Νέα

Νέες Ρωσίδες. Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα studian
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Επειδή μιλάμε πολύ για τις κοπέλλες που δουλεύουν στα στριπ ή είναι CG και CT, αλλά και μερικές από στούντιο, και τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν, σκέφτηκα το παρακάτω κείμενο ενός σύγχρονου Ρώσου συγγραφέα. Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει 3 βιβλία του. Το κείμενο αυτό είναι από το τελευταίο του με τίτλο ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

Πως σας φαίνεται;

ΒΙΚΤΟΡ ΠΕΛΕΒΙΝ
ΕΝΑ ΒΟΓΚ

Ένα κουλόμπ είναι η ποσότητα ηλεκτρισμού που διέρχεται από την εγκάρσια τομή του αγωγού με τη βοήθεια ρεύματος ίσου προς ένα αμπέρ σε διάστημα ενός δευτερολέπτου.
ΣΥΣΤΗΜΑ SI.

Ένα Βογκ είναι η ποσότητα της ματαιοδοξίας που εκλύεται στη γυναικεία τουαλέτα του ρεστοράν SCANDINAVIA όταν η Ντιάνα, που ανακουφίζει την πελατεία της με χειρομασάζ, και η Λάντα, που είναι άσσος στο στοματικό μασάζ, κοιτάζονται με την άκρη του ματιού τους μέσα από τον καθρέφτη και καταλήγουν να συμφωνήσουν τηλεπαθητικά ότι διαθέτουν το ίδιο περίπου επίπεδο glamour, καθώς η τσάντα ARMANI με τις λευκές φολίδες, που μοιάζει να έχει φτιαχτεί από το δέρμα ενός αλμπίνο παγκολίνου, και το ρολογάκι GUCCI, με την ιριδίζουσα διακόσμηση του τοποθετημένο μέσα σε ένα ατσάλινο περιτύλιγμα με ευγενείς αναλογίες, κάνουν σετάκι με το όμοιο με τσαλακωμένη σχολική φόρμα κοστούμι PRADA, που ταιριάζει πολύ βιτσιόζοκα με το αλά γκαρσόν κούρεμα, αλλά αυτή η ισορροπία παραδειγμάτων και ελιγμών που επιτεύχθηκε με τόσο κόπο αποδεικνύεται εντελώς ασήμαντη όταν στην τουαλέτα μπαίνει ηφυσιοθεραπεύτρια Μιούσια με το μαλλί καρφάκι στερεωμένο με ζελέ πάνω από το γιακά του λευκού φορέματος BURBERRY, που θυμίζει σφιχτοκουμπωμένο σταυρωτό αδιάβροχο με λοξά κομμένα μανίκια, και τότε η Λάντα και η Ντιάνα συνέρχονται και θυμούνται ότι δεν είναι τα GUCCI ή τα PRADA, που μπορεί να τα αποκτήσει με μιας βδομάδας προσπάθειες κάθε συμπαθητική μαθητριούλα, ούτε καν τα BURBERRY με τις δυο σειρές φιλντισένια κουμπιά, αλλά το αυτοκίνητο MERCEDES GELANDEWAGEN της φίρμας BRABUS που αγγίζει την διαστημική τελειότητα, με τα χρυσά σύμβολα RV-700, με το οποίο κατέφτασε, ως συνήθως η Μιούσια, παρέα με το φίλο και σπόνσορα της, ενώ δε η Μιούσια συνειδητοποιεί με οδυνηρή σαφήνεια ότι το μυστικό της πραγματικής ανακούφισης δεν βρίσκεται τόσο στην γνώση της ψυχολογίας και της ανατομίας των ανδρών, ή σε άλλες πλευρές της οδυνηρής πείρας των γυναικών, όσο, αντίθετα, στην πλήρη απουσία αυτών των πραγμάτων, στη βελούδινη απαλότητα της ψυχής και στην αφελή καθαρότητα του βλέμματος, που συνδέεται όχι τόσο με την ηλικία αλλά με την άγνοια κάποιων πραγμάτων, τα οποία η Μιούσια ποτέ πια δεν θα μπορέσει να ξεχάσει, κάτι που στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς δεν εγγυάται μια θέση σε ένα αυτοκίνητο BRABUS RV-700 την επομένη, καθώς η Λάντα και η Ντιάνα είναι πολύ νέες και πρόθυμες για τα πάντα, και η κρέμα VICHY PUETAINE δεν γυρίζει πίσω τον χρόνο, όπως υπόσχονται οι εσώκλειστες οδηγίες χρήσεως, αλλά μάλλον το ανεπανόρθωτο πέρασμα του υπενθυμίζει, ενώ, και τούτο μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρό από όλα τα παρπάνω, ο ίδιος ο φίλος και σπόνσορας της, που αυτή τη στιγμή καπνίζει στο μπαλκόνι ένα πούρο μάρκας TRINIDAD FUNDADORES, που το κοιτάζει ειρωνικά πίσω από το κιγκλίδωμα ασφαλείας ο ακρωτηριασμένος ανάπηρος με την κουρελιασμένη στολή καμουφλάζ, αρχίζει να μαντεύει ότι το θέμα δεν είναι το στοματικό μασάζ, ούτε καν το πρωκτικό σεξ, αλλά αυτή ηα απότομη παγερή και ανείπωτα ανησυχητική ριπή του ανέμου που μόλιςφύσηξε ξαφνικά από την μεριά του ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ, αν και μπορεί (και μάλλον αυτό συνέβη), για μια ακόμα φορά όλα αυτά να ήταν γέννημα της φαντασίας όλων τους.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Γράψε αυτά γιατί το άλλο thread μου το γ..ε

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Πόσο νέες studian; Γιατί παντρεύονται από τα 21. Από τη Μόσχα από ότι έχω αντιλγηφθεί έτσι σκέπτονται.
Και το γράψιμο, δεν ξέρω πως είναι στα Ρώσσικα, αλλά μου φαίνεται ηλίθιο

OP
OP
S

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Το νέες Ρωσίδες είναι με την έννοια του σύγχρονες. Νέος Ρώσος είναι ο σύγχρονος μετασοβιετικός Ρώσος. Η έκφραση υπάρχει στα Ρωσικά. Όπως λέμε νεοέλληνας. Ο τίτλος του κειμένου είναι ΕΝΑ ΒΟΓΚ.

Η μετάφραση του κειμένου είναι καλή. Το έχω και στα Ρώσικα το κείμενο. Για μένα δεν είναι ηλίθιο. Δείχνει ανάγλυφα την ματαιότητα και το ψώνιο αυτών των ανθρώπων της μετασοβιετικής εποχής. . Και τελειώνει με τον άνεμο που έρχεται από το Κρεμλίνο. Μπορεί να τα αλλάξει όλα; Ή όλα αυτά είναι μια φαντασίωση;

Χθες το βράδυ ήμουν στο Κάραβελ στο Καβούρι και στο παραδίπλα τραπέζι καθόταν μια Ρωσίδα που είχε περάσει από πολλά κρεβάτια. Μου θύμισε αυτό το κείμενο. Τα ανέσυρα λοιπόν. Σκέφτηκα ότι αφού τις νταραβεριζόμαστε καλό θα ήταν να δούμε πως ένας από τους σημαντικότερους ρώσους λογοτέχνες τις σκιαγραφεί.

Και συγγνώμη που σου γάμησα το άλλο θρεντ.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Συγχωρεμένος  :2funny: :2funny: :2funny: . Δεν είπα ηλίθιο το νόημα αλλά τον τρόπο εκφοράς του συγγραφέα. Οτί είναι σημαντικός το ξέρω, μου το είχε προτείνει μια κοπέλα και σε μια άλλη δεν άρεσε. Τα γραφόμενα μάλλον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά ο τρόπος γραφής...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι αυτές οι γκόμενες μπαινουν σε ένα τεράστιο παιχνίδι ανταγωνισμού όχι μόνο για ρούχα, λεφτά αλλά και πελάτες και από την άλλη ψάχνουν κάποιον που θα μπορούσε να τους προσφέρει κάτι ουσιαστικό

OP
OP
S

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Συγχωρεμένος  :2funny: :2funny: :2funny: . Δεν είπα ηλίθιο το νόημα αλλά τον τρόπο εκφοράς του συγγραφέα. Οτί είναι σημαντικός το ξέρω, μου το είχε προτείνει μια κοπέλα και σε μια άλλη δεν άρεσε. Τα γραφόμενα μάλλον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά ο τρόπος γραφής...
Και εμένα μου έκανε εντύπωση ότι δεν βάζει ούτε μία τελεία. Προφανώς χρησιμοποιεί αυτό το στυλ για κάποιο λόγο. Ίσως θέλει να δώσει έμφαση στην ταύτητα της συνειρμικής σκέψης. Γιατί πηδάει από τον συνειρμό της μιάς στης άλλης και τέλος στου άνδρα. Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Κατά την εντύπωσή μου είναι προφανώς επιτηδευμένο και μάλλον ανώριμο

Stories

Νέο!

Stories