Νέα

Μια βραδιά στη Μπογκοτά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 160
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Εδωσα εγώ τέλος με μια λιτή πρόταση που είχα κάποτε διαβάσει στον Μπουσκαλιά και μου είχε κάνει εντύπωση,.

‘’Οταν αγαπάς κάποιον επιθυμείς την ευτυχία του ακόμα και αν δεν είσαι μέρος της. Ετσι λοιπόν σου εύχομαι να είσαι πάντα ευτυχισμένη Aurora. Αντίο’’.

Περίμενα 5 – 6 δευτερόλεπτα αλλά δεν πήρα απάντηση.

Ξεκινούσε κάτι να πεί αλλά πάλι  δεν της έβγαινε.

Είπα ξανά ΑΝΤΙΟ και έκλεισα.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Η χώνεψη μιας μεγαλοπρεπούς  χυλόπιτας δεν είναι εύκολο πράγμα.

Η απόρριψη από ένα τσόκαρο δεν σε πολυνοιάζει, αντιθέτως σε πολλές περιπτώσεις σε εξυπηρετεί κιόλας.

Αλλά η απόρριψη από κάποια με την οποία είσαι ερωτευμένος σε χτυπάει στο θεμέλιο της άποψης που έχεις για τον εαυτό σου και  δοκιμάζει τα όριά σου.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Προσπαθούσα απεγνωσμένα να βγάλω αυτό που μόλις είχα ζήσει από το κεφάλι μου και δεν μπορούσα.

Επέστρεψε και κολλούσε πάνω μου σαν βδέλα που απομυζούσε τα αποθέματα της αυτοπεποίθησης μου σπρώχνοντας με σε μια αίσθηση θολούρας και κατάθλιψης.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Κατέβασα μισό μπουκάλι ρούμι που σε συνδυασμό με το εντελώς άδειο μου στομάχι κατέληξε στο να περάσω αγκαλιά με τη χέστρα περί την μισή ώρα τα ξημερώματα.

Το αλκοόλ σε αυτές τις περιπτώσεις κατά ένα διαβολικό ψυχότροπο τρόπο βγάζει σε πρώτο πλάνο στο κεφάλι σου ότι επί  χρόνια έθαβες βαθιά στο υποσυνείδητό σου.

Και αυτό απλά ψυχολογικά σε τσακίζει. Σε κάνει όμως και να συνειδητοποιήσεις όλα τα κρυφά ψυχικά σου ελλείματα, δίνοντάς σου όμως και την ευκαιρία να δουλέψεις αργότερα πάνω τους.

Τεράστιο σχολείο το απότοκο της χλαπάτσας, επιταχύνει εκθετικά την διαδικασία αυτογνωσίας σου.Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Απλά πρέπει να έχεις τα αρχίδια να το διαχειρισθείς.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ξεράθηκα σε ένα διακοπτόμενο ύπνο για 2-3 ώρες και ξύπνησα κατά τις 9 το πρωί σε άθλια κατάσταση.

Εκεί σχεδόν  ενστικτωδώς πιάστηκα από ένα βαρύ στήριγμα. Τον αθλητισμό. Ειδοποίησα ότι είμαι άρρωστος και δεν θα πάω στη δουλειά. Εβαλα τη φόρμα μου βγήκα από το ξενοδοχείο και άρχισα να τρέχω για 1,5 περίπου ώρα στη παραλιακή της ρεσίφε.

Πιστευω ότι λίγα χρόνια αργότερα κάποιος που τον έλεγαν Φορεστ Γκάμπ με αντέγραψε αλλά σε άλλη βέβαια κινηματογραφική κλίμακα.  :grin: :grin:

Γύρισα με την σουδαδέρα που λένε οι Ισπανοφωνοι το βαμβακερό πουλόβερ να στάζει.

Μπήκα κάτω από τη ντουσιέρα και μισή ώρα αργότερα προσπαθούσα να φάω κάτι μπας και στρώσει το στομάχι μου που είχε γίνει κόμπος.

Αργότερα κάθισα κάτω και έγραψα ένα συρφετό από πράγματα στα οποία αυτή η αφήγηση βασίστηκε.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Δύσκολο και βαρύ πράγμα ο έρωτας.

Αλίμονο σε αυτούς που ερωτεύθηκαν Αλίμονο όμως και σε αυτούς που δεν ερωτεύτηκαν.

Ο Καζαντζάκης στην ‘’Αναφορά στο Γκρέκο’’  δίνοντας συμβουλές ο Γκρέκο στον γυιό του έγραφε ‘’Παιδί μου άμα πας με τις γυναίκες θα σε πάρει ο διάολος, αν δεν πας με τις γυναίκες πάλι ο διάολος θα σε πάρει. Δε ξέρω τι να σε συμβουλέψω κάνε ότι σε φωτίσει ο θεός’’

Και είχε έρθει η στιγμή αυτό να το νοιώσω στο πετσί μου !!

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Δεν ξανάκουσα για τη Aurora για περίπου 19 χρόνια.

Μετά την εξάπλωση του facebook αργότερα πάντα μου έμπαινε  ο διάολος να μπω να την ψάξω. Αλλά πάντοτε επιβαλλόμουν στον εαυτό μου και το ξέκοβα.

19  χρόνια αργότερα η Aurora επικοινώνησε μαζί μου για να μου δώσει άλλο ένα ταράκουλο το οποίο όμως δεν αφορά κάποιον άλλο εκτός από εμένα.

Κάποιος φίλος από το site που του έχω εμπιστευτεί κάτι σχετικό θα καταλάβει σε τι αναφέρομαι. :hi: :hi: :hi:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Προσωπικά πιστεύω ότι έχει μεγάλη αξία να κατανοείς και να συνειδητοποιείς τι αισθάνεσαι.

Καθαρίζει τη προοπτική σου και σε βοηθάει σημαντικά ως προς το να ξέρεις τι σου γίνεται.

Απλά ο Αντρας Χρειάζεται ένα σκούντημα για να αρχίσει να δουλεύει στο κεφάλι σου πράγματα που θεωρεί αρχικά ασήμαντα, μέχρι να τη φαει τη χλαπάτσα και να το φυσάει και να μην κρυώνει.

Διότι πολλοί σε κάποια φάση ''θα τη δαγκώσουν τη λαμαρίνα'', και ο έρωτας έχει και το στοιχείο της ''αρρώστιας'', και όπως τα τραγούδια εκφράζουν, άρα μόνο ασήμαντο δεν το λες.

Είπαμε άλλο πράγμα η σεξουαλική έλξη ( που τη αισθάνεσαι ενστικτωδώς σε 5-6 δευτερόλεπτα από τη γνωριμία κάποιου ανθρώπου,  εξ'ου και εμπειρικά  ο ανάλογος χρόνος σαλωναρίσματος στα μπουρδέλα ) άλλο ο έρωτας. Δεν είναι μαλλιά τα γένια όπως έλεγε ο Τσιφόρος.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Η λογοτεχνία αλλά και η απλή ζωή έχει περιγράψει τη παραπάνω κατάσταση με διάφορους τρόπους και σε όλες σχεδόν τις εποχές και τις κουλτούρες.

Ξεκινώντας από το ''Έρως ανήκατε μάχαν '' του Σοφοκλή, και φθάνοντας στο ''Τη Δάγκωσε χοντρά τη λαμαρίνα ο μάγκας'' που εισήγαγαν τα κουταβάκια, η στο ''τη χοντροκαψουρέυτηκε τη γκόμενα ο τύπος''  της νεότερης γενιάς, η στο ''Το μουνί σέρνει καράβι'' επί το λαϊκότερον, η ελληνική γλώσσα βρίθει από μεταφορές και παρομοιώσεις που περιγράφουν τη κατάσταση.

Σε άλλες κουλτούρες συναντάς εκφράσεις όπως ''νταλγκάς που μου τρώει τα τζιέρια''

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
70.012
Πόντοι
12.056
Yπεροχο  :hi: :coffee:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Κάθε κουλτούρα με διαφορετικό και πολλές φορές ''λογοτεχνικό'' και χιουμοριστικό τρόπο αποδίδει τη κατάσταση σαν κάτι εξαιρετικά δυνατό, όμορφο πάντα, νέο πάντα, αλλά και αντιφατικό και ''άρρωστο'' κάποιες φορές.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Οι ποιητές και οι φιλόσοφοι ( που τη ξέρουν τη δουλειά τους ) έδωσαν στον έρωτα τη μορφή ενός μικρού Άγγελου  για να αποδώσουν νεότητα και αθωότητα.

Επιπλέον όμως του δίνουν τόξο με βέλη που δεν αστοχούν και επιφέρουν κάτι τόσο συντριπτικό όσο ένα χτύπημα με βέλος  στη καρδιά.

Ο συγκεκριμένος συμβολισμός επιχειρεί να αποδώσει την αντιφατικότητα των χαρακτηριστικών που συνεπάγεται αυτή η κατάσταση και πολύ εύστοχα το πετυχαίνει.

Κάτι δηλαδή πολύ αθώο και αγνό σα μωρό που όμως μπορεί να σε σκοτώσει γελώντας και παίζοντας.. 

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Συμβολίζει όμως και κάτι άλλο επίσης σημαντικό ( που πολλοί το αγνοούν )  ότι ό έρωτας παραμένει μωρό, δεν μεγαλώνει, άρα δεν υπάρχει για πολύ χρόνο, για να δείξει ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει διάρκεια, και αυτό είναι και το αδύνατό της σημείο.

Αυτοί και αυτές που δηλώνουν ερωτευμένοι μετά από 30 χρόνια γάμου, λένε παπαριές καραμπινάτες διότι απλά δεν ξέρουν τι νοιώθουν, η τέλος πάντων δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάνε.

Ο έρωτας χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλης έντασης αλλά και σχετικά μικρής διάρκειας συναισθήματα. Αν κάποιος επιχειρήσει να ζήσει 30 χρόνια ερωτευμένος, τότε και μόνο από την ένταση που βιώνει στα 3-4 χρόνια μάλλον για το δρομοκαίτειο θα είναι.

Απλά ο έρωτας σε κάποια φάση σταδιακά αντικαθίσταται, σε ανθρώπους που είναι συμβατοί σαν χαρακτήρες, και έχουν και κοινούς στόχους, με αυτό που λέγεται υγιής συντροφικότητα και περιλαμβάνει ( σε μικρότερη βέβαια σταδιακά ένταση ) και κάποια από τα αρχικά συναισθήματα του έρωτα που παραπάνω ανέφερα όπως για παράδειγμα τη κτητικότητα, τη  στοργή η την αγάπη.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Θα μπορούσα να συνεχίσω και να γράψω πολλά ακόμα ''συμπτώματα'' της ''ωραίας αρρώστιας'' αλλά δεν θέλω να κουράσω ( αν δεν το έκανα ήδη  :hi: ).

Η ένταση της παραπάνω κατάστασης σχετίζεται και με τον γενικότερο χαρακτήρα των εμπλεκομένων ανθρώπων.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Εδωσα εγώ τέλος με μια λιτή πρόταση που είχα κάποτε διαβάσει στον Μπουσκαλιά και μου είχε κάνει εντύπωση,.
‘’Οταν αγαπάς κάποιον επιθυμείς την ευτυχία του ακόμα και αν δεν είσαι μέρος της. Ετσι λοιπόν σου εύχομαι να είσαι πάντα ευτυχισμένη Aurora. Αντίο’’.
Περίμενα 5 – 6 δευτερόλεπτα αλλά δεν πήρα απάντηση.
Ξεκινούσε κάτι να πεί αλλά πάλι  δεν της έβγαινε.
Είπα ξανά ΑΝΤΙΟ και έκλεισα.

Αν είμαι βέβαιος για κάτι είναι ότι θα ξυπνάει πολλές νύχτες και θα σε σκέφτεται. Κι όπως έγραψε ο  Χέμινγουεϊ ένας άντρας μπορεί να καταστραφεί, αλλά όχι να νικηθεί. Και νίκησες φεύγοντας με το κεφάλι ψηλά. Και στη συνέχεια κατάφερες να ξεπεράσεις αυτή την εμπειρία που άλλους θα τους έστελνε στο τρελάδικο και να αποκτήσεις κι ένα γιο.  Well Done Mate

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Επίσης θεμελιώδη και κομβική σημασία πιστεύω ότι έχει το αν υπάρχει το στοιχείο της αμοιβαιότητας ανάμεσα στους δυο ανθρώπους.

Αν είναι  δηλαδή μόνο ο ένας η και οι δυο εμπλεκόμενοι ερωτευμένοι. Η απόρριψη του ενός εκ των δυο εμπλεκομένων από τον άλλο αποτελεί συνήθως φυτίλι για καταστάσεις που κάποιες φορές γίνονται ανεξέλεγκτες.

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες για αυτό το ''Βαρύ νόσημα'' που λέγεται έρωτας χωρίς ανταπόκριση, που πολλές φορές καταλήγει στην ανηλεή εκμετάλλευση του ερωτευμένου, αλλά δεν θέλω να πλατιάσω και να αποπροσανατολίσω τη κουβέντα ( ήδη πολλά γράφω ).

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Αν είμαι βέβαιος για κάτι είναι ότι θα ξυπνάει πολλές νύχτες και θα σε σκέφτεται. Κι όπως έγραψε ο  Χέμινγουεϊ ένας άντρας μπορεί να καταστραφεί, αλλά όχι να νικηθεί. Και νίκησες φεύγοντας με το κεφάλι ψηλά. Και στη συνέχεια κατάφερες να ξεπεράσεις αυτή την εμπειρία που άλλους θα τους έστελνε στο τρελάδικο και να αποκτήσεις κι ένα γιο.  Well Done Mate

Να είσαι καλά φίλε !! :hi:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Κάποιοι την περνάνε ελαφρά την ''αρρώστια''  και μετά δύσκολα τους ξαναπιάνει.

Σα να ''εμβολιάζονται'' ένα πράγμα.

Κυρίως συνειδητοποιούν την αδυναμία της κατάστασης η οποία έγκειται στο ότι παρότι έχει μεγάλη ένταση, χρονικά δεν έχει διάρκεια και με αυτό το μηχανισμό μερικώς την απαξιώνουν και έτσι ελέγχουν τον εαυτό τους και διαχειρίζονται τη κατάσταση. 

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Πολλοί έχοντας βιώσει άσχημα το τελείωμα μιας τέτοιας  κατάστασης αναπτύσσουν αμυντικά αντανακλαστικά και δεν αφήνουν ξανά τον εαυτό τους να ξαναπέσει σε αυτή.

Έχω ακούσει φίλο να μου περιγράφει ''Εγώ σε αυτή τη λούμπα δεν ξαναπέφτω''.

Σε λαϊκή βάση ο Καζαντζίδης κάποιες δεκαετίες πριν τραγούδαγε  '' Θεέ μου τη δεύτερη φορά που θάρθω για να ζήσω, όσο η καρδιά κι αν λαχταρά, δεν θα ξαναγαπήσω'', εκφράζοντας ουσιαστικά το ίδιο πράγμα ( βέβαια άλλο η πράγμα η αγάπη άλλο ο έρωτας αλλά ποιητική αδεία στα τραγούδια το μπλέκουμε και λιγάκι ). 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom