Έχοντας ψάξει πολύ εκτενώς το θέμα τις μεταμόσχευσης και θεραπείας, και έχοντας κάνει μεταμόσχευση ο ίδιος μπορώ να πω ότι φιναστερίδη και μινοξιδίλη είναι must ειδικά αν κάνεις μεταμόσχευση σε μικρή ηλικία, κάτω των 40 δλδ.. διότι τα μη μεταμοσχευμένα μπορεί να πέσουν στο μέλλον. Επίσης η μινοξιδίλη από μόνη της δεν θα κάνει τίποτα αν δεν πάρεις finasteride που επιτίθεται στην ρίζα του προβλήματος την DHT.
Όσο για την ηλικία μου είμαι κάτω των 30 και φιναστερίδη ξεκίνησα σταθερά 6 μήνες πριν την μεταμόσχευση (έπαιρνα και πιο παλιά αλλά όχι σταθερά) και μπορώ να πω ότι το φρέναρε τελείως και δυνάμωσαν τα ήδη υπάρχοντα. Και με τις θεραπείες μαλλιών δεν τις σταματας ποτέ όσο θες να έχεις μαλλιά. Τώρα σχετικά με την δοσολογία 1mg την μέρα.. Υπάρχει και τοπική αλλά δεν κάνει τίποτα. Τώρα για όλα τα άλλα με λάδια και μαλακίες να χαμε να λέγαμε.. Σχετικά με τις παρενέργειες της φίνας υπάρχουν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού..
Όσον αφορά το αποτέλεσμά μου, ούτε εγώ δεν το περίμενα τόσο καλό και πιστεύω καθοριστικό ρόλο έπαιξε, πέρα από τον γιατρό, η προσοχή που έδωσα, η διατροφή, ο υγειϊνός τρόπος ζωής κτλ ήταν η φιναστερίδη. Τώρα για βιοτίνη κτλ που διάβασα πιο πάνω, ναι βοηθάει αλλά αν έχεις ανδρωγενική αλωπεκία (όπως όλοι εδώ μέσα) δεν θα σου κάνει τίποτα..