πρώτη παρέμβαση εκ φυλής:
1) Είναι φανερό ότι ο pornopapos δεν συμμερίζεται τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας, της μη μεταβολής των συνόρων. Είναι αυτονόητο ότι θα βρούμε αυτό το θέμα μπροστά μας κάποτε. Κάποτε θα πλειοψηφίσουν και θα αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα. Για καλό δεν θα είναι. Το είχε πει ο Οζαλ. Τα θέματα θα λυθούν με την πληθυσμιακή έκρηξη της μια πλευράς και την υπογεννητικότητα της άλλης.
δεύτερη παρέμβαση εκ φυλής:
Ξεχειλίζετε από ειρωνία. Γνωρίζω ότι η απάντησή μου θα χτυπήσει στη γνωστή πια τακτική σας, το Σωκρατικό Έλεγχο. Ωστόσο, απαντώ.
2) Γνωρίζεις ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις στην Ελλάδα. Γνωρίζεις ότι εάν αυτόαποκαλούνται Τούρκοι τότε θα αρχίσουν να έχουν σχέσεις με τη "Μητέρα Πατρίδα", την Τουρκία. Τότε θα αρχίσουν να αναμειγνύονται οι Τούρκοι στα εσωτερικά της Ελλάδος και εμείς ως αδύναμοι δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Όταν γίνουν και πλειοψηφία γερή αρχίζουν να μιλούν για αυτονομίες κτλ.
Το παραπάνω σενάριο είναι πολύ πιθανό. Δεν σε βλέπω να ανησυχείς. Ίσα-ίσα εσύ θέλεις να τους ενθαρρύνεις να αυτοαποκαλούνται Τούρκοι. Ασχολείσαι συνέχεια με αυτό το δικαίωμά τους που θα έχει τέτοια καταληξη βλαπτική για εμάς και την εθνική μας κυριαρχία. Βάζεις το δικαίωμά τους πάνω από αυτήν την πιθανότητα να αρχίσουμε να παίρνουμε την κάτω βόλτα και να σταματήσουμε να έχουμε ειρήνη και σταθερότητα. Λίγο θέλει να αρχίσει η αναταραχή και η αιματοχυσία;
Αυτό εννοώ ότι δεν σε ενδιαφέρει η εθνική κυριαρχία
1) έχοντας άπειρες φορές δηλώσει την αντίθεσή μου προς τις αλλαγές των συνόρων
εξεπλάγην βλέποντας σε να μου καταλογίζεις αντίθετη θέση.
βλέπω ότι στη δεύτερη παρέμβασή σου το εξαφανίζεις. καλώς!
2) ας περάσουμε στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας.
όλα αυτά που θεωρείς ότι "γνωρίζω" είναι το κυρίαρχο στην ελληνική πολιτική (παρα)φιλολογία σενάριο περί "εθνικού τουρκικού κινδύνου".
αν αυτό το σενάριο καθορίσει την εσωτερική ελληνική πολιτική στο θέμα των δικαιωμάτων θα είναι η μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας εκ μέρους της ελλάδος.
η ελλάς αποδέχεται, με τη λογική αυτή, ότι η άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών της εξαρτάται από την (έτσι ή αλλιώς) συμπεριφορά μιας ξένης δύναμης. δηλώνει δλδ ότι είναι κράτος περιορισμένης κυριαρχίας!
γνωρίζω επίσης ότι σήμερα που μιλάμε πολλοί μειονοτικοί αυτοαποκαλούνται τούρκοι, ότι τμήματα των κυριάρχων τάξεων της τουρκίας διεκδικούν να είναι η μητέρα πατρίδα κλπ
ή μήπως στη φαντασία μου είναι;
η μόνη διέξοδος από το επικίνδυνο παιχνίδι των εθνικισμών είναι η αποδυνάμωση όλων των εθνικισμών...
3) δεν αγνοώ ότι υπάρχει ενεργός ανταγωνισμός μεταξύ των κυρίαρχων τάξεων τουρκίας και ελλάδος που προς ευκολοτέρα ενσωμάτωση των κυριαρχούμενων, ενδύεται ως συνήθως, το μανδύα της εθνικής διαφοράς... ο ανταγωνισμός αυτός είναι έντονος (έχει όμως και πεδία συνεργασίας) και υπόκειται στην εξέλιξη της ταξικής πάλης στις προκείμενες χώρες καθώς και σε μια σειρά από εξωτερικούς παράγοντες και παίκτες
4) όλες μου οι τοποθετήσεις είναι από τη σκοπιά του δέοντος γενέσθαι,
για την καλύτερη ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας με την αναγνώριση και εφαρμογή όλων των δικαιωμάτων των πολιτών, άρα διαμόρφωση καλύτερων όρων διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας δια της ενισχύσεως της κοινωνικής συνοχής μεταξύ των πολιτών και του κράτους.
5) ομιλώ δε για δικαιώματα διότι θέλω να υπάρχει αντικειμενική βάση στις θέσεις μου και όχι μπαρουφολογία και σεναριολογία.
6) οι θέσεις αυτές είναι ανεξάρτητες από σενάρια. είναι θέσεις αρχής, συστατικές της συμφωνίας μεταξύ των μελών της ελληνικής κοινωνίας (αποδοχή ευρωπαϊκού δικαιωματικού πλαισίου, που κατοχυρώνεται και συνταγματικά) και επιπλέον αποτελούν την μόνη δυαντότητα διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας της ελλάδος ως ευρωπαϊκού κράτους δικαίου. ο νεος πατριωτισμός κατοχυρώνεται στη σχέση του πολίτη με το κράτος και δεν στηρίζεται μόνο στην εθνική, θρησκευτική, γλωσσική ταυτότητα.
7) κανένα δικαίωμα των πολιτών της χώρας δεν (μπορεί να) είναι βλαπτικό για την εθνική κυριαρχία διότι η εθνική κυριαρχία υπάρχει υπερ του λαού (σύνολο πολιτών).