Νέα

Ο παλιός Πειραιάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 176
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
σε τι κατασταση ειναι αυτη τη στιμη οι αποθηκες?
εχουν επισκευαστει-ανακαινιστει;

Σε σχετικά καλή κατάσταση,αλλά είναι παρατημένες σήμερα.Ακόμα κ έτσι έχουν την μαγεία τους.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
ΣΥΜΦΩΝΩ σε ότι λες,αλλά τι να το κάνει αφού δεν χρησιμοποιείται;;;
απλά να το βλέπω;;;;
ξέρεις τον λόγο που δεν χρησιμοποιείται ή θες να στον πω εγώ.Θα πέσεις από τα γέλια.

Φίλε άσε το Βολτέρο.
Ακόμα και σε αυτο το thread θέλει να κάνει πολιτική.
Πες μας γιατι δεν χρησιμοποιείται ο πύργος.
Είχα ακούσει ότι είχε πρόβλημα σταθερότητας. Ισχύει?

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Να μην πούμε δε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα καλό ξενοδοχείο στον Πειραιά. Που θα μείνουν οι ξένοι, που θα γίνουν τα business meetings;
Να δούμε αν θα αλλάξει κάτι με το καινούργιο συνεδριακό κέντρο του ΟΛΠ.

Το "Θεοξενία" που λέγαμε δεν φαίνεται άσχημο.
Ας το έχουν υπ' όψη τους τα CT :)

Μόνο που η περιοχή ερημώνει τη νύχτα.

ΣΥΜΦΩΝΩ σε ότι λες,αλλά τι να το κάνει αφού δεν χρησιμοποιείται;;;
απλά να το βλέπω;;;;
ξέρεις τον λόγο που δεν χρησιμοποιείται ή θες να στον πω εγώ.Θα πέσεις από τα γέλια.

Ράλλειος.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
http://[URL unfurl="true"]www.isap-union.gr/images/tram_perama3.jpg[/img[/URL]]
[img]http://cinemahellas.files.wordpress.com/2008/05/reoilisia19.jpg

Πω ρε πούστη μου.Που την ξέθψες την εν λόγω φώτο(η δεύτερη);;;
Είναι το κτίριο που σήμερα στεγάζεται το κατάστημα του GLOU με τα κουστούμια στην κάτω αριστερή γωνία της πλατείας Κοραή όπυο βρίσκεται το δημαρχείο.
Παλαιότερα από όταν με θυμάμαι υπήρχε το θρυλικό ζαχαροπλαστείο ΑΚΡΟΠΟΛ.

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Είναι το κτίριο που σήμερα στεγάζεται το κατάστημα του GLOU με τα κουστούμια στην κάτω αριστερή γωνία της πλατείας Κοραή όπυο βρίσκεται το δημαρχείο.

Παπούτσια δεν έχει τώρα; Και πιο πριν μπουτίκ του Ολυμπιακού.

BOX3R 13

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1
Πόντοι
6
Σε σχετικά καλή κατάσταση,αλλά είναι παρατημένες σήμερα.Ακόμα κ έτσι έχουν την μαγεία τους.

δεν το ηξερα οτι εχουν μεινει ετσι ανεκμεταλευτες. :( κριμα παντως....
η ακριβη τους τοποθεσια ξερεις που ειναι?
θα με ενδιφερε να κανω μια φωτογραφηση...(ενα απο τα χομπυ μου στον ελευθερο μου χρονο)
σκοτεινε αν ξερεις την ακριβη διεύθυνση θα ημουν υπόχρεος :)

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Φίλε άσε το Βολτέρο.
Ακόμα και σε αυτο το thread θέλει να κάνει πολιτική.
Πες μας γιατι δεν χρησιμοποιείται ο πύργος.
Είχα ακούσει ότι είχε πρόβλημα σταθερότητας. Ισχύει?

Αυτό ακούγεται.Ως ο λόγος που δεν χρησιμοποιείται.Ότι έχει μηχανικά λάθη,που έχουν να κάνουν με την σταθερότητά του.Προς τα έξω βγαίνει,ότι ο λόγος που δεν χρησιμοποιείται είναι ότι επειδή τον εφτιαξε ο Σκυλίτσης,είναι υπόλειμμα ης Χούντας,για αυτό κ δεν χρησιμοποιείται.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.073
Πόντοι
22.785
Είχα πάει στην έκθεση σκαφών-θαλάσσης που γίνεται στο παλιό αεροδρόμιο και είδα ένα περίπτερο με πολλές παλιές φωτογραφίες από την Ελλάδα.
Τις πουλούσαν είτε σαν μεγάλους πίνακες με κάδρο είτε σε μέγεθος Α4 σε νάυλον θήκη.
Δυστυχώς είχαμε αργήσει και ο φίλος μου ήθελε να φύγουμε και έτσι δέν κάθισα να τις ψάξω.
Ο αριθμός τους ήταν τεράστιος.
Είμαι σίγουρος ότι θα είχαν στο άρχείο τους απίστευτες φωτογραφίες...........

Τους ζήτησα κάποια κάρτα για να τους επισκεφτώ σε κάποιο κατάστημα τους αλλά μου απάντησαν ότι τις φέρνουν μόνο σε έκθέσεις...

Το βλέμα μου έμεινε καρφωμένο σε ένα τεράστιο πίνακα με φωτογραφία από τη πλατεία Ομονοίας στις αρχές του προηγούμενου αίώνα όπου φαινόταν πεντακάθαρα μία επιγραφή
MHXANAI ΣΙΓΓΕΡ...........
Πάντα άκουγα για αυτές τις μηχανές αλλά δεν πίστευα ότι το εργοστάσιο, κατάστημα αυτής της εταιρίας θα ήταν στην Ομόνοια.
Είδα και τις γραμμές του ΤΟΤΕ τραμ, όπου διέρχονταν ακριβώς δίπλα από τη πλατεία και η διαδρομή τους συνέχιζε σε κάποια από τις οδούς 3ης Σεμπτεμβρίου ή Πανεπιστημίου.
Ήταν τόσο παλιά η φωτογραφία που δεν καταλάβαινα ποιά οδός ήταν ποιά.
Επίσης είδα και την ονομασία ενός ξενοδοχείου που δεν θυμάμαι τώρα αλλά έχω την εντύπωση ότι με την ίδια ονομασία υπάρχει και σήμερα.....

Μην ξεχάσω  :think: , είδα στη περίμετρο αυτής της στρογγυλής ΤΟΤΕ πλατείας κάτι σαν στήλες με θρόνους (6-7 τον αριθμό) που βρίσκονταν γύρω γύρω από τη πλατεία και υπήρχαν αγάλματα γυναικίων μορφών(σαν κόρες) που κάθονταν σε αυτούς τους θρόνους και κοιτούσαν φυγόκεντρα (τα νεοκλασικά κτήρια) ως προς το κέντρο της στρογγυλής πλατείας!!!!!!!!!
Μιλάμε για αρκετά μεγάλα αγάλματα , ξέρει κανένας τι απόγιναν αυτοί οι 6-7 τεράστιοι θρόνοι, στήλες με τα καθιστά γυναικία αγάλματα  :think:
Ξέρει έστω κάποιος την ιστορία τους???
Είχα πλήρη άγνοια ότι υπήρχαν τέτοια πανέμορφα έργα στη πλατεία Ομονοίας  :headbang: :headbang: :headbang:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
θα με ενδιφερε να κανω μια φωτογραφηση...(ενα απο τα χομπυ μου στον ελευθερο μου χρονο)

Είναι στην προβλήτα(δεν θυμάμαι το νούμερο) στο τέρμα,εκεί που φεύγουν τα καράβια για την Μυτιλήνη.Από τον Αγ.Διονύσιο,εκεί που φεύγουν τα Κρητικά καράβια,έχει μια είσοδο.Μπαίνεις εκεί με το αμάξι κ πας όλο ευθεία.Στο τέρμα της προβλήτας ,ακολουθείς δεξιά όπως σε πάει ο δρόμος του ντόκου.Στο τέρμα θα δεις τις παλιές αποθήκες,πάνω ακριβώς από την θάλασσα.Είναι φοβερές για φώτο.Εχουν χρησιμοποιηθεί ως ντεκόρ για ταινίες κ βίντεοκλιπ.
Κάπου εκεί γύρω θα με δεις να κάνω τζόκινγκ.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Παπούτσια δεν έχει τώρα; Και πιο πριν μπουτίκ του Ολυμπιακού.

Δεν ξέρω.Η μπουτίκ νομίζω ότι υπάρχει ακόμα παράπλευρα από τον GLOU.Έχει κ ένα ζαχαροπλαστείο FRESH που κατά κανόνα δουλεύουν μουνάρες.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Δεν είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι θετικά.
Κάποια βασίλισσα μήπως;
Η Ηρώων Πολυτεχνείου λεγόταν Βασιλέως Κωνσταντίνου ή θυμάμαι λάθος;

Κοντά έπεσες.
Βασιλίσσης Σοφίας.Οι παλιοί ακόμα έτσι την λένε.Και σωστά θυμάσαι για την Ηρώων Πολυτεχνείου.
Τους άλλαξε τα ονόματα ο Α.Παπανδρέου όταν ανέλαβε την εξουσία σε μια προσπάθεια ΄΄αποβασιλοποίησης΄΄ των πάντων.
Ακόμα κ η Β.Γεωργίου άλλαξε,σε λεωφόρο Δημοκρατίας,αλλά κατά ένα περίεργο λόγο,κανένας εν υιοθέτησε το εν λογω όνομα,και τελικά επανήλθαμε στο original όνομα.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Από που πήρε το όνομά του ο Πειραιάς;;;;

Αρχικά ο Πειραιάς ήταν μια νησίδα, εξ ου και το όνομα: " περαιώ " στα αρχαία σημαίνει διαπορθμεύω, μεταφέρω απέναντι, οπότε "πειραιεύς" ήταν ο "περαματάρης", αυτός που περνούσε απέναντι. Αυτό άλλαξε με τον καιρό, μια και το κενό μεταξύ ξηράς και Πειραιάς καλύφθηκε από προσχώσεις για να εξελιχθεί σε βαθύ θαλάσσιο σημείο, βάλτο και κατόπιν λασπότοπο, ίδια περίοδο που ο διορατικός Θεμιστοκλής προέβλεψε την στρατηγική του σημασία, έστρεψε πάνω του την προσοχή των Αθηναίων και φρόντισε να τον οχυρώσει.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Πώς είναι σήμερα οι παλιές αποθήκες του ΟΛΠ.

BOX3R 13

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1
Πόντοι
6
Είναι στην προβλήτα(δεν θυμάμαι το νούμερο) στο τέρμα,εκεί που φεύγουν τα καράβια για την Μυτιλήνη.Από τον Αγ.Διονύσιο,εκεί που φεύγουν τα Κρητικά καράβια,έχει μια είσοδο.Μπαίνεις εκεί με το αμάξι κ πας όλο ευθεία.Στο τέρμα της προβλήτας ,ακολουθείς δεξιά όπως σε πάει ο δρόμος του ντόκου.Στο τέρμα θα δεις τις παλιές αποθήκες,πάνω ακριβώς από την θάλασσα.Είναι φοβερές για φώτο.Εχουν χρησιμοποιηθεί ως ντεκόρ για ταινίες κ βίντεοκλιπ.
Κάπου εκεί γύρω θα με δεις να κάνω τζόκινγκ.

ευχαριστω!
θα πεταχτω κανα απογευματακι ;)

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16

Θα μπεις από την πύλη Ε2
Αν πας με αμάξι η είσοδος είναι πιο πέρα από τον Αγιο διονύση.
Αν πας με τα πόδια, πχ με τον ηλεκτρικό, θα βγεις, θα ανεβείς τη γέφυρα θα περασεις απέναντι μες στο λιμάνι και θα κάνεις δεξια.
Θα περπατήσεις λίγη ώρα, αλλά αξίζει τον κόπο.
Στο μεγάλο κύκλο είναι οι παλιές αποθήκες.
Δίπλα η δεξαμενή Βασιλειάδη όπου γίνονται επισκευές σε πλοια.
Στον μικρό κύκλο είναι επίσης μια παλιά κατασκευή που υποθέτω ότι την χρησιμοποιούσαν τότε για φόρτωση...
Εχω πολλές φωτογραφίες από το λιμάνι, αλλά ειναι σε άλλο πισι.

Συνημμένα

• limani2.jpg
    limani2.jpg
    141 KB · Εμφανίσεις: 16

astari51

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Κριτικές
2
Like
195
Πόντοι
6
Τέτοια λεωφορεία δεν πρόκειται να ξαναβγούν πια.
040:ίσως η θρυλικότερη λεωοφορειακή γραμμή.Μαζί με τα τότε πράσινα που εκτελούσαν το δρομολόγιο Πειραιάς-Πέραμα,τα μοναδικά λεωφορεία πυο δεν ελεγχόντουσαν από την τότε ΕΑΣ,αλλά από τον ΗΣΑΠ.
Yπηρχαν πριν απο τα VOLVO κατι γαλλικα ,τα πρωτα πρασινα που ηταν η μασκα τους στργγυλεμενη SABIEM αν θυμαμαι καλα ηταν η μαρκα τους. Πολυ θαθελα να τα δω σε καποια φωτο αν εχει κανεις

BOX3R 13

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1
Πόντοι
6
Μόνο μην τρέχεις με το αμάξι,και με πατήσεις που θα κάνω τζόκινγκ

χαχα dont worry :cheesy:
Θα μπεις από την πύλη Ε2
Αν πας με αμάξι η είσοδος είναι πιο πέρα από τον Αγιο διονύση.
Αν πας με τα πόδια, πχ με τον ηλεκτρικό, θα βγεις, θα ανεβείς τη γέφυρα θα περασεις απέναντι μες στο λιμάνι και θα κάνεις δεξια.
Θα περπατήσεις λίγη ώρα, αλλά αξίζει τον κόπο.
Στο μεγάλο κύκλο είναι οι παλιές αποθήκες.
Δίπλα η δεξαμενή Βασιλειάδη όπου γίνονται επισκευές σε πλοια.
Στον μικρό κύκλο είναι επίσης μια παλιά κατασκευή που υποθέτω ότι την χρησιμοποιούσαν τότε για φόρτωση...
Εχω πολλές φωτογραφίες από το λιμάνι, αλλά ειναι σε άλλο πισι.
σε ευχαριστω φιλε!
κατατοπιστικοτατος :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom