Nαι? Για πες εσυ που ξερεις.
Αν σου λεει κατι αυτο, ουτε πολλα λεφτα εχω, ουτε χλιδατος ειμαι. 700 ευρω μισθο παιρνω και μηνας μπαινει, μηνας βγαινει ειναι ζητημα αν καταφερνω να αποταμιευσω 200 καθε μηνα.
Αν διαβαζες και λιγο αυτα που εγραψα(που δεν το εκανες) θα βλεπες οτι ειπα οτι το μετρο ειναι σωστο οπως σωστα ηταν και πολλα αλλα μετρα στο παρελθον. Τα οποια φυσικα ΔΕΝ εφαρμοστηκαν.
Κατα τα αλλα ομως 'γκρινιαζουμε' απο την αρχη. Ειναι που εσυ εχεις δει δικαιοσυνη σε αυτον τον τοπο και κανεις και κηρυγμα.
Οι νομοι ισχυουν για ολους και τα αρχιδια μου κουνιουνται. Για ολους ισχυουν ε?
Με τον κουβελη τι εγινε τυπε? Θα μας πεις? Με τον βουλγαρακη? Με τον μητροπουλο? Θες να συνεχισω? Μπορω να ποσταρω και ολο το βραδυ.
Αν εσυ θες να ζεις σε ουτοπια, προβλημα σου.
Τους υπολοιπους που το εχουν ξαναδει το εργο, αστους. Ουτε μαλακισμενη κριτικη του στυλ 'εσεις δεν θελετε' ουτε παπαριες του στυλ 'για αλλον λογο γκρινιαζετε'. Εκτος αν ειδες μονο κανα δυο να αμφιβαλλουν για αυτα που και καλα θα εφαρμοστουν σε αυτο το θρεντ.
Αστο τυπε. Το χουμε ξαναδει το εργο.
Κρατα την αποψη σου, ειναι σεβαστη, αλλα ασε μας εμας να πιστευουμε οτι θελουμε.
ποστάρω μετά από αρκετές ώρες και φυσικά ετεροχρονισμένα αλλά πάντα από εκεί που είχα αφήσει το νήμα.
καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη, αλλά το είχα γράψει πως έφευγα για αεροδρόμιο οπότε δεν μπορούσα να απαντήσω σωστά, επιπλέον το ίντερνετ που πετύχαινα στο αεροδρόμιο δεν ήταν και το καλύτερο οπότε, ενώ το είδα το ποστ σου, δεν μπορούσα να το κάνω παράθεση και να απαντήσω.
Πάμε στο ζουμί τώρα.
Δεν με ενδιαφέρουν τα οικονομικά σου. Δεν είμαι ούτε ο ΣΔΟΕ ούτε ο δοσατζής σου. Κρίνω και απαντάω στη γνώμη που λέει ο καθένας εδώ.
Είδα λοιπόν πως μετά από αρκετά ποστ έγραψες αυτό που σου έλεγα και εγώ από την αρχή.
Πως το μέτρο είναι προφανώς σωστό, μένει να δούμε την εφαρμογή του και να την κρίνουμε αφού γίνει αυτή.
Δεν ζω σε καμία ουτοπία, αντιθέτως βιώνω ό,τι και εσύ, αλλά δεν μπορώ να κοιτάω διαρκώς το παρελθόν, πρέπει να θεωρώ πως κάποια στιγμή κάτι θα αλλάξει.
Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να ζούμε. Δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθούμε την επικαιρότητα. Είναι απαραίτητο να θεωρούμε πως κάποια στιγμή θα αλλάξει κάτι.
Ο ένας μπορεί να θεωρεί πως θα αλλάξει αν έρθει η αριστερά στα πράγματα, ο άλλος άμα έρθει η ΧΑ, ο άλλος άμα μας πάρει η Ρωσία και ο άλλος άμα μας πάρουν οι ΗΠΑ. Υποκειμενικό αυτό.
Πριν από 3-4-5 χρόνια είμαι σίγουρος πως δεν θα περίμενες ο Τζοχατζό να είναι μέσα, ο Παπαγεωργίου να είναι μέσα, ο Ψωμιάδης να είναι μέσα ... τίποτα από όλα αυτά. Δεν σου λέω πως όλα αυτά έλυσαν τα προβλήματά μας ούτε πως με αυτά έγινε κάθαρση και όλα τα κακά μας έγιναν καλά.
Είναι όμως προφανές πως βλέπουμε πράγματα που δεν τα βλέπαμε πιο πριν. Συμφωνούμε πως δεν είναι αρκετά. Αλλά δεν θα συνταχθώ μαζί σου να γκρινιάζω ακόμα και όταν βλέπω έστω πως κάτι κινείται.
Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι στη φάση αναμονής. Να δω αν θα συνεχιστεί αυτό και θα αρχίζει να καθαρίζει το τοπίο.
Αλλά δεν αλλάζω τη στάση μου ως προς το συγκεκριμένο θέμα με τους λογαριασμούς.
Στην Ελλάδα είχαμε ανέκαθεν 2 προβλήματα.
1. είχαμε/ έχουμε νόμους που δεν είναι σωστοί (έχουνε κενά ή είναι άδικοι)
2. είχαμε/ έχουμε νόμους που είναι σωστοί και δεν εφαρμόζονται.
Ο συγκεκριμένος νόμος, εφόσον ισχύσει, είναι σωστός. Το αν θα εφαρμοστεί σωστά είναι άλλο θέμα και μένει να το δούμε.
Αλλά για μένα σαν προσωπικότητα, σαν άτομο, είναι απαραίτητο να θεωρήσω πως σκοπό έχει να πιάσει τα λαμόγια πρώτα, ακόμα κι αν αυτά είναι πρωτίστως τα "μικρά" ή "μεσαία" λαμόγια.
Και μια και είδα και ένα ποστάρισμα του ΣΤΑΜ (δεν ξέρω αν ξαναπαντήθηκε), δική μου θέση είναι πως αν έχεις 10 χιλιάρικα στην μπάντα, ακόμα και άνεργος να είσαι, εφόσον δικαιολογούνται από κάποια δραστηριότητα, δεν έχεις πρόβλημα. Αν δεν δικαιολογούνται έχεις πρόβλημα.