pz89
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Δεκ 2010
- Κριτικές
- 14
- Like
- 22
- Πόντοι
- 376
Το ίδιο ρωτάω κ γω ρε γμτ παραπάνω....αααχ δεν είμαι καλά. :-Ιστορικό παράδειγμα εξέγερσης/ επανάστασης/ πραξικοπήματος χωρίς ηγέτη/ αρχηγό/ προϊστάμενο έχουμε;
Το ίδιο ρωτάω κ γω ρε γμτ παραπάνω....αααχ δεν είμαι καλά. :-Ιστορικό παράδειγμα εξέγερσης/ επανάστασης/ πραξικοπήματος χωρίς ηγέτη/ αρχηγό/ προϊστάμενο έχουμε;
Τυνησια και Αιγυπτος,τα πιο προσφατα.Ιστορικό παράδειγμα εξέγερσης/ επανάστασης/ πραξικοπήματος χωρίς ηγέτη/ αρχηγό/ προϊστάμενο έχουμε;
αυτα ηταν σε πολυ ιδιομορφες και πρωτογνωρες καταστασειςΤυνησια και Αιγυπτος,τα πιο προσφατα.
σε βλεπω σε λιγο επιτιμο μελος της υπογαςΤο ίδιο ρωτάω κ γω ρε γμτ παραπάνω....αααχ δεν είμαι καλά. :-
Αίγυπτος υποκινούμενα-καθοδηγούμενα από την αντιπολίτευση αν δεν κάνω λάθος.αυτα ηταν σε πολυ ιδιομορφες και πρωτογνωρες καταστασεις
παλαιοτερα δεν υπηρξαν
Φάε την γλώσσα σου!!!σε βλεπω σε λιγο επιτιμο μελος της υπογας
αυτα ηταν σε πολυ ιδιομορφες και πρωτογνωρες καταστασεις
παλαιοτερα δεν υπηρξαν
για εξεγερση, ο δεκεμβρης του 08, δε σου κανει,φανταζομαι...Ιστορικό παράδειγμα εξέγερσης/ επανάστασης/ πραξικοπήματος χωρίς ηγέτη/ αρχηγό/ προϊστάμενο έχουμε;
Από τον Δεκέμβρη του 08' αναρχομπάχαλε τί έμεινε;;;για εξεγερση, ο δεκεμβρης του 08, δε σου κανει,φανταζομαι...
αυτο που εσυ ονομαζεις "επανασταση", ως "στιγμιαιο" γεγονος στο περασμα του χρονου,για μενα ειναι μια εξελικτικη διαδικασια που απο την στιγμη που παυει να υφισταται,παυει να οριζεται ως επανασταση...
και για να σου απαντησω,απ'τη δικη σου οπτικη φυσικα,οχι ισιε...
απ'τη δικη μου, εχεις καποια πολυ προσφατα παραδειγματα...με τις οποιες "αδυναμιες" τους
τιποτα παπαζολ,τιποτα...Από τον Δεκέμβρη του 08' αναρχομπάχαλε τί έμεινε;;;
ή έμεινε από τις άλλες τίποτα;;;
Μέχρι σήμερα δυστυχώς κάθε επανάσταση είναι καταδικασμένη να σβήσει από την γραφειοκρατία στο πέρασμα του χρόνου....αν δεν γίνει χούντα δηλαδή...
Αν μπορείς πες,αν δεν μπορείς καληνύχτα...τιποτα παπαζολ,τιποτα...
καληνυχτα παπαζολΑν μπορείς πες,αν δεν μπορείς καληνύχτα...
Είχε δίκιο το ΚΚΕ για άλλη μία φορά!!!
για εξεγερση, ο δεκεμβρης του 08, δε σου κανει,φανταζομαι...
αυτο που εσυ ονομαζεις "επανασταση", ως "στιγμιαιο" γεγονος στο περασμα του χρονου,για μενα ειναι μια εξελικτικη διαδικασια που απο την στιγμη που παυει να υφισταται,παυει να οριζεται ως επανασταση...
απ'τη δικη μου, εχεις καποια πολυ προσφατα παραδειγματα...με τις οποιες "αδυναμιες" τους
ναι,αλλα θυμασαι πιστευω ποσο σκιστηκαν να προβαλουν στην αιγυπτο, ως εναλλακτικη λυση τον μπαραντει,τα μεσα και οι κυβερνησεις του δυτικου κοσμου...που ειναι ο μπαραντει τωρα,δεν γνωριζω.Για το δεκέμβρη του 2008 δεν θα το σχολιάσω κάν...Ούτε αν ήταν εξέγερση ούτε αν ήταν αυθόρμητη...
Ωστόσο με προβλημάτισε το ποστάρισμα του υ/π... Πράγματι, οι εξεγέρσεις σε Τυνησία και Αίγυπτο δεν είχαν ορατό διευθυντήριο, όπως επίσης δεν είχαν και ορατή πρόταση..Ειδικά στην Αίγυπτο, το ότι ανέλαβε αναίμακτα και με τη συναίνεση του κόσμου ο στρατός, είναι αρκετά εντυπωσιακό.
Όταν γραφτεί η ιστορία αυτών των εξεγέρσεων, θα μάθουμε...
Προσωπικά πάντως και πάντα με τη δική μου οπτική γωνία (όχι αλάνθαστη προφανώς) οι εξεγέρσεις τέτοιας κλίμακας (δηλαδή παλαϊκές και όχι οργανωμένα μπάχαλα επαγγελματιών διαδηλωτών) έχουν δικιά τους δυναμική και δεν ποδηγετούνται εύκολα... Το ζήτημα είναι ποιος είναι καλύτερα προετοιμασμένος για την επόμενη της εξέγερσης μέρα...
ναι,αλλα θυμασαι πιστευω ποσο σκιστηκαν να προβαλουν στην αιγυπτο, ως εναλλακτικη λυση τον μπαραντει,τα μεσα και οι κυβερνησεις του δυτικου κοσμου...που ειναι ο μπαραντει τωρα,δεν γνωριζω.
οι εξεγερσεις των δυο λαων ειχαν αντι-δικτατορικα χαρακτηριστικα στην αρχη...ειναι τουλαχιστον ενα πολυ μεγαλο βημα για τους τυνησιους κ αιγυπτιους εστω και το περασμα σε μια δημοκρατια συγχρονου δυτικου τυπου...και προς αποφυγη παρεξηγησεων, οχι τοσο για το αποτελεσμα αυτο,οσο για το οτι σταθηκαν στα ποδια τους,αισθανθηκαν δυνατοι και αποτιναξαν ενα δυναστη...το πως θα εξελιχθει ειναι στο χερι τους...ειναι θετικο,τουλαχιστον, που δεν διακρινουμε καποιον αντιπροσωπο-σαφως καποιες "ηγετικες" μορφες θα υπαρχουν,λογικο ειναι-
"σημερα" μπορεις να εισαι προετοιμασμενος για ενα μικρο βηματακι,"αυριο" το βηματακι,βασισμενο σε αλλα μικρα βηματακια.μπορει να γινει αλμα...
άντε πάλιΑπό κάτω ναι,αλλά κ εκεί θες αρχηγούς-ηγεσία,σχεδιασμό κ στόχο!!!
Άντε γιούργια δεν θα πας πουθενά,στην χειρότερη θα σκοτωθεί κόσμος σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.
Ιστορικά τουλάχιστον δεν έχει υπάρξει επανάσταση:''πάμε όλοι μαζί''....
Θες Λένιν,Θες Κάστρο/Φιντέλ...όπου κ να κοιτάξεις υπάρχει ηγεσία.
στην Ελλάδα δυστυχώς επανάσταση δεν παίζεινομίζω ότι προτρέχετε πάντως...
δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο για το οποίο συζητάτε, η εξαθλίωση έχει αρκετό δρόμο ακόμα για να φτάσει ο κόσμος στο αμήν
όταν θα έρθει εκείνη η ώρα (και εφ'όσον βέβαια προηγουμένως δεν έχει γίνει κανένα θαύμα από την συντεταγμένη κυβέρνηση), θα έχουν δρομολογηθεί λίγο πριν καταστάσεις που εκ των προτέρων είναι αδύνατον να προβλεφθούν
πάλι τα κάνεις αχταρμάΑίγυπτος υποκινούμενα-καθοδηγούμενα από την αντιπολίτευση αν δεν κάνω λάθος.
Τυνησία δεν ξέρω αλλά όλο κ κάποιος θα υπάρχει ή θα προκύψει...
δεν ήτανγια εξεγερση, ο δεκεμβρης του 08, δε σου κανει,φανταζομαι...