Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 61 άτομα (0 μέλη και 61 επισκέπτες)

Φευ ή 7ακις φευ; (Έως 4 ψήφους )

  • Φευ.

  • 7ακις φευ.

  • Φευ + 7ακις φευ = 14.

  • Where the Gypsy angels go...

  • You won't sleep alone tonight.

  • Γ.Ο.Κ. + @amjik=Sugar αρμεγουσα!

  • Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με φευ!

  • Ο κ. @κωλογερος και ο κ. @ιζνογκουντ.

  • Μια μελαχρινή!


Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

NICK TRIVE

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Μηνύματα
35.479
Κριτικές
53
Like
9.319
Πόντοι
25.786
Έχω πεθάνει στα γέλια σήμερα. Με παίρνει φίλος τηλέφωνο που δεν διαβάζει παππούληδες και μου λέει.

Ρε μαλάκα διάβασες την τελευταία κριτική της  Vlada? O τύπος γράφει ότι κοίταζε τα 8cm του. Θα του γράψω σχόλιο μήπως ήθελε να πει 18 ο μαλάκας.

αααααααααααχχαχαχαχαχαχαχααχαχχα

Ξεράθηκα και του εξήγησα. Πήρα και τον Wired και του το είπα. Τελικά τι δούλεμα θα έχει πέσει για τα 8cm που γράφετε όλοι για να με αποφύγετε, από μέλη που δεν διαβάζουν μικροτσούτσουνους, δε λέγεται.  :2funny: :2funny: :2funny:
 

Eraser..

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Μηνύματα
29.333
Like
12.914
Πόντοι
2.606
Έχω πεθάνει στα γέλια σήμερα. Με παίρνει φίλος τηλέφωνο που δεν διαβάζει παππούληδες και μου λέει.

Ρε μαλάκα διάβασες την τελευταία κριτική της  Vlada? O τύπος γράφει ότι κοίταζε τα 8cm του. Θα του γράψω σχόλιο μήπως ήθελε να πει 18 ο μαλάκας.

αααααααααααχχαχαχαχαχαχαχααχαχχα

Ξεράθηκα και του εξήγησα. Πήρα και τον Wired και του το είπα. Τελικά τι δούλεμα θα έχει πέσει για τα 8cm που γράφετε όλοι για να με αποφύγετε, από μέλη που δεν διαβάζουν μικροτσούτσουνους, δε λέγεται.  :2funny: :2funny: :2funny:

Άρα προσεχώς νέα μέλη στο νήμα... :grin:
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
65.736
Like
25.058
Πόντοι
5.506
Μην τρώτε παπά από φωτοσοπιές όμως.
 

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Μηνύματα
69.552
Like
32.078
Πόντοι
5.506
Και επειδή δεν σαρώνουμε στις γυναίκες, ας ξεκινήσουμε με μία συνταγή για να περνάμε την ώρα μας. Βέβαια την τελευταία φορά που ανήρτησα συνταγή, αυτή κατακεραυνώθηκε από τον κ. loytsos. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία ...


Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό)

Τι χρειαζόμαστε:

    1/2 κιλό κρέας (ό,τι κρέας θέλετε)
    1/2 κιλό καρύδια
    χυμός από ένα λεμόνι
    2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
    2 χούφτες σταφίδες


    Πώς το κάνουμε:

    Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη.
    Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών.
    Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό λεμονιού.
    Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια.
    Στη συνέχεια, και ενώ βράζουν ρίχνετε μέσα το κρέας, προσθέτετε λίγο αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.
    10 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε μεσα τις σταφίδες.
    Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή.
    Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρέας που προτείνεται για τη συνταγή είναι κρέας από πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε μπούτι ή κομμάτια και επίσης γίνεται εξαιρετικό με κρεας κυνηγιού, πχ λαγός ή κουνέλι. Φτιάχνεται όμως κάλλιστα με οποιοδήποτε άλλο κρέας και γίνεται πολύ νόστιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι το κρέας να σιγοβράζει για πολλή ώρα, όσο περισσότερο, τόσο πιο καλά. Ενδεικτικά, μισό κιλο κοτόπουλο σε κομματάκια εγω τα βράζω πάνω από μία ώρα. Όσο θα βράζει θα δείτε το λάδι από τα καρύδια να ανεβαίνει πάνω, αυτο είναι που νοστιμίζει το φαγητό.

Η αυθεντική συνταγή δεν έχει πελτέ ντομάτας, αλλά πάστα απο άγρια ροδιά, όμως επειδή εγω δεν έβρισκα, η φίλη μου μου είπε πως μπορώ να το αντικαταστήσω άνετα. Απλά το αναφέρω μήπως κάποιος-α διαθέτει!

Και ένα τελευταίο μυστικό: το φαγητό αυτό αφού κρυώσει καλό είναι να μην ξαναζεσταθεί γιατι "κόβει" και αλλοιώνεται ελαφρώς η γεύση του. Εάν θέλετε να το φάτε την επόμενη μέρα ζεστάνετε απλά καλά το ρύζι ή ό,τι άλλο το συνοδεύει. Διατηρείται όμως για μέρες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει, μιας που το προστατεύει το δικό του λάδι, αυτό που έχουν "βγάλει" τα καρύδια.



θειε μου καλε μου θειε... :grouphug: :grouphug: :grouphug: :grouphug:
 

Eraser..

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Μηνύματα
29.333
Like
12.914
Πόντοι
2.606
Και επειδή δεν σαρώνουμε στις γυναίκες, ας ξεκινήσουμε με μία συνταγή για να περνάμε την ώρα μας. Βέβαια την τελευταία φορά που ανήρτησα συνταγή, αυτή κατακεραυνώθηκε από τον κ. loytsos. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία ...


Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό)

θειε μου καλε μου θειε... :grouphug: :grouphug: :grouphug: :grouphug:

:2funny: :2funny: :2funny:
Να παίξει στο μαγκαζίνο με την κα Ρεγκίνα! :grin:
 

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
19.373
Κριτικές
1
Like
3.683
Πόντοι
606
Και επειδή δεν σαρώνουμε στις γυναίκες, ας ξεκινήσουμε με μία συνταγή για να περνάμε την ώρα μας. Βέβαια την τελευταία φορά που ανήρτησα συνταγή, αυτή κατακεραυνώθηκε από τον κ. loytsos. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία ...


Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό)

Τι χρειαζόμαστε:

    1/2 κιλό κρέας (ό,τι κρέας θέλετε)
    1/2 κιλό καρύδια
    χυμός από ένα λεμόνι
    2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
    2 χούφτες σταφίδες


    Πώς το κάνουμε:

    Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη.
    Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών.
    Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό λεμονιού.
    Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια.
    Στη συνέχεια, και ενώ βράζουν ρίχνετε μέσα το κρέας, προσθέτετε λίγο αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.
    10 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε μεσα τις σταφίδες.
    Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή.
    Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρέας που προτείνεται για τη συνταγή είναι κρέας από πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε μπούτι ή κομμάτια και επίσης γίνεται εξαιρετικό με κρεας κυνηγιού, πχ λαγός ή κουνέλι. Φτιάχνεται όμως κάλλιστα με οποιοδήποτε άλλο κρέας και γίνεται πολύ νόστιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι το κρέας να σιγοβράζει για πολλή ώρα, όσο περισσότερο, τόσο πιο καλά. Ενδεικτικά, μισό κιλο κοτόπουλο σε κομματάκια εγω τα βράζω πάνω από μία ώρα. Όσο θα βράζει θα δείτε το λάδι από τα καρύδια να ανεβαίνει πάνω, αυτο είναι που νοστιμίζει το φαγητό.

Η αυθεντική συνταγή δεν έχει πελτέ ντομάτας, αλλά πάστα απο άγρια ροδιά, όμως επειδή εγω δεν έβρισκα, η φίλη μου μου είπε πως μπορώ να το αντικαταστήσω άνετα. Απλά το αναφέρω μήπως κάποιος-α διαθέτει!

Και ένα τελευταίο μυστικό: το φαγητό αυτό αφού κρυώσει καλό είναι να μην ξαναζεσταθεί γιατι "κόβει" και αλλοιώνεται ελαφρώς η γεύση του. Εάν θέλετε να το φάτε την επόμενη μέρα ζεστάνετε απλά καλά το ρύζι ή ό,τι άλλο το συνοδεύει. Διατηρείται όμως για μέρες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει, μιας που το προστατεύει το δικό του λάδι, αυτό που έχουν "βγάλει" τα καρύδια.



θειε μου καλε μου θειε... :grouphug: :grouphug: :grouphug: :grouphug:
τι καρυδια και σταφιδες ρε παπαρα  :vomit:

αμα φανε λαχανοντολμα στη περσια θα αυτοκτονησουν..
 

dodinos

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2016
Μηνύματα
5.915
Κριτικές
2
Like
219
Πόντοι
66
Και επειδή δεν σαρώνουμε στις γυναίκες, ας ξεκινήσουμε με μία συνταγή για να περνάμε την ώρα μας. Βέβαια την τελευταία φορά που ανήρτησα συνταγή, αυτή κατακεραυνώθηκε από τον κ. loytsos. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία ...


Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό)

Τι χρειαζόμαστε:

    1/2 κιλό κρέας (ό,τι κρέας θέλετε)
    1/2 κιλό καρύδια
    χυμός από ένα λεμόνι
    2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
    2 χούφτες σταφίδες


    Πώς το κάνουμε:

    Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη.
    Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών.
    Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό λεμονιού.
    Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια.
    Στη συνέχεια, και ενώ βράζουν ρίχνετε μέσα το κρέας, προσθέτετε λίγο αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.
    10 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε μεσα τις σταφίδες.
    Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή.
    Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρέας που προτείνεται για τη συνταγή είναι κρέας από πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε μπούτι ή κομμάτια και επίσης γίνεται εξαιρετικό με κρεας κυνηγιού, πχ λαγός ή κουνέλι. Φτιάχνεται όμως κάλλιστα με οποιοδήποτε άλλο κρέας και γίνεται πολύ νόστιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι το κρέας να σιγοβράζει για πολλή ώρα, όσο περισσότερο, τόσο πιο καλά. Ενδεικτικά, μισό κιλο κοτόπουλο σε κομματάκια εγω τα βράζω πάνω από μία ώρα. Όσο θα βράζει θα δείτε το λάδι από τα καρύδια να ανεβαίνει πάνω, αυτο είναι που νοστιμίζει το φαγητό.

Η αυθεντική συνταγή δεν έχει πελτέ ντομάτας, αλλά πάστα απο άγρια ροδιά, όμως επειδή εγω δεν έβρισκα, η φίλη μου μου είπε πως μπορώ να το αντικαταστήσω άνετα. Απλά το αναφέρω μήπως κάποιος-α διαθέτει!

Και ένα τελευταίο μυστικό: το φαγητό αυτό αφού κρυώσει καλό είναι να μην ξαναζεσταθεί γιατι "κόβει" και αλλοιώνεται ελαφρώς η γεύση του. Εάν θέλετε να το φάτε την επόμενη μέρα ζεστάνετε απλά καλά το ρύζι ή ό,τι άλλο το συνοδεύει. Διατηρείται όμως για μέρες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει, μιας που το προστατεύει το δικό του λάδι, αυτό που έχουν "βγάλει" τα καρύδια.



θειε μου καλε μου θειε... :grouphug: :grouphug: :grouphug: :grouphug:
τα καρυδια τα καθαριζουμε τυπε....? :S
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom