Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 480K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 61 άτομα (0 μέλη και 61 επισκέπτες)

Αν βρείτε γκόμενα, θα της θέσετε το αμείλικτο ερώτημα,: Κώλο ή βυζιά;; (Έως 3 ψήφους )

• Και που θα βρούμε γκόμενα;

• Τι είναι ο κώλος και τι είναι τα βυζιά;

• Τι ακριβώς κάνουμε με τον κώλο και τα βυζιά;;;

• Κώλο! Εννοείται ... Που να ξέρεις εσύ, ρε φουκαρά blizardeye;;;

• Βυζιά ! Εννοείται ... Που να ξέρεις εσύ, ρε φουκαρά blizardeye;;;

• Τελικά υπάρχει αιδοίο στο γυνακείο σώμα ή είναι μύθος των Κομμουνιστών;;;

• Μόνο κώλο και μόνο με άντρες και αφήνω τις γυναίκες για εσάς. ΟΥΣΤ!

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.294
Καλημέρες... Η ζέστη επιστρέφει, εμείς αναχωρούμε προς παραλίας με βήμα ταχύ...

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.732
Πόντοι
26.096
Καλημέρες... Η ζέστη επιστρέφει, εμείς αναχωρούμε προς παραλίας με βήμα ταχύ...

Δεν έχετε μποτιλιαρίσματα εκεί στο Νότο τέτοιες μέρες;
Αν κάποιος ξεκινήσει τώρα από Θεσσαλονίκη για Χαλκιδική θα χρειαστεί 2-3 ώρες για να φθάσει ως την μέση του πρώτου ποδιού στην καλύτερη περίπτωση ...

Εγγρ.
10 Σεπ 2013
Κριτικές
41
Like
6.779
Πόντοι
15.256
Δεν έχετε μποτιλιαρίσματα εκεί στο Νότο τέτοιες μέρες;
Αν κάποιος ξεκινήσει τώρα από Θεσσαλονίκη για Χαλκιδική θα χρειαστεί 2-3 ώρες για να φθάσει ως την μέση του πρώτου ποδιού στην καλύτερη περίπτωση ...
45' με μια ώρα για μια αξιοπρεπή παραλία. Η επιστροφή το απόγευμα δυσκολεύει ...

Dirty69

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2010
Κριτικές
49
Like
7.314
Πόντοι
26.227
Πιστεύω να μην κάνεις εσύ την οινοποίηση. Χρειάζεται "κρύα" οινοποίηση, ιδιαίτερα το Sauvignon Blanc.

Κάθε τέλος Αυγούστου, μαξ έως 10-15 Σεπτέμβρη κάνω γύρα μεσόγεια και νεμέα σε κτήματα να δω τι γινεται και να συζητησω. Απο τα μεσόγεια έρχονται κατ οικον και δίνουν μουστο απο νεμέα ... έχει logistics...

"Βαρέλια" σχήμα λόγου... τα περισσότερα είναι inox δεξαμενές για να μπορώ να ελέγχω την θερμοκρασία κάτω απο 25-28C κατά τη ζύμωση - αν εννοείς αυτό!

Εχω φέρει προίκα από γαλλία 2 ξύλινα 1 από ουισκι και 1 απο κονιακ για τα κοκκινα. ΒΕΒΑΙΩΣ μου έχουν βγάλει την πίστη...

Κάθε σεπτέμβρη οι γείτονες βλέπουν ένα τρελλό να κυλάει βαρέλια στο γρασίδι γεμάτα με αλύσίδα + ζεστο νερο +++ .

Κάθε 4-5 χρόνια τα πάω τα λύνουν από τα τσέρκια τα πλανίζουν τα δενουν ουφφφφ

Και μετα η περιπετεια της διατήρησης των γράδων   ....

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.732
Πόντοι
26.096
45' με μια ώρα για μια αξιοπρεπή παραλία. Η επιστροφή το απόγευμα δυσκολεύει ...

:grin:
a-china-beach-crowded-7.jpg

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.732
Πόντοι
26.096
Κάθε τέλος Αυγούστου, μαξ έως 10-15 Σεπτέμβρη κάνω γύρα μεσόγεια και νεμέα σε κτήματα να δω τι γινεται και να συζητησω. Απο τα μεσόγεια έρχονται κατ οικον και δίνουν μουστο απο νεμέα ... έχει logistics...

"Βαρέλια" σχήμα λόγου... τα περισσότερα είναι inox δεξαμενές για να μπορώ να ελέγχω την θερμοκρασία κάτω απο 25-28C κατά τη ζύμωση - αν εννοείς αυτό!

Εχω φέρει προίκα από γαλλία 2 ξύλινα 1 από ουισκι και 1 απο κονιακ για τα κοκκινα. ΒΕΒΑΙΩΣ μου έχουν βγάλει την πίστη...

Κάθε σεπτέμβρη οι γείτονες βλέπουν ένα τρελλό να κυλάει βαρέλια στο γρασίδι γεμάτα με αλύσίδα + ζεστο νερο +++ .

Ενδιαφέρον!
Είσθε μερακλής!

Εγγρ.
10 Σεπ 2013
Κριτικές
41
Like
6.779
Πόντοι
15.256

Ναι, αυτό εννοώ για την οινοποίηση, ουσιαστικά ελεγχόμενης θερμοκρασίας με εσωτερικό εναλλάκτη. Με τους περιπλανώμενους μουσταδόρους έχω απογοητευτεί. Η πιο επιτυχημένη απόπειρα όταν κουβάλησα μούστο από την Κόνιτσα, Cabernet Sauvignon εξαιρετικής ποιότητας. Μετά τα παράτησα. Τα βαρέλια μόνο μπελά και ρίσκο προσφέρουν. Άλλωστε τα καλά οινοποιεία και αποστακτήρια τα χρησιμοποιούν για 3-5 χρόνια για ωρίμανση και μετά τα ξεφορτώνονται. Η οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές είναι νομίζω η καλύτερη λύση και αν υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Dirty69

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2010
Κριτικές
49
Like
7.314
Πόντοι
26.227
Ενδιαφέρον!
Είσθε μερακλής!

Όταν ήμουν πιο νέος είπα να ασχοληθώ με ένα σπορ (κρασί) που είναι παρεηστικο και κατάλληλο για μεγαλύτερες ηλικίες...να ανοίγω με φίλους τη νέα σοδειά κτλ και να τρώμε μεζεδες

Χλωμό το βλέπω... Τρέχω περισσότερο απ ότι νέος. Χρόνος μηδέν

Dirty69

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2010
Κριτικές
49
Like
7.314
Πόντοι
26.227
Ναι, αυτό εννοώ για την οινοποίηση, ουσιαστικά ελεγχόμενης θερμοκρασίας με εσωτερικό εναλλάκτη. Με τους περιπλανώμενους μουσταδόρους έχω απογοητευτεί. Η πιο επιτυχημένη απόπειρα όταν κουβάλησα μούστο από την Κόνιτσα, Cabernet Sauvignon εξαιρετικής ποιότητας. Μετά τα παράτησα. Τα βαρέλια μόνο μπελά και ρίσκο προσφέρουν. Άλλωστε τα καλά οινοποιεία και αποστακτήρια τα χρησιμοποιούν για 3-5 χρόνια για ωρίμανση και μετά τα ξεφορτώνονται. Η οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές είναι νομίζω η καλύτερη λύση και αν υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Χεχεχε είναι διαβολικά  >:cheesy: απορροφούν μυρωδιές κάνουν του κεφαλιού τους

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.732
Πόντοι
26.096
Υπέροχο τραγούδι από μία άλλη εποχή.
Παρεμπιπτόντως cockney ήτο η μητρική προφορά της Αγγλίδος τροφού μου.  :)

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
305
Πόντοι
296

Καλημέρα σας, ελπίζω ότι είσθε καλά.

Zebu