Νέα

Νερό - Γράμμα από το 2070

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIM
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 80
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Οι "μηχανές" αυτές υπήρχαν πολύ πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος στη Γη. Ονομάζονται φυτά και μπορεί να τα βρει κανείς τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα. Οι "μηχανές" αυτές είναι υπέυθυνες για την δημιουργία ατμόσφαιρας στη Γη και συνθηκών στις οποίες μπορεί να επιβιώσει η ζωή όπως την γνωρίζουμε. :sunglasses:

...η λύση είναι πολύ πιο απλή από ότι νομίζουμε! Δεν είναι δυνατό να γαμήσαμε την Δημιουργία μέσα σε ένα μόλις αιώνα τεχνολογικής επανάστασης! Η Φύση θα βρει τον δρόμο της, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει οτι ΙΣΩΣ χρειαστεί να αφανίσει μερικά είδη μεταξύ των οποίων ΚΑΙ τον άνθρωπο.
Έχεις πεί ήδη μια παπαριά για την επιλογή των γυναικών αλλου και θα σου απαντησω κάποια στιγμή. Όπως και θα πώ για το τί περιέχουν τα chemtrails σε αυτό το thread όπως είπα σε ροηγούμενο post.
Το όξυγόνο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα είναι το 10% περίπου της συνολικής ποσότητας που έχουν παράγει οι ζωντανοί οργάνισμοί απο την πρώτη στιγμή της υπαρξής τους.
Στην πρώτη παράγραφο είσαι πολύ σωστος , όσο για την δεύτερη ναι είναι δυνατο να γαμήσουμε τον πλανήτη σε 1 αιώνα.
Θα ποστάρω κάποια στιγμή και την φωτό που έβγαλα τα chemtrail να μου πείτε τις απόψεις σας.

stype

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Οι "μηχανές" αυτές υπήρχαν πολύ πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος στη Γη. Ονομάζονται φυτά και μπορεί να τα βρει κανείς τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα. Οι "μηχανές" αυτές είναι υπέυθυνες για την δημιουργία ατμόσφαιρας στη Γη και συνθηκών στις οποίες μπορεί να επιβιώσει η ζωή όπως την γνωρίζουμε. :sunglasses:

...η λύση είναι πολύ πιο απλή από ότι νομίζουμε! Δεν είναι δυνατό να γαμήσαμε την Δημιουργία μέσα σε ένα μόλις αιώνα τεχνολογικής επανάστασης! Η Φύση θα βρει τον δρόμο της, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει οτι ΙΣΩΣ χρειαστεί να αφανίσει μερικά είδη μεταξύ των οποίων ΚΑΙ τον άνθρωπο.
Δυστυχως φιλε μου path, την γαμησαμε μεχρι εκει που δεν παιρνει.
Εδω και εναν αιωνα, την "βιαζουμε" παρα φυσιν, με οτι διαθετουμε και με οτι συνεπαγεται αυτο.
Η φυση εκδικειται.
Ωραια η επιστημη δεν λεω, αλλα και ακρως επικινδυνη οπως εχει αποδειχτει.
Και την δεδομενη στιγμη ισως και σωτήρια.
Καιρος φερνει τα λαχανα καιρος και τα μαρουλια.
Μακαρι να ερθουν τα πανω - κατω και ισως βρεθει μια ισορροπια.
Ουτοπια θα πεις;
Ποτε δεν ειναι αργα θα πω.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Σωστόν!

Επίσης σωστόν!

Λάθος! Ο Νο1 παράγοντας που επιβάλει υψος πτήσης στο flightplan είναι η απόσταση που πρόκειται να διανύσει το α/φος.

stavros51,

είσαι πέρα για πέρα λάθος.

Πάλι καλά που βρήκες και δυο σωστά!

Κοίτα, δεν πρόκειται να αντιδικήσω μαζί σου.  Οι γνώσεις μου μου επιτρέπουν να έχω άποψη για διάφορα θέματα, και για όσα έχω, τη λέω, αν δοθεί η ευκαιρία.
Μια φορά όμως.
Το ότι υπάρχει κάποιος που έχει διαφορετική άποψη (εσύ εν προκειμένω), δε θα με κάνει να ξεχάσω τις γνώσεις που έχω, και που ειδικά για το θέμα, σε διαβεβαιώνω ότι είναι ΠΟΛΛΕΣ. Αντίθετα, από αυτά που γράφεις, φαίνεται ότι μάλλον είσαι στο στάδιο εκμάθησης των θεμάτων που διαπραγματεύεσαι...

Τα ποσοστά που δίνεις (για τους κινητήρες) είναι εκτός κάθε λογικής και πραγματικότητας.

Επίσης, το περί ύψους πτήσης που λες είναι κουφό.  Βεβαίως και παίζει ρόλο η απόσταση ταξειδιού, αν πρόκειται το σκάφος να πάει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, δε θα ανέβει στο 410, δεν προλαβαίνει να το κάνει.  Αλλά στα "μεγάλα" ταξείδια (και κυρίως σε αυτά πάνω από μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις) το ΜΟΝΟ κριτήριο επιλογής flight level είναι το jet stream.
Σκέψου το και λίγο λογικά, και αν ξέρεις τις έννοιες airspeed και groundspeed θα το καταλάβεις:   Το να πετάς μέσα σε ένα αντίθετο ρεύμα αέρος, είναι σα να είσαι σε βάρκα και να κάνεις κουπί αντίθετα στο ρεύμα του ποταμιού.  Αν μπορούσες να βρεις διαδρομή που το ρεύμα θα σε πήγαινε μόνο του, δε θα τη διάλεγες?

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
θα πώ για το τί περιέχουν τα chemtrails σε αυτό το thread όπως είπα σε ροηγούμενο post.
Το όξυγόνο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα είναι το 10% περίπου της συνολικής ποσότητας που έχουν παράγει οι ζωντανοί οργάνισμοί απο την πρώτη στιγμή της υπαρξής τους.
Στην πρώτη παράγραφο είσαι πολύ σωστος , όσο για την δεύτερη ναι είναι δυνατο να γαμήσουμε τον πλανήτη σε 1 αιώνα. Θα ποστάρω κάποια στιγμή και την φωτό που έβγαλα τα chemtrail να μου πείτε τις απόψεις σας.
Ypsolon,

Γράφεις γρηγορότερα από όσο σκεφτεσαι!

Α) Όταν είπα "δεν είναι δυνατό να γαμήσαμε την Δημιουργία μέσα σε ένα μόλις αιώνα τεχνολογικής επανάστασης" σαγώς και δεν εννοούσα οτι δεν συμβαίνει - συγνώμη αν δεν το διατύπωσα σωστά. Θα σου έχει συμβεί όμως να γίνεται κάτι και να λες "όχι ρε πούστη μου, δεν είναι δυνατό"! Ή μήπως όχι?

Β) Η ατμόσφαιρα όπως την γνωρίζουμε σήμερα είναι δημιούργημα των φυτών που μέσω της φωτοσύνθεσης και αρκετών εκατομυρίων ετών κατάφεραν να αναστρέψουν το περιβάλλον τοξικών αερίων και υψηλών θερμοκρασιών που προυπήρχε. Αν δεν υπήρχαν νερό και φυτά να "προετοιμάσουν" και να δημιουργήσουν συνθήκες βιώσιμες για εμάς, δεν θα υπήρχε η ζωή όπως την γνωρίζουμε.

Γ) Οσο για τα chemtrails, μην κάνεις τον κόπο να ποσταρεις φωτο. Είναι ΟΛΕΣ δημιουργήματα photoshop των έξυπνων που πασαρουν φύκια για μεταξωτες κορδέλες. Εκτός βεβαίως κι αν πιστευεις (σε μορφή πακέτου) πως στις πυραμίδες της Λατινικής Αμερικής υπάρχουν τεράστιοι μαίανδροι και οι ΕΛ θα έρθουν όπυ να' ναι να συμμαχήσουν με τον Πουτιν. Έλεος. Το να εξηγήσεις επιστημονικά και να δεχτείες πως οι γραμμές είναι απλά το φαινόμενο που δημιουργείται από την απότομη ψύξη (λόγω μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας) των καυσαερίων των κινητήρων των α/φων, το σκέφτηκες ή μπαααα?

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Τα ποσοστά που δίνεις (για τους κινητήρες) είναι εκτός κάθε λογικής και πραγματικότητας.
Αδερφέ stavros51, ξανασκέψου το! Τα ποσοστά RPM κινητήρων που έδωσα είναι παρα πολύ ακριβή ενω αυτα που ανεφερες είναι εξωπραγματικα! Εκτός κι αν κατέχεις περγαμηνή που βάζει κάτω το δικό μου PPL - που δεν νομίζω διότι θα ανεφερες απο την αρχή τα σωστα και δεν θα είχαμε τωρα αυτη την κουβεντα.

Για να σου το δώσω ακόμη πιο απλα: Όπως πχ ένα αυτοκίνητο που έχει ρελαντί (κατ'αντιστοιχία στην αεροπορική ορολογία "IDLE") τις 1100-1200 στροφές και cruise τις 3500-4000 στροφές και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ στις 50 ή τις 100 στροφές γιατί θα σβησει, έτσι κι ένας αεροπορικός κινητήρας είτε έιναι turboprop, είτε jet, είτε οτιδήποτε ΕΜΠΟΡΙΚΑ γνωστό έχει IDLE στην "περιοχή" του 65% της συνολικής ΙΣΧΥΟΣ (προσοχή ΟΧΙ ώσης) του κινητήρα και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πεσει στα 1-2% (αν είναι δυνατόν!) ειδικα στη φάση της καθόδου / ΠΓ που ο χειριστής ΠΡΕΠΕΙ να έχει ΕΤΟΙΜΗ και διαθέσιμη ισχύ ως plan Β αν κάτι δεν πάει όπως υπολογίζει.

Σε παρακαλώ, να ΜΗΝ παρεις τα ανωτερω ως εξυπναδα (δεν εχω τετοιο σκοπό) αλλα ως απλή παραθεση στοιχείων βγαλμένα από manual και εγχερίδια που έγραψαν άνθρωποι σοφότεροι από εμάς και εφαρμόζουν χιλίάδες χειριστες ανα τον κόσμο - άλλωστε εδω είναι άλλου τύπου forum, αλλα αν επιμένεις σου παραθέτω βιβλιογραφία PM. Το να αναλύεις το θέμα ως αεροπορικός επιβατης (έστω και πολυταξειδεμένος) απο το να το αναλύεις ως χειριστής (έστω και ερασιτέχνης του ΠΣΚ)... έχει διαφορά.

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
A) ok , B) Είναι και άλλες διαδικασίες όπως η δέσμευση co2 σε ανθρακικά πετρώματα και άλλα που βαριέμαι να γράψω αλλα είπα οτι είσαι σωστός. Γ) η φωτο είναι δικιά μου γιαυτό και θέλω να την δείτε.

Υ.Γ. έλα μωρε ο στάυρος έχει άποψη για όλα. Κανενα τηλεκατευθυνόμενο θα έχει πετάξει.

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
το κτίριο είναι το ΑΠΘ , στο βάθος η άνω πόλη γίνεται ομιχλώδης ενώ η μέρα ήταν ηλιόλουστη. οι γραμμες μένουν για πολύ ώρα και στην συνέχεια απλώνουν. Υπάρχουν και τα metadata. 21/2/2008

Συνημμένα

• apth.JPG
    apth.JPG
    278,1 KB · Εμφανίσεις: 14

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
το κτίριο είναι το ΑΠΘ , στο βάθος η άνω πόλη γίνεται ομιχλώδης ενώ η μέρα ήταν ηλιόλουστη. οι γραμμες μένουν για πολύ ώρα και στην συνέχεια απλώνουν. Υπάρχουν και τα metadata. 21/2/2008
Για να πω την αλήθεια, περίμενα να δω πολύ πιο σύνθετα σχήματα (κανονικές ζωγραφιές με χάρακα και διαβήτη) από αυτές που έχει πάρει το μάτι όλων μας σε άναλογα sites αποπροσανατολισμού και σε εκπομπές του γνωστού παπαρολόγου. Nαι, πραγματι υπάρχουν γραμμες που διασταυρώνονται αλλα δεν μπορώ να συνδέσω την συγκεκριμένη φωτογαρφία με θεωρίες συνωμοσίας και ψεκασμούς με βλακαέρια κλπ. Για βοήθησέ με λίγο...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δεν επιμένω, φίλε Pathfinder.

Ότι πείς.

Και δε χρειάζεται να κάνεις κόπο να μου στείλεις βιβλιογραφία.

vwpolo

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2005
Like
48
Πόντοι
0
Παλικάρια, είμαι σύμφωνος, όπως και οι περισσότεροι πιστεύω, προς πρέπει να έχουμε οικολογική συνείδηση, αρκεί βέβαια να μην φτάσουμε στην υπερβολή. Αυτά που δείχνει το πρώτο βίντεο του θέματος δεν στέκουν.

Τυχαίνει να είμαι Μηχανολόγος μηχανικός και να ξέρω κάποια πράγματα όσο αναφορα την αφαλάτωση. Με τα συστήματα αφαλάτωσης, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μπορούμε να παράγουμε πόσιμο νερό ίδιας ποιότητας με το κανονικό που έχουμε στη βρύση μας, χωρίς καμιά μα καμία διαφορά στη γεύση. Ανάλογα με την κατεργασία βέβαια κρίνεται η ποιότητα του νερού και το κόστος του. Μπορούμε να έχουμε νερό για πόση και πολύ φτηνό νερό για πότισμα. Οι μέθοδοι αφαλάτωσης είναι πάρα πολύ, το κόστος έχει μειωθεί, και η γνώμη μου είναι πως οικονομικά συμφέροντα κάποιων είναι ο λόγος που δεν αναπτύσσεται ραγδαία. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε νερό για πόση ακόμα και από μολυσμένα ύδατα. Εξάλλου ήδη σε κάποιες περιοχές του πλανήτη χρησιμοποιείται το νερό της αποχέτευσης για να παροχετεύεται πάλι στην ύδρευση, μετά από επεξεργασία βέβαια.

Λοιπόν, σίγουρα να σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλά μην λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν.

oneofus

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό πάλι ποιός το είπε?

Ο Λιακό?

Εγώ μια σκέψη έκανα...
Εσύ μήπως κατέχεις τίποτε εξειδικευμένες γεωλογικές γνώσεις για το πως διατηρείται το ισοζύγιο ύδατος της Γης ή για την παγκόσμια κατανάλωση ύδατος/ημέρα ;

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εγώ μια σκέψη έκανα...

Εσένα η σκέψη σου σου είπε ότι θα αδειάσει η θάλασσα?

Αυτό σου είπε?

Νόμιζα ότι το είπε ο Λιακό (από τίποτα γέροντος Παϊσιου προφητείες δηλαδή....)

macdac

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπερα σας αγαπητοι μου!!!!!
    Το θέμα εχει σαφως ξεφυγει απο τα αρχικα του πλαισια και ο ενας και ο αλλος προβαλεται και περιαυτολογει για τις γνωσεις του περι αδιαφορων θεματων πλην του σημαντικού.
    ΝΕΡΟ , ΥΔΩΡ ,ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ!!!!Τα επιστημονικα δεδομενα δειχνουν πως το ποσιμο νερο κ οι υδροφοροι οριζοντες απο πολλους παραγοντες εξαντλουνται αλλα και παραπλευρος μολύνονται.Ολοι πρεπει να κανουμε κατι για αυτο.Μετρημένες θα ειναι οι μέρες μας αλλιως.Ολοι πρεπει να συμβαλλουμε για την προστασια του περιβαλλοντος.Ειναι πλεον απαιτηση της επιβιωσης μας σαν ε ι δ ο ς...!!!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ολοι πρεπει να συμβαλλουμε για την προστασια του περιβαλλοντος.Ειναι πλεον απαιτηση της επιβιωσης μας σαν ε ι δ ο ς...!!!!

Και όχι μόνο για το δικό μας είδος, αγαπητέ (και καλως όρισες στην παρέα μας).

Αλλά όλα αυτά είναι απόρροια της αύξησης του πληθυσμού ανθρώπων στον πλανήτη τα τελευταία 100 χρόνια.

Το σύστημα θα δουλέψει μόνο του, αν όλες αυτές οι προφητείες αποδειχθούν αληθινές.  Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος θα "σκοτώσει" ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και τότε, αυτόματα, το σύστημα θα ξαναβρεί τις ισορροπίες του.  Γιατί τότε θα πάψουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες που το υποβαθμίζουν και οι οποίες τα τελευταία 40-50-100 χρόνια γίνονται σε ΠΟΛΥ μεγάλη κλίμακα (αυτό είναι που έχει κάνει τη ζημιά), και η φύση θα "προλάβει" να ξαναφέρει τα πράματα σε ένα βιώσιμο επίπεδο, όπως ήταν ΠΡΙΝ από 100 ή 200 χρόνια.

Το πόσος καιρός θα χρειαστεί γι' αυτό, δεν το ξέρω, πάντως σίγουρα μιλάμε για πολλές γενιές, εκατοντάδες χρόνια, όχι δεκαετίες.

Τα διαγράμματα ύπαρξης πληθυσμού για το παρελθόν (για όσο καιρό υπάρχουν ιστορικά στοιχεία) δείχνουν ότι αυτό είναι ένας κύκλος που επαναλαμβάνεται...

oneofus

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Εσένα η σκέψη σου σου είπε ότι θα αδειάσει η θάλασσα?

Αυτό σου είπε?

Νόμιζα ότι το είπε ο Λιακό (από τίποτα γέροντος Παϊσιου προφητείες δηλαδή....)

Άνθρωπε μου , μπορείς να προσπαθήσεις να δώσεις μια εξήγηση ή ένα επιχείρημα γιατί το νερό της θάλασσας είναι ανεξάντλητο και αποκλείεται να στερέψει ακόμα και αν σταματήσει να βρέχει (θεωρητικά) ??
Αν όχι , σταμάτα να το παίζεις ξερόλας και να παρέχεις "σίγουρες" απαντήσεις , πόσο μάλλον σε θέματα για τα οποία υπάρχει μεγάλη διχογνωμία ανάμεσα σε διακεκριμένους επιστήμονες ανά τον κόσμο...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Άνθρωπε μου , μπορείς να προσπαθήσεις να δώσεις μια εξήγηση ή ένα επιχείρημα γιατί το νερό της θάλασσας είναι ανεξάντλητο και αποκλείεται να στερέψει ακόμα και αν σταματήσει να βρέχει (θεωρητικά) ??
Αν όχι , σταμάτα να το παίζεις ξερόλας και να παρέχεις "σίγουρες" απαντήσεις , πόσο μάλλον σε θέματα για τα οποία υπάρχει μεγάλη διχογνωμία ανάμεσα σε διακεκριμένους επιστήμονες ανά τον κόσμο...

Μάλιστα.
Τώρα που μου κάνεις μια σαφή ερώτηση, να σου απαντήσω:
"γιατί το νερό της θάλασσας είναι ανεξάντλητο και αποκλείεται να στερέψει?"

Το νερό της θάλασσας δεν "έρχεται" από κάπου, ώστε το σημείο που δίνει νερό να "στερέψει".  Το νερό της θάλασσας απλώς "υπάρχει", η θάλασσα είναι αποθήκη, δεν είναι παραγωγική μονάδα νερού.
Τεράστα αποθήκη βέβαια.
Για να "στερέψει" επομένως η θάλασσα, θα πρέπει να αδειάσει από το νερό της.
Δυο τρόποι υπάρχουν για να φύγει το νερό από τη θάλασσα:
Ό ένας είναι να το "ρουφήξει" ο βυθός.  Αυτό δε γίνεται, γιατί 1ον το νερό δεν έχει που να πάει, και 2ον γιατί αν μπορύσε να γίνει, θα είχε ήδη συμβεί, τόσα εκατομμύρια χρόνια που υπάρχει η θάλασσα.
Ο δεύτερος είναι να εξατμιστεί.
Αν εξατμιστεί όμως, θα σχηματιστούν ατμοί.  Ξέρεις, αυτό ΗΔΗ συμβαίνει, καθημερινά. Ποσότητες νερού (από παντού, ΚΥΡΙΩΣ όμως απ τη θάλασσα) εξατμίζονται.  Αυτοί οι ατμοί όμως, επίσης κάπου πρέπει να πάνε, γιατί η ατμόσφαιρα δε μπορεί να χωρέσει άπειρους ατμούς. Κάπου κορένυται.  Όταν κορεστεί η ατμόσφαιρα, τότε οι ατμοί ξαναυγροποιούνται, και το νερό ξαναπέφτει κάτω σαν βροχή. Άρα αποκλείεται να (θεωρητικά - όπως το λες) σταματήσει να βρέχει.  Όσο πιό πολύ νερό εξατμίζεται, τόσο περισσότερη βροχή πέφτει.
Αυτά είναι μια εξήγηση στην ερώτησή σου (γιατί το νερό της θάλασσας είναι ανεξάντλητο?), πολύ απλή βέβαια, αλλά αυτή είναι η κεντρική ιδέα του τι συμβαίνει.  Δε φαντάζομαι να περιμένεις να σου αναλύσω εδώ όλες τις παραμέτρους που καθορίζουν πόσο νερό εξατμίζεται, πόσοι ατμοί συμπυκνώνονται, πότε, κλπ.  Υπάρχουν βιβλία για αυτά τα πράματα, κάνε μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία, πάρε κανα δυο, και διαβάζοντας θα τα μάθεις (και θα σου λυθούν όλες σου οι σχετικές απορίες) που εγώ δε μπορώ να σου λύσω (λόγω χρόνου και χώρου, όχι γιατί δεν τα ξέρω) εδώ.
Αλλά για να τα μάθω, ΔΙΑΒΑΣΑ, και ΑΚΟΥΓΑ τι μου λέγανε, και ΔΕΝ ΠΕΤΑΓΟΜΟΥΝ να κάνω τον έξυπνο σε πράματα που δεν τα ήξερα (όταν δεν τα ήξερα).
Τώρα πια τα ξέρω.
Και όχι όλα βέβαια, αλλά αρκετά, και απ' ότι βλέπω ξέρω μάλλον περισσότερα απο σένα.

Μια εύλογη απορία που μπορεί να σου δημιουργηθεί μετά από αυτά που σου είπα, είναι: "Κι αν οι ατμοί απ' το νερό της θάλασσας φύγουν στο διάστημα, τότε δε θα αδειάσει τελικά η θάλασσα?"
Πράγματι, αυτό είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να "αδειάσει" η θάλασσα απ το νερό της.
Υπάρχουν δε ενδείξεις ότι αυτό έχει γίνει ήδη στον Άρη, και ένα απ' τα πράγματα που ψάχνουν οι εξερευνητικές αποστολές εκεί, είναι το να επιβεβαιώσουν (ή να απορρίψουν) αυτή τη θεωρία.
Αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η θερμοκρασία του πλανήτη μας να ανέβει τόσο πολύ, που πριν αδειάσει η θάλασσα θα έχει πάψει να υπάρχει οποιαδήποτε μορφή ζωής, οπότε καταλαβαίνεις ότι η πιθανότητα αυτή δεν είναι κάτι που μας απασχολεί.  Και προς πληροφόρησή σου, σου λέω ότι προβλέπεται αυτό να συμβεί.  Θα συμβεί όμως όταν ο Ήλιος μετατραπεί σε ερυθρό γίγαντα (άλλη κατηγορία άστρου από αυτή που είναι τώρα), και αυτό προβλέπεται να συμβεί σε περίπου 4,5 δις χρόνια από σήμερα.

Δεν ξέρω εσένα, αλλά εμένα ούτε αυτό με απασχολεί.

Ο ξερόλας.

oneofus

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Μάλιστα.
Τώρα που μου κάνεις μια σαφή ερώτηση, να σου απαντήσω:
"γιατί το νερό της θάλασσας είναι ανεξάντλητο και αποκλείεται να στερέψει?"

Το νερό της θάλασσας δεν "έρχεται" από κάπου, ώστε το σημείο που δίνει νερό να "στερέψει".  Το νερό της θάλασσας απλώς "υπάρχει", η θάλασσα είναι αποθήκη, δεν είναι παραγωγική μονάδα νερού.
Τεράστα αποθήκη βέβαια.
Για να "στερέψει" επομένως η θάλασσα, θα πρέπει να αδειάσει από το νερό της.
Δυο τρόποι υπάρχουν για να φύγει το νερό από τη θάλασσα:
Ό ένας είναι να το "ρουφήξει" ο βυθός.  Αυτό δε γίνεται, γιατί 1ον το νερό δεν έχει που να πάει, και 2ον γιατί αν μπορύσε να γίνει, θα είχε ήδη συμβεί, τόσα εκατομμύρια χρόνια που υπάρχει η θάλασσα.
Ο δεύτερος είναι να εξατμιστεί.
Αν εξατμιστεί όμως, θα σχηματιστούν ατμοί.  Ξέρεις, αυτό ΗΔΗ συμβαίνει, καθημερινά. Ποσότητες νερού (από παντού, ΚΥΡΙΩΣ όμως απ τη θάλασσα) εξατμίζονται.  Αυτοί οι ατμοί όμως, επίσης κάπου πρέπει να πάνε, γιατί η ατμόσφαιρα δε μπορεί να χωρέσει άπειρους ατμούς. Κάπου κορένυται.  Όταν κορεστεί η ατμόσφαιρα, τότε οι ατμοί ξαναυγροποιούνται, και το νερό ξαναπέφτει κάτω σαν βροχή. Άρα αποκλείεται να (θεωρητικά - όπως το λες) σταματήσει να βρέχει.  Όσο πιό πολύ νερό εξατμίζεται, τόσο περισσότερη βροχή πέφτει.
Αυτά είναι μια εξήγηση στην ερώτησή σου (γιατί το νερό της θάλασσας είναι ανεξάντλητο?), πολύ απλή βέβαια, αλλά αυτή είναι η κεντρική ιδέα του τι συμβαίνει.  Δε φαντάζομαι να περιμένεις να σου αναλύσω εδώ όλες τις παραμέτρους που καθορίζουν πόσο νερό εξατμίζεται, πόσοι ατμοί συμπυκνώνονται, πότε, κλπ.  Υπάρχουν βιβλία για αυτά τα πράματα, κάνε μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία, πάρε κανα δυο, και διαβάζοντας θα τα μάθεις (και θα σου λυθούν όλες σου οι σχετικές απορίες) που εγώ δε μπορώ να σου λύσω (λόγω χρόνου και χώρου, όχι γιατί δεν τα ξέρω) εδώ.
Αλλά για να τα μάθω, ΔΙΑΒΑΣΑ, και ΑΚΟΥΓΑ τι μου λέγανε, και ΔΕΝ ΠΕΤΑΓΟΜΟΥΝ να κάνω τον έξυπνο σε πράματα που δεν τα ήξερα (όταν δεν τα ήξερα).
Τώρα πια τα ξέρω.
Και όχι όλα βέβαια, αλλά αρκετά, και απ' ότι βλέπω ξέρω μάλλον περισσότερα απο σένα.

Μια εύλογη απορία που μπορεί να σου δημιουργηθεί μετά από αυτά που σου είπα, είναι: "Κι αν οι ατμοί απ' το νερό της θάλασσας φύγουν στο διάστημα, τότε δε θα αδειάσει τελικά η θάλασσα?"
Πράγματι, αυτό είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να "αδειάσει" η θάλασσα απ το νερό της.
Υπάρχουν δε ενδείξεις ότι αυτό έχει γίνει ήδη στον Άρη, και ένα απ' τα πράγματα που ψάχνουν οι εξερευνητικές αποστολές εκεί, είναι το να επιβεβαιώσουν (ή να απορρίψουν) αυτή τη θεωρία.
Αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η θερμοκρασία του πλανήτη μας να ανέβει τόσο πολύ, που πριν αδειάσει η θάλασσα θα έχει πάψει να υπάρχει οποιαδήποτε μορφή ζωής, οπότε καταλαβαίνεις ότι η πιθανότητα αυτή δεν είναι κάτι που μας απασχολεί.  Και προς πληροφόρησή σου, σου λέω ότι προβλέπεται αυτό να συμβεί.  Θα συμβεί όμως όταν ο Ήλιος μετατραπεί σε ερυθρό γίγαντα (άλλη κατηγορία άστρου από αυτή που είναι τώρα), και αυτό προβλέπεται να συμβεί σε περίπου 4,5 δις χρόνια από σήμερα.

Δεν ξέρω εσένα, αλλά εμένα ούτε αυτό με απασχολεί.

Ο ξερόλας.

Καταρχάς στο πρώτο μου ποστ έγραψα τις σκέψεις μου για προβληματισμό και για να γίνει διάλογος και όχι βέβαια για να κάνω τον έξυπνο.Πουθενά δε φάινεται κάτι τέτοιο.Απλά εσύ έτσι το ερμήνευσες μέσα από κάποιο δικό σου "φίλτρο"..Επίσης αν διάβαζες προσεκτικότερα το πρώτο μου ποστ θα καταλάβαινες πως δεν πολυπιστεύω στην καταστροφολγία άρα θα ήταν πολύ δύσκολο να είμαι φαν του Λιάκο.

Δεύτερον (και το λέω πάλι για προβληματισμό και ελπίζω να μην το εκλάβεις πάλι διαφορετικά..) πού οφείλεται η ξηρασία και η ανομβρία που παρατηρείται ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια ; Γιατί αν ο κύκλος που περιγράφεις λειτουργούσε "ρολόι" προφανώς δε θα είχαμε και αυτά τα προβλήματα.Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά λοιπόν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom