Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15K
  • Εμφανίσεις 910K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Mpekasss

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2015
Μηνύματα
7
Like
0
Πόντοι
0

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Μηνύματα
3.639
Κριτικές
388
Like
8.913
Πόντοι
25.056

Προφυλακτικό «φωνάζει» τα αφροδίσια νοσήματα

Αναπτύχθηκε από τρεις έφηβους και προειδοποιεί για χλαμύδια και σύφιλη, αλλάζοντας χρώμα


Ένα «έξυπνο» προφυλακτικό ικανό να αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), προειδοποιώντας έτσι για την ύπαρξή τους ανέπτυξε μια ομάδα μαθητών από τη Βρετανία.


Το S.T.EYE, όπως ονομάζεται, είναι εξοπλισμένο με έναν ενσωματωμένο δείκτη ο οποίος ανιχνεύει νόσους όπως τα χλαμύδια και η σύφιλη, με αποτέλεσμα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το παθογόνο που εντοπίζεται κάθε φορά.

Μαθητική καινοτομία για ένα υγιέστερο μέλλον

Συγκεκριμένα, οι μαθητές Ντάνιαλ Αλί, 14 ετών, Μουάζ Ναουάζ, 13 ετών και Σιράγκ Σα, 14 ετών, από την Ακαδημία Άιζακ Νιούτον, στο Έσεξ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χρήσιμο «εργαλείο» το οποίο «καθιστά την ανίχνευση επικίνδυνων ΣΜΝ ασφαλέστερη από κάθε άλλη φορά», χωρίς την ανάγκη για επεμβατικές εξετάσεις.

Η επαναστατική ιδέα των ευρηματικών μαθητών μάλιστα, απέσπασε το βραβείο εφηβικής καινοτομίας TeenTech, ως η καλύτερη καινοτομία υγείας.

«Δημιουργήσαμε το S.T.EYE, με στόχο έναν νέο τρόπο ανίχνευσης ΣΜΝ ώστε να συνεισφέρουμε στο μέλλον της επόμενης γενιάς» δήλωσε ο Αλί. «Σκοπός μας ήταν να προσφέρουμε στους χρήστες έναν ασφαλή τρόπο εντοπισμού αφροδίσιων νοσημάτων, μέσα από την ιδιωτικότητα του ίδιου τους του σπιτιού. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να προσφέρει γαλήνη στους χρήστες και παράλληλα να ενισχύει την υπευθυνότητά τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Το «έξυπνο» προφυλακτικό διαθέτει στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο μόρια τα οποία προσδένονται σε συγκεκριμένα βακτήρια και ιούς. Τα μόρια αυτά, κάνουν στη συνέχεια το προφυλακτικό να… λάμπει, φθορίζοντας σε διάφορα χρώματα και σε χαμηλό φωτισμό, ανάλογα με τις παθογόνες ουσίες που έχουν ανιχνευθεί. Για παράδειγμα, όταν το S.T.EYE εντοπίζει χλαμύδια θα… πρασινίζει, στην ύπαρξη έρπητα γεννητικών οργάνων θα κιτρινίζει, στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) θα γίνεται μοβ, ενώ όταν εντοπίζει σύφιλη θα παίρνει μπλε χρώμα.
 

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Μηνύματα
13.044
Like
2
Πόντοι
166
Οπως το λεει και ο τιτλος αγαπητοι φιλοι μου. Δεν θα πω πολλα λογια μπορειτε να το δειτε με τα ιδια τα ματια σας. Ν[size=40pt]α ζησουν τα καλα παιδια οι φιλοι μας οι λιμενικοι που τους μαζεψανε και τους φερανε στην πατριδα μας.
[/size]
ποσο μαλακας εισαι μας λες?και σε εχουμε και στην πατριδα μας
 

Επισκέπτης
Ορισμενοι απο τους λαθρομεταναστες που ερχονται εδω δεν ερχονται με καλους σκοπους.
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.501
Like
35.780
Πόντοι
9.931
Μαθητής σέρνει στα δικαστήρια του Βόλου την καθηγήτρια του επειδή έχασε το κινητό του!


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Βόλο, μετά από μήνυση που υπέβαλλε εις βάρος της η οικογένεια μαθητή του Λυκείου όπου υπηρετούσε η καθηγήτρια.

Η οικογένεια του μαθητή διεκδικεί από την εκπαιδευτικό, 2.500 ευρώ ως αποζημίωση για κινητό τηλέφωνο που έχασε το παιδί τους κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων!
Πριν από τρία χρόνια, στη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων σε κεντρικό λύκειο του Βόλου, ο υποψήφιος μαθητής, πέρασε την πύλη του σχολείου για να δώσει μάθημα έχοντας όμως το πανάκριβο κινητό του στο χέρι.
Η είσοδος υποψηφίων όμως στην αίθουσα της εξέτασης ακόμη και με κλειστό κινητό απαγορεύεται από το Νόμο. Αναγκάστηκε λοιπόν να το αφήσει σε κουτί μαζί με άλλα κινητά έξω από την αίθουσα διδασκαλίας.
Βγαίνοντας από την αίθουσα της εξέτασης, διαπίστωσε ότι το κινητό έλειπε. Διαμαρτυρήθηκε στην επιτροπή των εξετάσεων και στη διεύθυνση του σχολείου. Αργότερα, οι γονείς του κίνησαν νομικές διαδικασίες κατά της Προέδρου της επιτροπής εξετάσεων, απαιτώντας αποζημίωση για το κινητό, το οποίο ήταν αξίας 700 ευρώ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και τα γεγονότα εξέθεσε η μητέρα του μαθητή. Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στην απαγόρευση που ισχύει για την είσοδο στην αίθουσα των πανελληνίων με κινητά τηλέφωνα, ενώ επικαλέστηκε το καθηκοντολόγιο, στο οποίο πουθενά δεν αναφέρεται ως υποχρέωση των καθηγητών και των επιτροπών των εξετάσεων η φύλαξη των κινητών.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα. Ωστόσο η εκπαιδευτική οικογένεια στον Βόλο είναι ήδη αναστατωμένη. Μάλιστα φέτος, στη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων, οι διευθυντές είχαν ενημερώσει τους υποψηφίους ότι απαγορεύεται ακόμη και να φέρνουν μαζί τους τα κινητά κι ότι υπεύθυνοι θα είναι οι ίδιοι για τυχόν απώλειά τους.

 

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Μηνύματα
4.375
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Πώς βγήκε η φράση: «Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα», γνωστή και ως της «πουτ…ας το κάγκελο»; Έχει αναφορά σε αληθινά γεγονότα της σύγχρονης αστικής ιστορίας...

Στην Ελλάδα το κάγκελο έχει την τιμητική του. Έχει γίνει σύνθημα, «τα μυαλά στα κάγκελα», έχει γίνει τραγούδι «κάγκελα, κάγκελα παντού», έχει εμπνεύσει και παραλληλιστεί με τη στέρηση της ελευθερίας «της φυλακής τα σίδερα (κάγκελα) είναι για τους λεβέντες». Ένα όμως είναι το πιο γνωστό κάγκελο, αυτό ..«της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα». Ήταν λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν στον όρμο του Φαλήρου, στη μεγάλη ξύλινη εξέδρα της παραλίας του Νέου Φαλήρου, στήνονταν οι ιερόδουλες της εποχής, προσμένοντας υπομονετικά τα ναυτάκια του συμμαχικού στόλου για να κάνουν «σεφτέ»....

http://[URL unfurl="true"]www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2015/07/eksedra_faliro-e1436296135588.jpg[/img[/URL]]

Στα σιδερένια κάγκελα αυτής της εξέδρας, οι ιερόδουλες, με θέα την Ακρόπολη, δημιουργούσαν τέτοιο συνωστισμό, που από ένα σημείο και μετά αναγκάστηκε η κάθε μια τους να γράψει το όνομά της στο κάγκελο που έκανε πιάτσα, θέλοντας να «κλειδώσει τη θέση στη βιτρίνα της». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι ντόπιοι κάτοικοι απαγόρευαν στα παιδιά τους να παίζουν κοντά στα κιγκλιδώματα του αγοραίου έρωτα. Αν και πιθανότατα, τα παιδιά δεν θα άκουγαν τους γονείς τους....

Μια άλλη εκδοχή της ιστορίας θέλει τα κάγκελα να μπαίνουν για πρώτη φορά στο λιμάνι του Πειραιά για να συγκρατήσουν τις ιερόδουλες που προσέρχονταν κατά συρροή στον χώρο, πάλι χάριν του ανταγωνισμού που προκαλούσε η έλευση του συμμαχικού στόλου. Επίσης, η φράση έχει ταυτιστεί με τον χώρο του νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νοσημάτων «Ανδρέας Συγγρός». Οι ιθύνοντες για να βάλουν τάξη στο χώρο αναμονής του νοσοκομείου, όταν οι κοπέλες των κοινών ηθών έκαναν εξετάσεις ,τοποθέτησαν ένα σιδερένιο κάγκελο για να υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Όλες οι εκδοχές δείχνουν σωστές, επικρατέστερη όμως είναι αυτή του Φαλήρου. Σήμερα η έκφραση έχει μείνει στην καθομιλουμένη για να δηλώσει το συνωστισμό ή την έλλειψη τάξης, που μπορεί να δημιουργηθεί σε ένα μέρος, από την μαζική και άτακτη προσέλευση κόσμου....

Διαβάστε όλο το άρθρο: [url=http://[URL unfurl="true"]www.mixanitouxronou.gr/pos-vgike-i-frasi-tis-epi-chrimasi-ekdidomenis-ginekos-to-sidiroun-kigklidoma-gnosti-ke-os-tis-pout-as-to-kagkelo-echi-anafora-se-alithina-gegonota-tis-sigchronis-astikis-istorias/]http://www.mixanitouxronou.gr/pos-vgike-i-frasi-tis-epi-chrimasi-ekdidomenis-ginekos-to-sidiroun-kigklidoma-gnosti-ke-os-tis-pout-as-to-kagkelo-echi-anafora-se-alithina-gegonota-tis-sigchronis-astikis-istorias/[/url[/URL]]
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Πώς βγήκε η φράση: «Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα», γνωστή και ως της «πουτ…ας το κάγκελο»; Έχει αναφορά σε αληθινά γεγονότα της σύγχρονης αστικής ιστορίας...
filos,
Tο πας πολύ πίσω.
Εγώ, σαν πιο νέος, ξέρω κάτι άλλες πουτάνες που ασχολήθκαν με κάγκελα:

untitled22.jpg
 

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Μηνύματα
4.106
Κριτικές
52
Like
17.740
Πόντοι
10.686

Dude007

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2014
Μηνύματα
4.856
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16

Ωραία η ιστορία!  :thumbsup:

Κοίτα τί μαθαίνει κανείς - και αλήθεια πόσα πράγματα (που ισχύουν ακόμη...) έχουν προέλθει από τα κορίτσια της Τρούμπας...
 

Jigsaw24

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2013
Μηνύματα
2.415
Like
736
Πόντοι
96
[size=18pt]Συνελήφθη ο... Πίου![/size]

Της φυλακής τα σίδερα είναι και για τον «Πίου». Ο Νιγηριανός, ο οποίος έγινε γνωστός στους Έλληνες, από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές διαφημίσεις ταξίδεψε στην Αθήνα από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει 1.300 γραμμάρια ηρωίνης, σύμφωνα με το «zougla.gr».

Είχε καταπιεί σακούλες, οι οποίες περιείχαν ναρκωτικά. Ωστόσο, άνθρωποι της ασφάλεια του αεροδρομίου τον πήραν χαμπάρι και προχώρησαν στην σύλληψη του.

www.sport-fm.gr/article/sunelifthi-o-piou/3098172]http://www.sport-fm.gr/article/sunelifthi-o-piou/3098172[/url]
 

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Μηνύματα
4.375
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
«… φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»...  :dancing: :dancing: :dancing:

http://[URL unfurl="true"]www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2014/07/perilkis-pnuka-700x498.jpg[/img[/URL]]

Στο 40ο κεφάλαιο του Επιταφίου του Περικλή που εκφωνήθηκε το χειμώνα του 431 π.Χ., στο τέλος του πρώτου έτους του πελοποννησιακού πολέμου, με σκοπό να τιμήσει τους πρώτους πεσόντες και να εξυψώσει το ηθικό των Αθηναίων συναντάμε την επίμαχη φράση «φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ΄ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας». Μια φράση αρκετά γνωστή λόγω της επίμαχης λέξης, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον και ποικιλοτρόπως για να καλύψει πολλές πτυχές της ζωής του Νεοέλληνα. Ωστόσο, στα χρόνια του Περικλή η λέξη είχε εντελώς διαφορετικό νόημα και σήμαινε την μαλθακότητα, τη νωθρότητα. Γενικότερα, η διάθεση του ρήτορα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι να τονώσει τον πατριωτισμό και το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας των συμπολιτών του σε αυτή την κρίσιμη ώρα για την πόλη τους. Έτσι, με την φράση φιλοκαλοῦμεν τέ γάρ μετ” εὐτελείας… τονίζει την καλαισθησία που κυριαρχεί στη ζωή των Αθηναίων συνοδευόμενη όμως από μέτρο και απλότητα, όπως υποδεικνύεται από την φράση μετ’ ευτελείας. Παρ’ όλα αυτά αυτό το σημείο έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στους μελετητές του Επιταφίου, δεδομένου ότι ο Περικλης μιλά για λιτότητα αλλά η Αθήνα του Χρυσού αιώνος, ξεχώριζε για τα επιβλητικά οικοδομήματα και τους μεγαλοπρεπείς ναούς. Προφανώς, ο Περικλής εννοεί την λιτότητα και την αποφυγή σπατάλης σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές κατοικίες και την ενδυμασία των Αθηναίων. Περαιτέρω, με τη φράση φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας ο Περικλής θέλει να τονίσει ότι οι Αθηναίοι είναι καλλιεργημένοι και ασχολούνται με τις επιστήμες, τα γράμματα και τις τέχνες, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει μαλθακοί, νωθροί και λιγότεροι αξιόμαχοι. Η φράση άνευ μαλακίας χρησιμοποιείται σκόπιμα από τον αγορητή του Επιταφίου....

Ο Αθηναίος ρήτορας, έμμεσα απαντάει στην κακοπροαίρετη κριτική που είχαν δεχθεί οι συμπολίτες του από τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η ενασχόληση με τα γράμματα και τις τέχνες οδηγούν τους πολίτες στη μαλθακότητα και μειώνουν τον ανδρισμό τους. Γενικότερα, οι Σπαρτιάτες είχαν αναπτύξει μια αρνητική στάση για ό,τι σχετιζόταν με τη γνώση, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες και την καλλιέργεια του πνεύματος. Η απαξιωτική στάση των Λακεδαιμονίων συνδέεται άμεσα με την μονομέρεια που τους διέκρινε -η οποία επέτασσε αποκλειστική απασχόληση με τη στρατιωτική εκπαίδευση και την πολεμική προετοιμασία-, καθώς πίστευαν ότι η ενασχόληση του ανθρώπου με την πνευματική του καλλιέργεια επιδρά αρνητικά στην επίδοση τους την ώρα της μάχης και τον καθιστά λιγότερο αξιόμαχο και γενναίο....

[img]http://[URL unfurl="true"]www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2014/07/SPARTIATES.preview.jpg[/img[/URL]]

[url=http://[URL unfurl="true"]www.mixanitouxronou.gr/filosofoumen-anef-malakias-ti-simeni-i-frasi-tou-perikli-pou-agapoun-i-mathites-sto-mathima-ton-archeon/]http://www.mixanitouxronou.gr/filosofoumen-anef-malakias-ti-simeni-i-frasi-tou-perikli-pou-agapoun-i-mathites-sto-mathima-ton-archeon/[/url[/URL]]

 

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Μηνύματα
3.677
Like
843
Πόντοι
96
[size=18pt]Συνελήφθη ο... Πίου![/size]

Της φυλακής τα σίδερα είναι και για τον «Πίου». Ο Νιγηριανός, ο οποίος έγινε γνωστός στους Έλληνες, από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές διαφημίσεις ταξίδεψε στην Αθήνα από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει 1.300 γραμμάρια ηρωίνης, σύμφωνα με το «zougla.gr».

Είχε καταπιεί σακούλες, οι οποίες περιείχαν ναρκωτικά. Ωστόσο, άνθρωποι της ασφάλεια του αεροδρομίου τον πήραν χαμπάρι και προχώρησαν στην σύλληψη του.

www.sport-fm.gr/article/sunelifthi-o-piou/3098172]http://www.sport-fm.gr/article/sunelifthi-o-piou/3098172[/url]
Σιγά μη τον πήρανε χαμπάρι. Καποιος τον έδωσε, και .... καλά τουκανε...
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.598
Κριτικές
61
Like
43.137
Πόντοι
22.785
Μαλακίες.
Καλά κάνεις και το βάζεις όμως, για να μπορεί κάποιος να το σχολιάσει.
.....

.... Καί έγώ πού τό διάβασα τό θεωρώ άνέφικτο...
φαντάσου ... νά ήτανε ΑΛΗΘΙΝΟ !!

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΛΛΛΛΛΛΛΛΑΔΑ !!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom