Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 480K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 19 άτομα (0 μέλη και 19 επισκέπτες)

Αν βρείτε γκόμενα, θα της θέσετε το αμείλικτο ερώτημα,: Κώλο ή βυζιά;; (Έως 3 ψήφους )

• Και που θα βρούμε γκόμενα;

• Τι είναι ο κώλος και τι είναι τα βυζιά;

• Τι ακριβώς κάνουμε με τον κώλο και τα βυζιά;;;

• Κώλο! Εννοείται ... Που να ξέρεις εσύ, ρε φουκαρά blizardeye;;;

• Βυζιά ! Εννοείται ... Που να ξέρεις εσύ, ρε φουκαρά blizardeye;;;

• Τελικά υπάρχει αιδοίο στο γυνακείο σώμα ή είναι μύθος των Κομμουνιστών;;;

• Μόνο κώλο και μόνο με άντρες και αφήνω τις γυναίκες για εσάς. ΟΥΣΤ!

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.852
Πόντοι
19.795
Δεν είναι τής παρούσης ώρας αλλά αξίζει να το διαβάσουμε, μιας και αφορά μια από τις μελωδικοτερες συνθέσεις του Γιοβάν Τσαους, και του Ελληνικού ρεμπέτικου.

Τι απέγιναν οι πέντε μάγκες στον Περαία​

ΦΩΣ TEAM
Πέμπτη, 12/08/2021 12:00
427 TWEET
Τραγούδι του Γιοβάν Τσαούς από τα επιφανέστερα του αυθεντικού ρεμπέτικου αναδεικνύει το φαινόμενο της μαγκιάς και της παλικαροσύνης στον προπολεμικό Πειραιά.
Τι απέγιναν οι πέντε μάγκες στον Περαία

Είναι η εποχή που το υποπρολεταριάτο ζει και βασιλεύει στην Πειραιώτικη πραγματικότητα του μεσοπολέμου γεμάτη από τεκέδες, πορνεία, επικίνδυνους δρόμους και γειτονιές. Από τους πέντε αυτούς μάγκες (στην ουσία έξι) οι οποίοι ήταν πραγματικά πρόσωπα και όχι αποκύημα της φαντασίας του Γιοβάν Τσαούς ξέρουμε με βεβαιότητα τι απέγιναν οι τρεις.

Ο Νίκος Μάθεσης ή Τρελάκιας ήταν ένας σημαντικός στιχουργός της Ρεμπέτικης εποποιίας με γνωστότερα τραγούδια του την θρυλική "Γάτα" που τραγούδησε ο Στελάκης Περπινιάδης και τόσοι άλλοι αλλά και το "Σε διώξαν απ' την Κοκκινιά" σε μουσική Βασίλη Τσιτσάνη.

Για τον Μάθεση γνωρίζουμε ότι είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε ένα διάσημο νταή του μεσοπολέμου με το παρατσούκλι Στρίγκλα ευρισκόμενος εν αμύνη. Επίσης είναι γνωστός ο τσαμπουκάς του με το Μάρκο Βαμβακάρη για μια γυναίκα στην οποία ο Μάρκος είχε αφιερώσει το τραγούδι "Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια". Ο Μάρκος δεν ήθελε ούτε να ακούει για αυτόν.Ο Μάθεσης πέθανε σε ηλικία 68 χρονών το 1975.
Οι άλλοι δύο για τους οποίους γνωρίζουμε επίσης αρκετά είναι οι αδερφοί Περιβόλα. Ο Κώστας και ο Σωτήρης, τα δύο αδέρφια, πρωτοστάτησαν στις γιγαντομαχίες των νταήδων στον προπολεμικό Πειραιά.
Μεταπολεμικά άνοιξαν κέντρο με μπουζούκια στην Κοκκινιά, την περίφημη ταβέρνα Περιβόλα από όπου πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού -Διονυσίου, Περπινιάδης, Γαβαλάς, Καίτη Γκρέι, Μανώλης Αγγελόπουλος- και διεθνείς διασημότητες όπως ο Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο Σόμερσετ Μομ και ο Τένεσι Γουίλιαμς.

Αντίθετα για τον Αργύρη Τζώρτζη, τον Βαγγέλη Βετούλα και τον Μαρίνο Βογιατζή δεν γνωρίζουμε παρά τα έργα και τις ημέρες τους στα χρόνια του μεσοπολέμου. Στη συνέχεια τα ίχνη τους χάνονται από τα ρεμπέτικα κατάστιχα.

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.504
Πόντοι
26.096
Ιδού λοιπόν και ένα άσμα, που κάποτε ακούγαμε ομού μετά της Αγγλίδος τροφού μου ατενίζοντας την Βόρεια Παγωμένη Θάλασσα.
Προφανώς και ουδείς εξ υμών το γνωρίζει και γι΄ αυτό καλό είναι να το ακούσετε. Γλυκυτάτη μελωδία καταλήγουσα εις το συμπέρασμα: Tomorrow never comes ....

I met a man who had a dream he'd had since he was twenty
I met that man when he was eighty-one
He said too many folks just stand and wait until the morning
Don't they know tomorrow never comes

Το ύπερθεν κείμενο και άσμα, αναρτηθέντα υπό του νηματοθέτου εις τας αρχάς Ιουνίου Ενεστώτος Έτους αφιερούται εις την κριτικήν του κ. vltpdr επί της εργαζομένης Zara3.
Τον παρακαλώ να ακούσει το άσμα και να κατανοήσει τα λόγια του.
Να ακούτε το Νηματοθέτη!

Ο νηματοθέτης δεδικαίωται!

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.504
Πόντοι
26.096

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.984
Πόντοι
5.506
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.504
Πόντοι
26.096
Το υπέροχο μουσικό θέμα του Hercules Poirot, με φωτογραφίες από την πάλαι ποτέ Βρετανική Αριστοκρατία.
Συγκινούμαι κάθε φορά που ακούω και βλέπω το βίντεο αυτό!
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

χωμενος στο μουνι ησουνα θειε μυ αλλα μην το κανουμε θεμα
Ντροπή, παιδί μου!

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.984
Πόντοι
5.506
ΘΕΙΕ ακου τι επαθα...
μου εχει γινει κολιτσιδα ενας μανιακος που ισχυριζεται οτι ειμαι νονος του και ολο μου ζηταει χρηματα!!!!

εχουν τρελαθει ολοι μου φαινετε

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.504
Πόντοι
26.096
ΘΕΙΕ ακου τι επαθα...
μου εχει γινει κολιτσιδα ενας μανιακος που ισχυριζεται οτι ειμαι νονος του και ολο μου ζηταει χρηματα!!!!

εχουν τρελαθει ολοι μου φαινετε
Κάτι μου θυμίζει αυτό .... :2funny:

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.984
Πόντοι
5.506
Κάτι μου θυμίζει αυτό .... :2funny:
εγω αναλογη περιπτωση δεν θυμαμαι...
ολο δωσε ρε νονε μια 500ρου να παρω ρολοι στην κοπελα μου,δωσε νονε μια 300ρου να παρω μαγιο...
δεν παμε καλα...σε εμενα που ενα θειο εχω και δεν εχω ζητησει ποτε ΤΙΠΟΤΑ

Jim25jim

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Κριτικές
110
Like
22.148
Πόντοι
26.336
εγω αναλογη περιπτωση δεν θυμαμαι...
ολο δωσε ρε νονε μια 500ρου να παρω ρολοι στην κοπελα μου,δωσε νονε μια 300ρου να παρω μαγιο...
δεν παμε καλα...σε εμενα που ενα θειο εχω και δεν εχω ζητησει ποτε ΤΙΠΟΤΑ
:2funny: :2funny: :2funny:
Είσαι ΚΥΡΙΟΣ γιαυτο ΚΥΡΙΟΣ :dunno:

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom