Ο RealFM 97,8 κέρδισε την πρωτιά!
Την πρώτη θέση στην κατάταξη των ραδιοφώνων της Αττικής κατέκτησε τον Φεβρουάριο ο RealFM 97,8. To αληθινό ραδιόφωνο κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο στις μετρήσεις της AEMAΡ Bari, αφήνοντας πίσω, περίπου δυο ποσοστιαίες μονάδες, τον ΣΚΑΙ 100,3.
Πρόκειται για ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ανατρέπεται η πρωτοκαθεδρία του ΣΚΑΙ 100,3.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό του RealFM επί των ακροατών από Δευτέρα έως Παρασκευή ανέρχεται στο 17,4% έναντι 15,6% του ΣΚΑΙ. Από Δευτέρα έως Κυριακή ο RealFM συγκεντρώνει ποσοστό 16,1% των ακροατών έναντι 14,5% του ΣΚΑΙ.
Ακούω ΣΚΑΙ χρόνια, και ξέρω γιατί έχει συμβεί αυτό.
Με τις μαλακίες που κάνει ο ΣΚΑΙ θα πάει κι ακόμα πιο κάτω, αν συνεχίσει έτσι.
Θα τις απαριθμήσω εδώ, μπας και τις διαβάσει κανένας από το σταθμό και καταλάβουν το γιατί πάει κάτω:
1) Δυο ώρες την ημέρα (15:00 - 17:00) μεταδίδουν αθλητικά, λες και το κοινό του ΣΚΑΙ ενδιαφέρεται για το τι γίνεται στα γήπεδα. Αν ήθελα γήπεδα, θα πήγαινα στους αντίστοιχους αθλητικούς σταθμούς.
2) Σάββατο - Κυριακή οι αθλητικές ώρες γίνονται 15. Άρα, εγώ ψάχνω να βρω άλλο σταθμό ν' ακούσω συτές τις ώρες.
3) Κόψανε την Ελληνοφρένεια και φέρανε αυτούς τους ηλίθιους τάχα μου δήθεν καλλιτέχνες που έβγαζαν "Το Ίδρυμα". Ευτυχώς, κάποιος το κατάλαβε και φάγανε πόδι.
4) Φέρανε τον Αυτιά (δηλάδή τον τύπο που συνομίλαγε ζωντανά με το βίντεο του Ψωμιάδη) που εν τάξει, καλός άνθρωπος μπορεί να είναι, και (προφανώς) έχει ανάγκη κι αυτός απ' το μεροκάματο, αλλά αυτό που κάνει ΡΙΧΝΕΙ το επίπεδο του σταθμού, δεν το ανεβάζει. Και τη δική του ώρα, ψάχνω επίσης να ακούσω κάτι άλλο.
5) Στα ίδια πλαίσια θα φέρουνε και τον Ευαγγελάτο (στην TV). Κιτρινισμό το λέω εγώ αυτό.
Υπάρχουν άνθρωποι στο ΣΚΑΙ που αν και δεν είναι απολύτως του γούστου μου (Γκίζα, Πορτοσάλτε π.χ.) πα στα διάλα, τους είχαμε συνηθίσει τόσο καιρό τώρα, και τους τρώγαμε.
Αλλά να αρχίσουμε να τρώμε και τον Αυτιά και τον Ευαγγελάτο, ε, πάει πολύ.
Δυστυχώς, με αυτές τις επιλογές ο ΣΚΑΙ ΧΑΝΕΙ αυτό που ήταν, και το κερδίζουν οι άλλοι.
Αν το καταλάβουν έγκαιρα, θα τη γλυτώσουν. Αν όχι, θα καταποντιστούν.
Ξέρετε, το ραδιόφωνο είναι σε μεγάλο βαθμό συνήθεια. Δύσκολα αλλάζεις σταθμό, άπαξ και κολλήσεις κάπου. Και εγώ είμαι χρόνια κολλήμένος στο 100,3, αλλά δε με πληρώνουν κι όλας.
Από το να ακούω τον Αυτιά, ίσως προτιμάω τον Τράγκα.
Θεωρώ ότι στο ΣΚΑΙ υπάρχουν από ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ (Ακριβοπούλου, Παπαδημητρίου, Μπογδάνος) έως πολύ καλοί δημοσιογράφοι (Λυριτζής-Οικονόμου π.χ. άμα θέλετε λαϊκισμό, δε χρειάζεται να πέσετε στον Αυτιά), Ψάλτης, Ανδρίτσος-Υποφάντης, Κοσιώνη, Βούλγαρης, Κουφόπουλος, και υπάρχουν κι αυτοί που απλώς γεμίζουν (όχι δυσάρεστα όμως - αν και κουραστικά) τις ώρες που πρέπει (Γιατζόγλου-Βίδου, Μένεγος-Διοσκουρίδης, Λαβίθης κλπ).
Με το να αραιώνουν οι "καλοί" και να βγαίνουν "καθιερωμένες φίρμες" (τύπου Αυτιά και Ευαγγελάτου) ο σταθμός δεν ανεβαίνει. Κατρακυλάει.
Θα δούμε.