Νέα

Ο Θεος υπαρχει και με επιστημονικη αποδειξη...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 19
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστευετε στην υπαρξη καποιας ανωτερης δυναμης?

• Ναι

Ψήφοι: 53 58,2%
  • Οχι ειμαι αθεος

Ψήφοι: 24 26,4%
  • Δεν ξερω

Ψήφοι: 12 13,2%
  • Δεν απαντω

Ψήφοι: 2 2,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    91

Επισκέπτης
Περνωντας απο το φιλοκυβερνητικο Αntinews αντι για πολιτικα επεσα αλλου:
www.antinews.gr/2013/10/26/231908/]Η υπαρξη του Θεου αποδεικνυεται με Ανωτερα Μαθηματικα![/url]
Kινεζικο κειμενο, ζαλιζεσαι, αλλα αξιζει να το μελετησετε κι εδω ειμαστε να συζητησουμε.
Επειδη το θεμα ειναι εξαιρετικα ιδιαζων την επιλογη δεν ξερω (παρεπιπτοντως αυτην επελεξα) την εβαλα χωρια, το δεν απαντω αντιστοιχει σε αποχη - αδιαφορια παντελως απο την ψηφοφορια και το θεμα φυσικα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ως συνήθως ανακρίβειες διαφόρων ασχέτων.

Το θεώρημα του Γκαίντελ αποδείχθηκε.

Όχι η ύπαρξη του Θεού.

Το θεώρημα είναι μία λογική κατασκευή. Στην θέση του Θεού θα μπορούσες να βάλεις έναν υπολογιστή ή ένα γαϊδούρι.

Και πάλι για το πως αποδείχθηκε χωράει μεγάλη κουβέντα.

Δεν είμαι σίγουρος τις ακριβώς αποδείχθηκε.

Επισκέπτης
Το θεώρημα του Γκαίντελ αποδείχθηκε.
Αν εχεις ασχοληθει με το θεμα, μηπως εχεις καποιο συνδεσμο για να μελετησω κατιτις?
Θα μου πεις τραβα ψαξε στις μηχανες αναζητησης, αλλα σε πρωτη φαση θα προτιμουσα το πρωτο.

Steven_1

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Ο θεος και τα μαθηματικα ειναι δυο ακριβως αντιθετες εννοιες

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αν εχεις ασχοληθει με το θεμα, μηπως εχεις καποιο συνδεσμο για να μελετησω κατιτις?
Θα μου πεις τραβα ψαξε στις μηχανες αναζητησης, αλλα σε πρωτη φαση θα προτιμουσα το πρωτο.

Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις.

Μία πηγή είναι αυτή:

Εγώ πάντως τον Γκαίντελ τον γνώρισα διαφορετικά και από εδώ:

GEBcover.jpg

Επισκέπτης
Steven παντως ο θειος Αλβερτος ηταν θεοσεβουμενος οπως κι αλλοι διασημοι επιστημονες, αλλα υπηρχαν κι αθεοι διασημοι επισης.
Ειναι αληθεια οτι δε μπορω να κατανοησω πως σχετιζεται ο Θεος με τα μαθηματικα, ασυμβατες εννοιες μου φαινονται  :think:

ΟΚ voltairos thanks, θα μελετησω με τη ησυχια μου αλλη στιγμη τα links :)

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
προσωπικά προσεύχομαι καθημερινά στο προσωπικό μου εικονοστάσι
με αγαλματίδια των θεοτήτων που με εκφράζουν :

Statue_of_a_Satyr.jpg

http://[URL unfurl="true"]www.medpagetoday.com/images/blogMedia/celebritydiagnosis/Nymph_and_Satyr.jpg[/img[/URL]]

:priest: :knockinb: :priest: :knockinb:

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.255
Πόντοι
506
Δόξα Τα Λεφτά Θεός Υπάρχει

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

Επισκέπτης
Τοχεις διαβασει φιλε?
Παω να πιω καφε για να στανιαρω, θα ξαναμπω αργοτερα ή αυριο.
Παρακληση να αποφευχθουν τα εκτος θεματος σχολια. Υπαρχουν αλλα νηματα για spam....

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
:sunglasses:

Συνημμένα

• nwntas fws.jpg
    nwntas fws.jpg
    366,2 KB · Εμφανίσεις: 49

Επισκέπτης
Αυτο που παρατηρω ειναι οτι αν καποιος ριξει κατι εκτος θεματος, ακολουθει η λογικη ντομινο, συνεχιζουν κι αλλοι.
Οσο για τους κανονες του forum αυτοι ειναι ετσι για να λεμε οτι υπαρχουν. Παει στο διαολο, αν το αντικειμενο συζητησης ηταν π.χ. ποσο μεγαλη ειναι η ψωλη της φαλαινας, ενταξει δε θα αντιδρουσα ετσι.
Δε θελω να περασει η εντυπωση οτι διακατεχομαι απο το συνδρομο της σοφιας, αλλα οπως εγω σας σεβομαι, σεβαστειτε με κι εσεις
Στην τελικη δεν ειναι αναγκη να ποσταρετε για το θεμα αυτο καθε αυτο, βρειτε ενα ρημαδι link για τη βιογραφια του Gobel, ειτε πειτε κατι για τη θρησκεια, καπως κολλαει με τη συζητηση.
www.sfak.org/page/Ο%20Kurt%20Gödel%20και%20τα%20όρια%20της%20λογικής%20/129]Δινω τουτο συνδεσμο[/url] ειναι στα ελληνικα και το κειμενο ειναι βατο. Παρουσιαζει τη βιογραφια του ιδιαζοντα μαθηματικου κυριως, αλλα αναπτυσσει και λιγο τα θεωρηματα του.

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
Καλα, χρειαζεται καποιος να αποδειξει μαθηματικα οτι υπαρχει Θεος? Καταρχην πως εννοουμε τη λεξη θεος ωστε να αποδειξουμε οτι υπαρχει? Και μονο το οτι δεν μπορουμε να ορισουμε με σαφηνεια τη λεξη "Θεος" δειχνει ποσο ασυλληπτο παραμενει για την ανθρωπινη λογικη ολο αυτο που ειναι πανω απο τις ανθρωπινες δυνατοτητες και λογικες. Γιαυτο μην προσπαθειτε να αναλυσετε πραγματα που δεν αναλυονται. Και μονο το γεγονος οτι εμφυτα ολοι οι ανθρωποι εχουν φοβο Θεου, αποδεικνυει και την υπαρξη του. Απο τους Αφρικανους στη ζουγκλα εως τους πολιτισμενους (υποτιθεται) που ζουν στο δυτικο κοσμο ΟΛΟΙ πιστευουν στην υπαρξη κατι ανωτερου απο αυτους που δημιουργησε τον κοσμο που ζουμε, το συμπαν και την πραγματικοτητα που βιωνουμε με τις αισθησεις μας. Αυτο το "κατι" δεν ειναι ον, δεν ειναι μια ολοτητα, ειναι τα παντα και παντου. Οριζει και το τελευταιο κυταρρο που υπαρχει. Οριζει τους φυσικους νομους, το χωροχρονο κ.α. Αληθεια αφου ολα εγιναν τυχαια τοτε πως υφισταται οι νομοι της βαρυτητας π.χ. Πως γυριζουν ολοι οι πλανητες συμμετρικα? Πως εμεις εχουμε νοημοσυνη? Ακομα και τα οντα που δεν εχουν νοημοσυνη πως εχουν συμμετρια επανω τους? Δυο ματια, δυο χερια, αιμα, φλεβες, εγκεφαλο, καρδια που χτυπαει κτλ. Αν ολα γινονταν τυχαια τοτε ολα θα ηταν ανακατωμενα χωρις κανενα αποτελεσμα. Οπως ακριβως αν πεταξεις ενα κουβα μπογια σε ενα πινακα θα βγει μια αηδια. Αν ομως παρει καποιος ενα πινελο τοτε μπορει να ζωγραφισει αριστουργηματα. Αυτο ειναι μεταφορικα ο Θεος χωρις να ειναι κατι συγκεγκριμενο. Τα εργα Του ομως μαρτυρουν και την υπαρξη του. Συνεπως μην ασχολουμαστε με κατι που ουτε να διανοηθουμε δεν μπορουμε. Μερικα πραγματα δεν μπορουν να εξηγηθουν ουτε να διερευνηθουν...

Roumanolagnos1313

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2013
Κριτικές
78
Like
128
Πόντοι
146
προσωπικά προσεύχομαι καθημερινά στο προσωπικό μου εικονοστάσι
με αγαλματίδια των θεοτήτων που με εκφράζουν :

Statue_of_a_Satyr.jpg

http://[URL unfurl="true"]www.medpagetoday.com/images/blogMedia/celebritydiagnosis/Nymph_and_Satyr.jpg[/img[/URL]]

:priest: :knockinb: :priest: :knockinb:
[/quote]

:2funny: :2funny: :2funny:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Ο τιτλος του θρεντ ειναι ολα τα λεφτα!!!

:2funny:  :2funny:  :2funny:

Επισκέπτης
Ο τιτλος του θρεντ ειναι ολα τα λεφτα!!!
:2funny:  :2funny:  :2funny:
Ο τιτλος ειναι αντιγραφη & επικολληση απο το αντιστοιχο του Αntinews. Συνεπως ^^

Ως συνήθως ανακρίβειες διαφόρων ασχέτων.
Εκ των υστερων (χθες ημουν καπως παρορμητικος) ομολογω οτι συμφωνω μαζι σου.
Δεν ειδα καπου να γραφει οτι ο Godel να λεει κατι τετοιο.

Το θεώρημα είναι μία λογική κατασκευή. Στην θέση
του Θεού θα μπορούσες να βάλεις έναν υπολογιστή ή ένα γαϊδούρι.
Ωραιος!
Με μια προταση εγραψες το ζουμι της υποθεσης.
Τοσο απλα και κατανοητα μιλας ;)

Και πάλι για το πως αποδείχθηκε χωράει μεγάλη κουβέντα.
Υπαρχουν συνδεσμοι που επεξηγουν την αποδειξη, αλλα ζαλιζεσαι με τοσες εννοιες, ειναι προχωρημενα αυτα, ας το δεχθουμε οτι αποδειχθηκε!

Καλα, χρειαζεται καποιος να αποδειξει μαθηματικα οτι υπαρχει Θεος?
Μα κι εγω απορησα πως εμπλεκουν καποιοι τα μαθηματικα με τη θρησκεια (οποια πιστευει ο καθενας). Και γιαυτο εβαλα ερωτηματικο στον τιτλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom