Στις μαζωξεις του Bourdela Bikers Club, εχουμε βρεθει στην εν λογω πλατεια 7-8 φορες λογω προσβασιμοτητας απ'ολους...
Ειδικά για το ΒΒC, εμένα μου τη σπάει το Μπουρνάζι. Το ότι έχω έρθει, το έχω κάνει για την παρέα, όχι για το μέρος. Το μέρος με απωθεί. Για τους εξής λόγους:
1) Δεν μπορούμε να καθόμαστε έχοντας απέναντι και βλέποντας τα μηχανάκια μας. Πράμα που είναι ΒΑΣΙΚΟ συστατικό στοιχείο κάθε τέτοια μάζωξης, τουλάχιστον εγώ (και όχι μόνο) έτσι τις αντιλαμβανόμουνα τα παλιά τα χρόνια που κάναμε αντίστοιχες τσάρκες οι μηχανόβιοι...
2) Από πλευράς θεάματος, σκατά. Δεν είναι δηλαδή το μέρος που θα πεις ότι θα πάω να κάτσω για να κάνω μάτι. Άμα θέλεις μάτι, πας Baby Gold ή Rasputin, δε πας στο Μπουρνάζι.
3) Γενικώς, με το πλήθος αυτό των Cafeteria που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή έχεις την αίσθηση ότι εντάσσεσαι (και εντάσσεις την ψυχαγωγία σου) στα πλαίσια μιας βιομηχανίας, ενός industry. Και αυτό ΔΕΝ είναι του τύπου μου.
4) Λόγω του πολύ κόσμου (ή μάλλον των πολλών μαγαζιών), είμαστε πάντα στριμωγμένοι εκεί που καθόμαστε. Οι άνθρωποι (οι επιχειρηματίες του χώρου εννοώ) έχουν βρει ένα modus viventi για να βολεύουν όσο περισσότερους πελάτες μπορούν στα περιορισμένα m2 που τους νοικιάζει ο Δήμος, και, ακόμα και αν πάμε ώρα και μέρα που δεν έχει κόσμο, αναγκαζόμαστε να πηδάμε τραπέζια και καρέκλες για να πάμε WC, ή να αλλάξουμε θέση, η να κάνουμε περίεργους αρχιτεκτονικούς συνδυασμούς κάθε φορά που κάποιος έρχται στην παρέα. Δεν έχεις την άνεση (για να το πω πιο απλά) να απασχολήσεις ένα τραπέζι δίπλα, μόνο και μόνο για να βάλει τα κράνη της όλη η παρέα.
Συμπερασμα..
Προτιμω το λαικο Μπουρναζι, απο το ιντελεκτουαλ Κολωνακι
Σε αυτό δε διαφωνώ καθόλου. Και όχι μόνο από το Κολωνάκι, και από το Κεφαλάρι είναι προτιμητέο το Μπουρνάζι, και από την Γλυφάδα βεβαίως.
Αλλά υπάρχουν κι άλλα μέρη ρε παιδιά!
Υπάρχει π.χ. η cafeteria στη λίμνη του Μαραθώνα!
Υπάρχει η περιοχή της Λίμνης Βουλιαγμένης (για να πω και κάτι Νότιο, που δε τα ξέρω καλά!)
Και άλλα πολλά, που πας, κάθεσαι σχεδόν ΔΙΠΛΑ στο μηχανάκι σου, και έχεις την άνεσή σου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Μπουρνάζι (και το Κολωνάκι, και το Κεφαλάρι, και η Γλυφάδα βεβαίως) είναι "trendy".
Αλλά έχουμε κανένα λόγο να κυνηγάμε τα "trendy" μέρη?
Έχουμε κανένα λόγο να πηγαίνουμε σε μέρη που χρειάζεται Δημοτικός μπάτσος για να επιβλέπει την τάξη στο παρκάρισμα moto? Που είμαστε στην Times Square της Νέας Υόρκης επι τέλους?
Η ολη φαση ειναι να πινουμε το καφεδακι μας και να κανουμε τον χαβαλε μας...
Η παρεα ειναι που κανει ενα μερος ΟΚ
Και η διαθεση βεβαιως...
Βεβαίως, ισχύει. Και σε αυτό το πλαίσιο, μαζευτήκαμε (όσες φορές μαζευτήκαμε) εκεί.
Αλλά το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο παπάς...