Νέα

Νομική συμβουλή/απορία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ManusMan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ManusMan

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Like
888
Πόντοι
81
Θα προσπαθήσω να το κρατήσω ανάμεσα σε σύντομο και αναλυτικό.
Πριν κάτι χρόνια είχα μαζέψει ένα crypto πορτοφόλι.
Το πούλησα σχεδόν στο peak του 2021, χοντρικά μιλάμε για απόδοση πάνω από x150.
Δεν έκανα cash out σε συνάλλαγμα, ακόμα σε tether είναι. Που και που παίρνω κάτι από κει για έξοδα.
Φέτος οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο και πριν κάτι μέρες μου είπε ένα πουλάκι πως ένα άλλο πουλάκι έκανε υπολογισμούς για την πρώην πόσα περίπου έβγαλα και της είπε ότι δικαιούται τα μισά επειδή τάχα μου αυτά αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του γάμου. Και τώρα ψάχνεται σε δικηγόρους.
Μιλάμε για 6 ψηφία, σε πορτοφόλι στο οποίο μόνο εγώ έχω πρόσβαση. Σε περίπτωση που θα με σύρει σε καμιά δίκη εγώ θα αρνηθώ γενικότερα ότι το έχω και θα πω πως το'χω χάσει σε τροχαίο.
Υπάρχει περίπτωση να αποδείξει κάτι και να πάρει κάποιος δικαστής το μέρος της και να μου φορτώσει κερατιάτικα?

OP
OP
M

ManusMan

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Like
888
Πόντοι
81
Τύπε, αυτά είναι ιουδαίοαμερικάνικα πράγματα που σε γδύνουν παντού και σε όλα. Για Ελληνικά δεδομένα μιλάμε του επιπέδου "τι ειν του κρύπτου, κύριε αρχιδικαστά"
car bird GIF by South Park
Ναι, θα το γαμήσω το πουλάκι.

GogolBordello

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2018
Κριτικές
1
Like
52
Πόντοι
0
Δε μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς σε αυτό που ρώτησες, αλλά το άλλο πουλάκι που έκανε υπολογισμούς για το πόσα περίπου έβγαλες μπαρούφες της είπε. Δε δικαιούται τα μισά, το 1/3 δικαιούται αν μπορεί να αποδείξει πως η περιουσία σου αυξήθηκε όσο ήσασταν παντρεμένοι. Με έμφαση στο αν.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Τύπε, αυτά είναι ιουδαίοαμερικάνικα πράγματα που σε γδύνουν παντού και σε όλα. Για Ελληνικά δεδομένα μιλάμε του επιπέδου "τι ειν του κρύπτου, κύριε αρχιδικαστά"

Ναι, θα το γαμήσω το πουλάκι.
Τυπε θα στο πω απλα: Τα λεφτα ειναι σε κρυπτο και οχι σε ακινητα, μετοχες, καταθεσεις, κλπ
Τα μεταφερεις σε καποιο ασφαλες μερος, με τον πιο σκιωδη και μη ανιχνευσιμο τροπο και αφηνεις την κυρια με το επιτελειο των δικηγορων Σερλοκ Χολμς να αναλαβουν το εργο της ανιχνευσης, με εντελως αμφιβολο για αυτους αποτελεσμα
Υπαρχει πολυ πραμα στο ιντερνετ για να βρεις αυτο που θελεις

Τα κρυπτο φτιαχτηκαν και κυριως γιγαντωθηκαν, για περιπτωσεις ακριβως σαν τη δικη σου...

GogolBordello

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2018
Κριτικές
1
Like
52
Πόντοι
0
"Δεν υπολογίζονται στην τελική περιουσία του συζύγου αποκτήματα από χαριστική αιτία (δωρεές, κληρονομία, κληροδοσία) ή από τύχη (π.χ. κέρδη λαχείου) ή από τον πληθωρισμό, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις η μεταβολή στην περιουσία δεν έχει επέλθει λόγω της συμβολής του άλλου συζύγου". Το λες και πληθωρισμό αυτό που συνέβη με τα crypto..
Επίσης αν το crypto πορτοφόλι το είχες αποκτήσει προ γάμου, μπορεί και να μη δικαιούται τίποτα.

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.322
Πόντοι
1.056
Εχεις 2 επιλογες...

1. ισχυρίζεσαι οτι εχεις χάσει τους κωδικούς απο το πορτοφόλι κτλ

2. ισχυρίζεσαι οτι εχεις τους κωδικούς και πρόσβαση στο πορτοφόλι, αλλα εχεις χάσει ολα τα λεφτα σε ηλεκτρονικο τζογο και λάθος επενδύσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση αδειάζεις σιγά σιγά το πορτοφόλι στέλνοντας τα λεφτα αλλού, και στο τέλος τους δείχνεις οτι απλά ειναι άδειο.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.207
Πόντοι
3.656
Πέμπτη ;
3 μέρες νωρίτερα το έβαλε τύπε.
Αν είναι 6ψηφιο το νούμερο πάντωε τύπε , παίζουν πολλά γκαλάρντο με κάτω από 50 χιλιάδες χλμ γύρω στα 130 με 150 χιλιάρικα.
Θα σου έλεγα να το σκεφτείς.

Εκτός κι αν είσαι ταγάρι και πάρεις καμιά triumph για να πηγαίνεις εξάρχεια με μούσι και πέτσινο γιλέκο . Με κρόσια.

george_tzi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2018
Κριτικές
5
Like
439
Πόντοι
301
Γνώμη μου είναι ότι από την στιγμή που τα crypto δεν αναγνωρίζονται επίσημα από το ελληνικό κράτος δεν μπορεί το δικαστήριο να πάει κόντρα στην επίσημη πολιτική της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τα αναγνωρίσει. Άρα έχεις κάτι το οποίο για τους επίσημους θεσμούς δεν υπάρχει

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.207
Πόντοι
3.656
Γνώμη μου είναι ότι από την στιγμή που τα crypto δεν αναγνωρίζονται επίσημα από το ελληνικό κράτος δεν μπορεί το δικαστήριο να πάει κόντρα στην επίσημη πολιτική της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τα αναγνωρίσει. Άρα έχεις κάτι το οποίο για τους επίσημους θεσμούς δεν υπάρχει

Πως θα βρει η κυρά και ο δικηγόρος της , την κατοχή κρύπτο ; Τι συζητάμε ;;;

μπαρμπαγιαννης

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Κριτικές
12
Like
7.201
Πόντοι
2.646
Τυπε, τι συμβουλές θες ακριβώς? Δεν είχες κρυπτο ποτέ και δεν ξέρεις τι είναι αυτά. Δώσε και ένα eth σε 2 μπράβους να σπάσουν και τα δύο πόδια στο πουλάκι που κελαηδησε, 1 xmr στο πουλάκι που στο ρουφιανεψε και 1 bnb σε εμένα για τη συμβουλή.

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Κριτικές
2
Like
848
Πόντοι
81
Θα προσπαθήσω να το κρατήσω ανάμεσα σε σύντομο και αναλυτικό.
Πριν κάτι χρόνια είχα μαζέψει ένα crypto πορτοφόλι.
Το πούλησα σχεδόν στο peak του 2021, χοντρικά μιλάμε για απόδοση πάνω από x150.
Δεν έκανα cash out σε συνάλλαγμα, ακόμα σε tether είναι. Που και που παίρνω κάτι από κει για έξοδα.
Φέτος οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο και πριν κάτι μέρες μου είπε ένα πουλάκι πως ένα άλλο πουλάκι έκανε υπολογισμούς για την πρώην πόσα περίπου έβγαλα και της είπε ότι δικαιούται τα μισά επειδή τάχα μου αυτά αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του γάμου. Και τώρα ψάχνεται σε δικηγόρους.
Μιλάμε για 6 ψηφία, σε πορτοφόλι στο οποίο μόνο εγώ έχω πρόσβαση. Σε περίπτωση που θα με σύρει σε καμιά δίκη εγώ θα αρνηθώ γενικότερα ότι το έχω και θα πω πως το'χω χάσει σε τροχαίο.
Υπάρχει περίπτωση να αποδείξει κάτι και να πάρει κάποιος δικαστής το μέρος της και να μου φορτώσει κερατιάτικα?
Τι τροχαίο και πράσινα άλογα ρε μαν.
Ότι μετρητά έχεις στην κατοχή σου είναι δικά σου .
Μπορεί να αποδείξει κάποιος πόσα έχεις και που τα έχεις?
Πόσο μάλλον τα κρύπτο που είναι μη ανιχνεύσιμα.
Δεν είχες ποτέ κρύπτο στην κατοχή σου και τέλος.

OP
OP
M

ManusMan

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Like
888
Πόντοι
81
Mπορείς να της δώσεις τους κωδικούς του μπου...:confused::confused:
Της είχα στείλει 2 φορές φώτο με "φίλες" της στα 4 τον περασμένο μήνα.

Πως θα βρει η κυρά και ο δικηγόρος της , την κατοχή κρύπτο ; Τι συζητάμε ;;;
Αυτό ρωτάω, αν είσαι σε θέση οι δικηγόροι εδώ να κάθονται να ζητάνε στοιχεία από ανταλλακτήρια που τα'χα πουλήσει ή αν θα τους κλάσουν γενικότερα εκεί.
Τυπε, τι συμβουλές θες ακριβώς? Δεν είχες κρυπτο ποτέ και δεν ξέρεις τι είναι αυτά. Δώσε και ένα eth σε 2 μπράβους να σπάσουν και τα δύο πόδια στο πουλάκι που κελαηδησε, 1 xmr στο πουλάκι που στο ρουφιανεψε και 1 bnb σε εμένα για τη συμβουλή.
Προσπαθώ να φανταστώ τα μούτρα του μπράβου όταν του ανακοινώσω ότι θα πληρωθεί σε ETH και μετά πάλι τα μούτρα του όταν δει πόσο είναι το gas fee για να το στείλει σε exchange.

μπαρμπαγιαννης

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Κριτικές
12
Like
7.201
Πόντοι
2.646
Της είχα στείλει 2 φορές φώτο με "φίλες" της στα 4 τον περασμένο μήνα.

Αυτό ρωτάω, αν είσαι σε θέση οι δικηγόροι εδώ να κάθονται να ζητάνε στοιχεία από ανταλλακτήρια που τα'χα πουλήσει ή αν θα τους κλάσουν γενικότερα εκεί.

Προσπαθώ να φανταστώ τα μούτρα του μπράβου όταν του ανακοινώσω ότι θα πληρωθεί σε ETH και μετά πάλι τα μούτρα του όταν δει πόσο είναι το gas fee για να το στείλει σε exchange.
Σιγά ρε τυπε. Σε όλα. Λες και δεν έχει ήδη αυτός.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.237
Πόντοι
10.336
συνεχισε να μιλας τυπε.
Τωρα μενει μονο να βρουμε την γυναικα σου, να της ζητησουμε προκαταβολικα ποσοστο απο το μεριδιο της, και θα δεσουμε την ομολογια σου εδω μεσα με την IP σου. :coffee:

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.237
Πόντοι
10.336
εν τω μεταξυ αν οντως ηξερες απο crypto δεν θα ρωταγες καν πως μπορεις να τα κρυψεις. Το ολο νοημα των crypto ειναι η εχεμυθεια. Αγοραζεις οτι ναρκωτικο/παρανομη υπηρεσια γουσταρεις online με αυτα με πληρη ανωνυμια, και συ μας λες οτι ζοριζεσαι να τα κρυψεις απο την γυναικα σου, τον μπαμια τον δικηγορο της και το ελληνικο κρατος που τρεχει windows XP σε ολες τις υπηρεσιες του :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom