Επισκέπτης
Τα κέρδη δικά μας... μόνο δικά μας....
στις ζημιές βάλτε πλάτη να ανακάμψουμε....
Πόσο μαλάκες μπορεί να είναι?????
Τα κέρδη δικά μας... μόνο δικά μας....
στις ζημιές βάλτε πλάτη να ανακάμψουμε....
Πόσο μαλάκες μπορεί να είναι?????
παρτα στη μαπα μωρη ψολοχυμενη
Γιατί να τρελαθείς;Η εταιρεία έκανε ένα πλάνο εξυγίανσης.Οι εργαζόμενοι αν θέλουν μπορούν να αρνηθούν και να πάρουν το ρίσκο να χρεοκοπήσει η εταιρία.
Βέβαια σ'αυτη την περίπτωση θα χάσουν για πάντα τον μισθό πιθανώς και την αποζημίωσή τους αλλά δεν θα υποκύψουν στην εργοδοσία όπως λέει ο σύλλογος.
Φίλε μου όποιος δεν θέλει να είναι έρμαιο της εργοδοσίας δουλεύει, δημιουργεί κάνοντας κάτι δικό του, παίρνει ρίσκα και δεν έχει ωράριο.Οποιος δεν μπορεί να το κάνει είτε επειδή είναι δειλός είτε επειδή είναι τεμπέλης σκύβει το κεφάλι και περιμένει την πρώτη του μηνός για να πληρωθεί και αν πληρωθεί λέει και χίλια ευχαριστώ.
Γιατί να τρελαθείς;Η εταιρεία έκανε ένα πλάνο εξυγίανσης.Οι εργαζόμενοι αν θέλουν μπορούν να αρνηθούν και να πάρουν το ρίσκο να χρεοκοπήσει η εταιρία.
Βέβαια σ'αυτη την περίπτωση θα χάσουν για πάντα τον μισθό πιθανώς και την αποζημίωσή τους αλλά δεν θα υποκύψουν στην εργοδοσία όπως λέει ο σύλλογος.
Φίλε μου όποιος δεν θέλει να είναι έρμαιο της εργοδοσίας δουλεύει, δημιουργεί κάνοντας κάτι δικό του, παίρνει ρίσκα και δεν έχει ωράριο.Οποιος δεν μπορεί να το κάνει είτε επειδή είναι δειλός είτε επειδή είναι τεμπέλης σκύβει το κεφάλι και περιμένει την πρώτη του μηνός για να πληρωθεί και αν πληρωθεί λέει και χίλια ευχαριστώ.
Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η γνωστή αλυσίδα εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών "Ηλεκτρονική Αθηνών ΑΕΕ", σε μια προσπάθεια να ανακάμψει οικονομικά.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η εταιρία ζητάει από τους εργαζομένους να δώσουν μέρος του μισθού τους, προκειμένου να "συμμετάσχουν στην οικονομική ανάκαμψη της, στα πλαίσια της συζήτησης με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση της".
Η εταιρία μάλιστα δεν σταματάει εκεί αλλά προτείνει και τρόπους καταβολής της "προσφοράς", οι οποίοι είναι οι εξής: το 1/4 του μισθού Απριλίου 2014, το 1/4 του μισθού Ιουλίου 2014 ή το 1/2 του μισθού Δεκεμβρίου 2014, εφόσον οριστικοποιηθεί η καταβολή του τον Σεπτέμβριο 2014, συνεκτιμώντας την οικονομική κατάσταση της εταιρίας εκείνη την περίοδο.
Όσοι εργαζόμενοι συμφωνούν, καλούνται να υπογράψουν το σχετικό έντυπο. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, από την πλευρά του, συστήνει στους εργαζόμενους να "μην υπογράψουν τη θανατική καταδίκη τους" και να "μην υποκύψουν στο φόβο, τη μοιρολατρία, την ανασφάλεια και την τρομοκρατία της εργοδοσίας".
κατι δεν μου παει καλα με το χαρτι , αν το ειχε συντάξει η μερια της επιχειρησης δεν θα ξεκιναγε ετσι , θα μιλαγε εκ μερους της επιχειρησης , οπως ειναι γραμμενο αυτο φαινεται σαν να ειναι προταση των εργαζομενων...
Η κατι λαθος εχει γινει ή κοροιδευουν τον κοσμο ...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κι εγώ είμαι πρώην εργαζόμενος που αποφάσισε αντί να είναι έρμαιο του κάθε Έλληνα τσοπανοεπιχειρηματία, να κάνει δική του δουλειά. Γιατί εδώ στην Ελλάδα όταν είσαι εργαζόμενος σε μια επιχείρηση αν κάνεις κάτι καλό, τότε αυτό το πετυχε το αφεντικό. Αν έγινε κάτι αρνητικό (όχι με ευθύνη σου), τότε το λάθος είναι μόνο δικό σου.Γιατί να τρελαθείς;Η εταιρεία έκανε ένα πλάνο εξυγίανσης.Οι εργαζόμενοι αν θέλουν μπορούν να αρνηθούν και να πάρουν το ρίσκο να χρεοκοπήσει η εταιρία.
μια μικρη διορθωση...τελικος αποδεκτης ειναι ο εργοδοτης...αυτος βγαινει κερδισμενος απ οποιαδηποτε ενεργεια εις βαρος του εργαζομενου....και μην τα ισοπεδωνουμε ολα... μικρα σωματεια και συνδικατα κατα καιρους εχουν πετυχει μεγαλες νικες υπερ των εργαζομενων κι αν δεν ηταν κι αυτα τα πραγματα πιστεψε με θα ηταν ακομα πολυ χειροτερα για τους απλους εργαζομενους....θα μιλαγαμε για μια ΠΛΗΡΗ (με ολη τη σημασια της λεξης) ασυδοσια...μην κοιτας τα κομματοποιημενα μεγαλα συνδικατα γσεε αδεδυ και λοιποι που αποτελουνται απο ξεπουλημενους λοιμοκοντορους της νδ και του πασοκ ;)Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κι εγώ είμαι πρώην εργαζόμενος που αποφάσισε αντί να είναι έρμαιο του κάθε Έλληνα τσοπανοεπιχειρηματία, να κάνει δική του δουλειά. Γιατί εδώ στην Ελλάδα όταν είσαι εργαζόμενος σε μια επιχείρηση αν κάνεις κάτι καλό, τότε αυτό το πετυχε το αφεντικό. Αν έγινε κάτι αρνητικό (όχι με ευθύνη σου), τότε το λάθος είναι μόνο δικό σου.
Επίσης εδώ στο Ελλαδιστάν νόμος είναι πάντα το δίκιο τουσυνδικαλιστήεργοδοτη (όχι του εργάτη όπως θέλουν να πιστεύουν μερικοί).
Τώρα όσον αφορά την εταιρεία αυτή, είμαι σίγουρος ότι το χαρτί το έφτιαξε η διεύθυνση. όπως είμαι σίγουρος ότι όταν η επιχείρηση πήγαινε καλά δεν είπε ποτέ στους εργαζόμενους ελάτε να πάρετε ένα μισθό επιπλέον λόγω της κερδοφορίας
Παίχτη μπράβο που έκανες δική σου δουλειά αλλά τι πάει να πει πρώην εργαζόμενος τώρα δεν εργάζεσαι;Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κι εγώ είμαι πρώην εργαζόμενος που αποφάσισε αντί να είναι έρμαιο του κάθε Έλληνα τσοπανοεπιχειρηματία, να κάνει δική του δουλειά. Γιατί εδώ στην Ελλάδα όταν είσαι εργαζόμενος σε μια επιχείρηση αν κάνεις κάτι καλό, τότε αυτό το πετυχε το αφεντικό. Αν έγινε κάτι αρνητικό (όχι με ευθύνη σου), τότε το λάθος είναι μόνο δικό σου.
Επίσης εδώ στο Ελλαδιστάν νόμος είναι πάντα το δίκιο του συνδικαλιστή (όχι του εργάτη όπως θέλουν να πιστεύουν μερικοί).
Τώρα όσον αφορά την εταιρεία αυτή, είμαι σίγουρος ότι το χαρτί το έφτιαξε η διεύθυνση. όπως είμαι σίγουρος ότι όταν η επιχείρηση πήγαινε καλά δεν είπε ποτέ στους εργαζόμενους ελάτε να πάρετε ένα μισθό επιπλέον λόγω της κερδοφορίας
κατι δεν μου παει καλα με το χαρτι , αν το ειχε συντάξει η μερια της επιχειρησης δεν θα ξεκιναγε ετσι , θα μιλαγε εκ μερους της επιχειρησης , οπως ειναι γραμμενο αυτο φαινεται σαν να ειναι προταση των εργαζομενων...
Η κατι λαθος εχει γινει ή κοροιδευουν τον κοσμο ...
Εννοούσα ότι είμαι πρώην μισθωτός. Εργαζόμενος είμαι πάντα. Και ποτέ δεν μετάνιωσα που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Το προτιμώ από το να είμαι μισθωτός. Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω απόλυτα με ότι λες, εκτός ίσως από μια λεπτομέρεια. Ο κουμουνιστής δεν βλέπει τα πράγματα με ένα διαφορετικό πρίσμα. Απλούστατα δεν μπόρεσε να μπει στο σύστημα και για αυτό το εχθρεύεται. Όλοι οι κουμουνιστές που ξέρω μόλις είδαν την ευκαιρία να πιάσουν "την καλή", η ιδεολογία πέταξε από το παράθυρο. Εξάλλου η ιστορία του απέδειξε περίτρανα αυτό.Παίχτη μπράβο που έκανες δική σου δουλειά αλλά τι πάει να πει πρώην εργαζόμενος τώρα δεν εργάζεσαι;
Αυτό είναι μια ανοησία των συνδικαλιστών που υπονοούν ότι μόνο αυτοί εργάζονται και ότι τα <<αφεντικά>> απλά καρπώνονται την υπεραξία που παράγουν οι εργαζόμενοι(άρα οι εργοδότες δεν δουλεύουν) Όταν δε αυτό βγαίνει από τα χείλη δεξιών είναι ό,τι πιο γελοίο μπορεί να ακούσει κάποιος (τον γνήσιο κομμουνιστή θα τον σεβαστώ αν και διαφωνώ μαζί του γιατί βλέπει τα πράγματα μέσα από ένα άλλο πρίσμα και ένα τελείως διαφορετικό οικονομικό μοντέλο στο σημερινό καπιταλιστικό σύστημα το καφάλαιο δίνει δουλειές και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό απ'όλους)
Εγώ πάντως όταν ήμουν υπάλληλος μπορεί να κέρδιζα λιγότερα χρήματα και να τα έβγαζα δύσκολα πέρα αλλά είχα λιγότερο άγχος, κουραζόμουν λιγότερο και εργαζόμουν λιγότερο.Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαι πρώην εργαζόμενος.
Τώρα γι'αυτά που είπες για τη χώρα μας πάνω κάτω τα ίδια ίσχύουν παντού(δραστηριοποιούμαι κυρίως στο εξωτερικό)
Κάτι τελευταίο αν και λίγο άσχετο με τα θέμα γιατί άραγε όταν ζητάω υπάλληλο για θέση ευθύνης ενώ υπάρχει τεράστια προσφορά δυσκολεύομαι πάρα πολύ για να βρω κάποιον κατάλληλο (αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζω κυρίως στην Ελλάδα αλλά και έξω) Μήπως τελικά για την ανεργία ευθύνεται και η ανεπάρκεια των <<εργαζόμενων>>;
Γιατί είναι κακό κάποιος να θέλει να είναι επιχειρηματίας? Είναι καθαρά θέμα επιλογής. Εσύ αποφασίζεις να γίνεις μισθωτός, εγώ αποφασίζω να ασχοληθώ με ελεύθερο επάγγελμα. ¨όπως έχουν γίνει τα πράγματα και οι δύο θα πεθάνουμε στο νοσοκομείο σαν τα σκυλιά. Μην ανησυχείς, όλοι τον πούλο παίρνουμε. Δηλαδή ένας περιπτεράς, ή ένας μικροκαταστηματάρχης (π.χ. κρεοπώλης ή μανάβης) που έχει μια οικογενειακή επιχείρηση και προσπαθεί να επιβιώσεις θα πρέπει να πάρει το πούλο από τους κατά φαντασία επαναστάτες?τωρα που θα πεθαινουν στα νοσοκομεια σαν τα σκυλια οι ανθρωποι ελα να μου πεις για το συστημα,οπως και τωρα που ολοι οι μικρομεσαιοι επιχειρηματιας του κωλου θα παρουν το πεος ελα ξανα πες μου για το συστημα!!!και δευτερον το οι κομμουνιστες το να μην θελουν να γλυφουν για να μπουνε στο συστημα,να μην κοιτανε την ευκαιρια να φανε τον διπλανο τους για να κονομησουν,το να εχουν διαφορετικη νοοτροπια ζωης δεν μπορεις καν να το σκεφτεις ε?????αντε καλα επιχειρηματικα ανοιγματα ευχομαι..απλα μετα να προσεχετε μην φουνταρετε απο τις γεφυρες επειδη σαν πνιγουν τα χρεη!!!!!!
Παίχτη μπράβο που έκανες δική σου δουλειά αλλά τι πάει να πει πρώην εργαζόμενος τώρα δεν εργάζεσαι;
Αυτό είναι μια ανοησία των συνδικαλιστών που υπονοούν ότι μόνο αυτοί εργάζονται και ότι τα <<αφεντικά>> απλά καρπώνονται την υπεραξία που παράγουν οι εργαζόμενοι(άρα οι εργοδότες δεν δουλεύουν) Όταν δε αυτό βγαίνει από τα χείλη δεξιών είναι ό,τι πιο γελοίο μπορεί να ακούσει κάποιος (τον γνήσιο κομμουνιστή θα τον σεβαστώ αν και διαφωνώ μαζί του γιατί βλέπει τα πράγματα μέσα από ένα άλλο πρίσμα και ένα τελείως διαφορετικό οικονομικό μοντέλο στο σημερινό καπιταλιστικό σύστημα το καφάλαιο δίνει δουλειές και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό απ'όλους)
Εγώ πάντως όταν ήμουν υπάλληλος μπορεί να κέρδιζα λιγότερα χρήματα και να τα έβγαζα δύσκολα πέρα αλλά είχα λιγότερο άγχος, κουραζόμουν λιγότερο και εργαζόμουν λιγότερο.Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαι πρώην εργαζόμενος.
Τώρα γι'αυτά που είπες για τη χώρα μας πάνω κάτω τα ίδια ίσχύουν παντού(δραστηριοποιούμαι κυρίως στο εξωτερικό)
Κάτι τελευταίο αν και λίγο άσχετο με τα θέμα γιατί άραγε όταν ζητάω υπάλληλο για θέση ευθύνης ενώ υπάρχει τεράστια προσφορά δυσκολεύομαι πάρα πολύ για να βρω κάποιον κατάλληλο (αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζω κυρίως στην Ελλάδα αλλά και έξω) Μήπως τελικά για την ανεργία ευθύνεται και η ανεπάρκεια των <<εργαζόμενων>>;
Γιατί είναι κακό κάποιος να θέλει να είναι επιχειρηματίας? Είναι καθαρά θέμα επιλογής. Εσύ αποφασίζεις να γίνεις μισθωτός, εγώ αποφασίζω να ασχοληθώ με ελεύθερο επάγγελμα. ¨όπως έχουν γίνει τα πράγματα και οι δύο θα πεθάνουμε στο νοσοκομείο σαν τα σκυλιά. Μην ανησυχείς, όλοι τον πούλο παίρνουμε. Δηλαδή ένας περιπτεράς, ή ένας μικροκαταστηματάρχης (π.χ. κρεοπώλης ή μανάβης) που έχει μια οικογενειακή επιχείρηση και προσπαθεί να επιβιώσεις θα πρέπει να πάρει το πούλο από τους κατά φαντασία επαναστάτες?
Η ιστορία δυστυχώς έδειξε ότι δεν υπάρχουν ιδεολογίες αλλά μόνο συμφέροντα. Πες μου ένα κουμουνιστή που δεν έγλυψε για να μπει στο σύστημα. Και όταν μπήκε έγινε ακροδεξιό φασιστικό γουρούνι. Τρανό παράδειγμα ο Στάλιν. Από αγνός επαναστάτης και ληστής τράπεζας (ενάντια στο σύστημα) και εξόριστος στη Σιβηρία, μέσα σε 10 χρόνια εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο μαζικό δολοφόνο της παγκόσμιας ιστορίας. Ο Χίτλερ & ο Τζέκινγκ Χαν μπροστά του ήταν πρόσκοποι. Δες τον Κοτσιφάκη το πρόεδρο της ΟΛΜΕ. έκανε την επαναστατική του γυμναστική και τώρα κατεβαίνει υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. Η άλλη η μεγάλη επαναστάτρια (της Εκάλης) η Κανέλλη, άλλο σούργελο που δεν θέλει να μπει στο σύστημα. Τέτοιος αριστερός γίνομαι κι εγώ. Αλλά δεν έρχεται να ζήσει στα Πατήσια και να πάω εγώ στην Εκάλη. ΡΕ ΟΥΣΤ !!!!
Οι αναρχικοί έχουν ένα ωραίο απόφθεγμα : "Θεέ μου φύλαξε με από ΄δεξιούς συνάδελφους και αριστερά αφεντικά"