Νέα

Μετανάστης ή επιστροφή στο χωριό?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα helios747
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 199
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
Αν ειναι καποιος μεταξυ 20-30 με χαρτι πανεπιστημιου, οτι και να ειναι! δεν εχει οικογενεια στην Ελλαδα και ειναι διατειθειμενος να αφησει γονεις, αδερφια και φιλους πισω σττην Ελλαδα, εγω προτεινω εξωτερικο! Χαμενος αποκλειεται να βγει καποιος....
ναι
αν μιλας απταιστα την γλωσσα της χωρας που θα πας....

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
+1000

..μια προταση να ειχα για οπουδηποτε εκτος Ελλαδας, την εκανα με την μια.!
Εγω βαρεθει να μου περνουν και να μου προσφερουν ΤΙΠΟΤΑ...
το να φυγεις απο την Ελλαδα ειναι το μονο ευκολο
τι εννοεις προταση;οτιδηποτε η σε αυτο που εκανες και εδω;

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
1
ναι
αν μιλας απταιστα την γλωσσα της χωρας που θα πας....

Σιγουρα ειναι μεγαλο προτερημα αν ξερεις την γλωσσα! Εγω οταν ηρθα εδω περα ηξερα μονο να λεω "γεια σας", σιγα σιγα τα εμαθα! στην αρχη μονο με τα αγγλικα μπορουσα να συνενοηθω!

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Οσοι εχουνε δλδ  χωριο....Οι προνομιουχοι δλδ

Επισκέπτης
Αν ειναι καποιος μεταξυ 20-30 με χαρτι πανεπιστημιου, οτι και να ειναι! δεν εχει οικογενεια στην Ελλαδα και ειναι διατειθειμενος να αφησει γονεις, αδερφια και φιλους πισω σττην Ελλαδα, εγω προτεινω εξωτερικο! Χαμενος αποκλειεται να βγει καποιος....

Τι κοτσανα ειναι αυτο παλι.
Και υστερα λενε γιατι η Ελλαδα ειναι σε αυτα τα χαλια. Δηλαδη αρκει ενα χαρτι για να πας στο εξωτερικο και να βγαλεις λεφτα;
Θα δειξεις το χαρτι και ολα καλα; Μακαρι να ηταν ετσι αλλα φιλε μου στο εξωτερικο πρεπει να δειξεις πρακτικα τι δυνατοτητες εχεις και τι μπορεις να προσφερεις στην δουλεια σου. Συγκεκριμενα πιστευω οτι προγραμματιστες (οχι γιαλαντζι αλλα πραγματικα καμμενοι που μπορουν να γραφουν νυκτες κωδικα) , μηχανολογοι και γενικα θετικων επιστημων ατομα μπορουν να εχουν μια ελπιδα να βρουν κατι καλο εξω.

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Τι κοτσανα ειναι αυτο παλι.
Και υστερα λενε γιατι η Ελλαδα ειναι σε αυτα τα χαλια. Δηλαδη αρκει ενα χαρτι για να πας στο εξωτερικο και να βγαλεις λεφτα;
Θα δειξεις το χαρτι και ολα καλα; Μακαρι να ηταν ετσι αλλα φιλε μου στο εξωτερικο πρεπει να δειξεις πρακτικα τι δυνατοτητες εχεις και τι μπορεις να προσφερεις στην δουλεια σου. Συγκεκριμενα πιστευω οτι προγραμματιστες (οχι γιαλαντζι αλλα πραγματικα καμμενοι που μπορουν να γραφουν νυκτες κωδικα) , μηχανολογοι και γενικα θετικων επιστημων ατομα μπορουν να εχουν μια ελπιδα να βρουν κατι καλο εξω.

Το πτυχιο μετραει τα 3-4 πρωτα χρονια αφου θα εχεις αποφοιτησει, μετα μετραει η προυπηρεσια και η προσωπικοτητα σου. Οσον αφορα τα εντελως πρακτικα πχ προγραμματιστες κτλ ειναι αναλογα την χωρα αλλα σε αυτην την κατηγορια εχεις να αντιμετωπισεις τους Ινδους, σε πολλες εταιρειες τεχνολογιας εδω περα προσλαμβανουν Ινδους! το χαρτι πανεπιστημιου θα σου δωσει ενα πρωτο πατημα για καποια συνεντευξη σε μια εταιρια, σου δινει μια επιλογη παραπανω αν θες! και ξερω απο το εξωτερικο, απο τα 18 μου εξω ειμαι ειτε για σπουδες ειτε για δουλεια!

Επισκέπτης
Το πτυχιο μετραει τα 3-4 πρωτα χρονια αφου θα εχεις αποφοιτησει, μετα μετραει η προυπηρεσια και η προσωπικοτητα σου. Οσον αφορα τα εντελως πρακτικα πχ προγραμματιστες κτλ ειναι αναλογα την χωρα αλλα σε αυτην την κατηγορια εχεις να αντιμετωπισεις τους Ινδους, σε πολλες εταιρειες τεχνολογιας εδω περα προσλαμβανουν Ινδους! το χαρτι πανεπιστημιου θα σου δωσει ενα πρωτο πατημα για καποια συνεντευξη σε μια εταιρια, σου δινει μια επιλογη παραπανω αν θες! και ξερω απο το εξωτερικο, απο τα 18 μου εξω ειμαι ειτε για σπουδες ειτε για δουλεια!

Το πτυχιο μετραει οπως ειπες για να σου δωσει την ευκαιρια για μια συνεντευξη σε καποια δουλεια απο εκει και περα ομως δεν σου δινει κανενα πατημα αν δεν μπορεις να προσφερεις κατι. Αν δεν εισαι καλος σε κατι δηλαδη. Οποτε η ενσταση μου ειναι στον φιλο παραπανω που λεει χαρτι πανεπιστιμιου να χεις και καθαρισες.

infernoman

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
αν στο χωριο σου μπορεις να βρεις δουλεια γυρνας εκει αλλιως βαλιτσουλα με ενα εισητηριο με ανοικτη επιστροφη και εξωτερικο χωρις δευτερη σκεψη

infernoman

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
δε θελω να παιξω φωστηρας αλλα η ζωη στο χωριο-νησια ειναι πιο οικονομικη παροτι εχεις περιορισμενες επιλογες.εχεις λιγοτερα εξοδα πιο ποιοτικο τροπο ζωης.ας πουμε το σπιτι μου ειναι 12 χιλιομετρα απο το μαγαζι.κανω 5 λεπτα να παω.ακομη σχεδον δεν κλειδωνουμε τα σπιτια-αυτοκινητα.εχουμε φιλους γνωστους γειτονες.δεν υπαρχει αυτη η αποξενωση.μπορεις αν θελεις να ριξεις το κοστος διαβιωσης εχοντας δικα σου πραγματα.κοτες-ζωα-μπαξε κα.δεν θα μπορουσα να ζησω σεπολη.μονο απο αναγκη
δεν ειναι πιο οικονομικη φιλε  δυστυχως ειναι στα ιδια επιπεδα με την αθηνα πλεον και πιο ακριβη.

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Το πτυχιο μετραει οπως ειπες για να σου δωσει την ευκαιρια για μια συνεντευξη σε καποια δουλεια απο εκει και περα ομως δεν σου δινει κανενα πατημα αν δεν μπορεις να προσφερεις κατι. Αν δεν εισαι καλος σε κατι δηλαδη. Οποτε η ενσταση μου ειναι στον φιλο παραπανω που λεει χαρτι πανεπιστιμιου να χεις και καθαρισες.

O ιδιος ειμαι φιλε μου, ενας Ταιβανος υπαρχει μεχρι στιγμης σε αυτο το Φορουμ :) Εννοειται οτι κανεις εργοδοτης δεν θα σου δωσει καμια θεση εργασιας αν δεν τον πεισεις οτι μπορεις να προσφερεις, ακομα και αν του δειξεις πτυχιο και απο το Νο.1 Πανεπιστημιο στον κοσμο!

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Το τι οριζει ο καθενας ως ποιοτητα ζωης ειναι σχετικο.

Για καποιον, ποιοτητα ζωης ειναι να ζει σε ενα περιβαλλον καθαρο, χωρις αγχος και κινηση, με αργους ρυθμους ζωης, χωρις αμεση προσβαση σε νοσοκομειακη περιθαλψη και με την κυρα περμαθουλα να σχολιαζει την ενταση της κλανιας του το προηγουμενο βραδυ που ειχε βγει στην εξωτερικη τουαλετα να χεσει.

Για καποιον αλλο παλι, ποιοτητα ζωης ειναι να ζει σε αστικοποιημενο περιβαλλον, με επιλογες στην εξοδο του-ασχετα αν δε βγαινει επειδη δεν εχει λεφτα, σημασια εχει οτι οι επιλογες ειναι εκει ;)-να μη τον ξερει κανεις για να μη δινει λογαριασμο σε κανενα, με 600 ευρω μισθο και 2 ωρες ψαξιμο για παρκινγκ

Γουστα ειναι αυτα

Παντως ομολογω με εντυπωσιαζει τα κριτηρια αξιολογησης του κοστους ζωης που εχουν ορισμενοι. Παλια οταν ηθελες να αξιολογησεις το κοστος ζωης κοιτουσες ποσο κανει το ψωμι, το γαλα, το νοικι. Ο νεοελληνας κοιταζει ποσο κανει ο φραπες στο καφενειο. Τυχαιο?

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ άνετα το σκέφτομαι να πάω στο χωριό μου , εναλλακτικές καλλιέργειες και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων έχει στούντιο !  :)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
εναλλακτικές καλλιέργειες
τετοιες τυπε? :grin:
Stoner%20-%20emotloader.hu.jpg

piatsovios

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2011
Κριτικές
34
Like
2
Πόντοι
1.396
α τωρα μου ανοιξατε την ορεξη και------εδω περα στο χωριο παω να φαω ενα βγω για να εχω συκομαρεσ το βραδακυ που θα βγω.γεια σααααασσσσσσσσσ.

Steven_1

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Σε μικρη ηλικια ζηλευα τους φιλους μου που ζουσαν στο χωριο και θεωρουσα τον εαυτο μου ατυχο που μεγαλωνα στη αθηνα. Τωρα ολα αυτα τα βλεπω αντιστροφα πλεον. Μεγαλη υποθεση να εχεις τζαμπα σπιτι και να γλυτωνεις το ενοικιο  :)

piatsovios

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2011
Κριτικές
34
Like
2
Πόντοι
1.396
ε βεβαια κοιταξε να δεισ.αυτα που λενε οτι στο χωριο την βγαζεισ τσαμπα με μπαχτσε αυγω κτλ ειναι μαλακιεσ ολα πληρωμενα εινε με το παραπανω.απλωσ ξερεισ τι τρωσ αυτο εινε το καλο.αν σε πολη εχεισ δικο σου σπιτι ειναι σχεδων μια απο τα ιδια.

piatsovios

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2011
Κριτικές
34
Like
2
Πόντοι
1.396
απλα σε χωριο κοντα σε πολη το καλο εινε οτι εχισ τη θεα στο χωριο την υσυχια πρασιναδα γαληνη....και οταν θεσ διασκεδασει πεταγεσε πολη,με πιανεισ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom