη συνδυασεις σωστα, απλως γαμαει και δερνει. Αλλα και σκετη, εχει την φινετσα της. Σε κοκκινο, προτεινω Κατωγι Αβερωφ. Σωστες ισσοροπιες σε εναν παλ πλουτο, που ενδυκνειται πληρως για τις κρυες νυχτες του Χειμωνα. Βεβαια αυτα, οσον αφορα τα ευχαριστα και για την τσεπη μας κρασια, γιατι αν εισαι προθυμος να χωσεις πολλα φραγκα, σιγουρα μπορεις να προσεγγισεις μια πιο ακριβη και σιγουρα αλλου τυπου γευστικη τελειοτητα...

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Χωρις να θελω να το παιξω μαγκας ή ειδημονας εχω να πω το εξης : Το καλυτερο κρασι που εχω πιει -και σας διαβαιωνω οτι εχω πιει πολλα και σε μεγαλες ποσοτητες- ειναι αυτο που φτιαχνω εγω. Βγαζω γυρω στον 1 τονο κρασι το χρονο απο το οποιο κραταμε 150 κιλα για μας και το υπολοιπο πουλαμε. 11,50 με 13 βαθμους αλκοολ, αναλογα τη χρονια και χρωματος μελι. Αν κατσει ποτε και δωσω σε καποιον απο εδω να δοκιμασει θα καταλαβει γιατι κρασι μιλαω. Ενα τελευταιο θα πω. Εδωσα τα χριστουγεννα σε ενα φιλο απο Αθηνα εναμιση λιτρο να δοκιμασει. Μετα απο 2 μερες με πηρε τηλεφωνο και μου ζητησε 25 κιλα, λεγοντας μου οτι αυτο το κρασι περνει βραβειο. Γενικα παντως η Αιγιαλεια βγαζει καλα κρασια και λαδι.
Τι ποικιλια ειναι? Μοσχοφιλερο?

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Ξένες Ποικιλίες

με λευκά σταφύλια

* Chardonay
    * Sauvignon Blanc

με ερυθρά σταφύλια

* Cabernet Franc
    * Cabernet Sauvignon
    * Cinsault
    * Grenache
    * Merlot
    * Syrah

Ξεχασες τα διαφορα Pinot και το TOKAI. Στα λευκα επισης μπορει να θεωρησεις και το Sancere αν και πολλοι το θεωρουν παραλλαγη του Chardonay. Εις υγειαν!

sargiris

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2006
Κριτικές
8
Like
764
Πόντοι
366
Εχετε ακούσει για τα κρασια της Σιάτιστας;
Ηλιαστό έχετε δοκιμάσει;
Όχι;
Δεν έχετε δοκιμάσει τίποτα ακόμα!

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
4.000
Πόντοι
736
μια απ τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής: η δοκιμή και απόλαυση κρασιών, την κατάλληλη ώρα με την κατάλληλη παρέα (ή και χωρίς παρέα)......

Το κρασί έχει μόνο φίλους!!!

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
4.000
Πόντοι
736
Ένα μπουκάλι κρασί το "ανακάλυπτης" είτε μόνος είτε με παρέα είτε με κάποιον που σε "ενδιαφέρει"!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom