Νέα

Μια Αθήνα που χάθηκε!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 774
  • Εμφανίσεις 142K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
Δεκαετία 60.
Λούστροι στο Σύνταγμα.
IMG_20210926_115513.jpg
ευκολα διακρινει κανεις τον χελρεισερ

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
@ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ σου βρήκα ανοιχτή θέση , μονοπωλιακή μάλιστα...:confused::confused::confused:

Με αγάπη...:smiling-face-with-heart-eyes:
Θεωρητικά δεν έχω πρόβλημα να πάω για λούστρος. Πρακτικά όμως και τεχνικά δεν είναι ένα επάγγελμα που δουλεύει ομολουμένως.

Οι περισσότεροι πλέον δεν φοράνε εκείνα τα υποδήματα τα οποία χρειάζονται γυάλισμα. Φυσικά θα το έκανα δεν έχω πρόβλημα κανένα.
Πιο πολύ νομίζω θα δούλευε να καθαρίζω παρμπριζ στα φανάρια, οργανωμένα. Χεχε. πάντως θα έβγαζα πιο πολλά χρήματα από αυτά που θα βγάζω ως σεκιουριτας μεθαύριο.

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936
Θεωρητικά δεν έχω πρόβλημα να πάω για λούστρος. Πρακτικά όμως και τεχνικά δεν είναι ένα επάγγελμα που δουλεύει ομολουμένως.

Οι περισσότεροι πλέον δεν φοράνε εκείνα τα υποδήματα τα οποία χρειάζονται γυάλισμα. Φυσικά θα το έκανα δεν έχω πρόβλημα κανένα.
Πιο πολύ νομίζω θα δούλευε να καθαρίζω παρμπριζ στα φανάρια, οργανωμένα. Χεχε. πάντως θα έβγαζα πιο πολλά χρήματα από αυτά που θα βγάζω ως σεκιουριτας μεθαύριο.
Φίλε μου καλέ μεγάλος ο ανταγωνισμός και υπάρχει και η μαφία των φαναριών...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Φίλε μου καλέ μεγάλος ο ανταγωνισμός και υπάρχει και η μαφία των φαναριών...
Τα ξέρω, πίστεψέ με. Πουθενά δεν μπορείς να σταθείς. Πουθενά. όπου έχει χρήμα έχει και μαφία να ελέγχει. Ψωμί δεν βγάζεις στην Ελλάδα παρά μόνο ας παίρνεις παθητικά. ΆΣΤΑ. Να μην χαλάμε το νήμα όμως του ανθρώπου. Απολογούμαι στον νηματοθέτη και στους λοιπούς φίλους αυτού του όμορφου νήματος.

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936
Τα ξέρω, πίστεψέ με. Πουθενά δεν μπορείς να σταθείς. Πουθενά. όπου έχει χρήμα έχει και μαφία να ελέγχει. Ψωμί δεν βγάζεις στην Ελλάδα παρά μόνο ας παίρνεις παθητικά. ΆΣΤΑ. Να μην χαλάμε το νήμα όμως του ανθρώπου. Απολογούμαι στον νηματοθέτη και στους λοιπούς φίλους αυτού του όμορφου νήματος.
Σιγά το νήμα, που βάζουν φωτογραφίες τα χωράφια στην Αθήνα πριν 100 χρόνια...συνταρακτικό που από χωριό με πρόβατα έγινε μεγαλούπολη με πολυκατοικίες και αυτοκίνητα... :confused: :confused: :confused:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Σιγά το νήμα, που βάζουν φωτογραφίες τα χωράφια στην Αθήνα πριν 100 χρόνια...συνταρακτικό που από χωριό με πρόβατα έγινε μεγαλούπολη με πολυκατοικίες και αυτοκίνητα... :confused: :confused: :confused:
Έλα βρε συ, είναι ωραίο. Έχει τη μαγεια της αλλαγή ενός τόπου.

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.606
Πόντοι
3.506
Η πιο φημισμένη ταβέρνα της μεταπολεμικής Αθήνας.
Ο Τζίμης ο Χοντρός στην Αχαρνών 77.
Από τη σκηνή της πέρασαν όλοι κυριολεκτικά. Τα πιο ηχηρά ονόματα όπως Τσιτσάνης, Καζαντζίδης, Μπέλλου, Χιώτης, Λίντα, Μπιθικώτσης, Μαρινέλλα και πολλοί άλλοι. Ο Τζίμης ο Χονδρός λειτούργησε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄60.
tzimis.jpg

Η τοποθεσία σήμερα...
IMG_20210926_210836.jpg

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, οι Αρχές ΔΕΝ μεταφράζουν τα τοπωνύμια,
απλώς τα αναγράφουν με λατινικούς χαρακτήρες.

Η λογική είναι οι τουρίστες να μαθαίνουν τα μέρη μας ιδίως τα ιστορικά με τα κανονικά τους ονόματα.

Ετσι βλέπουμε καθημερινά πολλά παραδείγματα,
στις στάσεις του μετρό,
στις πλατείες
και σε διάφορα άλλα μέρη οπως

Monastiraki
Thiseio
Syntagma
κτλ

Πριν από λίγες μέρες η περιφέρεια Αττικής κρέμασε πινακίδες στο Πεδίον του Άρεως που το γράφει στα εγγλέζικα «Mars Field» αντι για "Pedion tou Areos" ως όφειλε.

Ο Μαρς των αρχαίων Ρωμαίων έχει τόση σχέση με τον δικό μας Αρη
όση σχέση έχει ο θεος των Ινδιάνων, Μανιτου
με τον Δια των αρχαίων Ελλήνων.

Πιο συγκεκριμένα
ο Μαρς ειναι ο θεός του πολέμου, της ρωμαϊκής μυθολογίας.
Η ονομασία Mars προέρχεται από τον θεό των αγρών Maris μιας αρχαίας φυλής στα βόρεια της Ιταλίας.
Ο Μαρς ήταν μια από τις τρεις ανώτερες Ρωμαϊκές θεότητες, μαζί με το Τζιούπιτερ και τον Κουϊρίνο.

Προφανώς κάποιοι μπερδεύουν τον Μαρς με τον Αρη γιατί στις αρχαίες μυθολογίες ήταν και οι δυο θεοί του Πολέμου,αλλά... καθένας στην χώρα του.

Καλό θα ήταν εκεί στο Δήμο και στη περιφέρεια αν δε ξέρουν να ρωτάνε κάποιο φιλόλογο για να μην κανουν παρόμοιες μαλακίες.

Συνημμένα

• FB_IMG_1632945687170.jpg
    FB_IMG_1632945687170.jpg
    87 KB · Εμφανίσεις: 87
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Τι να σου κάνει ο "Mars" μπρός στον "Vangelis..."
ellinikes-epigrafes-tampeles-pragmatika-fonazoun-mono-stin-ellada-30.jpg

(Vangelistra mou..!)
Απίστευτο ????

Vangelis Moss !!???

To Moss νομίζω σημαίνει βρύο. Κάνω λάθος ;; Η παραπέμπει στον κρίνο του Ευαγγελισμού της θεοτόκου ;;

Κάποιος αν εχει καταλάβει ας μας φωτίσει.??

• Like
Αντιδράσεις: kronos

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.606
Πόντοι
3.506
Απίστευτο ????

Vangelis Moss !!???

To Moss νομίζω σημαίνει βρύο. Κάνω λάθος ;; Η παραπέμπει στον κρίνο του Ευαγγελισμού της θεοτόκου ;;

Κάποιος αν εχει καταλάβει ας μας φωτίσει.??
Νομίζω οτι η εξήγηση πρέπει να ειναι αρκετά πιο απλή...
Ούτε μυστικοί κώδικες DaVinci πιθανόν και ούτε απύθμενη αγραμματοσύνη.
Το ίδιο το Μετρό,το βλέπω απίθανο να έφτιαξε τέτοια επιγραφή.Καποιος τρίτος μαλλον κάποιο τουριστικό γραφείο θέλησε να φτιάξει αυτή την επιγραφή πιθανόν για κάποιους τουριστικούς οδηγούς.Εστειλε ένα e-mail σε κάποια εταιρεία στη Κίνα, ζητώντας να υπάρχει και Αγγλική μετάφραση στα ονόματα. Οι κινέζοι απλά πέρασαν τα ονόματα στο Google translator.
Αυτή η υπηρεσία ειδικά τα πρώτα χρόνια που ήταν σε beta έκδοση έβγαζε πολλά τέτοια μαργαριτάρια..!
Χρησιμοποίησε τις λέξεις που είχε στο λεξιλόγιο της και πήρε τις λέξεις "Vangelis" απο το γνωστό τραγουδιστή και το "Moss" απο το γνωστό μοντέλο.
Για τους Κινέζους το αποτέλεσμα θα ηταν απόλυτα φυσιολογικό,γιατι για αυτούς τα ελληνικά ειναι οτι για μας τα κινέζικα. Οταν τα παραλάβανε εδώ και πιθανόν είδαν το λάθος και με το γνωστό ελληνικό ωχαδερφισμό έδωσαν τη λύση. "Δεν γα..μιέται, πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το καταλάβουν.."

kisss69

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Like
179
Πόντοι
1
Μια Αθηνα που χαθηκε και πισω δεν γυρναει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom