Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 42 άτομα (0 μέλη και 42 επισκέπτες)

Φευ ή 7ακις φευ; (Έως 4 ψήφους )

  • Φευ.

  • 7ακις φευ.

  • Φευ + 7ακις φευ = 14.

  • Where the Gypsy angels go...

  • You won't sleep alone tonight.

  • Γ.Ο.Κ. + @amjik=Sugar αρμεγουσα!

  • Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με φευ!

  • Ο κ. @κωλογερος και ο κ. @ιζνογκουντ.

  • Μια μελαχρινή!


Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
35.219
Like
7.676
Πόντοι
1.406
tumblr_nq3zqu4amh1rml7d9o1_1280.jpg
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
93
Πόντοι
866
Σοκολατένια Γεμιστά Μελομακάρονα
Υλικά:
Σιρόπι:
500 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
120 γρ. μέλι
1 στικ κανέλας
Ζύμη:
400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
500 γρ. ηλιέλαιο
100 ελαιόλαδο
60 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κγ. κανέλα σκόνη
1/4 κγ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κγ. κοφτή σόδα
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Γέμιση:
Πραλίνα φουντουκιού
Για τη γέμιση,σε αντικολλητική λαδόκολλα φτιάχνουμε με τη βοήθεια 2 κουταλιών του γλυκού, μπάλες από πραλίνα μεγέθους 1/2 κγ. περίπου και αφήνουμε στη κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Για το σιρόπι,προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση.Αποσύρουμε μόλις διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και προσθέτουμε το
μέλι.Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c στον αέρα.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.Σε ένα άλλο
μπολ βάζουμε το χυμό,ξύσμα,ηλιέλαιο,ελαιόλαδο,κανέλα,ζάχαρη,γαρύφαλλο και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Ενσωματώνουμε τα υγρά στα στερεά
και ανακατεύουμε για ΛΙΓΟ με το χέρι μας μέχρι να ενσωματωθούν τα μίγματα και να εξαφανιστεί το αλεύρι.(Σε περίπτωση υπερπλασιματος το ζυμάρι θα αρχίσει να
αποβάλει το λάδι του).
Βγάζουμε σε δόσεις τις μπαλίτσες πραλίνας ώστε να μην λιώσουν.Παίρνουμε περίπου 20 γρ. ζύμης και πατάμε στην παλάμη μας ώστε να απλώσει.Παίρνουμε μια μπάλα πραλίνας
και τη τοποθετούμε στο κέντρο. Κλείνουμε καλά με το ζυμάρι και βάζουμε ανάποδα από τη μεριά του κλεισίματος, πάνω σε ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα.Αφού γεμίσουμε ένα ταψί με 20-30 μελομακάρονα,τρυπάμε
ελαφρά τις επιφάνειες με ένα πιρούνι και
ψήνουμε για 15' με 20' μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε άλλο ταψί κατά τον ίδιο τρόπο αποφεύγοντας έτσι να ξεπαγώσουν όλες οι πραλίνες.
Αφού βγουν καυτά απ΄το φούρνο τα πετάμε στο κρύο σιρόπι για 20''-30''.Αφαιρούμε και αφήνουμε να στραγγίξουν.Σερβίρουμε με ξύσμα από πικρή σοκολάτα.Βγαίνουν περίπου 90 μερίδες των 20 γρ. Καλές Γιορτές!!!
 

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
35.219
Like
7.676
Πόντοι
1.406
Παραδοσιακα Μελομακαρονα της μαμας

Υλικα:
Βενζινη
1 αδειο κουτι ζαχαροπλαστειου

Εκτελεση:
Παω στο χωριο στη μανα μου υπομενω κανα μισαωρο γκρινια, τα φορτωνω ,γυριζω σπιτι και απολαμβανω  :rolleyes:
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
93
Πόντοι
866
Παραδοσιακα Μελομακαρονα της μαμας

Υλικα:
Βενζινη
1 αδειο κουτι ζαχαροπλαστειου

Εκτελεση:
Παω στο χωριο στη μανα μου υπομενω κανα μισαωρο γκρινια, τα φορτωνω ,γυριζω σπιτι και απολαμβανω  :rolleyes:
:2funny: γλυκιε μου
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
93
Πόντοι
866
καλημερα βικινγκ :grin:
 

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Μηνύματα
5.141
Like
3
Πόντοι
66
Εδω σε εμας εριναλ μεσημεριασε,για εκει δεν ξερω  :grin: εχει και μια ωραια μερα σημερα.. που μονο δεκεμβρη δεν θυμιζει  :cheesy:
 

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Μηνύματα
5.141
Like
3
Πόντοι
66
Σημερα εαν δεν ημουν ηδη ερωτευμενος, θα ξανα ερωτευομουν!  :grin: Δεν ξερω τι εχω παθει..αλλα απ το πρωι ετσι ειμαι..μαλλον με χτυπισε ο χειμωνιατικος ηλιος στο κεφαλι  :grin:
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
93
Πόντοι
866
εγω ερωτεύτηκα  :tits2:
 

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Μηνύματα
5.141
Like
3
Πόντοι
66
Μπραβο, ποιο ειναι το θυμα  :grin:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom