Άντε και το ανεβάζαν το βίντεο , άντε και το βλέπε όλη η Ελλάδα μαζί και η μάνα και ο μπαμπάς της, τι θα γινόταν; Θα την εκτελούσαν; Μήπως θα εκτελούσαν κάποιον από το συγγενικό της περιβάλλον ; Μήπως ο μπαμπάς θα πέθαινε από ντροπή; Μήπως θα της απαγορεύονταν το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; Μήπως σε κάποιον "δικό" της;
Θα γινόταν ρεζίλι στην γειτονιά στο σόι στην Ελλάδα έτσι δεν είναι ;; και ερωτώ τώρα εγώ..ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΡΕΖΙΛΙ;; Ποιοι είναι αυτοί οι αναμάρτητοι και αμόλυντοι που έμμεσα κρατούν της τύχες των ανθρώπων στα χέρια τους;
Αν υποθέσουμε ότι παίρνουμε 100 "χοντρούς" και αρχίσουμε να τους βρίζουμε τι πιστεύεται ότι θα γίνει ;;
Ένα ποσοστό εξ αυτών θα αδιαφορήσει , ένα άλλο ποσοστό θα κλάψει, άλλος θα γελάσει , άλλος θα χυμήξει πάνω μας να μας δείρει.κάποιος μπορεί να αυτοκτονήσει..όχι όμως επειδή θα του το επιβάλει κάποιος (όχι άμεσα τουλάχιστον) αλλά γιατί δεν θα μπορεί ο ίδιος του να το διαχειριστεί όλο αυτό. Ποιος όμως ευθύνεται για αυτό;; τι είναι αυτό που ορίζει το πως "θα παίρνεις" την κάθε κατάσταση;; Δυστυχώς η Ευτυχώς η οικογένεια είναι ένας κατασταλτικός παράγοντας.Μπορεί να σε "φτιάξει" σκληρό και κάφρο,να πατάς επί πτωμάτων , παραδόπιστο, άλλα και επίσης ένα άβουλο πλάσμα με έλλειψη αυτοεκτίμησης νιώθοντας ένοχος για οτιδήποτε κακό συμβαίνει σε σένα και την οικογένεια σου.( υπάρχουνε εννοείται αντίστοιχα και τα καλά "μοντέλα") Αυτό είναι το ένα σκέλος , το άλλο σκέλος είναι το Ποιόν σου..κάθε άνθρωπος γεννιέται με κάποια γνωρίσματα που είναι εξίσου ισχυρά πάνω στην ζυγαριά Ανατροφή/Ποιον. Καμιά φόρα βλέπουμε κανένα παιδί μάλαμα να "βγαίνει" από οικογένειες "δολοφόνοι" και αναρωτιόμαστε πως στο διάολο γίνεται αυτό μέχρι που κάνει κάτι αρνητικό και λέμε "ααα τελικά ίδιος με την υπόλοιπη οικογένεια είναι " Όχι ίδιος δεν είναι..απλά η κακή του ανατροφή τον τράβηξε , αν το ΠΟΙΟΝ του όμως είναι πιο ισχυρό μπορεί να τον επαναφέρει στον σωστό δρόμο.. εν ολίγοις Όπου γέρνει η ζυγαριά εκείνο παίρνεις..
Εμείς όμως τι ρόλο παίζουμε στην ζυγαριά; Εγώ , εσύ που διαβάζεις το άρθρο, ο περιπτεράς ...;; μπορεί ένας ξένος να ρυθμίσει την ζυγαριά ενός ανθρώπου; να βγάλει η να βάλει βάρος κάπου;
Όταν ξέρουμε ότι κάποιος δέρνει την γυναίκα του και δεν το λέμε, όταν βλέπουμε κάποιος να χειροδικεί στο παιδί του υπέρ του δέοντος; όταν έχουμε υποψίες ότι κάποιος χαϊδεύει το παιδί του παραπάνω απ ότι πρέπει αλλά δεν μιλάμε γιατί "δεν είμαι σίγουρος" και "δεν θέλω μπλεξίματα" .
Μπορεί άμεσα να μην έλαβα μέρος στην "ζύγιση" της κοπέλας αυτής ,αλλά έμμεσα έβαλα σε κάποια μεριά της ζυγαριάς το χεράκι μου
Δυστυχώς κύριοι είμαστε όλοι συνένοχοι.