Νέα

NBA - το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ]{ING_J
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 215K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
www.sport-fm.gr/article/196704][size=15pt]Κόμπε, ο καλύτερος της δεκαετίας[/size][/url]

Το αμερικανικό περιοδικό «Sporting News», ανέδειξε τον Κόμπε Μπράιαντ, έπειτα από ψηφοφορία, ως τον καλύτερο παίκτη της δεκαετίας. Ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς σκοράρει 28.2 πόντους κατά μέσο όρο, παίρνει 5.9 ριμπάουντ και προσφέρει 5.2 ασίστ. Με αυτές του τις επιδόσεις βοήθησε τους «λιμνάνθρωπους» να κατακτήσουν τέσσερις τίτλους.

Ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση, όμως, για τον Κόμπε, ήταν τα λόγια του Σακίλ Ο’Νιλ. «Στην καριέρα μου δεν έχω δει άλλον παίκτη να παίζει τόσο... άγρια όσο αυτός. Και όταν λέω άγρια εννοώ αυτό το δολοφονικό ένστικτο που έχει στο παιχνίδι του. Οταν το ματς φθάνει στο όριο θα πάει να κάνει το μεγάλο σουτ. Δεν θα ψάξει για δικαιολογίες. Ο Κόμπε δεν θα αφήσει να περάσει έτσι, τίποτα. Θα είναι εκεί!».

192857.jpg

Έλα ρε Kobe παιχταρά.
Δεν ξέρω άμα το άξιζε αυτό το βραβείο αλλά χαλάλι του. :rockon:

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
Για όσους δεν είδαν τα highlights.

Piraeus Olympiacos @ San Antonio Spurs - Highlights

[youtube=640,385]Ibr-67OIdtk[/youtube]

Το ματς με Cavs είναι αύριο περίπου τέτοια ώρα.

Συνημμένα

• Olympiacos-Spurs.jpg
    Olympiacos-Spurs.jpg
    117,8 KB · Εμφανίσεις: 18

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66

Τα 'χουμε πει αυτά φίλε, για τα μπασκετικά τηλεοπτικά δικαιώματα έχουμε μπλέξει με τσιγγάνους. Νομίζω ότι όποιος έχει 2άρα+ σύνδεση internet θα μπορεί να το δει άνετα και είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει και κάποιο link με την ελληνική μετάδοση.

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
Κάτι παραπάνω από μια βδομάδα έμεινε για το πρώτο jump ball της season οπότε ας ξεθάψουμε το thread σιγά-σιγά.

Εκτός από τον King James που δήλωσε πέρισυ ότι θα πάει στον φετινό διαγωνισμό καρφωμάτων, άλλα 2 φαβορί είναι οι Shannon Brown (Lakers) & Deron Washington (Pistons). Δείτε 2 στιγμιότυπά τους.

Fresh preseason dunk by Brown  :o

[youtube=560,340]K2QpIfgUtcg[/youtube]

Washington's trademark dunk at 1:55  :priest: :priest: :priest: :priest: :priest:

[youtube=425,344]sYTg1TIAjZY[/youtube]

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
:dancing: :tickedoff: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :think: :headbang: :S
προφανώς σε λάθος θέμα αλλά κολλάει κι εδώ αφού σα σήμερα το 1964 γεννήθηκε ο Ντράζεν Πέτροβιτς
[video][video]http://www.youtube.com/watch?v=8lqi4rd6y38[/video]
/youtube]

Συνημμένα

• Drazen.jpg
    Drazen.jpg
    100,9 KB · Εμφανίσεις: 24

Επισκέπτης
:dancing: :tickedoff: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :think: :headbang: :S
προφανώς σε λάθος θέμα αλλά κολλάει κι εδώ αφού σα σήμερα το 1964 γεννήθηκε ο Ντράζεν Πέτροβιτς
[video][video]http://www.youtube.com/watch?v=8lqi4rd6y38[/video]
/youtube]
φιλε για να εμφανιζεται το βιντεο,πρεπει να βαζεις μονο τον κωδικο μετα το =,δηλαδη μονο το 8lqi4rd6y38..

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16

Συνημμένα

• 20070827141209a6836.jpg
    20070827141209a6836.jpg
    35,1 KB · Εμφανίσεις: 16
  • 113642_Profile_01.jpg
    113642_Profile_01.jpg
    31,9 KB · Εμφανίσεις: 19
  • Manon-Flier-Hol.jpg
    Manon-Flier-Hol.jpg
    38,9 KB · Εμφανίσεις: 17
  • 365.jpg
    365.jpg
    53,5 KB · Εμφανίσεις: 39

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
φιλε για να εμφανιζεται το βιντεο,πρεπει να βαζεις μονο τον κωδικο μετα το =,δηλαδη μονο το 8lqi4rd6y38..

Εμφανίζονται και με ολόκληρο το link τους αλλά ο talladmirer έσβησε την πρώτη αγκύλη αμέσως μετά το link και έμεινε σκέτο το /youtube].

Ας πει κανας παλιός τίποτα για τον Πέτροβιτς μιας και είναι ένας από τους παλιούς & μεγάλους παίχτες που δεν πρόλαβα να δω. Πολλοί τον θεωρούν στους top 5 ευρωπαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών και τον παραδέχονται μέχρι και οι Αμερικανοί. Εκτός του ότι θεωρείται ένας από τους πληρέστερους international παίχτες στην ιστορία του αθλήματος, είχε και το απαιτούμενο τσαγανό & work ethic ώστε να σταθεί αξιοπρεπέστατα και στο ΝΒΑ.
Ποιός (σχετικά πιο πρόσφατος) παίχτης θυμίζει το στυλ του (όχι τόσο σε επίπεδο ικανοτήτων αλλά περισσότερο σε κινήσεις/τρόπο παιχνιδιού)?

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
Όταν παλιά έβγαλαν ως κορυφαίο Ευρωπαίο αμυντικό το Γιαννάκη μόνο ο ίδιος το πίστεψε και θεωρούσαι χρέος του να τον μαρκάρει οπότε του έκανε μια προσποίηση ο Πέτροβιτς κι ο Γιαννάκης έτρεχε στις κερκίδες, άσε που κι ο Σαμπόνις αναγνωρίστηκε άμεσα αφού εκτός από ψηλός και μπάσκετ ήξερε και του έκοβε  και πολλοί άλλοι Σέρβοι ή τέως Σοβιετικοί 8lqi4rd6y38

Συνημμένα

• sabonis_ola.jpg
    sabonis_ola.jpg
    32,7 KB · Εμφανίσεις: 16
  • sabonis.jpg
    sabonis.jpg
    41,1 KB · Εμφανίσεις: 18

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Για ν'απαντήσω στον φίλο mouNINJA σχετικά με Πέτροβιτς και γενικά Ευρωπαίους που έχουν παίξει ΝΒΑ να πω οτι ο Ντραζεν ήταν πολύ καλός παίχτης με απίστευτο σουτ και σταθερή ευστοχία αλλά νομίζω πως ήταν υπερτιμημένος.Δε νομίζω οτι είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών όπως ακούγεται γενικώς.Απλά υπάρχει μια τάση να διογκώνουμε το ταλέντο κάποιων ανθρώπων όταν φύγουν απο τη ζωή(αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς κι όχι μόνο σε αθλητισμό).Ο Ντράζεν ήταν ενας τρομερός σουτέρ με μεγάλη επαφή με το καλάθι.Ο Σαμπόνις σίγουρα ήταν μεγάλο ταλέντο αλλά ουσιαστικά δεν είχε διάρκεια λόγω των τραυματισμών.Πολλοί ξεχνούν τον μέγιστο Μαρτσουλιόνις όταν αναφέρονται σε μεγάλους Ευρωπαίους παίχτες.Πιο πολυσύνθετος και πλήρης.Επίσης Κουκοτς και Ντίβατς κατα την γνώμη μου και σε αξία και σε διάρκεια αξίζουν μια θέση στην πεντάδα.Αυτά με τους λίγο παλαιότερους γιατί και ο Γκασόλ και ο Νοβίτσκι απο τους σύγχρονους πιστεύω οτι είναι πολύ υψηλού επιπέδου.Κι ας μην ξεχναμε και τον Πάρκερ.Παρότι αμερικανοφερμένος είναι Γάλλος.Τώρα ως προς  το ποιόν θυμίζει ο Ντράζεν δε νομίζω οτι το στυλ του μοιάζει με κάποιον σύγχρονο ευρωπαίο παίχτη.Απλά οι παίχτες της Γιουγκοσλαβικής σχολής μοιάζουν αμυδρά μεταξύ τους.Αν έπρεπε οπωσδήποτε να βρω κάποιον θα έλεγα οτι ήταν ένας λιγάκι κοντίτερος Μποντιρόγκα με πολύ καλύτερο σουτ αλλά χειρότερη διεισδυτική ικανότητα.

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
Thanks drax για την πολύ καλή ανάλυσή σου. Όλοι αυτοί που ανέφερες είναι πιθανότατα στο top 10 ευρωπαίων μπασκετμπολιστών όλων των εποχών και από 'κει και πέρα είναι περισσότερο υποκειμενικό το θέμα για το ποιος είναι ο κορυφαίος όλων. Απ' τα λίγα που έχω δει και από τα πολλά που έχω ακούσει για τους παλαιότερους, νομίζω ότι το κορυφαίο ταλέντο όλων των εποχών ήταν ο Σαμπόνις. Όπως σωστά ανέφερες, είχε προβλήματα τραυματισμών αλλά κατάφερνε και είχε τεράστια επιρροή σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε στην Ευρώπη αλλά και στο Portland (παρ'όλο που πήγε σε σχετικά προχωρημένη ηλικία). Άνετα θεωρείται στους κορυφαίους 10 (μπορεί και 5) centers όλων των εποχών. Από τη νέα γενιά που έχω προλάβει να δω εξ' ολοκλήρου θα ξεχώριζα μακράν τον Dirk και αυτός είναι που θα έπαιρνε την ψήφο μου για τον κορυφαίο Ευρωπαίο όλων των εποχών. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι επειδή είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος που κατάφερε να κερδίσει το βραβείο MVP στο ΝΒΑ (& όλοι οι σχετικοί με το άθλημα ξέρουμε τη βαρύτητά του). Από τη στιγμή που καταφέρνει κάποιος σε μία σεζόν να είναι ο πιο πολύτιμος παίχτης της καλύτερης ομάδας του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, τότε είναι ο κορυφαίος παγκοσμίως. Σίγουρα δεν είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίχτης σε σχέση με άλλα ιερά τέρατα και το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε πολύ αδύναμη εθνική ομάδα του έχει κοστίσει πολύ στο όνομά του αλλά το κατόρθωμα με το MVP λέει πολλά. Για όλους τους υπόλοιπους, συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom