Δοκιμασες να το σπασεις?αν δεν σπαει και νομιζεις οτι ειναι τριχα γυρισμενη δοκιμασε με μια καρφιτσα να τη βγαλεις.Μην αγχωνεσαι,το δερμα του πουτσου ειναι πολυ σκληρο,δε θα παθει τιποτα.
Το χω κανει οταν γυρισε τριχα μετα απο ξυρισμα.
Να πω την εμπειρία μου (άσχετη με πούτσες, αλλά σχετική με το θέμα):
Πριν 2-3 χρόνια έγινε μια στραβή στη θάλασσα και μου καρφώθηκαν στα δάχτυλα του χεριού 4-5 αγκάθια αχινού.
Αυτά μπαίνουν, σπάνε στο κατάλληλο (γι' αυτά) σημείο και μένουν μέσα.
Καθάρισα τα 2, αλλά έμειναν 2 ένα σε κάθε δάχτυλο.
Το δέρμα έκλεισε από πάνω απ' το αγκάθι.
Σιγά-σιγά άρχισε να δημιουργείται ένα "σπυράκι" πάνω απ' το αγκάθι, σα να φτιάνει περίσσεια επιδερμίδας το χέρι μου στο σημείο εκείνο. Κάθε τόσο το έκοβα, είτε με νυχοκόπτη, είτε τραβώντας το με τα νύχια του άλλου χεριού. Το δακτυλικό αποτύπωμα είχε μια μόνιμη "παραμόρφωση" λόγω αυτής της ανωμαλίας του δέρματος.
Κάποια στιγμή (πρόσφατα), που σημαίνει 2-3 χρόνια μετά το πρόβλημα αποφάσισα να ξεκαθαρισω την κατάσταση. Πήρα μια καρφίτσα και άρχισα να "σκαλίζω" το σημείο, πιο κάτω από την επιδερμίδα, μέχρι να φτάσω στο "σγρόμπο" που υπήρχε από κάτω και έκανε το δέρμα να φουσκώναει.
Έφτασα.
Αποκαλύφτηκε ένας "σγρόμπος" (σαν κύστη, αλλά σκληρή).
Μη φανταστείτε τίποτα μεγάλο, είχε μέγεθος σα 2 κεφάλια καρφίτσας.
Με τη μύτη της καρφίτσας τον έπρωξα προς τα έξω μέχρις ότου βγήκε από και που ήταν.
Κατάλαβα ότι αυτό που έβγαλα ήταν το "κουκούλι" με το οποίο είχε τυλίξει ο οργανισμός μου το σπασμένο αγκάθι του αχινού, για να το απομονώσει και να προστατευθεί η περιοχή.
Η "ουλή" του σκαλίσματος έκλεισε μόνη της σε 6-10 ώρες.
Το δαχτυλικό αποτύπωμα αποκαταστάθηκε (χωρίς να φαίνεται κανένα ίχνος ουλής) σε 2-3 μέρες, μόλις έφυγε το κακάδι της τομής.
Αφού η δουλειά πήγε τόσο καλά, την ξανάκανα και στο άλλο δάχτυλο, όπου το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο καλό.
Ποια 100-150 ευρώ για χειρούργο... Για πέταμα τα έχουμε?