Είναι το συγκρουσιακό κομμάτι μέσα του. Συγκινείται, όπως φαίνεται,
μόνο από το
εύρωστο πέος του κ. Τρίβη. Τον σπρώχνουν, ίσως, οι εσωτερικές τάσεις του, τις οποίες, τελικά, παραδέχτηκε, όσο κι αν ο ίδιος προσπαθούσε να τις απωθήσει στο υποσυνείδητό του.
Απ' την μια παραδέχεται ότι δεν ασχολείται με αλλότριες πούτσες, απ' την άλλη, όμως, έχει εμμονή με το πέος του κ. Τρίβη (και η λέξη τριβή
εδώ, μπορεί να λειτουργεί στο υποσυνείδητό του). Αρχίζω να σκέφτομαι, μήπως τελικά είναι αυτός ο βασικός λόγος που συμμετέχει και στο νήμα των παππούληδων. Γνώμη σας
Όσο και να θέλετε να προσφέρετε υπηρεσίες, και να προσπαθείτε με ομολογουμένως ευφάνταστους τρόπους να κουκουλώσετε το γνωστό πλέον ειδύλλιο, το ποιός έχει εμμονή με το πέος του κου Νικοτρίβη και το έχει συμπεριλάβει κιόλας και σε ψηφοφορία είναι προφανές.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι (εκατοντάδες πλέον) προτάσεις γάμου κάποιος ψυχής έχουν πάει
όλες στον βρόντο;
Μήπως οι "νύφες", κατά την γνωριμία τους με τον "νυμφίο", διαπίστωσαν κάτι;
Ή μήπως όλες αυτές οι προτάσεις γάμου είναι στάχτη στα μάτια.
Υ.Γ.
Όσο για την ανωτέρω απάντησή μου, σας την την έδωσα για να καταλάβετε ότι η λογική από την οποία εξάγετε συμπεράσματα, είναι όμοια με την λογική του:
- Έχεις ενυδρείο;
- Όχι.
- Ε, τότε είσαι πούστης!
που περιγράφεται στο κάτωθι ανέκδοτο:
Ήταν κάποτε ο Γιωρίκας και περπατούσε στον δρόμο. Ξαφνικά βλέπει μπροστά του ένα καθηγητή που είχε στον λύκειο...
- Ω, κύριε καθηγητά, τι κάνετε; λέει ο Γιωρίκας.
- Καλά είμαι, Γιωρίκα παιδί μου. Εσύ τι κανεις;
- Α, εγώ κύριε καθηγητά έχω γίνει πάρα πολύ πλούσιος. Έχω λεφτά με ουρά. Δεν ξέρω τι να τα κάνω. Βίλες, ακριβά αυτοκίνητα, τα πάντα. Εσείς πως είστε;
- Εγώ, Γιωρίκα, παιδί μου, έγινα καθηγητής στο πανεπιστήμιο και τώρα γράφω ένα σύγγραμμα για την λογική των συνειρμών.
- Για την λογική των συνειρμών; ρωτάει ο Γιωρίκας. Τι είναι αυτό;
- Πως να στο εξηγήσω τώρα; λέει ο καθηγητής. Έχεις ενυδρείο;
- Ε, αφού σας είπα, λέει ο Γιωρίκας, λεφτά με ουρά έχω, ενυδρείο δεν θα έχω; Φυσικά και έχω.
- Όταν βλέπεις το ενυδρείο τι σκέφτεσαι;
- Ψάρια.
- Και όταν βλέπεις τα ψάρια τι σκέφτεσαι;
- Θάλασσα.
- Και όταν σκεφτεσαι την θάλασσα τι σου έρχεται στο μυαλό;
- Παραλία.
- Και όταν σκέφτεσαι παραλία τι σου έρχεται στο μυαλό;
- Γυναίκες, λέει ο Γιωρίκας.
- Αρα, αφού σκέφτεσαι γυναίκες δεν είσαι πούστης, του λέει ο καθηγητής. Αυτό είναι η λογική των Συνειρμών. Από το αν έχεις ενυδρείο καταλήξαμε στο ότι δεν είσαι πούστης.
Ο Γιωρίκας εντυπωσιάστηκε απο όλα αυτά και αγόρασε το βιβλίο και άρχισε να το διαβάζει. Είχε να πάει στο καφενείο 15 ημέρες και έτσι ο Κωστίκας ανησύχησε και πήγε σπίτι του να δει τι κάνει.
Χτυπάει το κουδούνι και του ανοίγει ο Γιωρίκας.
- Έλα ρε Γιωρίκα που χάθηκες τόσες μέρες; του λέει ο Κωστίκας.
- Διαβάζω ένα βιβλίο, λέει ο Γιωρίκας, για την λογική των συνειρμών.
- Τι είναι αυτό, ρε; ρωτάει ο Κωστίκας.
- Πως να στο εξηγήσω τωρα; λέει ο Γιωρίκας. Έχεις ενυδρείο;
- Όχι.
- Ε, τότε είσαι πούστης!