Νέα

Νέα Φιλαδέλφεια : Διχάζει η α λα Monty Python παρέλαση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα company of heroes tho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 588
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Μ' αυτά που διαβάζεις γύρω σου, δεν εύχεσαι να εποικιστεί τάχιστα αυτός ο τόπος;

Την αλήθεια πες!
Οχι ρε φιλε,δεν το ευχομαι..Το βλεπω να ερχεται αλλα δεν το θελω...

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Οχι ρε φιλε,δεν το ευχομαι..Το βλεπω να ερχεται αλλα δεν το θελω...

Εγώ πάντως διαβάζω αυτά που γράφεις κι έχω τη βεβαιότητα ότι πλέον δεν ζω στη χώρα μου.

Εύχομαι να εποικιστεί το συντομότερο δυνατόν.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.214
Πόντοι
5.006
Μ'αρέσει πάντως που σκανδαλίστηκαν όλοι με αυτό που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά την ίδια στιγμή κανείς δεν ασχολείται με την παρέλαση στο Κερατσίνι όπου έβαλαν τα παιδιά να παρελάσουν με φανέλες του Ολυμπιακού. Αυτό προφανώς τιμάει τους πεσόντες του '40.
:rolleyes:

Τυπε στο Κερατσίνι δεν παρέλασαν μαθητές σχολείου με φανέλες του Θρυλου (πράγμα που θα γινόταν αν ήμουν εγώ καθηγητής, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).... Παρελασε μαζί με τα σχολεία και η τοπική σχολή ποδοσφαίρου του ολυμπιακού...οποτε προφανώς θα κάνανε παρέλαση με τις ενδυμασίας της σχολής... Όπως κάνουν παρέλαση με τις δικές τους ενδυμασίας κάθε αθλητικός η πολιτιστικός σύλλογος που παίρνει μέρος στην παρέλαση....
Ακυρο παράδειγμα σου.... Και λίγος σεβασμός στον θρύλο, δεν βλάπτει!

Επισκέπτης
Ο Ναύαρχος, ένας απλός δημόσιος υπάλληλος είναι,

του οποίου τον μισθό πληρώνουν οι "παραγωγικοί",  της ελεύθερης αγοράς, με τους φόρους τους.

Οι στρατιωτικοί αντρώνονται μόνο σε πραγματικούς πολέμους.

Σε περιόδους ειρήνης είναι αχρείαστος ο ρόλος τους..... όπως και των παρελάσεων.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
:

Για καποιο περιεργο λογο, προφανως λογω κομπλεξ της ηττας, 70 χρονια μετα ακομα το θυμουνται, οι ΑκροΑριστεροι συνεχιζουν να απειλουν <Ελληνες θα δειτε τι θα παθετε. Εχουμε και τους αλλοδαπους μαζι. Οπως τοτε που ειχαμε τους Σλαβους και τους Ναζι Τσαμηδες στο πλευρο μας.> Τι θα παθουμε ρε αναρχοσκυλα; Τετοια λεγατε και την αλλη φορα, και ειδαμε τι εγινε στο τελος.

lostos

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2019
Like
8
Πόντοι
0
Εγώ πάντως διαβάζω αυτά που γράφεις κι έχω τη βεβαιότητα ότι πλέον δεν ζω στη χώρα μου.

Εύχομαι να εποικιστεί το συντομότερο δυνατόν.

προτιμάς τα νέα ήθη δηλαδή που θα φέρει το ισλάμ

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ο Ναύαρχος, ένας απλός δημόσιος υπάλληλος είναι,

του οποίου τον μισθό πληρώνουν οι "παραγωγικοί",  της ελεύθερης αγοράς, με τους φόρους τους.

Οι στρατιωτικοί αντρώνονται μόνο σε πραγματικούς πολέμους.

Σε περιόδους ειρήνης είναι αχρείαστος ο ρόλος τους..... όπως και των παρελάσεων.
Ενω εμεις ειμαστε οι "αντιπαραγωγικοί" ετσι?
Αυτες τις μαλακίες ελεγε ο ΑΛΗΤΗΣ ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, συνεπικουρούμενος τα μεγιστα απο το ΧΟΝΤΡΟ ΜΠΕΝ και πηγε στο διαολο και ο ενας και ο άλλος..
Ο κοινωνικός αυτοματισμος που τοσο προσπαθησατε να εγκαθιδρυσετε, απετυχε παταγωδως σε μας...
Και που'σαι, παρε κι ενα λατινικο να ξεστραβωθείς απο τις μαλακίες της Φωφης:
 [size=20pt]Si vis pacem para bellum.[/size]

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Τυπε στο Κερατσίνι δεν παρέλασαν μαθητές σχολείου με φανέλες του Θρυλου (πράγμα που θα γινόταν αν ήμουν εγώ καθηγητής, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).... Παρελασε μαζί με τα σχολεία και η τοπική σχολή ποδοσφαίρου του ολυμπιακού...οποτε προφανώς θα κάνανε παρέλαση με τις ενδυμασίας της σχολής... Όπως κάνουν παρέλαση με τις δικές τους ενδυμασίας κάθε αθλητικός η πολιτιστικός σύλλογος που παίρνει μέρος στην παρέλαση....
Ακυρο παράδειγμα σου.... Και λίγος σεβασμός στον θρύλο, δεν βλάπτει!
τυπε σαφως ξεκαθαριζεις τα πραγματα μετα τη συκοφαντια του βρωμιαρη πασοκτζη δεν θα επρεπε όμως  να εχουν ομως και μια ελληνικη σημαια στην παρελαση,νομιζω δηλαδη,γιατι ειχαν μονο σημαια του ολυμπιακου

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Like
754
Πόντοι
96
ελληνιαρηδες μικροαστοι λαμογια και νοικοκυραιοι οριστε υποδειγμα σοβαρης χωρας

_95652367_nkorea15.jpg

180208124517-north-korea-military-parade-2-exlarge-169.jpg

north-korea-military-parade-2-ap-jt-180909_hpEmbed_3x2_992.jpg

images

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Ενας αχταρμας για γελια και για κλαματα
Μπλεχτηκανε παρελασεις, μοντυ παιθον, αριστερα μανιφεστο, και της Μαριγως το σωβρακο

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Κριτικές
1
Like
6.347
Πόντοι
2.356
Μπραβο στα παιδια,πολυ καλα εκαναν!!!!

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.962
Πόντοι
6.256
Η ελλάς ασχολήται με πέντε μαλακισμένα,
Δεν ασχολήθηκε ποτε με έξυπνα παιδιά που έφτιαξαν καινοτόμα πράγματα στα πανεπιστημιά τους που πήραν υποτροφίςς στο εξωτρικό κλπ.
Ο γιός ενός γνωστού μου βιολόγος συμμετέχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα στη γαλλία που σύντομα θα φυτευουν τσιπάκι στον εγκελφαλο για το αλτζχάιμερ,
Αυτόν δεν τον έψαξε κανείς στα σόσιαλ για να τον προβάλει , δεν πουλάει,
Τα βλαμένα στην παρέλαση πουλάνε ως σανό ευκολόπεπτο.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
«Καλλιτεχνική παρέμβαση»

Σε κείμενό τους που απέστειλαν στην Εφημερίδα των Συντακτών τονίζουν μεταξύ άλλων: «Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες προχώρησαν σε μια «επέμβαση εκτάκτου ανάγκης» «χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας», κάνοντας λόγος για «καλλιτεχνική παρέμβαση».

Όσον αφορά τον λόγο που τα κορίτσια επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή αναφέρουν ότι «επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες,  τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα».
Το κείμενο των 10 κοριτσιών

Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;

Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.

Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.
Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.

Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.

Τι κοινό μπορεί να’χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να’χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.

Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι… Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python.  Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για «προβληματικά παιδιά». Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Υ.Γ.
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες,  τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.

10 «στρατιωτάκια» της υπο-κριτικής τέχνης

:heavymetalbig: :heavymetalbig:

μια παρεμβαση στα πλαισια της ελευθεριας της εκφρασης εναντια στο αναχρονιστικο και εντελως ανουσιο θεσμο των μαθητικων παρελασεων

ελπιζω τα κοριτσια να αποτελεσουν παραδειγμα και στην επομενη παρελαση το φαινομενο να γιγαντωθει με αποτελεσμα να τις καταργησουν  οριστικα

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Like
754
Πόντοι
96
https://[URL unfurl="true"]www.reader.gr/sites/default/files/styles/reader_l/public/olympiakos-keratsiniou.png?itok=4NYNsaaA[/img[/URL]]

οι ελληνιαρηδες εθνικοφρωνες οπαδοι της νδουλας δλδ του πολιτικου βραχιονα του οσφπ αισθανονται εδω προσβεβλημενοι η οχι? :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Han Psolo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Like
1.507
Πόντοι
206
η μπουρδελοχωρα  αυτη ποτε δεν στερευει απο εκφυλισμενα παρατραγουδα αριστερης θολοκουλτουρας

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
Νομίζω πως το Thread αυτό πρέπει να συγχωνευτεί με το "Η Αγαμία στις μέρες μας"  

:cool2:

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Like
754
Πόντοι
96
οι εθνικοφρωνες νοικοκυραιοι που ψηφισαν τον πολιτικο βραχιονα του οσφπ αισθανονται προσβεβλημενοι η οχι? :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom