Νέα

Μετανάστης στην Ανατολική Ασία (Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Μαλαισία, Καμπότζη)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Κουλιςπα
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Κουλιςπα

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2023
Κριτικές
5
Like
438
Πόντοι
280
Την τετάρτη γύρισα από 9 μέρες πουκέτ και τρεις σιγκαπούρη. Στο πουκετ ησύχασα ηρέμησε η ψυχή μου, στη σιγκαπούρη ενθουσιάστηκα με το πόσο μπροστά είναι και το κλίμα ευημερίας που έβλεπα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Με όλη την οικονομικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην γειτονιά μας κατάλαβα ότι η ασία έχει πολιτικά σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη και ακόμα είναι πολύ φθηνή για εμάς. Είμαι 32 , έχω εμπειρία στην εστίαση και πιο συγκεκριμένα στην ζαχαροπλαστική. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δικιά μου επιχείρηση πού είναι βασικό είδος ανάγκης και στην διάρκεια της καραντίνας ο κλάδος βγήκε πολύ κερδισμένος. Αυτά που βλέπω να γίνονται γύρω μας με τρομάζουν και σκέφτομαι ότι καλά δεν θα ήταν να έχω ένα σπίτι καβάτζα σε μία χώρα της ασίας στην ακραία περίπτωση του γενικευμένου πολέμου αλλά και να μην γίνει πόλεμος θα έχω ακίνητο- επένδυση πού που θα μπορώ να πάω όποτε θέ Λω. Έχω ένα ακίνητο που θα βάλω για πώληση και πιάνει καλά λεφτά το δίλημμα μου είναι να τα κάνω τα λεφτά αυτά οικόπεδα σε αναπτυσσόμενες περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο της αθήνας ή να αγοράσω ένα σπίτι στην ασία και να αρχίσω και μία επιχείρηση

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Ας με διορθώσει κάποιος, αν θυμάμαι καλά, δεν μπορείς να αγοράσεις έτσι απλά γη στην Ταυλάνδη.

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.952
Πόντοι
3.506
Όπως είπε και ο Ξενιτεμένος ΔΕΝ μπορείς να αγοράσεις γη σε πολλές από αυτές τις χώρες (νομίζω και η Καμπότζη έχει κάποιους περιορισμούς)

Σιγκαπούρη και να θες να αγοράσεις και να μπορείς , μάλλον δεν έχεις τα λεφτά!

Γνώμη μου , επειδή και εγώ τι ψάχνω για μόνιμη μετεγκατάσταση , είναι να επενδύσεις σε μετοχές , αμερικανικές κατά προτίμηση και όταν πας εκεί , τότε να επενδύσεις. Σίγουρα η Ασία είναι το μέλλον , αλλά δε ξέρεις πως θα αλλάξει ο κόσμος σε 20 χρόνια. Πριν 20 χρόνια πηγαίναμε όλοι οι άσχημοι στο μπλοκ και γαμαγαμε , πλέον πολύ πιο δύσκολα. Δε λέω ότι θα γίνει έτσι η Ασία αλλά ποτέ δε ξέρεις

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Η Ασια ειναι το μελλον εδω και χρόνια με κυριαρχη την Κίνα.

Συγχαρητηρια για την ωριμη σκεψη σου σε ηλικια 30+- για σοβαρη μετεγκατασταση.
Συνηθως ο ελλην σε αυτη την ηλικια αν δεν μεινει με 200€ στην τσεπη δεν σκεφτεται για μεταναστευση ,κι αν σκεφτει τοτε το μυαλο παει εως την γερμανια.
Σε μια κατεστραμενη γερμανικη και ευρωπαικη οικονομια ,χωρις ρυθμους αναπτυξης, χωρις μελλον.

Τελος του μηνα την κοπαναω για "τριτη"χώρα.

Θα με ενδιεφερε πολυ η Πατάγια, Ταυλανδη αλλα δεν ξερω τι γινετε με δυνατοτητα καποιας μικροεπενδυσης εκει δια τον βιοπορισμόν, μονιμη διαμονή βιζες κτλ, κυριως αλλα και με το θέμα της γλωσσας.
Αυτη τη βδομαδα θα βρεθω με φιλο μονιμο κατοικο Παταγια εδω και 15 χρονια κι ενημερωνω , οβερ.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.321
Πόντοι
22.266
Την τετάρτη γύρισα από 9 μέρες πουκέτ και τρεις σιγκαπούρη. Στο πουκετ ησύχασα ηρέμησε η ψυχή μου, στη σιγκαπούρη ενθουσιάστηκα με το πόσο μπροστά είναι και το κλίμα ευημερίας που έβλεπα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Με όλη την οικονομικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην γειτονιά μας κατάλαβα ότι η ασία έχει πολιτικά σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη και ακόμα είναι πολύ φθηνή για εμάς. Είμαι 32 , έχω εμπειρία στην εστίαση και πιο συγκεκριμένα στην ζαχαροπλαστική. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δικιά μου επιχείρηση πού είναι βασικό είδος ανάγκης και στην διάρκεια της καραντίνας ο κλάδος βγήκε πολύ κερδισμένος. Αυτά που βλέπω να γίνονται γύρω μας με τρομάζουν και σκέφτομαι ότι καλά δεν θα ήταν να έχω ένα σπίτι καβάτζα σε μία χώρα της ασίας στην ακραία περίπτωση του γενικευμένου πολέμου αλλά και να μην γίνει πόλεμος θα έχω ακίνητο- επένδυση πού που θα μπορώ να πάω όποτε θέ Λω. Έχω ένα ακίνητο που θα βάλω για πώληση και πιάνει καλά λεφτά το δίλημμα μου είναι να τα κάνω τα λεφτά αυτά οικόπεδα σε αναπτυσσόμενες περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο της αθήνας ή να αγοράσω ένα σπίτι στην ασία και να αρχίσω και μία επιχείρηση

Όπως είπε και ο Ξενιτεμένος ΔΕΝ μπορείς να αγοράσεις γη σε πολλές από αυτές τις χώρες (νομίζω και η Καμπότζη έχει κάποιους περιορισμούς)

Γνώμη μου , επειδή και εγώ τι ψάχνω για μόνιμη μετεγκατάσταση , είναι να επενδύσεις σε μετοχές , αμερικανικές κατά προτίμηση και όταν πας εκεί , τότε να επενδύσεις. Σίγουρα η Ασία είναι το μέλλον , αλλά δε ξέρεις πως θα αλλάξει ο κόσμος σε 20 χρόνια. Πριν 20 χρόνια πηγαίναμε όλοι οι άσχημοι στο μπλοκ και γαμαγαμε , πλέον πολύ πιο δύσκολα. Δε λέω ότι θα γίνει έτσι η Ασία αλλά ποτέ δε ξέρεις

Συνηθως ο ελλην σε αυτη την ηλικια αν δεν μεινει με 200€ στην τσεπη δεν σκεφτεται για μεταναστευση ,κι αν σκεφτει τοτε το μυαλο παει εως την γερμανια.
Σε μια κατεστραμενη γερμανικη και ευρωπαικη οικονομια ,χωρις ρυθμους αναπτυξης, χωρις μελλον.

Θα με ενδιεφερε πολυ η Πατάγια, Ταυλανδη αλλα δεν ξερω τι γινετε με δυνατοτητα καποιας μικροεπενδυσης εκει δια τον βιοπορισμόν, μονιμη διαμονή βιζες κτλ, κυριως αλλα και με το θέμα της γλωσσας.
Αυτη τη βδομαδα θα βρεθω με φιλο μονιμο κατοικο Παταγια εδω και 15 χρονια κι ενημερωνω , οβερ.
Να καθίσετε εδώ Ελλάδα κ να απολαύσετε την τεταρτη βιομηχανική επανάσταση ... γατάκια :confused:

Readytogo22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2022
Like
2.169
Πόντοι
456
Πρέπει να μπορείς να κρατάς τη πούτσα σουτο πρώτο καιρό μη τα φας όλα στις γλυκές υποτακτικές Ασιάτισσες. Άνοιξε ένα μαγαζί και πούλα Ελληνικά γλυκά. Είναι κάτι ξένο για αυτούς οπότε θα κάνεις επιτυχία. Θέλει μικρά και σιγανά βήματα αλλά πιστεύω πως είναι απόλυτα doable.

Υ.γ. Ζηλεύω μακάρι να βγάλω κάποτε το χρήμα να ταξιδέψω νοτιοανατολική Ασία.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846

Ο άλλος τρόπος είναι να παντρευτείς ντόπια όπως κάνουν πολλοί ξένοι που γνώρισα στην Ταϊλάνδη.
Τότε ανοίγουν πολλές πόρτες.
Επίσης, αν βάλεις συνεταίρο Ταυλανδο, τότε και γη αγοράζεις και επιχείρηση ανοίγεις εκεί.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.835
Πόντοι
19.795
Νομιζω οτι στο 50% πρεπει να εχεις συνεταιρο, για Ταυλανδη εννοω. Τουλαχιστον αυτο ισχυε πριν απο καποια χρονια.
Ζαχαροπλαστικη ειναι κατι που "υποφερει" στην Ασια, και ειδικα στην Ταυλανδη. Οποιος μπορει να κανει τετοια μπιζνα εκει κατω, υποθετω οτι θα τα παει πολυ καλα. Θελει ομως προσοχη στο θεμα του συνεταιρισμου. Επισης δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει Μαφια που θα πρεπει να πληρωνεις καποια προστασια.
Εκει που εμενα, στο σοι 13 της Σουκχουμβιτ, στο Trendy, στο ισογειο ειχε πολλα γραφεια που δινανε πληροφοριες και διεκπεραιωνανε τετοιες καταστασεις.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Το θέμα δεν είναι τι θα κάνεις πχ ζαχαροπλαστείο, γυραδικο, πατσατσιδικο.
Το θέμα είναι αν σου επιτρέπουν να το κάνεις και με τι όρους

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Το θέμα δεν είναι τι θα κάνεις πχ ζαχαροπλαστείο, γυραδικο, πατσατσιδικο.
Το θέμα είναι αν σου επιτρέπουν να το κάνεις και με τι όρους

Δεν υπαρχει χωρα στον πλανητη που να μη μπορει να ανοιξει ο οποιοσδηποτε συνηθη τυπο εταιριας (ΕΠΕ, ΕΕ, κλπ) με ντοπιο διαχειριστη η/και συνεταιρο. Το αυτο θα ισχυει και Ταυλανδη χωρις να το εχω ψαξει.

Με το αναλογο κοστος βεβαια, κυριως λογιστικο, αλλα και το αναλογο ρισκο

Ενα παραδειγμα και σιγουρα θα υπαρχουν εκατονταδες σαν αυτο:

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Δεν υπαρχει χωρα στον πλανητη που να μη μπορει να ανοιξει ο οποιοσδηποτε συνηθη τυπο εταιριας (ΕΠΕ, ΕΕ, κλπ) με ντοπιο διαχειριστη η/και συνεταιρο. Το αυτο θα ισχυει και Ταυλανδη χωρις να το εχω ψαξει.

Με το αναλογο κοστος βεβαια, κυριως λογιστικο, αλλα και το αναλογο ρισκο

Ενα παραδειγμα και σιγουρα θα υπαρχουν εκατονταδες σαν αυτο:

Ναι σίγουρα.
Για μένα να ΕΠΕΝΔΥΣΩ εγώ 100% και να βάλω συνεταίρο για το 51% δεν υπάρχει ούτε για αστείο για αυτονοητους λόγους.
Το ίδιο ισχύει κ για λευκό γάμο με ντόπια.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ναι σίγουρα.
Για μένα να ΕΠΕΝΔΥΣΩ εγώ 100% και να βάλω συνεταίρο για το 51% δεν υπάρχει ούτε για αστείο για αυτονοητους λόγους.

Το 51% συνεταιρος ντοπιος ως προυποθεση προφανως και ακουγεται εξωφρενικο και θα απορουσα αν εστω και ενα κρατος το ειχε ως προυποθεση

Συνηθως ζητανε ντοπιο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ (που μπορει να εχει και 0% μεριδιο της εταιριας)

Συχνα τα λογιστικα γραφεια σου παρεχουν και υπηρεσια διαχειριστη με καποιο εξτρα κοστος

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Το 51% συνεταιρος ντοπιος ως προυποθεση προφανως και ακουγεται εξωφρενικο και θα απορουσα αν εστω και ενα κρατος το ειχε ως προυποθεση

Συνηθως ζητανε ντοπιο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ (που μπορει να εχει και 0% μεριδιο της εταιριας)

Συχνα τα λογιστικα γραφεια σου παρεχουν και υπηρεσια διαχειριστη με καποιο εξτρα κοστος
Να δω τι θα πει ο φίλος μου που μένει 15 χρόνια Πατάγια ως συνταξιούχος

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.952
Πόντοι
3.506

Η Γερμανία αυτοκαταστραφηκε.

Ταΐζει γκεουλες,δικαιωματιες,Τούρκους,μουσλιμια και τα παιδιά τους με επιδόματα που πληρώνουν τα κορόιδα. Σε είκοσι χρόνια θα είναι ο παρίας της Ευρώπης.

Ααα και μη ξεχάσω ,Σλάβα ουκραινα και να στείλουμε τα εργοστάσια μας στην Κινα(για να λειτουργούν με ρωσικό αέριο εκεί) μέχρι να μας κλέψει ο Μαο τις πατέντες

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.952
Πόντοι
3.506
Ο άλλος τρόπος είναι να παντρευτείς ντόπια όπως κάνουν πολλοί ξένοι που γνώρισα στην Ταϊλάνδη.
Τότε ανοίγουν πολλές πόρτες.
Επίσης, αν βάλεις συνεταίρο Ταυλανδο, τότε και γη αγοράζεις και επιχείρηση ανοίγεις εκεί.
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να έχεις εισοδήματα από «σχετικά» αξιόπιστες χώρες/πηγες και να μένεις σε εξωτικούς παραδείσους στο νοίκι. Και σπίτια αλλάζεις αν θέλεις και χώρα και ότι θες.

Λέμε καλά λόγια για όλες αυτές τις χώρες αλλά και η Βενεζουέλα πριν 10 χρόνια τα πήγαινε, σχετικά, καλά και πλέον είναι χαβούζα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Ναι σίγουρα.
Ε μην κάνεις λευκό γάμο.
Πάρε κοπέλα που σου αρέσει.
Πάντως πραγματικά ανοίγουν πόρτες μετά από γάμο με ντόπια.

OP
OP
Κουλιςπα

Κουλιςπα

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2023
Κριτικές
5
Like
438
Πόντοι
280

Η μικρή μου εμπειρία από επενδύσεις δεν μου βγήκε καλά μέχρι τώρα. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ρωσία-ουκρανία είχα επενδύσει μέσω της τράπεζας optima στους κλάδους της τεχνολογία και πράσινη ενέργεια. Είχα χάσει το 2/5 το χρημάτων μέχρι πριν ένα χρόνο , τώρα είμαι στο 1/5 και περιμένω να οισοφαρίσω για να τα τραβήξω

OP
OP
Κουλιςπα

Κουλιςπα

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2023
Κριτικές
5
Like
438
Πόντοι
280
Μεσίτες που έχω φέρει κοστολογούνε το ακίνητό μου στα 250 χιλιάρικα. Γνώσεις για να επενδύσω σε μετοχές ή επενδυτικά πακέτα δεν έχω, στο μόνο που νιώθω σίγουρος ότι θα επενδύσω και θα μου αποδώσει είναι στη δουλειά μου ή στην αγορά γης (στο βάθος του χρόνου). Δεν δεν έχω διάθεση να μπλέκω με ενοικιαστές και ούτε να πάρω τα λεφτά και να τα βάλω στην τράπεζα που κάθε μέρα θα χάνουν την αξία τους. Το σπίτι όσο μένει ανεκμετάλλευτο είναι βαρίδι για μένα.

Crixus

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
1.157
Πόντοι
201
Όλες οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν είναι ιδιαίτερα φιλικές στους μικροεπενδυτές, αντιθέτως με τις μεγάλες δυτικών συμφερόντων εταιρίες, δηλάδη οι συνθήκες και όροι της επένδυσης του κυρίου Παπαδόπουλου απο την Πάτρα πχ στην Μπανγκοκ σε σχέση με την MacDonalds ή Apple ή Sephora είναι. Η λογική είναι, κ.Παπαδόπουλε ρίξε λεφτά να φάμε και αν δεις τίποτα πίσω εσύ γράψε μας, ενώ για τη πολυεθνική όλες οι πόρτες πάντα ανοικτές!

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.952
Πόντοι
3.506
Η μικρή μου εμπειρία από επενδύσεις δεν μου βγήκε καλά μέχρι τώρα. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ρωσία-ουκρανία είχα επενδύσει μέσω της τράπεζας optima στους κλάδους της τεχνολογία και πράσινη ενέργεια. Είχα χάσει το 2/5 το χρημάτων μέχρι πριν ένα χρόνο , τώρα είμαι στο 1/5 και περιμένω να οισοφαρίσω για να τα τραβήξω
Τύπε μου σήμερα έχασα 3 χιλιάρικα από κάτι Εβραίους.

Ο μόνος τρόπος για εμάς τους άσχετους είναι τα ETFs και χαλαρά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom