Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 40 άτομα (0 μέλη και 40 επισκέπτες)

Φευ ή 7ακις φευ; (Έως 4 ψήφους )

  • Φευ.

  • 7ακις φευ.

  • Φευ + 7ακις φευ = 14.

  • Where the Gypsy angels go...

  • You won't sleep alone tonight.

  • Γ.Ο.Κ. + @amjik=Sugar αρμεγουσα!

  • Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με φευ!

  • Ο κ. @κωλογερος και ο κ. @ιζνογκουντ.

  • Μια μελαχρινή!


Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.438
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
Μανιταρόσουπα, Πράσινη σαλάτα με προσούτο, μετσοβόνε και σουσάμι, Πουρές πατάτας, Σύλαμπαμπ (syllabub) με ροδάκινα.
 

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Μηνύματα
30.225
Κριτικές
42
Like
34.138
Πόντοι
28.246
Υπάγω. Άντε καλήμέρα σας!

:hi: :hi: :hi:
 

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Μηνύματα
69.570
Like
32.100
Πόντοι
5.506
Φρικασέ εσθίει ο λαός [ πλέμπα ].
Ιδού ένα προτεινόμενο γεύμα για το Αγλάϊσμα της Αριστοκρατίας και δηλαδή εμάς!  :rockon:

[size=40pt]Δροσερή[/size] ντοματόσουπα με σως εστραγκόν, Πράσινη σαλάτα με νεκταρίνι και σως γιαουρτιού, Σταβλίσια μπριζόλα με μανιτάρια, Πουρές μελιτζάνας, Φράουλες φλαμπέ σε βότκα με παγωτό βανίλια, Ψωμάκια με καλαμποκάλευρο.

ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ ΑΛΕΡΤ  :helpsos: :helpsos: :helpsos:
 

Jim25jim

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.496
Κριτικές
110
Like
22.151
Πόντοι
26.336
Μαλάκας είναι αλλά φταίει ο Τζιμ
καλύτερα το δευτερο διαρκειας να το πεταγε

Καλημερα σε όλα τα καλά παιδακια  :happy: :happy:

Θα τον δοκιμάσουμε και σε άλλο αγώνα Νικόλα και θα δούμε εάν είναι πραγματι «μπλακ κατ»
:2funny: :2funny: :2funny:
 

NICK TRIVE

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Μηνύματα
35.479
Κριτικές
53
Like
9.319
Πόντοι
25.786
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.438
Κριτικές
40
Like
26.526
Πόντοι
26.316
Και βέβαια η διαχρονική συνταγή του νήματος!

Και επειδή δεν σαρώνουμε στις γυναίκες, ας ξεκινήσουμε με μία συνταγή για να περνάμε την ώρα μας. Βέβαια την τελευταία φορά που ανήρτησα συνταγή, αυτή κατακεραυνώθηκε από τον κ. loytsos. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία ...


Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό)

Τι χρειαζόμαστε:

    1/2 κιλό κρέας (ό,τι κρέας θέλετε)
    1/2 κιλό καρύδια
    χυμός από ένα λεμόνι
    2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
    2 χούφτες σταφίδες


    Πώς το κάνουμε:

    Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη.
    Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών.
    Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό λεμονιού.
    Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια.
    Στη συνέχεια, και ενώ βράζουν ρίχνετε μέσα το κρέας, προσθέτετε λίγο αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.
    10 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε μεσα τις σταφίδες.
    Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή.
    Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρέας που προτείνεται για τη συνταγή είναι κρέας από πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε μπούτι ή κομμάτια και επίσης γίνεται εξαιρετικό με κρεας κυνηγιού, πχ λαγός ή κουνέλι. Φτιάχνεται όμως κάλλιστα με οποιοδήποτε άλλο κρέας και γίνεται πολύ νόστιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι το κρέας να σιγοβράζει για πολλή ώρα, όσο περισσότερο, τόσο πιο καλά. Ενδεικτικά, μισό κιλο κοτόπουλο σε κομματάκια εγω τα βράζω πάνω από μία ώρα. Όσο θα βράζει θα δείτε το λάδι από τα καρύδια να ανεβαίνει πάνω, αυτο είναι που νοστιμίζει το φαγητό.

Η αυθεντική συνταγή δεν έχει πελτέ ντομάτας, αλλά πάστα απο άγρια ροδιά, όμως επειδή εγω δεν έβρισκα, η φίλη μου μου είπε πως μπορώ να το αντικαταστήσω άνετα. Απλά το αναφέρω μήπως κάποιος-α διαθέτει!

Και ένα τελευταίο μυστικό: το φαγητό αυτό αφού κρυώσει καλό είναι να μην ξαναζεσταθεί γιατι "κόβει" και αλλοιώνεται ελαφρώς η γεύση του. Εάν θέλετε να το φάτε την επόμενη μέρα ζεστάνετε απλά καλά το ρύζι ή ό,τι άλλο το συνοδεύει. Διατηρείται όμως για μέρες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει, μιας που το προστατεύει το δικό του λάδι, αυτό που έχουν "βγάλει" τα καρύδια.
 

NICK TRIVE

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Μηνύματα
35.479
Κριτικές
53
Like
9.319
Πόντοι
25.786
πως τα βρισκεις 3 χρονια πριν  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
 

Jim25jim

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.496
Κριτικές
110
Like
22.151
Πόντοι
26.336
Φρικασέ εσθίει ο λαός [ πλέμπα ].
Ιδού ένα προτεινόμενο γεύμα για το Αγλάϊσμα της Αριστοκρατίας και δηλαδή εμάς!  :rockon:

Δροσερή ντοματόσουπα με σως εστραγκόν, Πράσινη σαλάτα με νεκταρίνι και σως γιαουρτιού, Σταβλίσια μπριζόλα με μανιτάρια, Πουρές μελιτζάνας, Φράουλες φλαμπέ σε βότκα με παγωτό βανίλια, Ψωμάκια με καλαμποκάλευρο.

:hmm: :hmm: :hmm:
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή  :thumbsup:
Παρακαλώ θα επιθυμούσα μια μερίδα σήμερα  :springsmile: :springsmile:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom