blizardeye
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Δεκ 2013
- Κριτικές
- 40
- Like
- 26.526
- Πόντοι
- 26.316
Από το βίντεο αυτό προκύπτουν τα εξής :
Και για αυτό και για τόσα άλλα...
Δεν νομίζω άλλος ροκάς από τον Rory, να έχει αφήσει τόσο ισχυρό το στίγμα του στην
μουσική συνείδηση των Ελλήνων τουλάχιστον μεταξύ 70s-80s...
Ο Ρόρυ, είναι και δικός μας...
1ον. Ο Rorry είναι ζάντα...
2ον. Ο Jerry Mcavoy είναι γαμώ τους μπασίστες (τον γνώρισα προσωπικά και συνομίλησα μαζί του όταν έπαιζε στους 9 below 0)
3ον. O Angus Young (AC/DC) δεν αντέγραψε μόνο το παίξιμο του Γκάλλαχερ αλλά και τις κινήσεις του επί σκηνής...
1ον. Ο Rorry είναι ζάντα...
2ον. Ο Jerry Mcavoy είναι γαμώ τους μπασίστες (τον γνώρισα προσωπικά και συνομίλησα μαζί του όταν έπαιζε στους 9 below 0)
3ον. O Angus Young (AC/DC) δεν αντέγραψε μόνο το παίξιμο του Γκάλλαχερ αλλά και τις κινήσεις του επί σκηνής...
Εις τι συνίσταται η διαφωνία σας, φίλτατε;Θα διαφωνήσω με το τρίτο...
Θα διαφωνήσω με το τρίτο...
Εις τι συνίσταται η διαφωνία σας, φίλτατε;
Εις τι συνίσταται η διαφωνία σας, φίλτατε;
Σε καμία των περιπτώσεων δεν υποστηρίζω πως ο Angus Young είναι ισάξιος του Gallagher. Αυτό θα ήταν το λιγότερο ιεροσυλία. Απλά ξεπατίκωσε τα 12΄ του Ρόρρυ σε ψυλότερες οκτάβες, και την εν γένει σκηνική του παρουσία.
Επίτρεψέ μου να έχω τις διαφωνίες μου. Στο μόνο που συμφωνώ, είναι στο δυναμικό παίξιμο.
Τεχνικά, επαναλαμβάνω, δεν παρατηρώ αντιγραφή ή έστω επιδράσεις.
To ύφος του Young έχει μελετηθεί, και έχει συγκεκριμένα γνωρίσματα. Εδώ μπορείς να δείς ορισμένα
χαρακτηριστικά του:
Το ύφος του Gallagher έχει επίσης συγκεκριμένη φυσιογνωμία και τεχνική, ειδικά στο δεξί χέρι, στα διακριτικά εφφέ,
και στα σηκώματα. Εδώ θα δείς τις αρκετές διαφορές που διαμορφώνουν τον χαρακτηριστικό ήχο του.
Επίσης, εκτός από την διαφορά στο παίξιμο υπάρχει και διαφορά οργάνων και ήχου, καθώς o ένας παίζει
με Fender strato και ο άλλος με Gibson sg, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για αντιγραφή ηχητικής αισθητικής...
Τέλος, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην σωματική θέση του οργάνου που επηρεάζει και τον τρόπο παιξίματος.