Είχα πάει στην έκθεση σκαφών-θαλάσσης που γίνεται στο παλιό αεροδρόμιο και είδα ένα περίπτερο με πολλές παλιές φωτογραφίες από την Ελλάδα.
Τις πουλούσαν είτε σαν μεγάλους πίνακες με κάδρο είτε σε μέγεθος Α4 σε νάυλον θήκη.
Δυστυχώς είχαμε αργήσει και ο φίλος μου ήθελε να φύγουμε και έτσι δέν κάθισα να τις ψάξω.
Ο αριθμός τους ήταν τεράστιος.
Είμαι σίγουρος ότι θα είχαν στο άρχείο τους απίστευτες φωτογραφίες...........
Τους ζήτησα κάποια κάρτα για να τους επισκεφτώ σε κάποιο κατάστημα τους αλλά μου απάντησαν ότι τις φέρνουν μόνο σε έκθέσεις...
Το βλέμα μου έμεινε καρφωμένο σε ένα τεράστιο πίνακα με φωτογραφία από τη πλατεία Ομονοίας στις αρχές του προηγούμενου αίώνα όπου φαινόταν πεντακάθαρα μία επιγραφή
MHXANAI ΣΙΓΓΕΡ...........
Πάντα άκουγα για αυτές τις μηχανές αλλά δεν πίστευα ότι το εργοστάσιο, κατάστημα αυτής της εταιρίας θα ήταν στην Ομόνοια.
Είδα και τις γραμμές του ΤΟΤΕ τραμ, όπου διέρχονταν ακριβώς δίπλα από τη πλατεία και η διαδρομή τους συνέχιζε σε κάποια από τις οδούς 3ης Σεμπτεμβρίου ή Πανεπιστημίου.
Ήταν τόσο παλιά η φωτογραφία που δεν καταλάβαινα ποιά οδός ήταν ποιά.
Επίσης είδα και την ονομασία ενός ξενοδοχείου που δεν θυμάμαι τώρα αλλά έχω την εντύπωση ότι με την ίδια ονομασία υπάρχει και σήμερα.....
Μην ξεχάσω
, είδα στη περίμετρο αυτής της στρογγυλής ΤΟΤΕ πλατείας κάτι σαν στήλες με θρόνους (6-7 τον αριθμό) που βρίσκονταν γύρω γύρω από τη πλατεία και υπήρχαν αγάλματα γυναικίων μορφών(σαν κόρες) που κάθονταν σε αυτούς τους θρόνους και κοιτούσαν φυγόκεντρα (τα νεοκλασικά κτήρια) ως προς το κέντρο της στρογγυλής πλατείας!!!!!!!!!
Μιλάμε για αρκετά μεγάλα αγάλματα , ξέρει κανένας τι απόγιναν αυτοί οι 6-7 τεράστιοι θρόνοι, στήλες με τα καθιστά γυναικία αγάλματα
Ξέρει έστω κάποιος την ιστορία τους???
Είχα πλήρη άγνοια ότι υπήρχαν τέτοια πανέμορφα έργα στη πλατεία Ομονοίας