Νέα

οδηγος ΤΑΞΙ τελικά συμφέρει ;;;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sexy_captain
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sexy_captain

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
607
Πόντοι
86
καλησπέρα σε όλους...
6 μήνες το χρόνο δουλέβω σε νησί,μπορώ να πώ οτι βγάζω πολύ καλα λεφτά για να περνάω το χειμώνα στην Αθήνα χωρίς να δουλεύω,με οτι εξοδα και να κανω (σχεδον..), εχουμε χοτελ σε νησι και βγαζω νομηζω αρκετά...  :)
το θέμα είναι όμως μεχρι που θα πάει αυτο το βιολί του καθησιου το χειμώνα.... βαρέθηκα λίγο...
μου είπε ένας πελάτης μου οτι έχει ένα ταξί και ψάχνει οδηγο,και αν θέλω να πάω... αξήζει τον κόπο άραγε ?? θα βγαίνει καλό μεροκάματο , η να καθήσω στα αυγά μου,,,,
έχει κανείς εμπηρεία στο θέμα..

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
καλησπέρα σε όλους...
6 μήνες το χρόνο δουλέβω σε νησί,μπορώ να πώ οτι βγάζω πολύ καλα λεφτά για να περνάω το χειμώνα στην Αθήνα χωρίς να δουλεύω,με οτι εξοδα και να κανω (σχεδον..), εχουμε χοτελ σε νησι και βγαζω νομηζω αρκετά...  :)
το θέμα είναι όμως μεχρι που θα πάει αυτο το βιολί του καθησιου το χειμώνα.... βαρέθηκα λίγο...
μου είπε ένας πελάτης μου οτι έχει ένα ταξί και ψάχνει οδηγο,και αν θέλω να πάω... αξήζει τον κόπο άραγε ?? θα βγαίνει καλό μεροκάματο , η να καθήσω στα αυγά μου,,,,

εγω οπου βλεπω ταριφ του γαμαω τα πρεκια

γαμω την κιτρινη φυλη

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
92
Πόντοι
2.357
Εγω εκεινο που βλεπω ειναι γεματεs οι πιατσεs απο ταξι που περιμενουν πελατη, κατι που δεν γινοτανε παλια.......Τωρα αν παρολα αυτα βγαζουν λεφτα καλα.......δεν το ξερω

Επισκέπτης
καλησπέρα σε όλους...
από φίλο μου που έχει δικό του σε συμφέρει μόνο αν στο δώσει ολόκληρο και αυτό με κάποιες προϋποθέσεις.δηλαδή..ένα ενοίκιο κοντά στα 50-55 ευρώ και φυσικά όλη η συντήρησή δική του.αν δουλεύεις γύρω στις 10 12 ώρες τότε αξίζει.αν πας να πάρεις το μισό ξέχνα το.θα σου γίνει ο κώλος τάλιρο και υπαρχή περίπτωση να μπεις μέσα αφού ένα ενοίκιο είναι γύρω στα 30-35 ευρώ και θα πρέπει να δουλεύεις ολόκληρη τη βάρδια χωρίς σταματημό.αν παρειάς και τη δεύτερη δηλαδή μετά το απόγευμα τότε ξέχασε το..πολύ δύσκολα βγαίνει μεροκάματο.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Η δουλειά στα ταξι έχει πέσει κατα πολύ όπως μου λεν φίλοι ταριφες

αν υπολογίσετε ότι πριν μερικά χρονια μια άδεια κόστιζε 200,000

και τωρα εχει κανα 50,000 καντε τους λογαριασμους.

Οι πιάτσες είναι γεμάτες που λεει κι ο φίλος παραπάνω

παρόλα αυτά αν είναι γνωστός σου

και δε σου ζητάει εγγυήσεις κλπ

κάνε μια δοκιμη

δε χάνεις και τίποτα....

Sfirihti klania

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2012
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
1
καλησπέρα σε όλους...
6 μήνες το χρόνο δουλέβω σε νησί,μπορώ να πώ οτι βγάζω πολύ καλα λεφτά για να περνάω το χειμώνα στην Αθήνα χωρίς να δουλεύω,με οτι εξοδα και να κανω (σχεδον..), εχουμε χοτελ σε νησι και βγαζω νομηζω αρκετά...  :)

Μια χαρα ειναι αρκει να κατεβασεις την σημαια και να παιρνεις μονο κοντινες η τα 3.20,αν κολλησεις σε καμια Μεσογειων
Κατεχακη κτλ για καμια ωρα εκτος οτι θα γυρισεις αδειος,τα 9-10 ευρω που θα παρεις,θα τα παρεις τσιγαρα και καφε απο τα νευρα.
Ουτε το ενσημο σου ουτε το πετρελαιο θα βγαλεις ετσι γιατι πρεπει να γυρισεις συνολικα με συν αλλιως γιατι πηγες;
Δεν ειμαι ταξιτζης αλλα αλλιως λεφτα δεν βγαζεις. :grin:

P.S Το ταξι πρεπει να κινειται αλιιως λεφτα δεν βγαζει,με το τσουκου τσουκου δεν γινεται τιποτα
οποτε και γι'αυτο ολοι το αραζουν στο τελος και πινουν καφε στην πιατσα.
Στην Λιοσιων οταν περασα ειχε γυρω στα 20 ταξι εξω απο το μετρο,σε δυο ωρες θα εχει 50 και 40 ατομα στην σταση των λεωφορειων. :2funny:

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
12
Like
3.709
Πόντοι
4.895
καλησπέρα σε όλους...
6 μήνες το χρόνο δουλέβω σε νησί,μπορώ να πώ οτι βγάζω πολύ καλα λεφτά για να περνάω το χειμώνα στην Αθήνα χωρίς να δουλεύω,με οτι εξοδα και να κανω (σχεδον..), εχουμε χοτελ σε νησι και βγαζω νομηζω αρκετά...  :)
Φίλε μου να αλλάξουμε δουλειές που δουλεύω 2 δουλειές  12 μήνες το χρόνο, να κάνω τη δική σου και να κάθομαι τους άλλους 6 μήνες;;;;;; σε διαβεβαιώ δε θα βαρεθείς καθόλου......

Sfirihti klania

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2012
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
1
Φίλε μου να αλλάξουμε δουλειές που δουλεύω 2 δουλειές  12 μήνες το χρόνο, να κάνω τη δική σου και να κάθομαι τους άλλους 6 μήνες;;;;;; σε διαβεβαιώ δε θα βαρεθείς καθόλου......

:thumbsup:

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
53
Πόντοι
16
sexycaptain τι ταξι και πρασινα αλογα
γιατι δε πασ ταυλανδη να καθεσε 6 μηνακια?το χειμωνα?αφου βαριεσε στην ελαδα τι να καθεσε εδω να μιζεριαζεις?

nikos519

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
από φίλο μου που έχει δικό του σε συμφέρει μόνο αν στο δώσει ολόκληρο και αυτό με κάποιες προϋποθέσεις.δηλαδή..ένα ενοίκιο κοντά στα 50-55 ευρώ και φυσικά όλη η συντήρησή δική του.αν δουλεύεις γύρω στις 10 12 ώρες τότε αξίζει.αν πας να πάρεις το μισό ξέχνα το.θα σου γίνει ο κώλος τάλιρο και υπαρχή περίπτωση να μπεις μέσα αφού ένα ενοίκιο είναι γύρω στα 30-35 ευρώ και θα πρέπει να δουλεύεις ολόκληρη τη βάρδια χωρίς σταματημό.αν παρειάς και τη δεύτερη δηλαδή μετά το απόγευμα τότε ξέχασε το..πολύ δύσκολα βγαίνει μεροκάματο.

Επιβεβαιωμένα αυτά που γράφει ο φίλος. Γνωστός μου που νοίκιαζε μισό ταξί το άφησε πρόσφατα και προτίμησε να μείνει άνεργος. Η αλήθεια είναι ότι δεν κυνηγούσε πολύ το μεροκάματο και βολεύτηκε με το επίδομα τώρα. Επίσης τον ληστέψανε και 2 φορές και ζορίστηκε ψυχολογικά.

Αυτοί που καταφέρνουν να κινούν το ταξί και δεν κάθονται σε πιάτσες είναι καλά. Αυτοί είναι με κονέ σε ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, εταιρείες και έχουν στάνταρ πελατεία.

mpouzoklidos

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2010
Κριτικές
83
Like
27
Πόντοι
96
καλησπέρα σε όλους...

captain κατσε στα αυγα σου ολοι οι ταριφες κοπαναν την κεφαλα τους απο την αναδουλεια στην περηπτωση σου δεν εχεις να χασεις και πολλα κανε μια δοκιμη χωρης να δεσμευτεις  και κατει βασικο εχεις αδεια η θα περπει να βγαλεις?

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Επιβεβαιωμένα αυτά που γράφει ο φίλος. Γνωστός μου που νοίκιαζε μισό ταξί το άφησε πρόσφατα και προτίμησε να μείνει άνεργος. Η αλήθεια είναι ότι δεν κυνηγούσε πολύ το μεροκάματο και βολεύτηκε με το επίδομα τώρα. Επίσης τον ληστέψανε και 2 φορές και ζορίστηκε ψυχολογικά.

Αυτοί που καταφέρνουν να κινούν το ταξί και δεν κάθονται σε πιάτσες είναι καλά. Αυτοί είναι με κονέ σε ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, εταιρείες και έχουν στάνταρ πελατεία.

Πάντως και να κάθεσαι είναι πολύ βαρετό. Άσε που μετά από κάποια στιγμή νιώθεις πολύ άσχημα.

Βέβαια δεν ήμουν και ποτέ εισοδηματίας.  :grin:

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
πιστευω πως μαλλον πρεπει να αναζητησεις σε αλλο επαγγελμα την τυχη σου ή μαλλον την πολυτελεια σου να αποκομησεις ενα εστω και μικρο χειμερινο εισοδημα    :)

on92

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2011
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
16

Πριν απο μερικα χρονια ειχε μεροκαματο,αλλα τωρα πια ολοι βαρανε μυγες στις πιατσες.
Κι εγω εχω φιλαρακι που νοικιαζε,γαμιοταν 10-12 ωρες καθημερινα και τελευταια του εμεναν 10-15 ευρω καθαρα ! !
Οποτε τα παρατησε γιατι δεν αξιξε.

nikos_s

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2010
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
Μεγαλε οι καιροι που τα ταξι ειχαν φραγκα εχουν περασει ανεπιστρεπτι.Δεν εχει λεφτα ο κοσμος για τετοιες πολυτελειες.Ασε που για οδηγος με πετρελαια,φθορες,ενοικιο,εισφορα ταμειου κ ασφάλιστρα πας για ενα 60 την ημερα εξοδα το λιγοτερο.Τωρα να δοθλευεις 12 ωρες για να να σου περισεψει κανα 20ευρο δεν λεει κ τπτ.

paraskeuas

Μέλος
Εγγρ.
22 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
1
άπλα ξέχνα το....
ξεκινάς με -30/35 για το ενοίκιο μια βάρδια
-20 το ΙΚΑ -20 το πετρέλαιο που θα κάψεις μείον το ΦΠΑ από
ότι γράψει το μηχανάκι σε όλη την βάρδια και με την αναδουλειά που υπάρχει
γαματα μεγάλη πίκρα...

bourdeliaris1984

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Δεκ 2006
Κριτικές
34
Like
1.058
Πόντοι
7.775
καλησπέρα σε όλους...

Mακρια αγαπητε θα αγανακτησεις. Πολυ μιζερο επαγγελμα ειδικα τωρα που δεν εχει και δουλεια. Θα εισαι συνεχεια μεσα στα νευρα και το αγχος να βγαλεις τα εξοδα να βγαλεις κ εσυ ενα μεροκαματο. Αν θες η ζωη σου να γινει ταξι-σπιτι-ταξι και ξανα μανα,να μενεις απο δυναμεις με την απιστευτη καθημερινη κουραση, να μην τρως καλα να μην κοιμασαι καλα, να χαθεις απο παρεες λογω ελειψης ελευθερου χρονου και κουρασης, χωρια τα προβληματα στα ποδια και στη μεση και ολα αυτα για να βγαλεις με τα χιλια ζορια ενα 20αρικο τη βαρδια ετσι οπως εχει γινει τωρα, τι να σου πω αν το αντεχεις μαγκια σου. Δες μονο τις ουρες στις πιατσες που περιμενουν με τις ωρες να παρουν μια γαμημενη κουρσα και να μη παταει ψυχη τα οποια πολλες φορες τα γραφει η τροχαια για παρανομη σταθμευση. Καλα για νυχτα δε το συζηταω τοτε κ αν ειναι δραμα. Σκεψου τα καλα ολα αυτα. Φιλικα, ενας πρωην ταριφας.

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
Φίλε εάν αποφασίσεις να δουλέψεις ως οδηγός ταξί, προσπάθησε να βρεις βάρδια που να είσαι μόνο πρωί. Υπολόγισε τα εξής ημερήσια πάγια έξοδα

1. 30-35 ευρώ ενοίκιο
2. 20-25 ευρώ πετρέλαιο (αν κυκλοφορείς και δεν αράζεις στις πιάτσες)
3. 13 ευρώ ένσημο
4. 12-15 ευρώ απόδοση ΦΠΑ 13% (αν και εφόσον αποδίδεις και το λέω αυτό γιατί οι περισσότεροι ταξιτζήδες δεν κόβουν αποδείξεις επί του συνολικού τζίρου αλλά επί ενός μικρού ποσοστού για ξεκάρφωμα)
5. 5 ευρώ λοιπά έξοδα (πχ λάδια, φίλτρα κοκ)

Άρα τα έξοδα σου θα κυμαίνονται 80-93 ευρώ την ημέρα. Τα ημερήσια έσοδα σου υπολόγισε τα (εάν και εφόσον σε πάει νορμάλ) σε 10 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή περίπου 120 ευρώ. Το ποσό αυτό μειώνεται όταν δουλεύεις βραδινή βάρδια κατά πολύ, όχι όμως και τα έξοδα (άντε να γλιτώσεις λίγο πετρέλαιο).

Οπότε στην καλύτερη μιλάμε για καθαρό κέρδος 27-40 ευρώ την ημέρα στο 12ωρο. Διαλέγεις και παίρνεις…

bourdeliaris1984

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Δεκ 2006
Κριτικές
34
Like
1.058
Πόντοι
7.775
Φίλε εάν αποφασίσεις να δουλέψεις ως οδηγός ταξί, προσπάθησε να βρεις βάρδια που να είσαι μόνο πρωί. Υπολόγισε τα εξής ημερήσια πάγια έξοδα

1. 30-35 ευρώ ενοίκιο
2. 20-25 ευρώ πετρέλαιο (αν κυκλοφορείς και δεν αράζεις στις πιάτσες)
3. 13 ευρώ ένσημο
4. 12-15 ευρώ απόδοση ΦΠΑ 13% (αν και εφόσον αποδίδεις και το λέω αυτό γιατί οι περισσότεροι ταξιτζήδες δεν κόβουν αποδείξεις επί του συνολικού τζίρου αλλά επί ενός μικρού ποσοστού για ξεκάρφωμα)
5. 5 ευρώ λοιπά έξοδα (πχ λάδια, φίλτρα κοκ)

Άρα τα έξοδα σου θα κυμαίνονται 80-93 ευρώ την ημέρα. Τα ημερήσια έσοδα σου υπολόγισε τα (εάν και εφόσον σε πάει νορμάλ) σε 10 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή περίπου 120 ευρώ. Το ποσό αυτό μειώνεται όταν δουλεύεις βραδινή βάρδια κατά πολύ, όχι όμως και τα έξοδα (άντε να γλιτώσεις λίγο πετρέλαιο).

Οπότε στην καλύτερη μιλάμε για καθαρό κέρδος 27-40 ευρώ την ημέρα στο 12ωρο. Διαλέγεις και παίρνεις…

Συνηθως οι οδηγοι ανοιγουν δικα τους βιβλια τωρα στην εφορια και ασφαλιζονται σαν ελευθεροι επαγγελματιες μεσω ΟΑΕΕ. Εκει η εισφορα ξεκιναει τα 450 ευρω το διμηνο και αυξανει λιγο ανεβαινεις κλιμακα και φτανει τα 800 ευρω αν εισαι πολλα χρονια γραμμενος. Περιπου 70 ευρω ειναι τα παγια εξοδα για καποιον νεο στο τιμονι.  Δε τα λες και λιγα. Ακομα και αυτα με τα χιλια ζορια βγαινουν. Ετσι ειναι τα πραγματα για το ταξι στην Ελλαδα του 2012 της κρισης και του μνημονιου δυστυχως μπορει να σου βγαινει η παναγια και να μπεις και μεσα.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
μεχρι το 2010 εβγαζες καλα λεφτουδακια..

τωρα ξεχαστε το..και καθε χρονο θα ειναι και χειροτερα

ετοιμαστειτε να γεμισετε πακιστανια και ινδους οδηγους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom