Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 28 άτομα (0 μέλη και 28 επισκέπτες)

Φευ ή 7ακις φευ; (Έως 4 ψήφους )

  • Φευ.

  • 7ακις φευ.

  • Φευ + 7ακις φευ = 14.

  • Where the Gypsy angels go...

  • You won't sleep alone tonight.

  • Γ.Ο.Κ. + @amjik=Sugar αρμεγουσα!

  • Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με φευ!

  • Ο κ. @κωλογερος και ο κ. @ιζνογκουντ.

  • Μια μελαχρινή!


Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

busterd

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2009
Μηνύματα
2.078
Κριτικές
51
Like
6.540
Πόντοι
11.555

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
91
Πόντοι
866
τι να μαγειρεψω; :think:
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
91
Πόντοι
866
Τι κυρία ρε Bliz. Εγώ το ποστάρησα αυτό όχι η Έρη  :2funny:
  για μια στιγμη νομιζα οτι το ποσταρησα εγω  :think: μετα είδα το "Να σαι καλά παίκτη. Δυσκολεύτηκα πολύ να την τραβήξω γιατί το μωρό κουνιότανε  Grin" και καταλαβα οτι μαλλον ειναι αλλος που ποσταρει  :2funny: :2funny:
 
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.438
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
[move][size=20pt]ΠΟΙΗΣΗ![/size][/move]

My words but a whisper -- your deafness a SHOUT.
I may make you feel but I can't make you think.
Your sperm's in the gutter -- your love's in the sink.
The Poet and the painter casting shadows on the water --
as the sun plays on the infantry returning from the sea.
The do-er and the thinker: no allowance for the other --
as the failing light illuminates the mercenary's creed.
The home fire burning: the kettle almost boiling --
but the master of the house is far away.
The horses stamping -- their warm breath clouding
in the sharp and frosty morning of the day.
And the poet lifts his pen while the soldier sheaths his sword.

And the youngest of the family is moving with authority.
Building castles by the sea, he dares the tardy tide to wash them all aside.
 
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.438
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316

Σουδάκια γεμιστά με κρέμα και καβούρι
Περιγραφή συνταγης

Συνταγή για σουδάκια γεμιστά με κρέμα και καβούρι

Περίληψη συνταγης
Κατηγορίες Συνταγης Θαλασσινα [1] Ορεκτικα [2]
Δυσκολία συνταγης Δύσκολες [3]
Συστατικά συνταγης
√ Ποσ. Υλικά συνταγης
18 κομμάτια σου (έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο, χωρίς κρέμα)
2 κονσέρβες καβουρόψιχα
1 ματσάκι μαιντανο (ψιλοκομμένο)
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουτ. του γλυκού λευκό κρασί (ξηρό)
1 κουτ. του γλυκού Γουόστερσάιρ σος
1⁄2 κουτ. του γλυκού μουσταρδα
1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
1 πρέζα λευκό πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής συνταγης

    Αδειάζουμε την καβουρόψιχα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε κατά μέρος. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και κρατάμε 1/4 του φλιτζανιού.
    Ετοιμάζουμε τη γέμιση ρίχνοντας την καβουρόψιχα σε ένα μέτριο μπολ.
    Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, το κρασί, τη Γουόστερσάιρ σος, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και το πιπέρι.
    Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και γεμίζουμε τα άδεια σουδάκια με το μείγμα της γέμισης.
    Τοποθετούμε τα γεμισμένα σουδάκια σε μη βουτυρωμένη λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά.
    Σερβίρουμε μόλις κρυώσουν ελαφρά.



 

busterd

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2009
Μηνύματα
2.078
Κριτικές
51
Like
6.540
Πόντοι
11.555
Σουδάκια γεμιστά με κρέμα και καβούρι
Περιγραφή συνταγης

Συνταγή για σουδάκια γεμιστά με κρέμα και καβούρι

Περίληψη συνταγης
Κατηγορίες Συνταγης Θαλασσινα [1] Ορεκτικα [2]
Δυσκολία συνταγης Δύσκολες [3]
Συστατικά συνταγης
√ Ποσ. Υλικά συνταγης
18 κομμάτια σου (έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο, χωρίς κρέμα)
2 κονσέρβες καβουρόψιχα
1 ματσάκι μαιντανο (ψιλοκομμένο)
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουτ. του γλυκού λευκό κρασί (ξηρό)
1 κουτ. του γλυκού Γουόστερσάιρ σος
1⁄2 κουτ. του γλυκού μουσταρδα
1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
1 πρέζα λευκό πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής συνταγης

   Αδειάζουμε την καβουρόψιχα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε κατά μέρος. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και κρατάμε 1/4 του φλιτζανιού.
   Ετοιμάζουμε τη γέμιση ρίχνοντας την καβουρόψιχα σε ένα μέτριο μπολ.
   Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, το κρασί, τη Γουόστερσάιρ σος, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και το πιπέρι.
   Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
   Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και γεμίζουμε τα άδεια σουδάκια με το μείγμα της γέμισης.
   Τοποθετούμε τα γεμισμένα σουδάκια σε μη βουτυρωμένη λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά.
   Σερβίρουμε μόλις κρυώσουν ελαφρά.
Βάλε και κάτι σε χταπόδι για τον Τρίβη και το καρντάσι που την περιμένει (την αλυσσια σουιτ) μπας και της μαγειρέψει και κάτι το παλικάρι
 
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.438
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316

Χταπόδι χουνκιάρ μπεγιέντι



Προετοιμασία 20 λεπτά
Mαγείρεμα 1 ½ ώρα
Υλικα για 4 άτομα
Υλικά

-1 μεγάλο χταπόδι (περίπου 1.800 γρ.)
-1 φλιτζάνι ξίδι
-2 δαφνόφυλλα
-1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
-2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-4 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-4 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι
-2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (ψημένες στο μάτι της κουζίνας)
-1 φλιτζάνι σάλτσα μπεσαμέλ
-1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
-200 γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Eκτέλεση

Bάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά. Aκουμπάμε το χταπόδι στον πάτο της, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να «βγάλει τη θάλασσά του» για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε το χταπόδι να μισομαγειρευτεί για άλλα περίπου 10 λεπτά. Tο σουρώνουμε και με ένα μαχαιράκι χωρίζουμε τα πλοκάμια του. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, την κάππαρη, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Aφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι της. Προσθέτουμε τα πλοκάμια του χταποδιού και το ξύσμα του πορτοκαλιού και αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ακόμα. Kαθαρίζουμε τις μελιτζάνες από την καμένη φλούδα τους, τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Tσιγαρίζουμε την ψίχα με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την μπεσαμέλ. Aνακατεύουμε καλά και τελειώνουμε τον πουρέ με το κασέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε το χταπόδι με τον πουρέ και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip: Aν το χταπόδι σας φαίνεται βαρύ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φρέσκες σουπιές.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom