^Αυτό που λέει και ο συνάδελφος είναι με τα χίλια σωστό και δεν ισχύει μόνο για τους μαύρους, γενικώς για τους λαθρούς δεν ισχύει, ασχέτως χρώματος και δήθεν συγγένειας.
Απλά δεν αφομοιώνονται και δεν θέλουν ούτε αυτοί να αφομοιωθούν αλλά ούτε και τα παιδία τους να κάνουν το ίδιο, κάτι που γίνεται διπλά εριστικό όταν και τα παιδία τους δεν θέλουν να αφομοιθούν και τραμπουκίζουν τους άλλους. Και είναι ήδη σιχαμένο σαν σκέψη(και άκρως πούστικο από την μεριά τους) αλλά και συμφέρει όσους προωθούν δήθεν παγκοσμιοποίηση και θέλουν η Ελλάς να γίνει Αμερική 2.0 για να έχουμε δήθεν πολυκουλτούρα και να μας τα φάνε όλα οι γύρω καριόληδες.
καλα ποσο εισαι ? μαυρο δεν ειχα ουτε εγω αλλα μη μου πεις δεν ειχες αλβανακι ,η αλλη εθνικοτητα
συμφωνω ότι δεν πρεπει να μπαινουν λαθρο αλλα απο τη στιγμη που γεννηθηκαν εδω (απο λαθοι παλιων) τι να τους κανουμε? στον καιαδα? τα παιδια που γεννηθηκαν εδω ουτε η χωρα τους τα δεχεται
Κοίτα, ούτε εγώ ούτε αρκετοί φιλοί μου είχαν κάποιο παιδί, που ήταν λαθροξένο. Και εγώ πήγαινα σε ελληνογαλλικό δημόσιο και κάθε μέρα ήταν παρέα με τα γάλλακια εως το λύκειο(που μας χωρίσαν γιατί άλλο εξετάσεις για γαλλικό πανεπιστήμιο, άλλο πανελλήνιες), είτε ήταν λευκοί, είτε ήταν μαύροι, είτε ήταν ασιάτες, αλλά ήταν γάλλοι, νόμιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Πέρα από ξύλο την ώρα του ποδοσφαίρου, δεν έπαιζε εχθρότητα και όπως κάναμε εμείς κάποια μαθήματα στα γαλλικά κάνανε και αυτοί στα ελληνικά, συναντιόμασταν στις καντίνες, διαδρόμους, όλα καλά και φιλικά. Και ήμασταν δημόσιο. Σκέψου στο ιδιωτίκο όπως οι Ουρσουλίνες και το παλιό Ελληνογαλλικό της Αγίας Παρασκευής(έχει αλλάξει όνομα;) που είναι και πιο σφιχτόκωλοι οι κανόνες(υποθέτω) πως θα είναι τα πράγματα. Από την άλλη, όταν σκάσαν (λαθρό)αλβανοί στην γειτονια(και σοκ, φέραν και την μαφία μαζί τους με φιμέ τζάμια) και σπάγαν τα νεύρα του κόσμου και αυτοί και τα παιδία τους, τότε είχαμε προβλήματα. Δεν είναι ο τόπος ούτε το χρώμα που σε κάνει σκατιάρη, αλλά η νοοτροπία και δυστυχώς οι παλιοί αυτούς φέραν και αυτούς αναθρέψαν και ακόμα και σήμερα θέλουν να μας προκαλέσουν τύψεις που δεν τους δίνουμε δωρεά τα λεφτά μας, δεν τους ανοίγουμε τα σύνορα, λες και είναι μεξικανοί καρτέλ που πηδήξαν τον φράκτη για τις ΗΠΑ για να κάνουν εμπόριο και να παίρνουν και επίδομα ανέργου και οικογενείας λόγω των παιδιών από πάνω(child anchors στην αμερικανική). Στα σίδερα και οι λαθροί και αυτοί που τους δίνουν ευκαιρίες και όσοι ευθύνονται για αυτούς. Σιχαμένες και οι δύο κατηγορίες.
Τώρα, για το μαύρισμένο κόμματι
. Μόνο πάρτυ δεν τους κάνουν, ιδίως αν φέρουν λεφτά από τις χώρες που γεννηθήκαν. Εδώ θυμάμαι κάτι γεγονότα πριν χρόνια όπου σε δύο διαφορετικές διαλυμμένες οικογένειες ο πατέρας αλβανός και η μάνα ευκατάστατη με τα παιδία του, ήρθε ο αλβανός και ζητούσε τα παιδία ν πάνε πίσω. Κανείς δεν ήθελε να πάει, στην μια οικογένεια σκοτώνει με πηρούνι την μάνα και τον παππού στο τραπέζι και τα απαγάγει ουσιαστικά τα παιδία(δεν θυμάμαι αν τον συλλάβαν τον συγκεκριμένο) και ο άλλος στεγνά έβγαλε το περίστροφο, σκότωσε την μάνα και ήρε την κόρη και έφυγε και όπου φύγει φύγει. Άσε το άλλο, που άμα τύχει κάποιος και έχει γιαγία ή παππού λαθρό κάνουνε μπαμ να πάνε να "βρούνε τις ρίζες τους" λες και είναι αμερικάνοι να πούμε και θα ανακαλύψουν κάτι συνταρακτικό για το οικογενειακό τους δέντρο.