Νέα

"Ναι" στην ευθανασία λέει το 52% των Ελλήνων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kazabuburas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 116
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
H κοινή γνώμη της δυτικής Ευρώπης ευνοεί τη νομιμοποίηση της ευθανασίας ασθενών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο και επιθυμούν να τερματίσουν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα της ελβετικής Ένωσης Ιατρικών Νομικών, που πραγματοποιήθηκε σε 12 χώρες, οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν τη δυνατότητα να αποφασίζει κανείς για το τέλος της ζωής του.
Η έρευνα έλαβε χώρα στην Αυστρία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.
Σημειώνεται ότι σήμερα μόνο 4 χώρες επιτρέπουν την ευθανασία: το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Ελβετία.
Σχεδόν τα ¾ των ερωτώμενων απάντησαν ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν την επιλογή πώς και πότε θα πεθάνουν. Αντίστοιχο ποσοστό απάντησε ότι θα μπορούσε να σκεφτεί τον εαυτό του να επιλέγει αυτό τον τρόπο αν έπασχε από ανίατη νόσο, σοβαρή αναπηρία ή αφόρητους πόνους χωρίς θεραπεία.
Οι Έλληνες είναι οι πιο αρνητικοί στην ιδέα
Οι Γερμανοί είναι οι πιο θετικοί στο θέμα της ευθανασίας με το 87% όσων συμμετείχαν στην έρευνα να είναι υπέρ
. Η Δανία βρίσκεται στην 11η θέση με το 71% των ερωτηθέντων να είναι υπέρ. Οι πιο αρνητικοί σε αυτή την ιδέα ήταν οι Έλληνες με ποσοστό 52%, το χαμηλότερο όλων των χωρών που συμμετείχαν.
Οι Ισπανοί δήλωσαν ότι θα ζητούσαν βοήθεια προκειμένου να προχωρήσουν σε ευθανασία σε ποσοστό 78%, οι Γάλλοι φτάνουν στο 75% και οι Βρετανοί στο 71%.
Σύμφωνα με το healthpress.gr, περισσότεροι πάντως από τα ¾ όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι μόνο γιατροί θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Στο συμπέρασμά τους οι ερευνητές καταλήγουν ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα έπρεπε να κάνουν τους πολιτικούς να επανεξετάσουν την νομολογία αναφορικά με την ευθανασία ή υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση έχει προτείνει την νομιμοποίησή της αρκεί να μην υπάρχει οικονομικό όφελος για τον γιατρό και στην Γαλλία εξελίσσεται κοινωνική διαβούλευση για το αν πρέπει να επιτραπεί ή όχι.
Οι υπάρχουσες απαγορεύσεις έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη αυτού που αποκαλείται "τουρισμός ευθανασίας". Ασθενείς δηλαδή που θέλουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, κυρίως από την Γερμανία, τη Γαλλία και την Βρετανία, ταξιδεύουν ως την Ελβετία για να το κάνουν.
Το 2010 μάλιστα υπήρξε πρόταση στο καντόνι της Ζυρίχης να υπάρξουν αυστηρότεροι νόμοι και η απαγόρευση του ταξιδιού για ευθανασία αλλά απορρίφθηκε.

Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16
Η αυτοκτονία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δε μπορεί να αφαιρεθεί σε κανένα άνθρωπο από κανένα νόμο πόσο μάλλον αν η ζωή έχει γίνει επώδυνη και απλά περιμένεις το θάνατο

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Οι Γερμανοί είναι οι πιο θετικοί στο θέμα της ευθανασίας με το 87% όσων συμμετείχαν στην έρευνα να είναι υπέρ.
Άσε, δικέ μου, αυτοί δεν μετράνε.
Λόγω προϊστορίας.
Είχαν φροντίσει να "στείλουν" κάμποσο κόσμο (πάνω από 6 εκ. νομίζω) για να τους λύσουν το πρόβλημα, και μάλιστα ΧΩΡΙΣ οι αποστελλόμενοι να συμφωνούν!

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Πέραν της πλάκας:

Όταν πριν 3-4 χρόνια χρειάστηκε να έρθει ο κτηνίατρος για να "στείλουμε" τον 13 ετών σκύλο μου (είχε παραλύσει στα πίσω πόδια λόγω γηρατειών, δε χωρούσε καμία θεραπεία), ο άνθρωπος αυτός (ο κτηνίατρος) μου είπε μια κουβέντα που τη χάραξα στο μυαλό μου:

"Τουλάχιστον σε αυτά τα ζώα μπορούμε να προσφέρουμε έναν αξιοπρεπή θάνατο".

Είχε δίκιο.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Η αυτοκτονία είναι αναφαίρετο δικαίωμα

Το δικαίωμα όμως αυτό "αυτο-αφαιρείται" με την έννοια ότι κάποιοι έχουν φτάσει στην κατάσταση να μη μπορούν πια να τερματίσουν τη ζωή τους.

Δηλαδή αν μεν είσαι καλά, γερός, δυνατός μπορείς πάντα να βρεις τρόπο να εφαρμόσεις τη μέθοδο που σκέφτηκες (να πυροβολήσεις το κεφάλι σου, να πηδήξεις από τον έκτο, να κρεμαστείς, να πάρεις χάπια, ότι γουστάρεις), αλλά αν είσαι ξάπλα ακίνητος στο νοσοκομείο με ορούς δε μπορείς να κάνεις τίποτα από αυτά.
Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει κάποιος άλλος (γιατρός, συγγενής, φίλος) να σεβαστεί την επιθυμία σου (που και πάλι, πρέπει να είσαι σε θέση να την εκδηλώσεις) και να το κάνει αυτός για σένα.

Δύσκολα πράματα...

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
εντάξει λοιπόν όλοι οι πολίτες πάνω απο τα 70 να περάσουν να παράλαβουν το χαρτάκι προτεραιότητας για την ευθανασία τους

ένας γερμανός υπούργος πριν μερικά χρόνια  είχε πει οτι τα μη παραγωγικά μέλη της κοινωνίας πρέπει να ''αποχωρούν''

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
ένας γερμανός υπούργος πριν μερικά χρόνια  είχε πει οτι τα μη παραγωγικά μέλη της κοινωνίας πρέπει να ''αποχωρούν''

Μα αυτό λέω κι εγώ.
Πριν από ακόμα λίγο περισσότερα χρόνια πάλι ένας γερμανός υπουργός όχι μόνο το ελεγε (και μάλιστα δε νομίζω ότι έκανε καν τον κόπο να το πει), αλλά τους έπιανε, και τους "αποχωρούσε" θέλανε-δε-θέλανε.

Στην πρώτη φωτογραφία ο υπουργός.

http://[URL unfurl="true"]www.thetimes.co.uk/tto/multimedia/archive/00086/p39nazi_79039144_86513c.jpg[/img[/URL]]

Στη δεύτερη μερικοί από αυτούς που έστελνε:

[img]http://i3.mirror.co.uk/incoming/article907354.ece/ALTERNATES/s615/A+group+of+children+wearing+concentration+camp+uniforms+behind+barbed+wire+fencing+in+the+Auschwitz+nazi+concentration+camp

και στην τρίτη το ΠΟΥ τους έστελνε:

URL]]

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
τι παραφροσύνη είναι αυτή ?
γραφειοκρατία και για τον θάνατο ?
dlg αν αυτοκτονήσεις και δεν έχεις τις κατάλληλες σφραγίδες του δημοσιου παίζει πρόστιμο ? :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
άντε ρε αυτoκτονιστε και μη rotate κανένα... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

baroufas777

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2012
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Η αυτοκτονία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δε μπορεί να αφαιρεθεί σε κανένα άνθρωπο από κανένα νόμο πόσο μάλλον αν η ζωή έχει γίνει επώδυνη και απλά περιμένεις το θάνατο

Θα συμφωνησω απολυτως με τον φιλο.Οι στωικοι φιλοσοφοι ανεφεραν την αυτοκτονια ως "ευλογη αποχωρηση".

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει κάποιος άλλος (γιατρός, συγγενής, φίλος) να σεβαστεί την επιθυμία σου (που και πάλι, πρέπει να είσαι σε θέση να την εκδηλώσεις) και να το κάνει αυτός για σένα.

Δύσκολα πράματα...

εγώ δεν έχω τέτοιo πρόβλημα.!!!
με θέλουn πολλοί άνθρωποι.......νεκρό!!!! :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

vicepresident

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2009
Κριτικές
26
Like
0
Πόντοι
11
Τα πάντα για το κέρδος ρεεεε!
Ο άνθρωπος στο τελευταίο τέταρτο της ζωής του ξοδεύει περισσότερα από ότι στα πρώτα 3/4 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόνοια, επιδόματα κλπ.  Είναι λογικό να δημιουργηθεί τέτοιο κίνημα (ευθανασίας) και να το χάψουν οι προοδευτικοί-τεχνοκράτες-βάρβαροι ευρωπαίοι ότι δήθεν το κάνουν για τον άνθρωπο.
Βρε ουστ!

Επισκέπτης
Μα αυτό λέω κι εγώ.
Πριν από ακόμα λίγο περισσότερα χρόνια πάλι ένας γερμανός υπουργός όχι μόνο το ελεγε (και μάλιστα δε νομίζω ότι έκανε καν τον κόπο να το πει), αλλά τους έπιανε, και τους "αποχωρούσε" θέλανε-δε-θέλανε.

Στην πρώτη φωτογραφία ο υπουργός.

http://[URL unfurl="true"]www.thetimes.co.uk/tto/multimedia/archive/00086/p39nazi_79039144_86513c.jpg[/img[/URL]]

Στη δεύτερη μερικοί από αυτούς που έστελνε:

[img]http://i3.mirror.co.uk/incoming/article907354.ece/ALTERNATES/s615/A+group+of+children+wearing+concentration+camp+uniforms+behind+barbed+wire+fencing+in+the+Auschwitz+nazi+concentration+camp

και στην τρίτη το ΠΟΥ τους έστελνε:

nazi-concentration-camp-furnace.jpg
[/quote[/URL]]

[size=13pt]Kι εγώ ΕΙΧΑ ΚΛΑΨΕΙ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ
ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ,
ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΑΕΡΙΑ , ΤΟ ΕΚΑΨΑΝ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ...[/size]

JewsAP_468x333.jpg

[size=16pt]ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ
ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ[/size]

[size=32pt]ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΜΑΛΑΚΑ !!!!![/size]

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.529
Πόντοι
566
Το δικαίωμα όμως αυτό "αυτο-αφαιρείται" με την έννοια ότι κάποιοι έχουν φτάσει στην κατάσταση να μη μπορούν πια να τερματίσουν τη ζωή τους.

Δηλαδή αν μεν είσαι καλά, γερός, δυνατός μπορείς πάντα να βρεις τρόπο να εφαρμόσεις τη μέθοδο που σκέφτηκες (να πυροβολήσεις το κεφάλι σου, να πηδήξεις από τον έκτο, να κρεμαστείς, να πάρεις χάπια, ότι γουστάρεις), αλλά αν είσαι ξάπλα ακίνητος στο νοσοκομείο με ορούς δε μπορείς να κάνεις τίποτα από αυτά.

Δύσκολα πράματα...

Πολύ δύσκολο θέμα...μακάρι κανένας να φτάνει σε αυτό το σημείο.  :S

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Τα πάντα για το κέρδος ρεεεε!
Ο άνθρωπος στο τελευταίο τέταρτο της ζωής του ξοδεύει περισσότερα από ότι στα πρώτα 3/4 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόνοια, επιδόματα κλπ.  Είναι λογικό να δημιουργηθεί τέτοιο κίνημα (ευθανασίας) και να το χάψουν οι προοδευτικοί-τεχνοκράτες-βάρβαροι ευρωπαίοι ότι δήθεν το κάνουν για τον άνθρωπο.
Βρε ουστ!

Για την ακρίβεια τον τελευταίο μόνο χρόνο της ζωής του ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει το 50% του συνολικού κόστους της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης όλης της ζωής του.
Δηλαδή αν όλοι ζούσαμε ΕΝΑ μόλις χρόνο λιγώτερο θα περίσσευαν πολλά χρήματα π.χ. για να έχουμε φτηνότερη θέρμανση και να μην κρυώνουμε. Επίσης για να μαζέψουμε από το δρόμο άστεγους και πεινασμένους (συχνά 30άρηδες και 40άρηδες) για να τους ταΐσουμε και να τους στεγάσουμε.
Εμένα δεν μου φαίνεται και πολύ κακή ιδέα. Δεν με τρομάζει το να πεθάνω στα 79 αντί στα 80 ή ακόμα και στα 70 αντί στα 71...

Επισκέπτης
Για την ακρίβεια τον τελευταίο μόνο χρόνο της ζωής του ο μέσος άνρωπος ξοδεύει το 50% του συνολικού κόστους της ιαροφαρμακευτικής του περίθαλψης.
Δηλαδή αν όλοι ζούσαμε ΕΝΑ μόλις χρόνο λιγώτερο θα περίσσευαν πολλά χρήματα π.χ. για να έχουμε φτηνότερη θέρμανση και να μην κρυώνουμε. Επίσης για να μαζέψουμε από το δρόμο άστεγους και πεινασμένους (συχνά 30άρηδες και 40άρηδες) για να τους ταΐσουμε και να τους στεγάσουμε.

Τα λες σοβαρά ιατρέ ;;;;;;
ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ;;;;;;;;;;;

Δηλαδή να μην ξόδευα εγώ στο τέλος της ζωής μου λεφτά,
για να ταϊσω και να σώσω ένα αναρχοκουμμούνι
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ;;;;;;;;;;;;

ΠΑΣ ΚΑΛΑ ;;;;;;;;;;

Απεναντίας, γι'αυτούς θα ξόδευα
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.
Σε τέτοια θα γούσταρα να ξοδέψω για την πάρτη τους !!!!!
http://[URL unfurl="true"]www.defensereview.com/stories/aa-12/FRAG-12%20Projectile_1.jpg[/img[/URL]]
[img]http://xmb.stuffucanuse.com/xmb/image.php?&aid=1454&Frag-12-shotgun-shell.jpg

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom