Νέα

Νεο κομμα με αμεση προταση εξοδου απο την κριση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Θα ψηφιζατε το κομμα αυτο?

• ΝΑΙ

Ψήφοι: 42 63,6%
  • ΟΧΙ

Ψήφοι: 24 36,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    66

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Θα ηθελα να προβω στη δημιουργια ενος νεου κομματος, αλλα ελλείψει των απαραιτητων οικονομικων πορων και γνωριμιων, περιοριζομαι σ' αυτη την ατυπη ιδρυτικη διακηρυξη μεσω του Bourdela.com.
Αν θελετε να το συζητησουμε, να διαβουλευτουμε για τα σημεια του "προγράμματος", και εφοσον συμφωνησουμε σε ενα μινιμουμ, να το κανουμε και πραξη, εγω μεσα! Παντως, προς το παρον παρουσιαζω τις κεντρικες θεσεις μονοπλευρα (σαν να ειναι ηδη συμφωνημενες ως ετοιμη διακηρυξη), ωστε να τις δειτε και να κρινετε απο αυτη την (πρωτη) βαση.
Ειναι 10 απλα βηματα με τα οποια ειμαι πεπεισμενος πως η χωρα θα τερματιζε την οικονομικη κριση και θα βαδιζε ολοταχως προς την αναπτυξη.
Επισης, βαζω μια ψηφοφορια ναι/οχι, οπου ουσιαστικα τα "ναι" θα προσμετρωνται ως "ψηφοι" (για να καταγραφει μια πρωτη δυναμικη του κομματος).

ΘΕΣΕΙΣ:

1) Απολυτη ελευθερια της εκφρασης, χωρις κανεναν ιδεολογικο περιορισμο (πχ ναζισμος, αναρχια, προτροπη σε βια, προσηλυτισμος). Μοναδικη εξαιρεση η συκοφαντικη δυσφημηση

2) Απολυτη ελευθερια διακινησης ναρκωτικων εφοσον φορολογουνται/ απολυτη ελευθερια ασκησης του επαγγελματος της πορνειας ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ- εφοσον φορολογειται

3) Απολυτη ελευθερια της αγορας χρηματος- ειτε απο ιδιωτες ("τοκογλυφους"), ειτε απο τραπεζες, ειτε απο επιχειρησεις. Απαραιτητη η καταβολη αποθεματικων στην Κεντρικη Τραπεζα και η πληρωμη φορων, φυσικα.

4) Δικαιωμα στην ευθανασια, στην απεργεια πεινας μεχρι θανατου, στην αποτεφρωση και τον οποιονδηποτε αλλο τροπο ταφης

5) Ανεξιθρησκεια, πληρης αποσυνδεση της εκκλησιας απο το κρατος, πληρης αποσυνδεση κομματων με κρατικες επιχορηγησεις, απαγορευση καθε κονδυλιου προς ΜΚΟ, απορροφηση των κοινωνικα απαραιτητων αλλα ελλειματικων ΜΚΟ απο κρατικους φορεις, κι ελεγχος κατευθειαν απο τα ταμεια του κρατους (παραλληλα με την συνεχιση αντλησης εισφορων απο ιδιωτες, βασει του ισχυοντος καθεστωτος λειτουργιας τους)

6) Απαγορευση της οποιασδηποτε κρατικης παρεμβασης στην επιχειρηματικοτητα, στον Τυπο ή τις τεχνες, μεσω επιχορηγησεων. Μοναδικος τομεας εμμεσης επιδοτησης (μεσω φοροελαφρυνσεων), οι εξαγωγικες μοναδες της χωρας. (Με προοπτικη ισορροπησης του εμπορικου ισοζυγιου)

7) ΑΜΕΣΗ ψηφιοποιηση ολων των αρχειων κρατικων υπηρεσιεων, με εντατικη, υποχρεωτικη εργασια ολων των υπαλληλων που διοριστηκαν εκτος ΑΣΕΠ (και που μεχρι την ολοκληρωση της εργασιας ψηφιοποιησης θα πρεπει να εχουν βρει δουλεια στον ιδιωτικο τομεα, γιατι μετα θα απολυονται). Στοχος, η διαφανεια, η καλυτερη κι αποτελεσματικοτερη ελεγκτικη δυνατοτητα του κρατικου μηχανισμου και, επομενως, η φορολογικη δικαιοσυνη

8) ΑΜΕΣΗ παραδοση ολων των ΔΕΚΟ σε ιδιωτες, χωρις περιορισμους ως προς τη διατηρηση του αριθμου του προσωπικου (εφοσον φυσικα μπορουν και διατιθενται να πληρωσουν για καθε απολυση, οπως οριζει ο νομος). Δεν γινεται λογος για "πωληση" αλλα για "παραδοση", διοτι οι επιχειρησεις θα παραχωρηθουν χωρις τιμημα αγορας (ειναι αδυνατον να πιαστουν αξιοπρεπεις τιμες μεσα σ' αυτη τη συγκυρια). Ο τροπος επιλογης του νεου ιδιοκτητη θα ειναι ως εξης: Οποιος δεσμευτει να επενδυσει τα περισσοτερα χρηματα στην επιχειρηση για την επομενη δεκαετεια, θα την παιρνει εναντι ενος ευρω. Αν δεν τηρηθει η ρητρα, θα την χανει χωρις αποζημιωση και θα πληρωνει αποζημιωση στο κρατος. Επισης, αν δεν εχει την οικονομικη βαση- και ρευστοτητα- για τις επενδυσεις που υποσχεται, θα αποκλειεται απο τον διαγωνισμο εξ' αρχης. Επιχειρησεις- μονοπωλια, οπως η ΔΕΗ, θα σπαστουν σε ισα κομματια πριν παραχωρηθουν, ουτως ωστε να δημιουργηθει ανταγωνισμος και ισορροπια τιμων.

9) Απελευθερωση ΟΛΩΝ των επαγγελματων- αποζημιωση οσων εβγαλαν αδειες πολυ προσφατα, μεσω παραχωρησης ομολογων. Απελευθερωση της παιδειας, σε ολα τα επιπεδα και τις βαθμιδες. Στοχος ο τερματισμος της διαρροης συναλλαγματος απο φοιτητες, κι η ωθηση στην ερευνα, που σημερα, με τους κρατικους πορους ωχρυα.

10) Φορολογια 10% στα επανεπενδυομενα κερδη των επιχειρησεων, φορολογια 45% στα μερισματα (ολα, πριν ακομα μοιραστουν), και ολα τα εσοδα ιδιωτων (πχ μισθοι/ ενοικια) κατα το ποσο που υπερβαινουν τις 35.000 ευρω ετησιως. Κατω απο τις 35.000, ο συντελεστης ειναι ευνοϊκότερος. (Και αν τα κρατικα αποτελεσματα υπολειπονται των στοχων, ανοδο στο 50% για τα διανεμομενα- δηλ. τα μερισματα-, χωρις ανοδο των επανεπενδυομενων). Στοχος του κρατους, η διασφαλιση της επιβιωσης αστεγων, απορων, ανασφαλιστων κλπ... Δευτερευοντως, η εκπαιδευση κι οι υποδομες. Οι στρατιωτικες δαπανες, διατηρουνται στα ιδια επιπεδα εφοσον συνδυαστουν με ΑΜΕΣΗ εξορυξη πετρελαιου στο Αιγαιο, ή μειωνονται κατακορυφα, εφοσον δεν διαφαινεται προοπτικη εξορυξης. Η συνδεση εσοδων απο ορυκτο πλουτο με εξοπλιστικα προγραμματα θα μπορουσε να αυτοματοποιηθει, μεσω μαθηματικου τυπου.

(11) Τελευταιο σημειο (bonus)- που απτεται της υλοποιησης:
Ελευθερια της διαδηλωσης, της απεργιας και καθε αλλου νομιμου μεσου δρασης, χωρις παρεμβαση της δικαιοσυνης (εκ μερους της κυβερνησης). Ωστοσο, ρητος και κατηγορηματικος κανονας λειτουργιας της νεας κυβερνησης: Καμια διαπραγματευση με απεργους, μεχρις οτου διακοψουν την απεργια τους. Αν οι απεργοι περιφρονησουν τον κανονα και ο διαλογος καταστει αδυνατος, η απεργια συνεχιζεται κανονικα... (αλλα με γνωση αυτων που την διοργανωνουν πως λειτουργουν εκδικητικα και μονον, διοτι βασει της παραπανω δεσμευσης, η κυβερνηση δεν θα συνομιλησει ποτε μαζι τους). Δεδομενης της πληρους απελευθερωσης επαγγελματων (πχ ταξι), τα περιθωρια των απεργων να ασκησουν πιεση περιοριζονται. Αλλα οση πιεση κι αν ασκησουν, η κυβερνηση οφειλει να μην παραβιασει ποτε την βασικη αρχη του μη-διαλογου.

Αν θεωρειτε το παραπανω πλανο εξοδου απο την κριση πειστικο και ορθολογικο, συνεισφερετε με αποψεις, κρισεις, προτασεις ωστε να γινει ακομα καλυτερο... Ή απλα διαδωστε το στο Ιντερνετ. Δωστε δυναμη στο νεο (ιντερνετικο) κομμα.

Ας ξεκινησει η ανατροπη της κρισης μεσα απο το Bourdela!
Μπορουμε!
:happy:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Πρωτα απ ολα πρεπει ολα τα μελη του site να συζητησουνε να βρουνε ενα ΓΑΜΗΣΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ για το κομμα που να μας αντιπροσωπευει...Μετα συζηταμε για πολιτικη γραμμη...

ΜΠουρδελιαρηδες Ανατροπεις για μια Ζωντανη Οικονομια

"ΜΠΑΖΟ"

Με εμβλημα την... ανοικοδομηση!!!!!!

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Γουσταρεις να  τρολλαρεις, ετσι? :2funny:

Αν θεωρεις τρολλαρισμα την αμεση μπουρδελοδημοκρατια,τοτε ΝΑΙ! Τρολλαρω...
Αν ομως πιστευεις σε μια αλλη, παραγωγικοτερη, δημοκρατικοτερη και πιο συγχρονη κοινωνια, τοτε ΟΧΙ
Τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα....

Παμε για τη νικη, συντροφοι
Μπορουμε!
:thumbsup:

ΥΓ Οποιοδηποτε αλλο αποτελεσμα περαν της αυτοδυναμιας, θα εκληφθει ως πανωλεθρια

karablaxos

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2008
Like
14
Πόντοι
6
...σχετικα με τις ΔΕΚΟ....γιατι ο ιδιοτης να ασχοληθει με αυτες;ποιο το κηνιτρο;την δουλεια του δεν μπορει να την κανει το δημοσιο;  και δεν μιλαω για το παρον δημοσιο βεβεα;

liberog0

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
6
γι'αυτό γουστάρω το bοurdela.com
πάμε γεραααααααααααά... :dancing:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
...σχετικα με τις ΔΕΚΟ....γιατι ο ιδιοτης να ασχοληθει με αυτες;ποιο το κηνιτρο;την δουλεια του δεν μπορει να την κανει το δημοσιο;  και δεν μιλαω για το παρον δημοσιο βεβεα;

Διοτι δυστυχως υπολειτουργουν ΟΛΕΣ, αγαπητε φιλε
Επισης, μην ξεχνας οτι μετα την ιδιωτικοποιηση, οχι μονον απαλλασσουν απο εξοδα το κρατος (σε περιπτωση που ειναι ελλειματικες), αλλα, εφοσον βγαζουν κερδη, ενα μεγαλο μερος τους (45-50% για τα διανεμομενα), παει πισω στο κρατος για την ασκηση κοινωνικης πολιτικης (πχ ενισχυση- εκπαιδευση των ανεργων)

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
γι'αυτό γουστάρω το bοurdela.com
πάμε γεραααααααααααά... :dancing:

Ριχτε το στα Facebook και στα e-μελια, γιατι δεν κατεχω πραμα απο τετοια
Ειμαι μετριοπαθης ηγετης (σαν τον Παπαδημο και τον Μοντι)  :2funny: :2funny:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Όταν τoν ρωτoύσαν τι θα έκανε αν εκλεγόταν πρωθυπoυργός, απαντoύσε:

«Πρώτα απ’ όλα θα βγάλω τα συρματoπλέγματα από τo Δαφνί και θα τα βάλω στα ελληνικά σύνoρα. Γιατί δεν επιτρέπεται να υπάρχoυν Έλληνες διαβιoύντες εκτός συρματoπλέγματoς».

«Αθηναίoι βγάλτε με

και θα περνάτε φίνα

φρενoκoμεία πάμπoλλα

θα κτίσω στην Αθήνα».

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Όταν τoν ρωτoύσαν τι θα έκανε αν εκλεγόταν πρωθυπoυργός, απαντoύσε:

«Πρώτα απ’ όλα θα βγάλω τα συρματoπλέγματα από τo Δαφνί και θα τα βάλω στα ελληνικά σύνoρα. Γιατί δεν επιτρέπεται να υπάρχoυν Έλληνες διαβιoύντες εκτός συρματoπλέγματoς».

«Αθηναίoι βγάλτε με

και θα περνάτε φίνα

φρενoκoμεία πάμπoλλα

θα κτίσω στην Αθήνα».

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Το "ΜΠΑΖΟ" ειναι σαφως ανωτερο και πιο ελπιδοφορο απο το "Α’ Αναμoρφωτικό Κόμμα".
Επισης, ειμαι κοντος,αγοραφοβικος τεχνοκρατης κι οχι ευθυτενης ρητωρ, ουτε συμπαθων τη δημοσιοτητα
Γι' αυτο κι εξ' αρχης παρεδωσα το κομμα στο λαο, αφηνοντας τους θωκους και τις δοξες
Το μονο που με νοιαζει ειναι να βγει ο τοπος απο την κριση. Τα προσωπα επονται του στοχου
(οχι πως θα με χαλαγε ενα Υπ. Αναπτυξης  :2funny:)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Θα ηθελα να προβω στη δημιουργια ενος νεου κομματος, αλλα ελλείψει των απαραιτητων οικονομικων πορων και γνωριμιων, περιοριζομαι σ' αυτη την ατυπη ιδρυτικη διακηρυξη μεσω του Bourdela.com.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Εγω φιλε μου μιας και ειμαι αποιφητος ΑΣΟΕΕ θα ηθελα να αναλαβω το υπουργειο οικονομικων στη κυβερνηση ΜΠΑΖΟ  :rockon: :rockon: :rockon:

Εγω ειμαι ΠΑΠΕΙ!!!
Χχαχαχαχα
Ενταξει, θα ανταμειφθεις, στελεχαρα μου...
Loyalty over skill  ;)  (Θα βαλουμε και καναν Βαρουφακη για βοηθο σου-αλλα αποκλειστικα σε δευτερο πλανο, γιατι δεν κανουν οι γνωσεις τον υπουργο... Αλλα η προσωπικοτης και η θεληση!)

karablaxos

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2008
Like
14
Πόντοι
6
...συμφωνω για αυτα που λες για της δεκο αλλα για αυτη την καταντια φταινε τα προσωπα και και η δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο.μου φαινεται παραδοξο να μην πηγαινει καλα μια επιχειρηση μονοπολιο.και το λεω αυτο γιατι νομιζω οτι επιχειρησης οπος φως, νερο, ρευμα, τηλ, λημανια, ενεργια γενικοτερα  πρεπει να ανηκουν στο ελληνικο κρατος γιατι ειναι μεγαλης σημασιας. αλλα ξαναλεω οχι αυτο το (κρατος). δεν μπορω να φανταστω τι ειναι αυτο που θα μπορει να κανει ο ιδιοτης και οχι  το κρατος...επισημενω οτι δεν ειμαι δημοσιος υπαλληος και ουτε εχω καμια σχεση με αυτο το σκυλολοι....

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Το "ΜΠΑΖΟ" κραταει αποστασεις απο το εγχειρημα του "ΒΥΖΑΝ"
Αφ' ενος εμεις δεν ειμεθα προσωποκεντρικο κομμα
Αφ' ετερου, υποσχομεθα 1000 χρονια μπροστα
Οχι 1000 χρονια πισω!

Παμε να ανυψωσουμε την Ελλαδα μεσα απο τα ερειπιά της
Μεσα απο τα...Μπάζα της!

"ΜΠΑΖΟ...
Το κομμα με εμβλημα τα οικοδομικα υλικα!"

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
http://[URL unfurl="true"]www.ecokorinthia.gr/wp-content/uploads/2009/02/eisodos1.jpg[/img[/URL]]

:2funny:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
...συμφωνω για αυτα που λες για της δεκο αλλα για αυτη την καταντια φταινε τα προσωπα και και η δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο.μου φαινεται παραδοξο να μην πηγαινει καλα μια επιχειρηση μονοπολιο.και το λεω αυτο γιατι νομιζω οτι επιχειρησης οπος φως, νερο, ρευμα, τηλ, λημανια, ενεργια γενικοτερα  πρεπει να ανηκουν στο ελληνικο κρατος γιατι ειναι μεγαλης σημασιας. αλλα ξαναλεω οχι αυτο το (κρατος). δεν μπορω να φανταστω τι ειναι αυτο που θα μπορει να κανει ο ιδιοτης και οχι  το κρατος...επισημενω οτι δεν ειμαι δημοσιος υπαλληος και ουτε εχω καμια σχεση με αυτο το σκυλολοι....

Η βασικη διαφορα ειναι μία:
Το κινητρο
Μια κρατικη επιχειρηση εχει την ανεση να μην ειναι πολυ αποδοτικη
Μια ιδιωτικη, οχι. Διοτι θα καταρρευσει (δεν θα την διασωζει αιωνιως το κρατος)
Φυσικα, τονισα οτι για να γινουν ιδιωτικα ολα αυτα, πρεπει να ΜΗΝ ειναι μονοπωλιακα!
Να σπασουν σε κομματια πρωτα, και μετα να πουληθουν

ΥΓ Κι εγω επισημαινω ποτι δεν ειμαι φιλελευθερος ιδεολογικα. Ειλικρινα... Ειμαι σε πολυ διαφορετικο χωρο. Εξ' ου και οι συντελεστες που προτεινω. Η δεξια παραδοσιακα θελει να τα παει ολα στο 25%, αλλα με τις παρουσες συνθηκες οι φτωχοι και οι αδυναμοι θα πεθανουν...
Αν εχω σε καποια σημεια νεοφιλελευθερη προσεγγιση, ειναι επειδη πιστευω οτι σε συνθηκες υφεσης, μονο ετσι μπορει να παρει μπρος η μηχανη. Για αργοτερα το συζηταμε

ΥΓ2 Τα (σημερινα) κρατικα μονοπωλια, επειδη ακριβως ειναι μονοπωλια, δεν μπορουν να αξιολογηθουν αντικειμενικα ως προς την αποδοτικοτητα τους. Διοτι πολυ απλα, δεν εχουν αντιπαλο. Οποτε, ειτε ειναι πλεονασματικα ως επιχειρησεις, ειτε ειναι ελειματικα, αυτο απο μονο του δεν λεει κατι
Ωστοσο, πιστευω οτι με καλυτερη διαχειριση θα ηταν πολυ δυνατοτερα και αποτελεσματικοτερα

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: Απιστευτο γελιο το ΒΥΖΑΝ..

Να κανουμε και εμεις διαφημιστικο spot στο Μεταξουργειο :cool2:

Υπουργε μου, αναλαβε διερευνητικες επαφες με Μαυρο Θανατο για την διοργανωση καμπανιας
(προσωρινα σε οριζω και Εκπροσωπο Τυπου/ Υπευθυνο Πολιτικου Σχεδιασμου, μεχρι να βρεθει τριτο μελος  :2funny:)

ΥΓ Οι ψηφοι μας, δηλαδη τα "Ναι" της δημοσκοπησης αυξανονται εκθετικα
Τριζουν τα θεμελια του συστηματος λεμεεεεεεε
Εμπρος συντροφοι, πισω εχοντες και κατεχοντες (και φεμινιστριες  :grin:)

:uzi:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom