Διαφωτιστά καθυστερώ τη βόλτα της κινεζούλας για χάρη σου.
Λοιπόν εννοείς μάλλον εθνικότητα όπου λες ιθαγένεια, σωστά;
Οι έννοιες υπηκοότητα και ιθαγένεια δείχνουν το δεσμό του πολίτη με το κράτος
Η εννοια εθν(ικ)ότητα δείχνει την σχέση του ανθρώπου με κάποιο - α έθνη/εθνικές καταγωγές ή ταυτίσεις.
Οι έννοιες κατα καιρούς συγχέονταν αναλογα με την πολιτική και ιδεολογική συγκυρία.
Σήμερα πάντως, μετά την αναβίωση των εθνικισμών και την αναζήτηση ταυτοτήτων είναι σαφή τα όρια.
Σωστά όλα αυτά που λες. Στο είπα και πριν και θεώρησες ότι δεν μπορώ να απαντήσω. Βλέπεις που είσαι λάθος? Εγώ δεν διαφωνώ μαζί σου.
Και οι μουσουλμάνοι της Θράκης λοιπόν έχουν υπηκοότητα ελληνική, έτσι?
η εθνικότητά τους είναι το πρόβλημα!
σύμφωνα λοιπόν με αυτό που έγραψες
"δηλαδή αν εγω πω ότι είμαι τουρκος ή γάλλος, άγγλος, πορτογάλλος κλπ ποιος θα έρθει να μου πει ΟΧΙ δεν είσαι;"
μπορεί ο κάθε άνθρωπος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου (πλην της Ελλάδας που έχει πολλούς εθνικιστές-ακροδεξιούς κτλ κτλ) να πει ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, μέσα στις ΗΠΑ και να πει επίσης "μην βλέπετε τι γράφει η ταυτότητά μου, εκεί είναι γραμμένη η υπηκοότητα-ιθαγέννεια, όπως θες πεστο. Εγώ έχω αμερικανική εθνικότητα!ΚΑΙ γω αλά και άλλοι χιλιάδες!
το τι θα διεκδικήσουν από κει και πέρα δεν το ξέρω. Θα μας το πεις εσύ. Αλλά το ερώτημά μου παραμένει!
Χρησιμοποίησα ήδη 3 χώρες! Τανκανίκα (δεν ξέρω καν αν είναι χώρα), Αγγλία, Αμερική!
Θες κι άλλες?
πες μου λοιπόν σε ποια χώρα το σενάριο που περιέγραψα θα έλεγε: ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, είστε αμερικανοί κατά την καταγωγή (αφού το λέτε γιατί να πούμε όχι.εθνικιστες είμαστε?). Πάρτε λοιπόν διαβατήριο,ταυτότητα και ότι άλλο! Μήπως θέλετε και καμιά πολιτεία να σας χαρίσουμε?
Πες μου λοιπόν ΠΠ
Πού στον (σφαιρικό, να το διευκρινίζουμε) πλανήτη ισχύει αυτό?
το ξαναγράφω να το θυμηθείς γιατί η σκυλίτσα μπορεί να σου πήρε τα μυαλά:
"δηλαδή αν εγω πω ότι είμαι τουρκος ή γάλλος, άγγλος, πορτογάλλος κλπ ποιος θα έρθει να μου πει ΟΧΙ δεν είσαι;"