Νέα

Ναι ή Όχι στις εκτρώσεις;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psolaras19
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 69
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά των εκτρώσεων;

• Κατά. Εκτρωση = φόνος!

Ψήφοι: 9 19,6%
  • Υπέρ, υπό προυποθέσεις (λόγοι υγείας, ανωτέρας βίας π.χ. βιασμός κλπ)

Ψήφοι: 8 17,4%
  • Υπέρ, εφ' όσον αυτό επιθυμεί η έγγυος!

Ψήφοι: 20 43,5%
  • Κατά! Ας πρόσεχαν να μην γκαστρωθεί!

Ψήφοι: 1 2,2%
  • Στ' αρχίδια μου, εγώ γαμάω ΜΟΝΟ κώλο!

Ψήφοι: 8 17,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    46

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
το παιδι αν η γυναικα αποφασισει πως δεν το θελει προφανως δεν ειναι δικο μου και δεν μπορω να κανω κατι περα απο μια κουβεντα σε περιπτωση που εγω το θελω ας πουμε

αλλα ποσους αντρες ξερεις που θελουν το παιδι και δεν το θελει η γυναικα

και σ ξαναλεω εστω και να γινει ετσι η γυναικα εχει τον α λογο

ειναι απλο ειναι πολυ απλο
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το ότι η γυναίκα κυοφορεί δεν σημαίνει ότι είναι δικό ΤΗΣ και έχει τον πρώτο λόγο. Η ζωή αυτή φτιάχτηκε από 2, όχι μόνο από τον 1, δεν μπορεί να γίνει αυτό ούτως ή άλλως.

Και δεν εξετάζω καν αν το θέλει και ποιος το θέλει και ποιος όχι...

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το ότι η γυναίκα κυοφορεί δεν σημαίνει ότι είναι δικό ΤΗΣ και έχει τον πρώτο λόγο. Η ζωή αυτή φτιάχτηκε από 2, όχι μόνο από τον 1, δεν μπορεί να γίνει αυτό ούτως ή άλλως.

Και δεν εξετάζω καν αν το θέλει και ποιος το θέλει και ποιος όχι...
εσενα π σε επηρεαζει αυτο στην ζωη σου το τι θα κανει μια γυναικα δλη??

θεωρητικα αν δεν το υποστηριζεις το θεμα θα επρεπε να σ ειναι αδιαφορο

ας πουμε αν εσυ θες να κανεις αυτην την επεμβαση για να μην κανεις παιδια η γυναικα θα ειχε δικαιωμα να σου πει τι θα κανεις πανω σου περα απο μια συμβουλη και αυτο μονον?

Katerina

Call-Girl
Εγγρ.
26 Φεβ 2021
Like
9.100
Τεχνητές μήτρες θα υπάρχουν πάντως σε 10-20 χρόνια . Προς το παρόν όμως ας μείνουμε στα δεδομένα μας.... Ο αριθμός των αντρών που θέλουν να κρατήσουν το παιδί ενώ η γυναίκα όχι είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ.

Στην περίπτωση που η γυναίκα θέλει να κρατήσει το παιδί ενώ ο άντρας όχι , θα συμφωνήσω ότι είναι «άδικο» να υποχρεούται ο άντρας να αναλάβει τις υποχρεώσεις . Αυτό όμως είναι θέμα νομικό, δεν είναι επιχείρημα στο αν συμφωνεί κανείς στην ιδέα της έκτρωσης ή όχι .

Katerina

Call-Girl
Εγγρ.
26 Φεβ 2021
Like
9.100
Το να επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις οι εκτρώσεις θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι αυτονόητο!
Το ποιες είναι οι προϋποθέσεις αποτελεί ένα από τα πιο έντονα αμφισβητούμενα θέματα παγκοσμίως και δεν νομίζω να μπορούμε να δώσουμε λύση στα πλαίσια αυτού του φόρουμ.

Εκεί όμως που δεν εστιάζει κανείς είναι ότι 1/10 έφηβες έχει κάνει άμβλωση. ( Ελλάδα 2019) 100.000 εκτρώσεις ετησίως. Τα ποσοστά είναι τραγικά και εμείς εστιάζουμε στις υποπεριπτώσεις

αμαμητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Like
1.451
Πόντοι
216
Το να επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις οι εκτρώσεις θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι αυτονόητο!
δεν ειναι καθολου αυτονοητο, ειναι καθαρα ηθικο το θεμα για αυτο κανεις δεν συμφωνει με τον αλλον

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
καλα προφανως και το αλλο θεμα που δεν μας λενε οι φωστηρες

το θεμα της εκτρωσης οπως διαφορα θεματα δεν λυνεται με την καταστολη η με το να το απαγορεψεις

και να απαγορευτουν οι εκτρωσεις σε μιαπολιτεια των ηπα οι γυναικες απλα ταξιδευουν αναγκαστικα και πανε στην διπλανη η ακομα χειροτερο θα το κανουν μονες τους με αμφιβολα αποτελεσματα

την ιδια αντιμετωπιση στο θεμα της ψυχαγωγικης χρησης καναβης καταστολη και μονο

και τι κανει η ολλανδια και πετυχαινει απιστευτα αποτελεσματα ?? αποποινικοποιηση κρατικος ελεγχος και πωληση σε ειδικα καταστηματα με αδεια

και τι βλεπουμε τωρα ??πως αυτο το παραδειγμα ακολουθειται απο ολες τις δυτικες και καποιες λατινοαμερικανικες χωρες οπως η ουρουγουαη και νομιζω το μεξικο προσφατα

αρα να θες να απαγορεψεις την εκτρωση με θεσμικο τροπο ειναι εγκληματικο και θα οδηγησει σε περισσοτερους θανατους γιατι καμια γυναικα δεν θα σταματησει να προσπαθει να κανει
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

δεν ειναι καθολου αυτονοητο, ειναι καθαρα ηθικο το θεμα για αυτο κανεις δεν συμφωνει με τον αλλον
ηθικο ειναι το να μην θες να κανεις εκτρωσεις σε σπιτια οπως επι τσαουσεσκου

ελα τωρα

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
εσενα π σε επηρεαζει αυτο στην ζωη σου το τι θα κανει μια γυναικα δλη??

θεωρητικα αν δεν το υποστηριζεις το θεμα θα επρεπε να σ ειναι αδιαφορο

ας πουμε αν εσυ θες να κανεις αυτην την επεμβαση για να μην κανεις παιδια η γυναικα θα ειχε δικαιωμα να σου πει τι θα κανεις πανω σου περα απο μια συμβουλη και αυτο μονον?
Δεν με απασχολεί τι θα κάνει μια γυναίκα, με απασχολεί τι θα κάνει με κάτι που είναι ΚΑΙ δικό μου. Σου είπα ότι επειδή το κυοφορεί δεν σημαίνει ότι έχει τον πρώτο λόγο. Ούτε ο άντρας τον έχει, είναι από κοινού.

Αυτό λέω.

Katerina

Call-Girl
Εγγρ.
26 Φεβ 2021
Like
9.100

Θα έπρεπε να είναι.
Συμφωνώ ότι το έμβρυο είναι ζωή κτλπ.
Αλλά να υπάρχει ψήφισμα που απαγορεύει γενικά τις εκτρώσεις , δεν είναι εφαρμόσιμο και θα ήταν καταστροφικό.

Σε ένα τυχαίο μαιευτήριο να πας , θα δεις ότι η πλειοψηφία των εκτρώσεων καταγράφονται ως «αποξέσεις». Είτε γιατί αφορά ανήλικα είτε για λόγους ασφάλισης ( πολλά ταμία το καλύπτουν).

Όλα αυτά ενώ επιτρέπονται οι εκτρώσεις ! Το να απαγορευτούν θα προκαλέσει μεγαλύτερο χάος + θα αυξήσει τα ποσοστά εκτρώσεων με μη ιατρικά αποδέκτες μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της μητέρας.

PS: Ο όρος απόξεση είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται ιστός από το εσωτερικό της μήτρας . Γίνεται για διαγνωστικούς λόγους ή για θεραπευτικούς όταν πχ η γυναίκα έχει αποβάλει και υπάρχουν ακόμα υπολείμματα.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Δεν με απασχολεί τι θα κάνει μια γυναίκα, με απασχολεί τι θα κάνει με κάτι που είναι ΚΑΙ δικό μου. Σου είπα ότι επειδή το κυοφορεί δεν σημαίνει ότι έχει τον πρώτο λόγο. Ούτε ο άντρας τον έχει, είναι από κοινού.

Αυτό λέω.
ε ωραια εστω οτι ειναι απο κοινου και οδηγηθουμε σε αδιεξοδο

ο λογος του ενος θα ειναι λιγο παραπνω απο το λογο του αλλου

θα παρεμβει η πολιτεια δηλαδη υπερ του αντρα που στατιστικα ειναι μειοψηφικο το ποσοστο και οχι υπερ της θεσης της γυναικας δλδ?

η οποια θα παρει την ευθυνη να το ριξει με αλλο τροπο που θεωρητικα θα ειναι παρανομος αρα θα ελοχεύει κινδυνο για τη ζωη της

μπροστα στον κινδυνο το κρατος ποιον θα προστατεψει τον αντρα ??

ειμαστε σοβαροι?

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
θα το γραψω απλα και σχηματικα να το καταλαβουν ολοι

εκτρωση παρανομη τον 21αιωννα ειναι αστειο αλλα ας πουμε οτι συμβαινει καπου η πολιτικοι κυκλοι το προωθουν

φυσικα θα ειναι ανεφαρμοστο αλλα ας το δεχτουμε χαρις της κουβεντας

τι θα σημαινει αυτο?

θα σημαινει οτι καμια εκτρωση δεν θα απαγορευτει απλα οι γυναικες δεν θα πηγαινουν σε κρατικα νοσοκομεια η κλινικες αλλα θα πηγαινουν σε χασαπικα

ετσι ειναι τα πραματα

τωρα αν καποιος θελει να ππαει η κοπελα γυναικα του σε τετοιο μερος ας το πει

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
ε ωραια εστω οτι ειναι απο κοινου και οδηγηθουμε σε αδιεξοδο

ο λογος του ενος θα ειναι λιγο παραπνω απο το λογο του αλλου

θα παρεμβει η πολιτεια δηλαδη υπερ του αντρα που στατιστικα ειναι μειοψηφικο το ποσοστο και οχι υπερ της θεσης της γυναικας δλδ?

η οποια θα παρει την ευθυνη να το ριξει με αλλο τροπο που θεωρητικα θα ειναι παρανομος αρα θα ελοχεύει κινδυνο για τη ζωη της

μπροστα στον κινδυνο το κρατος ποιον θα προστατεψει τον αντρα ??

ειμαστε σοβαροι?
Δεν είπα ότι ξέρω τι πρέπει να γίνει. Αυτό που λέω είναι την απόφαση πρέπει να την πάρουν και οι δυο μαζί. Αν διαφωνούν, τότε θα πρέπει να μπει διαιτησία. Όπως στα πάντα. Τώρα τι διαιτησία θα είναι αυτή και πως θα κρίνει, δεν ξέρω.

Πάντως όχι, η γυναίκα δεν έχει τον πρώτο λόγο.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Δεν είπα ότι ξέρω τι πρέπει να γίνει. Αυτό που λέω είναι την απόφαση πρέπει να την πάρουν και οι δυο μαζί. Αν διαφωνούν, τότε θα πρέπει να μπει διαιτησία. Όπως στα πάντα. Τώρα τι διαιτησία θα είναι αυτή και πως θα κρίνει, δεν ξέρω.

Πάντως όχι, η γυναίκα δεν έχει τον πρώτο λόγο.
η διαιτησια ειναι αυτο π συμβαινει τωρα σε ολα τα κρατη της δυσης απλο

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
και τωρα θα γραψω μια προσωπικη ιστορια

λιγα χρονια πριν ειχα βρεθει αντιμετωπος με το διλλημα του χαπιου της επομενης μερας

ακομα και αυτο που σχετικα ειναι κατι απλο δεν το αντιμετωπισα ελαφρα τη καρδυα

φυσικα εγω δεν πιστευω με μια φορα θα μεινει εγγυος η τοτε σχεση μου αλλα εκεινη ηθελε να αποφασισει τι θα κανουμε

εγω της ειπα να κανει οτι θελει και θα την στηριξω σε ολα

αυτη τοτε επεμενε να παρω εγω την αποφαση , τα βαλαμε κατω και τελικα ειπαμε να το παρει

το θεμα προεκυψε επειδη ειχε ξαναπαρει πιο παλια και δεν ηθελε να το ρισκαρει γιατι λενε πως δεν κανει να το περνεις συνεχεια στη ζωη σου

τωρα δεν ξερω τι επικρατει με τα φαρμακα

αλλα ακομα και αυτο το απλο της εδωσα τον πρωτο λογο

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.627
Πόντοι
12.756

λιγα χρονια πριν ειχα βρεθει αντιμετωπος με το διλλημα του χαπιου της επομενης μερας

φυσικα εγω δεν πιστευω με μια φορα θα μεινει εγγυος η τοτε σχεση μου αλλα εκεινη ηθελε να αποφασισει τι θα κανουμε

αυτη τοτε επεμενε να παρω εγω την αποφαση , τα βαλαμε κατω και τελικα ειπαμε να το παρει

το θεμα προεκυψε επειδη ειχε ξαναπαρει πιο παλια και δεν ηθελε να το ρισκαρει γιατι λενε πως δεν κανει να το περνεις συνεχεια στη ζωη σου

Συνηθως ετσι γινεται και εγω το ιδιο θα εκανα Πουτσυ

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.006
Πόντοι
2.606

Ευτυχώς τυπε πήρε την σωστή απόφαση

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Έκτρωση=φόνος για τον οποιοδήποτε λογο. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να ελέγξεις τη δημιουργία τη ζωής αντίστοιχα δεν θα πρέπει να ελέγχεις και την αφαίρεση ζωής.
Αναφερθηκε η περίπτωση ιατρικού προβλήματος. Θα ήθελα να θέσω ένα αντίστοιχο ερώτημα. Έστω ότι ένα παιδί γεννιέται φυσιολογικό και μετά από κάποια χρόνια εξαιτίας κάποιου προβλήματος/ατυχήματος το παιδί μένει ανάπηρο ή παρουσιάζονται νοητικά προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση ο γονιός έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού του για να μην ταλαιπωρηθεί??? Τι διαφορά έχει το έμβρυο κάποιων εβδομάδων από ένα παιδί κάποιων χρόνων.
Η λύση δεν είναι η έκτρωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε το κράτος να μπορεί να παρέχει βοήθεια μέσω ιδρυμάτων.
Ας αγωνιστούμε για τη δημιουργία τέτοιων δομών και όχι για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση που εν τέλει μας καθιστά όλους ανεύθυνους στην ανάληψη των ευθυνών μας διαιωνίζοντας τη συγκεκριμένη κατασταση

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.006
Πόντοι
2.606
Έκτρωση=φόνος για τον οποιοδήποτε λογο. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να ελέγξεις τη δημιουργία τη ζωής αντίστοιχα δεν θα πρέπει να ελέγχεις και την αφαίρεση ζωής.
Αναφερθηκε η περίπτωση ιατρικού προβλήματος. Θα ήθελα να θέσω ένα αντίστοιχο ερώτημα. Έστω ότι ένα παιδί γεννιέται φυσιολογικό και μετά από κάποια χρόνια εξαιτίας κάποιου προβλήματος/ατυχήματος το παιδί μένει ανάπηρο ή παρουσιάζονται νοητικά προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση ο γονιός έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού του για να μην ταλαιπωρηθεί??? Τι διαφορά έχει το έμβρυο κάποιων εβδομάδων από ένα παιδί κάποιων χρόνων.
Η λύση δεν είναι η έκτρωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε το κράτος να μπορεί να παρέχει βοήθεια μέσω ιδρυμάτων.
Ας αγωνιστούμε για τη δημιουργία τέτοιων δομών και όχι για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση που εν τέλει μας καθιστά όλους ανεύθυνους στην ανάληψη των ευθυνών μας διαιωνίζοντας τη συγκεκριμένη κατασταση
Φίλε μου αμβλώσεις γίνονται γιατί ο μπαμπης γαμησε την Καίτη την κομμώτρια και έχυσε τα ζουμιά του σουρωμενος στην μουνα της αλλά και γιατί ο γιατρός διέγνωσε ότι κυοφορούνταν ένα προβληματικό παιδί τοποθετησου λεπτομερέστερα

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Φίλε μου αμβλώσεις γίνονται γιατί ο μπαμπης γαμησε την Καίτη την κομμώτρια και έχυσε τα ζουμιά του σουρωμενος στην μουνα της αλλά και γιατί ο γιατρός διέγνωσε ότι κυοφορούνταν ένα προβληματικό παιδί τοποθετησου λεπτομερέστερα
Νομίζω ότι απάντησα και για τις δύο περιπτώσεις. Όσο αγωνιζομαστε και ευαισθητοποιουμαστε για το δικαίωμα της γυναίκας να κάνει ότι γουστάρει με το σώμα της άλλο τόσο ο Μπάμπης και η Καίτη θα γαμιουνται χωρίς καμία προφυλαξη και ως ανεύθυνοι που είναι θα αποφασίσουν να ρίξουν το παιδί.
Για το ιατρικό θέμα σου απάντησα ήδη. Θα πρέπει να μεριμνήσει το κράτος.
Αλλά είμαστε τόσο ανεύθυνοι που διαλέγουμε την εύκολη λύση και πέφτουμε στη λούμπα των γυναικών που προσπαθούν να απενεχοποιησουν την άμβλωση για να μην νιώθουν τύψεις οι ιδιες

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.006
Πόντοι
2.606
Νομίζω ότι απάντησα και για τις δύο περιπτώσεις. Όσο αγωνιζομαστε και ευαισθητοποιουμαστε για το δικαίωμα της γυναίκας να κάνει ότι γουστάρει με το σώμα της άλλο τόσο ο Μπάμπης και η Καίτη θα γαμιουνται χωρίς καμία προφυλαξη και ως ανεύθυνοι που είναι θα αποφασίσουν να ρίξουν το παιδί.
Για το ιατρικό θέμα σου απάντησα ήδη. Θα πρέπει να μεριμνήσει το κράτος.
Αλλά είμαστε τόσο ανεύθυνοι που διαλέγουμε την εύκολη λύση και πέφτουμε στη λούμπα των γυναικών που προσπαθούν να απενεχοποιησουν την άμβλωση για να μην νιώθουν τύψεις οι ιδιες
Όπερ μεθερμηνευόμενο να παρκαρεις το παιδί σε ίδρυμα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom