Διαγραμμένο μέλος 141202
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2013
- Μηνύματα
- 9.466
- Κριτικές
- 41
- Like
- 6.779
- Πόντοι
- 15.256
Μην απουσιάσετε πάλι αίφνης για νέο "πόνημα" ...
Μην απουσιάσετε πάλι αίφνης για νέο "πόνημα" ...
Καλημέρες... Η ζέστη επιστρέφει, εμείς αναχωρούμε προς παραλίας με βήμα ταχύ...
45' με μια ώρα για μια αξιοπρεπή παραλία. Η επιστροφή το απόγευμα δυσκολεύει ...Δεν έχετε μποτιλιαρίσματα εκεί στο Νότο τέτοιες μέρες;
Αν κάποιος ξεκινήσει τώρα από Θεσσαλονίκη για Χαλκιδική θα χρειαστεί 2-3 ώρες για να φθάσει ως την μέση του πρώτου ποδιού στην καλύτερη περίπτωση ...
Πιστεύω να μην κάνεις εσύ την οινοποίηση. Χρειάζεται "κρύα" οινοποίηση, ιδιαίτερα το Sauvignon Blanc.
45' με μια ώρα για μια αξιοπρεπή παραλία. Η επιστροφή το απόγευμα δυσκολεύει ...
Κάθε τέλος Αυγούστου, μαξ έως 10-15 Σεπτέμβρη κάνω γύρα μεσόγεια και νεμέα σε κτήματα να δω τι γινεται και να συζητησω. Απο τα μεσόγεια έρχονται κατ οικον και δίνουν μουστο απο νεμέα ... έχει logistics...
"Βαρέλια" σχήμα λόγου... τα περισσότερα είναι inox δεξαμενές για να μπορώ να ελέγχω την θερμοκρασία κάτω απο 25-28C κατά τη ζύμωση - αν εννοείς αυτό!
Εχω φέρει προίκα από γαλλία 2 ξύλινα 1 από ουισκι και 1 απο κονιακ για τα κοκκινα. ΒΕΒΑΙΩΣ μου έχουν βγάλει την πίστη...
Κάθε σεπτέμβρη οι γείτονες βλέπουν ένα τρελλό να κυλάει βαρέλια στο γρασίδι γεμάτα με αλύσίδα + ζεστο νερο +++ .
Κάθε 4-5 χρόνια τα πάω τα λύνουν από τα τσέρκια τα πλανίζουν τα δενουν ουφφφφ
Και μετα η περιπετεια της διατήρησης των γράδων ....
Ναι, αυτό εννοώ για την οινοποίηση, ουσιαστικά ελεγχόμενης θερμοκρασίας με εσωτερικό εναλλάκτη. Με τους περιπλανώμενους μουσταδόρους έχω απογοητευτεί. Η πιο επιτυχημένη απόπειρα όταν κουβάλησα μούστο από την Κόνιτσα, Cabernet Sauvignon εξαιρετικής ποιότητας. Μετά τα παράτησα. Τα βαρέλια μόνο μπελά και ρίσκο προσφέρουν. Άλλωστε τα καλά οινοποιεία και αποστακτήρια τα χρησιμοποιούν για 3-5 χρόνια για ωρίμανση και μετά τα ξεφορτώνονται. Η οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές είναι νομίζω η καλύτερη λύση και αν υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.Κάθε τέλος Αυγούστου, μαξ έως 10-15 Σεπτέμβρη κάνω γύρα μεσόγεια και νεμέα σε κτήματα να δω τι γινεται και να συζητησω. Απο τα μεσόγεια έρχονται κατ οικον και δίνουν μουστο απο νεμέα ... έχει logistics...
"Βαρέλια" σχήμα λόγου... τα περισσότερα είναι inox δεξαμενές για να μπορώ να ελέγχω την θερμοκρασία κάτω απο 25-28C κατά τη ζύμωση - αν εννοείς αυτό!
Εχω φέρει προίκα από γαλλία 2 ξύλινα 1 από ουισκι και 1 απο κονιακ για τα κοκκινα. ΒΕΒΑΙΩΣ μου έχουν βγάλει την πίστη...
Κάθε σεπτέμβρη οι γείτονες βλέπουν ένα τρελλό να κυλάει βαρέλια στο γρασίδι γεμάτα με αλύσίδα + ζεστο νερο +++ .
Κάθε 4-5 χρόνια τα πάω τα λύνουν από τα τσέρκια τα πλανίζουν τα δενουν ουφφφφ
Και μετα η περιπετεια της διατήρησης των γράδων ....
Ενδιαφέρον!
Είσθε μερακλής!
Ναι, αυτό εννοώ για την οινοποίηση, ουσιαστικά ελεγχόμενης θερμοκρασίας με εσωτερικό εναλλάκτη. Με τους περιπλανώμενους μουσταδόρους έχω απογοητευτεί. Η πιο επιτυχημένη απόπειρα όταν κουβάλησα μούστο από την Κόνιτσα, Cabernet Sauvignon εξαιρετικής ποιότητας. Μετά τα παράτησα. Τα βαρέλια μόνο μπελά και ρίσκο προσφέρουν. Άλλωστε τα καλά οινοποιεία και αποστακτήρια τα χρησιμοποιούν για 3-5 χρόνια για ωρίμανση και μετά τα ξεφορτώνονται. Η οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές είναι νομίζω η καλύτερη λύση και αν υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.
Αποτελούν πλέον μύθο για μια καλή οινοποίησηΧεχεχε είναι διαβολικά > απορροφούν μυρωδιές κάνουν του κεφαλιού τους
Καλημέρα γεροξεκούτηδες!