Eraser..
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 25 Δεκ 2016
- Μηνύματα
- 29.336
- Like
- 12.917
- Πόντοι
- 2.606
θα παμε παρελαση?
Θείο, μήπως να βάλουμε την παρέλαση μετά τα ντέρμπι?
θα παμε παρελαση?
εκλασα στα γελια μαλακα μου αααααααααχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαΚι εγώ! Είδες τι γατί που είμαι;![]()
![]()
![]()
Φρικασέ εσθίει ο λαός [ πλέμπα ].
Ιδού ένα προτεινόμενο γεύμα για το Αγλάϊσμα της Αριστοκρατίας και δηλαδή εμάς!
[size=40pt]Δροσερή[/size] ντοματόσουπα με σως εστραγκόν, Πράσινη σαλάτα με νεκταρίνι και σως γιαουρτιού, Σταβλίσια μπριζόλα με μανιτάρια, Πουρές μελιτζάνας, Φράουλες φλαμπέ σε βότκα με παγωτό βανίλια, Ψωμάκια με καλαμποκάλευρο.
Μαλάκας είναι αλλά φταίει ο Τζιμ
καλύτερα το δευτερο διαρκειας να το πεταγε
Υπάγω. Άντε καλήμέρα σας!
![]()
![]()
![]()
ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ ΑΛΕΡΤ :helpsos: :helpsos: :helpsos:
ασε, θα φερω αληθινη μαυρη γαταΚαλημερα σε όλα τα καλά παιδακια![]()
Θα τον δοκιμάσουμε και σε άλλο αγώνα Νικόλα και θα δούμε εάν είναι πραγματι «μπλακ κατ»
![]()
![]()
![]()
Συγγνωμη θειε μου....Τέτοια σχόλια κάνει η πλέμπα, παιδί μου ... >![]()
Και επειδή δεν σαρώνουμε στις γυναίκες, ας ξεκινήσουμε με μία συνταγή για να περνάμε την ώρα μας. Βέβαια την τελευταία φορά που ανήρτησα συνταγή, αυτή κατακεραυνώθηκε από τον κ. loytsos. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία ...
Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό)
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό κρέας (ό,τι κρέας θέλετε)
1/2 κιλό καρύδια
χυμός από ένα λεμόνι
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 χούφτες σταφίδες
Πώς το κάνουμε:
Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη.
Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών.
Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό λεμονιού.
Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια.
Στη συνέχεια, και ενώ βράζουν ρίχνετε μέσα το κρέας, προσθέτετε λίγο αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.
10 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε μεσα τις σταφίδες.
Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή.
Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρέας που προτείνεται για τη συνταγή είναι κρέας από πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε μπούτι ή κομμάτια και επίσης γίνεται εξαιρετικό με κρεας κυνηγιού, πχ λαγός ή κουνέλι. Φτιάχνεται όμως κάλλιστα με οποιοδήποτε άλλο κρέας και γίνεται πολύ νόστιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι το κρέας να σιγοβράζει για πολλή ώρα, όσο περισσότερο, τόσο πιο καλά. Ενδεικτικά, μισό κιλο κοτόπουλο σε κομματάκια εγω τα βράζω πάνω από μία ώρα. Όσο θα βράζει θα δείτε το λάδι από τα καρύδια να ανεβαίνει πάνω, αυτο είναι που νοστιμίζει το φαγητό.
Η αυθεντική συνταγή δεν έχει πελτέ ντομάτας, αλλά πάστα απο άγρια ροδιά, όμως επειδή εγω δεν έβρισκα, η φίλη μου μου είπε πως μπορώ να το αντικαταστήσω άνετα. Απλά το αναφέρω μήπως κάποιος-α διαθέτει!
Και ένα τελευταίο μυστικό: το φαγητό αυτό αφού κρυώσει καλό είναι να μην ξαναζεσταθεί γιατι "κόβει" και αλλοιώνεται ελαφρώς η γεύση του. Εάν θέλετε να το φάτε την επόμενη μέρα ζεστάνετε απλά καλά το ρύζι ή ό,τι άλλο το συνοδεύει. Διατηρείται όμως για μέρες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει, μιας που το προστατεύει το δικό του λάδι, αυτό που έχουν "βγάλει" τα καρύδια.
ασε, θα φερω αληθινη μαυρη γατα
θα τσεκαρω και σεναΦέρε να ξέρουμε που θα ρίχνομαι τις ευθύνες έστω![]()
![]()
![]()
ασε, θα φερω αληθινη μαυρη γατα
να παρουμε εσενα?Οι καλύτερες γάτες!!![]()
![]()
το φαι που ειναι?Μανιταρόσουπα, Πράσινη σαλάτα με προσούτο, μετσοβόνε και σουσάμι, Πουρές πατάτας, Σύλαμπαμπ (syllabub) με ροδάκινα.
Φρικασέ εσθίει ο λαός [ πλέμπα ].
Ιδού ένα προτεινόμενο γεύμα για το Αγλάϊσμα της Αριστοκρατίας και δηλαδή εμάς!
Δροσερή ντοματόσουπα με σως εστραγκόν, Πράσινη σαλάτα με νεκταρίνι και σως γιαουρτιού, Σταβλίσια μπριζόλα με μανιτάρια, Πουρές μελιτζάνας, Φράουλες φλαμπέ σε βότκα με παγωτό βανίλια, Ψωμάκια με καλαμποκάλευρο.