Μιας και πρωτοποσταρα το σχετικο αρθρο,εχω να κανω μερικες παρατηρησεις-αποριες...
1. Πως ειναι δυνατον σε επιπεδο διακρατικο (εφοσον επιχειρουν διαλογο με κυβερνησεις αλλων χωρων μεσω πρεσβειων...) πολιτες να αυτοπροσδιοριζονται με μεθοδους καφενειου ως αλλοεθνεις...;
Το σωστο θα ηταν "Συμβουλευτικη Επιτροπη Μουσουλμανων Δ.Θρακης",εχω λαθος;
2.Η Ελληνικη μουσουλμανικη μειονοτητα της Δ.Θρακης εχει διορισμενο μουφτη απο το Ελληνικο Κρατος και ειναι ο κ.κ. Σοφολογιωτατος Χατζηχαφούζ Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου,οπως προβλεπεται απο το Συνταγμα,σωστα;
Επομενως ο Αχμετ Μετε ειναι ενας "εκλεγμενος" (απο ποσους,επι συνολω μουσουλμανους,αραγε;)ο οποιος απαξιωνει τον θρησκευτικο ηγετη της μειονοτητας και Ιεροδικαστη...
Ερωτηση προς οπιονδηποτε:
Στα πλαισια της Ελληνικης Πολιτειας και του Ελληνικου Συνταγματος,δικαιουται ελλην πολιτης να "καπηλευεται" αξιωμα δικαστικου λειτουργου που δεν του εχει δοθει και να καλει ξενους διπλωματες σε διαλογο;
Οντως η ατυπη αυτη "ψευδοεπιτροπη" ,που δεν εχει καμμια νομικη υποσταση,επιχειρει να καπελωσει με αστειοτατα επιχειρηματα και αλλες μουσουλμανικες ομαδες Ελληνων Πολιτων οπως οι Πομακοι και οι Ρομα...
Εδω στην σελιδα τους εχουν μερικα ενδιαφεροντα "διαμαντια":
Από την άλλη όμως ο Αχμέτ Μέτε και η Επιτροπή αυτή, δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού σε όσους μουσουλμάνους κατάγονται από άλλες φυλλές εκτός της τουρκικής, όπως οι Πομάκοι και οι Ρομά αφού τους τσουβαλιάζει όλους …για το καλό της “Μητέρας Πατρίδας” ως Τούρκους και τους κατηγορεί για “αντιμειονοτική ρητορική για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα”.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η ψευδοεπιτροπη αυτη,που καπελωνει αλλους ομοθρησκους της δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα τεχνασμα της Τουρκιας ωστε να μπορεσει να ελεγχει την μουσουλμανικη μειονοτητα της Δ.Θρακης,παρακαμπτοντας τον θρησκευτικο ηγετη και προσπαθωντας να δημιουργησει εντυπωσεις στην διεθνη κοινη γνωμη οτι η Ελλαδα ειναι μια χωρα στην οποια γινεται καταφωρη "Παραβιαση των Ανθρωπινων Δικαιωματων"....πραμα που δεν συμβαινει σαφεστατα...
Αυτα τα ολιγα και τα ξανασυζηταμε...
Παρακαλω οχι διαπληκτισμους και υβρεις,σπαμαρισματα και μαλακιες...
Να κανουμε ενα κουβεντολοι ανθρωπινο
Αντε να δουμε,σειρα σας και ειδικα εσυ Πορνοπαπε
Περιμενω
Αυτά περίπου έγραψε ο φίλτατος gaba!
Ας τα δούμε αναλυτικά:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
Παραθέτει ο gaba ένα κείμενο από το Έθνος 14.11:
με τους γνωστούς πατριωτικούς εθνεγερτικούς τίτλους ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ κλπ
ποιο το περιεχόμενο του άρθρου ;;;;
ένα ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ κείμενο της
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Αναρτημένο στην ιστοσελίδα της από τον ΜΑΪΟ του 2009.
Εκτός από το ερώτημα ΓΙΑΤΙ ο κ. ΜΕΛΕΤΗΣ ξανα-ματα βγάζει έξη μήνες μετά ΩΣ «ΕΙΔΗΣΗ» τρομάρα του ένα κείμενο ΕΞΗ ΜΗΝΩΝ, το κείμενο είναι απολύτως αποπροσανατολιστικό δημοσιογραφικά.
Δεν βγάζει κανείς συμπέρασμα λογικό, απλώς καθοδηγείται στην "καταδίκη της μειονότητας για ανθελληνικές ενέργειες"….
Ο κ. ΜΕΛΕΤΗΣ λειτουργεί χωρίς κανένα δημοσιογραφικό κριτήριο και είναι απλώς ή παπαγαλάκι των εθνικιστών (που επιδιώκουν να δημιουργούν θέματα κι όταν δεν έχουν νέα ξεθάβουν τα παλιά), ή απλώς ανίκανος δημοσιογράφος και τσιμπάει ότι βρει στο ίντερνετ για να γεμίσει τη σελίδα του…
ΓΙΑΤΙ απλούστατα το κείμενο (και αναφέρομαι στο αρχικό κείμενο της ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ) ήταν η θέση της επιτροπής σε μια σειρά εκθέσεις που αφορούσαν τη μειονότητα στην Ελλάδα. Και προφανώς Η ΣΕ δεν έβγαλε το κείμενο μόνο για την ιστοσελίδα της. Το έστειλε όπου έκρινε…… Αυτό όμως έγινε τον περασμένο Μάιο! Τώρα το αντιλήφθηκε ο κύριος Μελέτης (εξη μήνες μετά;;;)
Τι απαντούν σ’ αυτό οι συνδαιτυμόνες του παρόντος φόρουμ;;;
Ειδικά όσοι είναι δεινοί αναλυτές των διεθνών και γαλαξιακών πραγμάτων;;;
Λεει ο gaba:
«1. Πως ειναι δυνατον σε επιπεδο διακρατικο (εφοσον επιχειρουν διαλογο με κυβερνησεις αλλων χωρων μεσω πρεσβειων...) πολιτες να αυτοπροσδιοριζονται με μεθοδους καφενειου ως αλλοεθνεις...;
Το σωστο θα ηταν "Συμβουλευτικη Επιτροπη Μουσουλμανων Δ.Θρακης",εχω λαθος;»
Απαντά ο ΠΠ:
Η ερώτηση είναι ερώτηση – θέση . Προσπαθεί να εκμαιεύσει την επιθυμητή (αντι-τουρκική εν προκειμένω)απάντηση. Ποιο είναι το διακρατικό επίπεδο; Διακρατικό σημαίνει μεταξύ κρατών. Εδώ έχουμε άτομα που απευθύνονται σε πρεσβείες. (κατά το δημοσίευμα πάντα…..).
Εδώ ο φίλτατος gaba αγνοεί «προκλητικά» (θα έλεγα κι εγώ) την όλη συζήτηση που διεξήχθη στο φόρουμ αυτό, στο προκείμενο νήμα. Βεβαίως δικαίωμά του. Ο καθείς και η αλήθεια του…
Στην ουσία:
1) Οι μουσουλμάνοι της Θράκης τι είναι εθνικά; Δεν είναι όλοι το ίδιο. ΟΚ. Υπάρχουν κάποιοι που είναι ΤΟΥΡΚΟΙ; ΤΟΥΡΚΟΙ όχι με την έννοια της τουρκικής υπηκοότητας , αλλά με την έννοια της εθνικής συνείδησης. Η απάντηση μου είναι πως ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Δεν μπορεί να κρυφτούν κάτω από το χαλί , δεν μπορεί να εκτοπιστούν ή να αποκεφαλιστούν.
2) Έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το ΛΕΝΕ;; Ναι το έχουν. Αυτό επισημαίνουν οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ που έχουν αναρτηθεί εδώ και σε ελληνική μετάφραση και η σχετική φιλολογία.
3) Η απάντηση στην ερώτηση του ΓΚΑΜΠΑ (Το σωστο θα ηταν "Συμβουλευτικη Επιτροπη Μουσουλμανων Δ.Θρακης",εχω λαθος) είναι ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.
2) Η ερώτηση 2 του ΓΚΑΜΠΑ επίσης αγνοεί (πάλι προκλητικά θα έλεγα εγώ) όλη τη συζήτηση που έγινε εδώ για το μουφτή, τη σαρία και την εκλογή / διορισμό του Μουφτή.
Ο ΠΠ Εδώ επιφυλάσσεται για εκτενέστερη ανάπτυξη, η οποία στα περισσότερα θα είναι copy/paste καθώς έχουν όλα αναπτυχθεί….
3) Χωρίς αρίθμηση θέτει ο ΓΚΑΜΠΑ το θέμα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ερωτά ο ΠΠ: Γιατί χρειάζεται συγκεκριμένη ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;;;
4)Σε αυτό που έχει δίκιο ο ΓΚΑΜΠΑ και ευρίσκονται εν απολύτω αδίκω οι τούρκοι μειονοτικοί είναι η προσπάθεια ενιαιοποίησης όλης της μειονότητας. ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Το ότι υπάρχουν και τουρκοι δε σημαίνει ότι είναι όλοι τουρκοι. Αλλά γιατί το ελληνικό κράτος δεν κάνει ένα σχετικό ερώτημα (περί εθνικής ταυτότητας) στην απογραφή για να το διευκρινίσει;;;
5) Αναφέρεται ο ΓΚΑΜΠΑ και ο κ. ΜΕΛΕΤΗΣ στα διαμάντια του κειμένου της ΣΕ.
Ερωτά ο ΠΠ:
Είναι διαμάντι και πόσων καρατιών η απαίτηση για συμμόρφωση της ελλάδας με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ;
Είναι διαμάντι και πόσων καρατιών η κριτική που γίνεται στις αποφάσεις του ελληνικού κράτους ότι με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις επιδιώκεται να μην έχει πολιτική εκπροσώπηση η μειονότητα σε αυτοδιοικητικό και σε εθνικό επίπεδο;;;
ΑΥΤΑ για αρχή
χωρίς φόβο και πάθος
ΠΠ