Νέα

Ο Σαντάμ πέθανε....

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 106
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

'Εχει το δικαίωμα μια χώρα να εισβάλει σε μια άλλη και να εκτελέσει τον ε

  • Μόνο ο λαός της κάθε χώρας μπορεί να αποφασίσει κάτι τέτοιο, με δική το

    Ψήφοι: 3 75,0%
  • Δεν με νοιάζει, ας κάνουν ό,τι θέλουν

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Φυσικά, πού είναι το περίεργο;

    Ψήφοι: 1 25,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4

Mr_Mojo_Risin

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Μηνύματα
152
Like
3
Πόντοι
1
Ενδιαφέρουσα άποψη..Δηλαδή αν με κρεμάσει  κάποιος που έχει ως κίνητρό του την αταξική κοινωνία και έκανα το λάθος να αμφισβητήσω το όραμά του, θα είναι καλύτερος από κάποιον που θα με τουφεκίσει επειδή αμφισβήτησα τις αρχές του εθνικοσοσοσιαλισμού;
Να ξέρω ποιον δήμιο να επιλέξω- άλλη η χάρη της αγχόνης του ταξικού αγωνιστή και άλλη του φασίστα!


Όσο για την Κουβανική Επανάσταση, ότι ο Φιντέλ έχει καλύτερο marketing από τον Μπατίστα δεν τον κάνει λιγότερο δικτάτορα- και τα απανταχού λιβανιστήρια του ας θυμηθούν λίγο εκείνους που το 70 εκθείαζαν το Μάο τον Πολ Ποτ και το Χότζα΄, κάνοντας διαδηλώσεις από το Παρίσι έως την Αθήνα για πάρτη τους και τώρα τα κάνουν γαργάρα λέγοντας "ναι, κάναμε και λάθη πάνω στον αγώνα αλλά και ο Μπους είναι κακός άνθρωπος"...
Μήπως όταν κάποτε πέσει ο κληρονομικός κομμουνισμός της Κούβας και αρχίσουν να γίνονται πιο γνωστά τα εγκλήματα του αγκιστρωμένου από την εξουσία κάστρο και της κλίκας του χρειαστεί και τα ως άνω λιβανιστήρια να τα (ξανα)κάνουν γαργάρα τα όσα έλεγαν με τη γνωστή πια ατάκα : "Ναι, έγιναν και λάθη αλλά στην Ελλάδα το γάλα είναι ακριβό".

+1000 για τη σύνταξη
-1000 γιατί ποτέ δε μίλησα για κομμουνισμό. ʼκρα δεξιά και άκρα αριστερά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...
 

markhsios

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
215
Like
0
Πόντοι
1
Η διάκριση που πρέπει να γίνει είναι ανάμεσα σε δημοκρατικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα και όχι σε ακροαριστερά- ακροδεξιά, φιλοαμερικανικά- φιλοδυτικά κ.ο.κ.  και να καταδικαστούν απερίφραστα όλοι οι αντιδημοκρατικοί- αυταρχικοί ηγέτες.
Στυγνός δικτάτορας ο Σαντάμ που κυβέρνησε 24 χρόνια(1979-2003), ακόμη πιο στυγνός ο Φιντέλ που έσπασε κάθε ρεκόρ (157-2007, 50 χρόνια!!!!!).
Όποιος έχει αρχίδια, να κάνει ελεύθερες εκλογές με διεθνείς παρατηρητές. Και αν εκλεγεί μαγκιά του. Η πεμπτουσία της δημοκρατίας έγκειται τελικά στο δικαίωμα κάθε λαού, έθνους, κράτους κτλ να επιλέξει το ίδιο το πώς θα κυβερνηθεί, ακόμη και με δικτάτορα, ελέω θεού μονάρχη και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Αρκεί να είναι δική του επιλογή, και όχι να του επιβληθεί άνωθεν.
Μέχρι τότε, όλοι οι ηγέτες- ηγετίσκοι, δικτάτορες- δικτατορίσκοι που εγκόλπωσαν την εξουσία με την βία, μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, είτε είναι αριστεροί, είτε δεξιοί είτε οικολόγοι είτε πράσινοι, είτε κόκκινοι.
όσο για τον Σαντάμ, είναι προφανές ότι έπεσε θύμα της αντεκδίκησης των αντιπάλων του Σιιτών και όχι τόσο των Αμερικανών, οι οποίοι τον στρατηγικό τους στόχο στο Ιράκ τον πέτυχαν από το 2003 : όχι μόνο να βάλουν χέρι στα στρατηγικής φύσεως αποθέματα του Ιράκ, αλλά να αποτρέψουν τον κίνδυνο οι συναλλαγές του Ιράκ σε πετρέλαιο να γίνονται σε ΕΥΡΩ αντί για Δολλάριο όπως είχε εκφράσει την πρόθεσή του ο Σαντάμ. Σαν Ευρωπαίοι πολίτες, θα έπρεπε να επικέντρωνουμε την προσοχή μας περισσότερο στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. που αφορούν άμεσα το μέλλον μας- κυρίως στο πώς και το γιατί η Ε.Ε. κατάντησε χύτρα πολλαπλών ταχυτήτων με την εισδοχή χωρών όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία που υπολείπονται αιώνες των άλλων χωρών και που υποθηκεύουν το μέλλον της Ε.Ε., παρά στο γιατί και πώς και αν θα έπρεπε να εκτελεστεί ο Σαντάμ, που εδώ που τα λέμε, καλά του έκαναν, διότι ένας αδίστακτος, αιμοσταγής δικτάτορας υπήρξε που απλά έχασε το παιχνίδι.
 

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Μηνύματα
864
Like
5
Πόντοι
6
Δυστυχως Ρουμανια , Βουλγαρια , Τουρκια κλπ αποτελουν κρατη δουρειοι ιπποι των ΗΠΑ μαζι με την Αγγλια με σκοπο την διαλυση ή εστω τον ελεγχο της Ε.Ε.
Απορω που δεν υπαρχει εντονη αντιδραση της Ε.Ε παρολου που γνωριζει τις προθεσεις των ΗΠΑ.Μονο με την περιπτωση της Τουρκιας φανηκε κατι να παει να γινει ,αλλα γενικα η Ε.Ε τηρει παθητικη σταση.Κριμα...
 

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Μηνύματα
885
Like
11
Πόντοι
6
Μπορεί και νάχουν στο νού τους στην E.E. να τους εγκολπώσουν με κόστος παρά να παραμένουν wild cards της αντίπαλης γεωπολιτικής. Λέω εγώ τώρα μία μαλακία...
 

Epilarxos

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2006
Μηνύματα
203
Like
5
Πόντοι
1
......Μονο με την περιπτωση της Τουρκιας φανηκε κατι να παει να γινει ,αλλα γενικα η Ε.Ε τηρει παθητικη σταση.Κριμα...
Ο υδροκέφαλος οργανισμός ο οποίος ακούει στο όνομα Ε.Ε. είναι φυσικό να τηρεί παθητική στάση διότι είναι δυσκίνητος από κατασκευή. Στην "ειδική" περίπτωση της Τουρκίας η αντίδραση προήλθε από χώρες - μέλη άμεσα πληττόμενες από την επικείμενη αθρόα εισβολή Τούρκων στα Ευρωπαϊκά εδάφη.

Κατά την άποψη ορισμένων (εθνικιστικών ίσως) κύκλων ο σκοπός των Ισλαμιστών είναι να καρπωθούν τις υποδομές και τα αγαθά των Ευρωπαίων και να επιτύχουν την "ειρηνική εισβολή" στην Ε.Ε.  και άλωση της από το Ισλάμ. Μπορεί να ακούγεται ακραίο αυτό το τελευταίο αλλά φοβάμαι πως δεν κάνουν και τόσο λάθος...[μολονότι εύχομαι να πλανώμαι πλάνην οικτράν και να υπερβάλλω σε βαθμό κακουργήματος...]
 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Ειτρέψτε μου ένα - δυο σχόλια όσον αφορά τους δούρειους ίππους των ΗΠΑ όπως σωστά αναφέρθηκε πρίν, καθώς και για τις εκτιμώμενες ως πραγματικές επιδιώξεις των ισλαμιστών της Τουρκίας

Στους Δούρειους Ίππους θα προσέθετα την Πολωνία η οποία μαζί με τη Ρουμανία είναι οι 2 ακραία φιλο-αμερικανικές χώρες της ΕΕ.

Η Τουρκία αποτελεί το δυσκολότερο γρίφο. Η Ισλαμική κυβέρνηση έχει 2 στόχους, κανένας εκ των οποίων δεν αφορά την ένταξη στην ΕΕ. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται ειλικρινά να ενταχθεί στην ΕΕ. Δεν είναι προς το συμφέρον της να πράξει κάτι τέτοιο.

Πρώτος στόχος και δυσκολότερος είναι ο περιορισμός της δύναμης του Κοσμικού Κράτους (Στρατός) και το πέρασμα του συνόλου των εξουσιών στους εκάστοτε πολιτικούς. Η ΕΕ χρησιμοποιείται απλά σα δουρείος ίππος για τη δημιουργία νομοσχεδίων που έχουν ακριβώς αυτό το στόχο.

Σε λίγους μήνες η Τουρκία έχει εκλογές για Πρόεδρο. Εκεί στοχεύει ο Ερντογάν, έχοντας σα στρατηγικό στόχο το AK Party να έχει τον απόλυτο έλεγχο του πολιτικού σκηνικού με το δίδυμο Γκιούλ - Ερντογάν στις 2 κορυφαίες πολιτικές θέσεις. Ο νυν πρόεδρος είναι κοσμικός, ελεγχόμενος από το στρατό.

Από την άλλη, η δημιουργία Κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ ουσιαστικά αναβαθμίζει το ρόλο του Τουρκικού Στρατού ο οποίος ούτως ή άλλως δεν θα δεχτεί μείωση των εξουσιών του αλλά ούτε αλλαγή του ρόλου του, όπως αυτός ορίστικε από τον Κεμάλ.

Εδώ ενδεχομένως να υπάρξει σύγκρουση και μάλιστα σοβαρή.

ο Δεύτερος στόχος της ισλαμιστικής κυβέρνησης εκτιμάται πως είναι η ενδυνάμωση του θρησκευτικού στοιχείου και η εμπλοκή του όλο και πιο ενερ
γά - απροκάλυπτα στην πολιτική ζωή της χώρας. Εκτιμάται ότι σε περίπτωση νίκης του AK Party στις επόμενες Τουρκικές εκλογές, υπάρχει θρησκευτική ατζέντα η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται.

Η ΕΕ δεν αποτελεί ειλικρινή στόχο της Τουρκίας. Από την άλλη η ΕΕ δεν θέλει πραγματικά την Τουρκία. Πιθανότερη φαίνεται μια ειδική σχέση, κάτι που συμφέρει και τους μεν και τους δε - πλην Ελλάδας.

Η υφιστάμενη ελληνική στρατηγική οδηγείται αργά αλλά σταθερά σε αδιέξοδο χωρίς να διαφαίνεται κάποια κίνηση η οποία θα το αποτρέψει.
 

Jason(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Μηνύματα
143
Like
0
Πόντοι
1
Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Σαντάμ αξίζει περισσότερο από τον κάθε φουκαρά Ιρακινό πού σκοτώνεται κάθε μέρα ( Μη μου πεί κανένας γιά σύμβολο), ή τον κάθε ταλαίπωρο Αμερικανό πού για να επιβιώσει πάει μισθοφόρος στο Ιράκ ή οπουδήποτε αλλού. Εδώ είναι και μιά απόδειξη τού πραγματικού βιοτικού επιπέδου μιας χώρας. Πόσοι Έλληνες σε ποσοστό θα πηγαίναν μισθοφόροι σε πόλεμο (δεν μιλάμε για αραχτές ειρηνευτικές δυνάμεις). Τώρα ποιός είναι δικτάτορας και ποιός όχι. Οι γνωστοί δικτάτορες επιβληθήκανε με στρατιωτικά πραξικοπήματα με εξωτερική βοήθεια ή ανοχή. Οι Κάστρο κλπ επιβληθήκανε με επανάσταση, στην πορεία βέβαια κάθε άλλο παρά επαναστάτες είναι (τουλάχιστον στην πράξη), δικτάτορας πάλι όχι, νταβατζής να πω, όταν εκπορνεύεται ο λαός του, να το πώ, γιατί η Κούβα πορνείο ήταν προ Καστρο και καντήτησε και σήμερα.
Καϋμό βέβαια το έχω σε όλα τα βαθυστόχαστα για Σαντάμ, να βγεί ένας και να μου πεί: Ναι ρε φίλε οι Αμερικάνοι απελευθέρωσαν το Ιρακ. Εδώ, όπως και με τον άλλο  στο Αφγανιστάν μας δουλεύουν. Με όλα τα συστήματα και δεν τον βρίσκουν και οι δύο παιδιά δικά τους ήταν, αναλώσιμοι.Ο Σαντάμ έπαιξε δυό φορές, τρεις πολέμους, καμένο χαρτί πιά. Αν τον καθαρίζαν απ΄ τον πρώτο πόλεμο, δεν θα βρίσκαν αιτιολογία (ή θα έπρεπε να φτιάξουν νέα σενάρια) γιά τον δεύτερο. Κανένας πού κερδίζει από μία επιχείρηση δεν την κλείνει κι΄ αυτοί κερδίζουν απ΄τον πόλεμο. Εδώ πάει το ΚΑΝΤΕ ΕΡΩΤΑ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ. Ανήθικοι είναι όχι ηλίθιοι.
Μου θυμίζουν το ανέκδοτο: Κάποτε ένας πατέρας δικηγόρος, με γιό δικηγόρο είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να εγχειριστεί. ʼφησε λοιπόν το δικηγορικό γραφείο στη φροντίδα  του γιού του, νέου δικηγόρου κι΄έφυγε. Μετά από αρκετούς μήνες και αφού ανάρρωσε, επέστρεψε στο γραφείο. Πρώτη ερώτηση πρός το γιό του,
-Πως τα κατάφερες παιδί μου;
-Καλλίτερα και από σένα πατέρα, θυμάσαι την υπόθεση τού Ταλαρίδη πού σε παίδευε τόσα χρόνια;
-Ναι.
-Την κερδίσαμε, έκλεισε.
-Τι λες ρε ηλίθιε, εγώ μ΄αυτή σας μεγάλωσα, σας σπούδασα και πήγες και μου την έκλεισες.
Κανένας δεν είναι τόσο κουτός να ειρηνεύσει τον κόσμο, όταν κερδίζει τόσα πολλά από τον πόλεμο.
Κρίμα μόνο από τους απλούς ανθρώπους Κούρδους, Παλαιστίνιους, Ιρακινούς κλπ πού τούς διαφεντεύουν κάποιοι φύλαρχοι και τους διαχειρίζονται σαν ζώα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom