Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 37 άτομα (0 μέλη και 37 επισκέπτες)

Φευ ή 7ακις φευ; (Έως 4 ψήφους )

  • Φευ.

  • 7ακις φευ.

  • Φευ + 7ακις φευ = 14.

  • Where the Gypsy angels go...

  • You won't sleep alone tonight.

  • Γ.Ο.Κ. + @amjik=Sugar αρμεγουσα!

  • Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με φευ!

  • Ο κ. @κωλογερος και ο κ. @ιζνογκουντ.

  • Μια μελαχρινή!


Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
93
Πόντοι
866
Τι έγινε με το πουλί κ την τραπεζικό;  ως την πάτησε έτσι ολόκληρο πουλί; εγώ δεν το περίμενα τον είχα για σκληρό καριολη
 

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
19.432
Κριτικές
1
Like
3.795
Πόντοι
606
Τι έγινε με το πουλί κ την τραπεζικό;  ως την πάτησε έτσι ολόκληρο πουλί; εγώ δεν το περίμενα τον είχα για σκληρό καριολη
eβαζε τζιφρες και με τα ποδια το πουλι..
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
58.367
Κριτικές
90
Like
41.385
Πόντοι
25.467

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
19.432
Κριτικές
1
Like
3.795
Πόντοι
606
Που είσαι μωρή σκουριά οταν σε θέλω;

Μέρες τώρα προσπαθώ να βάλω κανα καλό γιαχνί, και μου λείπει ο εντρεμετιέ.
αυτο το τελευταιο με τον εμετο δε το πιασα,αλλα αμα ειναι για γιαχνι εδω ειμαι!
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
58.367
Κριτικές
90
Like
41.385
Πόντοι
25.467
αυτο το τελευταιο με τον εμετο δε το πιασα,αλλα αμα ειναι για γιαχνι εδω ειμαι!

σε κάθε οργανωμένη κουζίνα εστιατορίου υπάρχει συγκεκριμένη δομική διάρθρωση και ιεράρχηση αρμοδιοτήτων.

Στην κορυφή όλων βρίσκεται ο chef, πρωταγωνιστής και βασικός ρυθμιστής των πάντων μέσα σε αυτήν και ακολουθούν οι υπόλοιπες ειδικότητες.

Αναλυτικά:

Chef: Είναι ο διευθυντής της κουζίνας. Αυτός επιλέγει, προσλαμβάνει και τοποθετεί το προσωπικό στις κατάλληλες θέσεις. Παράλληλα συνεργάζεται με τον maitre, τον ιδιοκτήτη ή τον FnB Manager της επιχείρησης για τα λειτουργικά ζητήματα. Είναι εκείνος που αποφασίζει για την ποιότητα και την ποσότητα των πρώτων υλών και έχει την τελική ευθύνη για κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα του.


Sous Chef: Ο ρόλος του είναι επικουρικός, ταυτόχρονα όμως και καθοριστικός. Είναι το πρόσωπο που αντικαθιστά τον chef όταν απουσιάζει, ελέγχει την κουζίνα, ενώ μπορεί – εφόσον υπάρχει φόρτος εργασίας – να βοηθήσει και στο σέρβις.


Saucier: Αναλαμβάνει την παρασκευή κάθε σάλτσας που δημιουργείται στην κουζίνα, ενώ είναι εκείνος που σοτάρει τα πιάτα. Βρίσκεται στην ιεραρχία ακριβώς μετά τον sous chef, και είναι το πρόσωπο που ουσιαστικά δίνει την τελική πινελιά σε παρασκευές κρεάτων, ψαριών ή άλλων γευμάτων.


Entremetier: Συνθέτει και αποδίδει τις γαρνιτούρες για όλα τα πιάτα.


Rotisseur: Υπεύθυνος για το ψήσιμο κρεατικών και ψαριών στη σχάρα ή στη σούβλα.


Garde manger: Επιμελείται τα κρύα πιάτα του εστιατορίου όπως σαλάτες, κρύα ορεκτικά.


Restaurateur: Γνώστης των εργασιών όλων των τμημάτων. Με εντολή του chef επωμίζεται κατά περίπτωση το τμήμα με τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.


Poissonier: Ο υπεύθυνος για τα θαλασσινά.


Patissier: Ο επικεφαλής της ζαχαροπλαστικής. Αυτός και η ομάδα του είναι υπεύθυνοι ακόμα και για το πρωινό, εφόσον σερβίρεται, και φυσικά για όλα τα ζεστά και κρύα γλυκά που εντάσσονται στο μενού.


Τournant: Γνωρίζει τις εργασίες που διεξάγονται σε όλα τα πόστα της κουζίνας και αντικαθιστά τους επικεφαλής τους όταν αυτοί απουσιάζουν.


Personnel: Παρασκευάζει αποκλειστικά τα γεύματα του προσωπικού. Τον συναντάμε σε μεγάλες επιχειρήσεις με πολυπληθές προσωπικό.


Boucher: Αναλαμβάνει το φιλετάρισμα και την κοπή των κρεάτων.


Potager: Ασχολείται με την παρασκευή σούπας.


Legumier: Είναι υπεύθυνος για τα λαχανικά. Αυτή η θέση έχει σαν τομέα ευθύνης ακόμα τα ζυμαρικά και ό,τι έχει να κάνει με αυγά.


Aboyer: Δέχεται τις παραγγελίες τις κατανέμει στα ανάλογα τμήματα της κουζίνας. Μετά τον chef είναι ο τελευταίος που ελέγχει το πιάτο πριν φτάσει στον πελάτη.
 

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Μηνύματα
36.415
Like
24.299
σε κάθε οργανωμένη κουζίνα εστιατορίου υπάρχει συγκεκριμένη δομική διάρθρωση και ιεράρχηση αρμοδιοτήτων.

Στην κορυφή όλων βρίσκεται ο chef, πρωταγωνιστής και βασικός ρυθμιστής των πάντων μέσα σε αυτήν και ακολουθούν οι υπόλοιπες ειδικότητες.

Αναλυτικά:

Chef: Είναι ο διευθυντής της κουζίνας. Αυτός επιλέγει, προσλαμβάνει και τοποθετεί το προσωπικό στις κατάλληλες θέσεις. Παράλληλα συνεργάζεται με τον maitre, τον ιδιοκτήτη ή τον FnB Manager της επιχείρησης για τα λειτουργικά ζητήματα. Είναι εκείνος που αποφασίζει για την ποιότητα και την ποσότητα των πρώτων υλών και έχει την τελική ευθύνη για κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα του.


Sous Chef: Ο ρόλος του είναι επικουρικός, ταυτόχρονα όμως και καθοριστικός. Είναι το πρόσωπο που αντικαθιστά τον chef όταν απουσιάζει, ελέγχει την κουζίνα, ενώ μπορεί – εφόσον υπάρχει φόρτος εργασίας – να βοηθήσει και στο σέρβις.


Saucier: Αναλαμβάνει την παρασκευή κάθε σάλτσας που δημιουργείται στην κουζίνα, ενώ είναι εκείνος που σοτάρει τα πιάτα. Βρίσκεται στην ιεραρχία ακριβώς μετά τον sous chef, και είναι το πρόσωπο που ουσιαστικά δίνει την τελική πινελιά σε παρασκευές κρεάτων, ψαριών ή άλλων γευμάτων.


Entremetier: Συνθέτει και αποδίδει τις γαρνιτούρες για όλα τα πιάτα.


Rotisseur: Υπεύθυνος για το ψήσιμο κρεατικών και ψαριών στη σχάρα ή στη σούβλα.


Garde manger: Επιμελείται τα κρύα πιάτα του εστιατορίου όπως σαλάτες, κρύα ορεκτικά.


Restaurateur: Γνώστης των εργασιών όλων των τμημάτων. Με εντολή του chef επωμίζεται κατά περίπτωση το τμήμα με τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.


Poissonier: Ο υπεύθυνος για τα θαλασσινά.


Patissier: Ο επικεφαλής της ζαχαροπλαστικής. Αυτός και η ομάδα του είναι υπεύθυνοι ακόμα και για το πρωινό, εφόσον σερβίρεται, και φυσικά για όλα τα ζεστά και κρύα γλυκά που εντάσσονται στο μενού.


Τournant: Γνωρίζει τις εργασίες που διεξάγονται σε όλα τα πόστα της κουζίνας και αντικαθιστά τους επικεφαλής τους όταν αυτοί απουσιάζουν.


Personnel: Παρασκευάζει αποκλειστικά τα γεύματα του προσωπικού. Τον συναντάμε σε μεγάλες επιχειρήσεις με πολυπληθές προσωπικό.


Boucher: Αναλαμβάνει το φιλετάρισμα και την κοπή των κρεάτων.


Potager: Ασχολείται με την παρασκευή σούπας.


Legumier: Είναι υπεύθυνος για τα λαχανικά. Αυτή η θέση έχει σαν τομέα ευθύνης ακόμα τα ζυμαρικά και ό,τι έχει να κάνει με αυγά.


Aboyer: Δέχεται τις παραγγελίες τις κατανέμει στα ανάλογα τμήματα της κουζίνας. Μετά τον chef είναι ο τελευταίος που ελέγχει το πιάτο πριν φτάσει στον πελάτη.
:respect:
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.353
Κριτικές
3
Like
1.571
Πόντοι
566
Τι έγινε με το πουλί κ την τραπεζικό;  ως την πάτησε έτσι ολόκληρο πουλί; εγώ δεν το περίμενα τον είχα για σκληρό καριολη

Μετά από αυτή την ιστορία παίζει γερά στον όμιλό του...

Όποιος δεν έχει ψηφίσει να βιαστεί... οπωσδήποτε τον τζωνυ64!!!

:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:


 

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
19.432
Κριτικές
1
Like
3.795
Πόντοι
606
να μην πάει από εκεί ξανά θα του φάει τι εφάπαξ του παππού.
Αυτή είναι αδίστακτη κ το πουλί μουνοδουλος όπως φαίνεται
ειναι σικ και ομιλει καλα την Ελληνικη γ αυτο ψαρωσε το πουλι
πγιοτητα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom